Sop 0 Napisano Jun 11, 2012 (promenjeno) U prolazu, 7 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Suzuki Burgaman 400cc Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi imam veliki problem pa bi mi pomoc dobro dosla.Imam Suzuki Burgmana 400cc 2000god.Problem je u tome sto mi dize temperaturu.Sad cu da vam objasnim kako se ponasa i sta sam ja uradio povodom toga ali opet isto. Tokom voznje mi digne temperaturu skoro u crveno i tako drzi nesto kratko da bi odjednom pala na normali,mislio sam da je termostat na glavi motora i kupio sam novi probao i opet isto se dogadja samim tim i ne pali ventilatore. Odvezo sam motor kod majstora rasturio ga i kaze otiso dihtung na glavi motora. Posto mi se zurilo dao mi je predlog da poravnjam glavu da premaze nekim silikonom i to ce kao da drzi i bice ok i ja pristao. Narednih nekoliko dana radio super ali se opet ponovilo sve isto.Otiso sam kod drugog majstora i pitao ga sta i kako.Predlaze da rasturi celu masinu do najsitnijeg dela pa da vidi sta je. Lepo je to ali i skupo to njegovo rasturanje. Kad bih znao da je samo dihtung odmah bi otiso da to resim ali se plasim da nije nesto vise od toga.Rasturanje cele masine plus to sto ne valja pa dihtung joj nemam tih para.A da jos da napomenem kad skinem termostat tumperatura stoji na normali. Pa ako neko zna iz iskustva da je dihtung mozda u pitanju da ga vozim kod majstora ili ako je nesto vise neka ceka jos uvek.Svaki savet bi mi dobro doso. Promenio Jun 11, 2012 član Sop Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Jun 11, 2012 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Posto mi se zurilo dao mi je predlog da poravnjam glavu da premaze nekim silikonom i to ce kao da drzi i bice ok i ja pristao. Pa ako neko zna iz iskustva da je dihtung mozda u pitanju da ga vozim kod majstora ili ako je nesto vise neka ceka jos uvek.Svaki savet bi mi dobro doso. Ako ti je napravio ovo što si napisao dihtung moraš sredit svakako. Jesi li termostat kupio novi ili "novi" polovan? Kažeš ne pali ventilator? Termoprekidač? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Iron_Floyd 408 Napisano Jun 11, 2012 BIG ENDURO FREAK, 645 postova Lokacija: Novi Sad; Zrenjanin; Motocikl: Honda TRANSALP XL600V 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Jedini problem oko pregrevanja ti moze biti neispravan termostat, ili da se nesto zapusilo u sistemu za hladjenje sto ne verujem da se desilo. Mozda ti je cak i sve u redu, termodavac npr, ako ima los kontakt, hoce u odredjenim trenucima da skoci od jednom i da pokazuje vise nego sto treba. Ako mozes sam pregledaj termostat, i ocisti kontakte na termodavacu. A kad vec vadis vodu iz sistema, proveri i termoprekidac koji ukljucuje ventilator na hladnjaku. Termostat i termodavac proveravas tako sto ih potopis u kljucalu vodu, i termostat bi trebao posle kratkog vremena da se otvori, a termoprekidac da bude full provodljiv na izvodima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sop 0 Napisano Jun 11, 2012 U prolazu, 7 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Suzuki Burgaman 400cc Prijavi odgovor kao problematičan Jesam to uradio kupio sam novi termostat a termo prekidac stavio na prekidac rucno. Nece pa nece opet dize a kad otvorim cep gde se sipa tecnost skoro sva tecnost izadje van. Ako je dihtong nije strasno ali ako treba cela masina da se otvara to mi je problem. Kad skinem termostat i vizim bez njega radi ok Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Jun 11, 2012 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Jesam to uradio kupio sam novi termostat a termo prekidac stavio na prekidac rucno. Nece pa nece opet dize a kad otvorim cep gde se sipa tecnost skoro sva tecnost izadje van. Ako je dihtong nije strasno ali ako treba cela masina da se otvara to mi je problem. Kad skinem termostat i vizim bez njega radi ok Pa za dihtung glave ne treba cjela mašina da se otvara, samo glava da se skine, to je otprilike pola Znači ventilator ti je na ručni prekidač i kad ga upališ i dalje ne spušta temperaturu? Digni ga na centralni, upali ga sa otvorenim čepom od vode(dok je hladan) pusti ga da se ugrije i dolivaj tečnost na mjeru dok ne otvori termostat, postigne radnu temperaturu. Ozrači sistem ako za to imaš posebnu sisicu. Onda dodaj gas da vidiš oće li da počne izbacivat balončiće vazduha i ako ti je na ruku stisni malo neko crjevo od vode, najbolje sva, trebala bi sva da se na dodavanje gasa malo napnu, da ih i dalje možeš stisnut rukom al da prave malo veći otpor na većem gasu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sop 0 Napisano Jun 11, 2012 U prolazu, 7 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Suzuki Burgaman 400cc Prijavi odgovor kao problematičan dok je hladan ne izbacuje mehure ali kad zagreje na vecem gasu onda izbacuje.Cak kad ga isturiras i oduzmes gas on izbaci vodu napolje da moze cak i da opece.Znam da za dihtung ne treba ceo motor da se rastura vec pola ali kad krenem i ako nije dihtung moracu dalje pa i ceo motor .A creva jesu napregnuta... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Jun 11, 2012 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan A jesu creva baš tvrda ili samo malo teža za stisnut nego kad je na leru? Ako konstantno izbacuje mjehura vazduha onda ti je definitivno pošao diht glave, oće malo da izbaci ako se negdje napravi džep vazduha, ali ako stalno izbacuje nemaš šta drugo radit nego dihtung, ali ne silikonom. Poželjno bi bilo i pregledat glavu, ispolirat ventile i promjenit gumice. Ako to već traje neko vrjeme valjalo bi i isprat cjeli sistem, možda imaš nečistoća u rashladnoj tečnosti, one bi poslje mogle pravit probleme sa termodavačem i termoprekidačem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Iron_Floyd 408 Napisano Jun 12, 2012 BIG ENDURO FREAK, 645 postova Lokacija: Novi Sad; Zrenjanin; Motocikl: Honda TRANSALP XL600V 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Jesam to uradio kupio sam novi termostat a termo prekidac stavio na prekidac rucno. Nece pa nece opet dize a kad otvorim cep gde se sipa tecnost skoro sva tecnost izadje van. Ako je dihtong nije strasno ali ako treba cela masina da se otvara to mi je problem. Kad skinem termostat i vizim bez njega radi ok Ako kazes da bez termostata radi ok, onda znaci da se termostat sto si kupio ne otvara na temperaturi na kojoj bi trebalo. Moras da nadjes termostat koji se otvara na tacno odredjenu temperaturu po uputstvu motora, neki se otvaraju citavih 10C ranije, neki citavih 10C kasnije a i vise. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sop 0 Napisano Jun 12, 2012 U prolazu, 7 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Suzuki Burgaman 400cc Prijavi odgovor kao problematičan Hvala vam puno i ja sam mislio da je upitanju nesto oko dihtunga i termostata ali ste mi sad pomogli da je 95% to upitanju. Resicu to i javicu sta je bilo da to iskustvo pomogne jos nekome..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MotoBokce 204 Napisano Jun 12, 2012 Svrati ponekad, 103 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Cagiva Gran Canyon 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ako je pregrejan ponekad nije dovoljno poravnati samo glavu vec treba poravnati i blok motora. Angazuj nekog ko ima taj lenjir za premeravanje bloka. Sumnjivo mi je sto je poravnata glava a opet pravi problem. Onda moze da bude i da je glava pukla pa mora da se vari... Proveri i da li ti je dobar termostat posto moras da nadjes i uzrocnika problema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sop 0 Napisano Jun 12, 2012 U prolazu, 7 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Suzuki Burgaman 400cc Prijavi odgovor kao problematičan Stavljao sam termostat u vrucoj vodi, novi otvara kao i stari. Moracu da vidim da izmerim na koliko stepeni otvaraju. Jel zna neko na koliko bih oni trebali da otvaraju? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Iron_Floyd 408 Napisano Jun 13, 2012 BIG ENDURO FREAK, 645 postova Lokacija: Novi Sad; Zrenjanin; Motocikl: Honda TRANSALP XL600V 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Stavljao sam termostat u vrucoj vodi, novi otvara kao i stari. Moracu da vidim da izmerim na koliko stepeni otvaraju. Jel zna neko na koliko bih oni trebali da otvaraju? Nadji negde servisno uputstvo od tvoje mashine, i u poglavlju za hladjenje naci ces taj podatak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
oldtajmer 78 Napisano Jun 13, 2012 Svrati ponekad, 294 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW K100 Prijavi odgovor kao problematičan A kako ti radi pumpa za vodu. ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sop 0 Napisano Jun 14, 2012 U prolazu, 7 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Suzuki Burgaman 400cc Prijavi odgovor kao problematičan Gledao je majstor i kaze da radi super..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Jun 14, 2012 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan a koliko ti trosi motor... ako si prilikom stelovanja karburatora "ustinuo" potrošnju, oce i zbog toga da se greje agregat (ne hladi ga gorivo koje pada na čelo klipa)... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sop 0 Napisano Jun 14, 2012 U prolazu, 7 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Suzuki Burgaman 400cc Prijavi odgovor kao problematičan Ne mogu tacno da kazem ali trosi oko 5 l .... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MotoBokce 204 Napisano Jun 16, 2012 Svrati ponekad, 103 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Cagiva Gran Canyon 900 Prijavi odgovor kao problematičan Sta se desava sa motorom? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...