Brrka 226 Napisano Octobar 28, 2007 Zainteresovan, 767 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Yamaha R1 2006, Yamaha R1 2008, Honda 600RR 2006, Kawasaki ZZR 600 1995 Prijavi odgovor kao problematičan Bili smo na srebrnom jezeru i tada je dosao neki drugar koje je vozio Apriliu RS 125. Pricali smo o motoru i rekao je da hoce da je proda. Nesto smo pricali na tu temu (koliko se secam) i bila je 2500 maraka. Bilo je tu dosta razmisljanja i na kraju je rekao cale, ma sledeci put kad budemo dosli (u roku od mesec-dva)ako je ne proda do tada dogovoricemo se oko kupovine. Medjutim kad smo dosli motor je stajao rasturen i davao ga nam je za 700 maraka jeftinije zato sto je trebala da se radi generalna medjutim u konsultaciji sa jednim majstorom iz Mladenovca odustali smo od takvih motora. Normalno, velika snaga i brzina a mala kubikaza i brzo odlazi a generalne skupe. Kakve to veze uopste ima sa Mz-om? Za mene ima i te kako. Tada smo kupili Mz-a zato sto smo oboje smatrali da je to u tom trenutku bilo nesto sto je najbolje i najpovoljnije za neki prelazni period. E sad, MZ ko MZ, klasican motor, nista posebno lep... Bilo je hajde malo da ga sredimo... I sredjivanje je pocelo i trajalo je sigurno oko mesec dana dok se zavrsilo sve jer smo ga radili kad smo imali vremena. Ovako je izgledao motor koji sam vozio kad sam bio mozda 7-8 razred osnovne skole. Prvobitno je izgledao klasicno pa onda ovako jednu sezonu: Pa posto je bilo interesanata da im napravimo ovakve iste oklope da preredjuju njihove MZ-ove bilo je mnogo jednostavnije skinuti kalupe sa mojih oklopa nego prepravljati nove zato sto su oklopi vec bili priljagodjeni MZ-u. Skinuli smo kalup i kad smo vec bili usput ofarbali smo ga u drugu boju: Vise slika mozete pogledati na ovoj stranci http://www.bikepics.com/members/brka/88etz150/. P.S. Ovakvi oklopi jos uvek mogu da se naprave. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 36 Napisano Octobar 28, 2007 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Pričali smo na topic-u o MZ-u o tvojim oklopima. Naveo sam sled događaja, ko je pravio, kako je pravio, i koje su razlike nekada i danas. Nekada je bilo nekada a danas je za MZ oklope tvoje vreme, nemaš konkurenciju, nema onih Slovenaca koji rade loše a po principu ''uzmi il ostavi'', sada sve može samo treba da znaš šta hoćeš. Zbog toga ti dajem samo reči pohvale, ja vozim naked u što više fabričoj varijanti ali poštujem velemajstore tvog tipa koji u vremenu čuvaju pravi MZ duh i na druge fore. Najvažnije je da svako ko je razmišljao o oklopima imao je u vidu tvoje oklope a do mene nijedna primedba nije došla. Želim ti srećan i uspešan rad! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brrka 226 Napisano Novembar 8, 2007 Zainteresovan, 767 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Yamaha R1 2006, Yamaha R1 2008, Honda 600RR 2006, Kawasaki ZZR 600 1995 Prijavi odgovor kao problematičan Evo jos jedna slika Mz-a. Jes' losa posto je slikana telefonom ali jbg... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nash 488 Napisano Novembar 8, 2007 Zainteresovan, 837 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Trenutno bez :/ Prijavi odgovor kao problematičan stranica oklopa, a vidim da si okrenuo polugu menjaca, da li ti je to smetalo prilikom kurblanja? kod mene ima jako malo mesta za kurblanje a da ne zakacim menjac... zaboravih da te pitam koji rezervoar mogu da stavim posto nemogu da nadjem nigde od mz-a 150 ili 125? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brrka 226 Napisano Novembar 8, 2007 Zainteresovan, 767 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Yamaha R1 2006, Yamaha R1 2008, Honda 600RR 2006, Kawasaki ZZR 600 1995 Prijavi odgovor kao problematičan Da, poluga menjaca je okrenuta i skracena da bude bas na mogu i prilikom kurblanja nije smetalo ni malo. Pa gledaj, ja kad sam radio onaj drugi 251, njegov rezervar smo isekli, izbacili 10cm viska i zavarili gornji deo sa cepom opet. Koliko para moze da kosta rezervar od ETZ-a 150? Imam jednog pacijenta koji ima rezervar i jos neke delove od Mz-a i sigurno hoce da proda samo ce da ocepi neku cenu sigurno. Ti mi posalji ponudu na PM a ja cu da odem do njega posto nema telefon da mu ponudim toliko pa ako da, a 99% sam siguran da ce dati zato sto mu uvek zapinje za pare... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...