nash 488 Napisano Maj 17, 2012 Zainteresovan, 837 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Trenutno bez :/ Prijavi odgovor kao problematičan treba mi pomoc, tacnije mom drugaru oko ovog skutera... gde se ispusta ulje iz agregata i koliko staje ulja u njega? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tommy.n 152 Napisano Maj 17, 2012 Svrati ponekad, 269 postova Motocikl: Syma Prijavi odgovor kao problematičan Sym Euro Jet 50 je dvotaktni skuter i naravno kao takav ne manja mu se ulje nego ispod sedista ima posuda za dvotaktol ulje i automatski mesac koji mesa ulje i benzin u odgovarajucem odnosu... To je sve Ok dok je pumpica Ok a ona se s'ebe kad' se ostavi posuda bez ulja i ona vrti na prazno, ne podmazana i onda prvo ona "rikne" a posle i nedaj boze cela masina, zato na instrument tabli ima lampica za ulje koja se mora upaliti prilikom davanja kontakta, to znaci da je ispravna i da radi, pocinje da treperi kada je ulje u posudi pri kraju a upali se i konstantno i sija kada ulja vise nema... Nadam se da to kod tvog drugara funkcionise sve kako treba. Inace ko je letovao u Grckoj, mogao je videti da su Renta-Scooter pola Piaggio Typhoon a druga polovina Sym Euro Jet, sto znaci da su neunistivi i bolji nego mnoge izvikanije marke... Znam to pouzdano, imao sam isti, nisam znao sta je srafciger ili kljuc za svecice i majstor za razliku od brendiranih... Italijana na primer, Aprilia, narocito Atlantica 500 itd... :) Šala mala... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nash 488 Napisano Maj 18, 2012 Zainteresovan, 837 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Trenutno bez :/ Prijavi odgovor kao problematičan ok, znam za ulje za mesavinu... nego, mora imati posebno ulje u samom agregatu/menjacu...to me interesuje gde je sraf za ispustanje kao i gde se sipa novo ulje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fanky 1011 Napisano Maj 18, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 1083 postova Lokacija: Beograd - Vinca Motocikl: sprint explorer, Malaguti Madison S250, Suzuki Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan Pa koliko ja znam srafovi se nalaze na samom prenosniku sa desne strane skutera Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tommy.n 152 Napisano Maj 18, 2012 Svrati ponekad, 269 postova Motocikl: Syma Prijavi odgovor kao problematičan U reduktoru pozadi ide oko 100 ml ulja za menjace, sae 80-90, sraf gore, sraf dole i lako je... Ima i na Sym sajtu User Manual da se skine... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...