Jump to content

Moto Zajednica

Put OKO SVETA na motoru???

Recommended Posts

• Skilled Rider, 1613 postova
  • Motocikl: Pijađo Ćao

evo jednog koji putuje sam oko sveta na motoru....BEZ SPONZORA i samo sa parama koje zarađuje usput.....

KLIK OVDE

Trenutno je u Kanadi (baš smo se danas čuli) i ide prema južnoj Americi, samo da skupi (zaradi) dovoljno para.....

heeeej, pa to je.... znamo se mi, sa njegovim tatom još bolje, poznati je vinogradar iz Vipave, haha 1jee1.gif

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2013 postova
  • Motocikl: KTM 1290 SD GT

Majstor Zile, oblizak sveta sa milion dolara u dzepu je avantura. Postoje zemlje gde pare ne pomazu, gde za iste od silne bede ne mozes nista ni da kupis a gde ces verovatno od domacina doziveti da podeli veceru sa tobom !

To je apsolutno tačno. Samo što onaj ko ima brdo para uglavnom i ne prolazi kroz takve "vukojebine", već ipak bira konfor.

Put oko sveta je put oko sveta 0takoje.gif Nema tu mnogo izbora da li kroz vukojebine ili preko svile i zlata (osim ako necesh da preletish pola tog sveta) .. Slazem se sa Mikulom, takav put je avantura bez obzira koliko para imao, jer nisu pare uvek presudne i parama se ne moze kupiti bash sve ... 0takoje.gif0takoje.gif

Nadglasan sam! Moram da se složim sa većinom. 1neznam.gif

ne popuštaj u ime 63. padobranske. ja sam s tobom.

• Podržavam 2

• Drug član, 2013 postova
  • Motocikl: KTM 1290 SD GT

Kad smo vec kod teme ajde malo da sanjamo. Koji bi vi put izabrali i sta bi voleli da vidite na putu oko sveta? Ja bi sigurno zaobisao zapadnu Evropu kao i Ameriku. Dajte predloge!

ja bi preko Bosne uzduž i popreko pa u Srbiju isto tako i opet u Bosnu pa preko Bihaca i Karlovca na Žutu lokvu, Senj pa doma. to bi meni bio put oko svjeta - mog svjeta.

• Podržavam 3

• ¡Siempre adelante!, 2188 postova
  • Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster

Bojim se da malo preusko razmišljate o novcu… kao treba neki milioni… Imao onih koji putuju tako, ali nije neophodno… Upoznao sam do sada 15-ak ekipa i individualaca koji putujo oko sveta…. Svima je L.A. jedna od glavnih stanica… Jedan koji mi je baš ostao u sećanju je Francuz koji je tada kada sam ga upoznao bio već 5 godina na putu i to sa biciklom… Nasledio je stan, dal' od roditelja dal' od babe ne sećam se, i umesto da životari u njemu, iznajmio ga za US$600 mesečno, i sa tim novcem otišao na put oko sveta. To je $20 na dan, i to mu je budžet.

IMG2611b-M.jpg

Ono što skoro svi uspešni putnici koje sam upoznao imaju zajedničko to je da se trude da upoznaju ljude gde god putuju, koji ih onda pozovu u goste, i time smanjuju troškove spavanja, hrane, čak i održavanja motora, itd. To je najbolje moguće sponzorstvo. Velike pare (keš u ruke) nećete dobiti niotkoga ako nemate mogućnost da dobro izreklamirate tog ko vam pare daje (čitaj: ako niste neka poznata faca).

Mislim da je najveći problem za ovakvu vrstu puta vreme… Odvojiti dovoljno vremena ne samo za put, nego biti odvojen od porodice, posla, obaveza, itd. Ko je mlad, njemu je najlakše…

• Podržavam 5

• ¡Siempre adelante!, 2188 postova
  • Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster

...

Ja sam pre par godina upoznao dva prijatelja (Steva, rođen 1930 i Ljubiša 1935) koji su svoje motore (BMW F650) dopremili brodom iz Australije (gde inače žive), do Francuske, a zatim na njima došli u Niš. Odatle su krenuli na kružnu vožnju po Africi (severnom stranom do Južnoafričke Republike i južnom u povratku). Stigli su skoro do cilja, ali su ipak morali da se vrate ranije zbog nekakvih ratova u tom delu. Uglavnom su "matorci" ipak "pregazili" Evropu i ogroman deo Afrike.

Zaboravih da kažem: para je bilo u izobilju!

...

Steva je prošle godine bio kod nas, sa drugim prijateljem, Bajom... Možda para ima u izobilju, ali ih tako ne troši... Imaju prilično skromne prohteve i putuju sa relativno malim budžetom.

i-QZrBVRv-M.jpg

• Podržavam 2

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3683 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)

Majstor Zile, oblizak sveta sa milion dolara u dzepu je avantura. Postoje zemlje gde pare ne pomazu, gde za iste od silne bede ne mozes nista ni da kupis a gde ces verovatno od domacina doziveti da podeli veceru sa tobom !

To je apsolutno tačno. Samo što onaj ko ima brdo para uglavnom i ne prolazi kroz takve "vukojebine", već ipak bira konfor.

Put oko sveta je put oko sveta 0takoje.gif Nema tu mnogo izbora da li kroz vukojebine ili preko svile i zlata (osim ako necesh da preletish pola tog sveta) .. Slazem se sa Mikulom, takav put je avantura bez obzira koliko para imao, jer nisu pare uvek presudne i parama se ne moze kupiti bash sve ... 0takoje.gif0takoje.gif

Nadglasan sam! Moram da se složim sa većinom. 1neznam.gif

ne popuštaj u ime 63. padobranske. ja sam s tobom.

Ma nisam ja "popustio", nego sam se složio u diskusiji zato što sam "nadglasan". A svoje mišljenje po pitanju samog pojma "avanture" nisam promenio!

• Podržavam 1

• Ne silazi, 6286 postova
  • Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition

Za sve one koji mastaju o ovako necem moja preporuka da procitaju putopis Estonskog para na ADV-u koji su 3 godine putovali... putopis je odlicno napisan sa preteranim fotkama... zove se nesto u fazonu "from estonia with love"

http://advrider.com/forums/showthread.php?t=480532

• - enduro sector -, 2146 postova
  • Motocikl: adventure

Kad smo vec kod teme ajde malo da sanjamo. Koji bi vi put izabrali i sta bi voleli da vidite na putu oko sveta? Ja bi sigurno zaobisao zapadnu Evropu kao i Ameriku. Dajte predloge!

Pa ono :D Azija komplet 1zvizduk.gif Indonezija, Malezija, Australija, preko Aljaske do Buenos Airesa :) pa onda Afrika 0takoje.gif

Eto, onako ugrubo :D

Motoholic, valjda ne mozesh imati sve .. meni vreme nije problem ... :D1zvizduk.gif

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja