Joca_GS 185 Napisano Jul 8, 2014 Svrati ponekad, 273 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: BMW 1200 GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Nego da se vratimo na temu Varadero. Imate li i vi utisak da ga ima manje u Evropi nego Stroma? Čudi me da nije više zastupljen obzirom da je jedini nedostatak, koliko sam ja čuo, potrošnja na starim modelima (sa karburatorima). Da li je Strom zaista bolji ili o čemu se radi (jeftiniji)? Vstrom (650) trosi manje, ciklistika slicna Varaderu ako ne i bolja! Naravno uz sve to ide i jako povoljna cena. Iskreno meni dok sam vozio Varadera nije zapadao nesto za oko vstrom, sama velicina itd... nije mi se nesto svidjao, mada se opet vozi KAO LUD. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
plameni 5 Napisano Jul 8, 2014 U prolazu, 31 postova Lokacija: valjevo Motocikl: bmw r1200gs triple black Prijavi odgovor kao problematičan Posedovao sam sva tri motora...Trenutno imam gs-a...Potpuno razliciti i neuporedivi... Strom u svemu skroman ali ubedljivo najstedljiviji,najpristupacniji i jaaaaako pouzdan ... Varadero ozbiljniji motor pravljen za duuuuuge ture bez odmora ali tezak kao lokomotiva,nema pokazatelj goriva,i bez obzira na godiste,moj je bio 2008-mo,zna dobro da potrosi kad se tera... O BMW-u u poredjenju sa ova dva motora imao bih mnogo da kazem, ali....Ja sam varaderom, sa nas dvoje i stvarima ,prelazio 870 kilometara dnevno.... Sa BMW-om jedva 300 i raspadnem se... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miljan_tracer 466 Napisano Jul 8, 2014 Svrati ponekad, 342 postova Lokacija: Čelarevo Motocikl: BMW 1150 GS Prijavi odgovor kao problematičan Upravo stigao sa putovanja Makedonija Albanija Crna Gora Bosna i nazad u Backu Palanku.Ja sa Varom ful natovaren Ducati Multistrada i FJR Jedino se ja nisam zalio na bolove u dupetu ili u ledjima. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joca_GS 185 Napisano Jul 9, 2014 Svrati ponekad, 273 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: BMW 1200 GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Upravo stigao sa putovanja Makedonija Albanija Crna Gora Bosna i nazad u Backu Palanku.Ja sa Varom ful natovaren Ducati Multistrada i FJR Jedino se ja nisam zalio na bolove u dupetu ili u ledjima. To je to! "Varadero power!" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peratrap 787 Napisano Jul 9, 2014 Zainteresovan, 523 postova Lokacija: novi beograd Motocikl: HONDA GL1800 Prijavi odgovor kao problematičan Upravo stigao sa putovanja Makedonija Albanija Crna Gora Bosna i nazad u Backu Palanku.Ja sa Varom ful natovaren Ducati Multistrada i FJR Jedino se ja nisam zalio na bolove u dupetu ili u ledjima. Ti si najbolje istrpio:) 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miljan_tracer 466 Napisano Jul 9, 2014 Svrati ponekad, 342 postova Lokacija: Čelarevo Motocikl: BMW 1150 GS Prijavi odgovor kao problematičan Ne.Ja sam najbolje tapaciran Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joca_GS 185 Napisano Jul 16, 2014 Svrati ponekad, 273 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: BMW 1200 GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Evo da malo nasmejem Varaderiste Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Jul 16, 2014 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Varadero ozbiljniji motor pravljen za duuuuuge ture bez odmora ali tezak kao lokomotiva,nema pokazatelj goriva,i bez obzira na godiste,moj je bio 2008-mo,zna dobro da potrosi kad se tera... Nema uopšte pokazivač goriva ili nema board kompjuter? Mislim da je board kompjuter super stvar za dugoprugaše. Ima li ih još koji putni enduro board osim BMW-a? Prvenstveno mislim na novog Stroma i Teneru. Mislio sam da novije (injection) verzije Varadera manje troše, ali znači i one troše domaćinski? Ja sam varaderom, sa nas dvoje i stvarima ,prelazio 870 kilometara dnevno.... Sa BMW-om jedva 300 i raspadnem se... Da nije i zbog godina? Imaš li ESA? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miljan_tracer 466 Napisano Jul 17, 2014 Svrati ponekad, 342 postova Lokacija: Čelarevo Motocikl: BMW 1150 GS Prijavi odgovor kao problematičan Meni je na autoputu pri konstantnoj brzini 150-160 full natovaren sa svim koferima 8 l.Mada mislim da je to prevelika brzina sa koferima. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joca_GS 185 Napisano Jul 17, 2014 Svrati ponekad, 273 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: BMW 1200 GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Prosle godine, ortak i ja potpuno natovareni, 3 puna kofera i cetri torbe na motoru, obojici prosek 7.2 litra, brzina do 150. Odusevljen sam bio potrosnjom! PS. koferi, mislim da pise da je "SAFE" do 140 ili 160,i ako nismo neki ljubitelji brze voznje Dragan i ja smo tada bas probali (i ako ne znam gde nam je pamet bila) da vozimo Varadera koliko moze, ja sam svog gazio 220 a Dragan mi i dalje BEZI necete verovati!!! -Sto mi je samo potvrdilo pricu da je vec vozio Varadera sa skalom brzinomera izmedju 220 i 0!!! znaci oko 240-250 km/h! I ponovo me je Varadero odusevio svojom stabilnoscu na 220 km/h! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Jul 17, 2014 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam FZ1 sa Maxiom vozio i 230 Ali dobro, nisam imao bočne kofere, a ja sam poprilično dobro zaklanjao ovaj jedan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Crni Jr. 298 Napisano Jul 18, 2014 Svrati ponekad, 188 postova Lokacija: Beograd , 29 novembar Motocikl: Yamaha XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gagi-racer 568 Napisano Jul 18, 2014 Uvek moze bolje., 614 postova Lokacija: Novi sad Motocikl: Kawasaki ZX6R Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je sire od mog auta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
plameni 5 Napisano Jul 19, 2014 U prolazu, 31 postova Lokacija: valjevo Motocikl: bmw r1200gs triple black Prijavi odgovor kao problematičan Acime..Varadero nema uopste pokazivac goriva...Ima opciju da, kada se upali rezerva proracunava koliko jos moze da predje sa onim sto je ostalo u rezervoaru...I to je negde oko sesdesetak kilometara...U aprilu sam bio varaderom u Istanbulu ful natovaren...Sve auto-put...Brzine na mestima i preko 200 ali prosecno 150-170(inace varadero pocinje da se ljuska na 180 kad ima sva tri kofera(ja imam traveler honda kofere)...Trosio oko 7,5... BMW koji vozim je 2012-to a ja sam 77-mo,tako da mislim da nisu godine u pitanju... Jednostavno je varadero udobniji motor... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joca_GS 185 Napisano Jul 19, 2014 Svrati ponekad, 273 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: BMW 1200 GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Cenim tvoje misljenje mada je po meni veoma diskutabilno, ja sam npr. isto tako sisao sa Varadera i seo na BMW samo u mom slucaju Adventure i sve mi je ok. Nista nije udobniji od Varadera a ni Varadero od njega, ima jedino ta cinjenica da sam na Varaderu imao Bagster sediste a ovde fabricko. Opet iz mog ugla sto se udobnosti tice jednaki su... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikeli.pg 711 Napisano Avgust 4, 2014 Zainteresovan, 841 postova Lokacija: Montenegro - PG Motocikl: Honda Varadero xl 1000 v Prijavi odgovor kao problematičan Na auto putu nas dvoje, top case i bocni koferi , tank torba i brzina 160- 180km/h , potrosnja ispod 7l . Desavalo mi se i da sam na motoru bez ikakvih kofera pri brzini od 150km/h potrosi 8l . Znaci kvalitet goriva je u pitanju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shonsi 41 Napisano Avgust 5, 2014 Svrati ponekad, 171 postova Lokacija: Zemun Motocikl: XL 1000V Prijavi odgovor kao problematičan Karburator verzija, Podravska magistrala, nas dvoje sa bočnim koferima, tank torbom i torbom na top casu, potrošnja 5.9l sa HR gorivom. Kod nas neće ispod 6.5l nekad i više! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikeli.pg 711 Napisano Avgust 14, 2014 Zainteresovan, 841 postova Lokacija: Montenegro - PG Motocikl: Honda Varadero xl 1000 v Prijavi odgovor kao problematičan Treba mi HITNO info , dje se u Beogradu mogu nastelovati karburatori na Varaderu , Moj drug koji je takodje clan nase sekte, vozi karburator model i sjutra krece za BG, . Kako ostaje samo dva dana treba mi broj telefona i adresa servisa ili majstora koji ovo dobro radi . Hvala Vam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miljan_tracer 466 Napisano Avgust 15, 2014 Svrati ponekad, 342 postova Lokacija: Čelarevo Motocikl: BMW 1150 GS Prijavi odgovor kao problematičan Bokilic 063 697 094 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikeli.pg 711 Napisano Avgust 25, 2014 Zainteresovan, 841 postova Lokacija: Montenegro - PG Motocikl: Honda Varadero xl 1000 v Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Miljane Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Octobar 14, 2014 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Samo da se pohvalim kako cu da obnovim moju ljubimicu, Nuklearku... Sve je pocelo tako sto mi je crkla pumpa za gorivo... u povratku sa zadnjeg putovanja smo imali jaku kisu, a izgleda da nisam dobro zatvorio pumpu za benzin kada sam menjao platine i pumpa je dobila vode. Posle par dana stajanja potpuno je korodirala i pregorela. Posle dosta razmisljanja, odlucio sam se za Facet pumpu koju sam platio 36.5 USD i narucio iz kalifornije. Ocekujem da ce mi stici za par nedelja. A kad vec radimo to onda sam odluci da pretresem sve i odradim sva servisiranja koja su potrebna, ili ce biti potrebna u skorije vreme. Takodje cu se malo pozabaviti i estetikom. Tako da sam iz nemacke narucio sve ostalo sto ce se raditi a to su: - Lanac i lancanici (Regina) - Zadnji disk (Brembo) - kocione plocice za sva tri diska (Saito) - gumice za sve tri kocione celjusti (orig. Honda) - kociona tecnost - podizaci guvernale - filter ulja - 4 litre ulja - razdelnik kapalice za scottoiler - folije kojima cu odraditi estetski deo na plastikama umesto farbanja Sa pumpom zajedno, ovo ce biti ulaganje od preko 500eur. Medjutim ako uzmem u obzir da sam za nesto manje od 4 godine na motoru radio samo zamenu ulja i filtera, kada se raspodeli na godisnje odrzavanje, ovo je sasvim dobro. Motor sam kupio sa lancem, lancanicima i kocionim plocicama koji su na motoru pre 60000km i sada su dosli do kraja. Racunam da posle svega ovoga sto cu uraditi, necu morati nista ozbiljno pipati na motoru bar 50-60000km opet. Motor ne nameravam da menjam narednih nekoliko godina posto je odlican za moje/nase potrebe, tako da mislim da je ovo ulaganje veoma dobra investicija i posto je vo investicija posle 4 godine i za naredne 4 godine, ovo je ulaganje koje se svodi na oko 60eur godisnje ne racunajuci ulje i filter ulja svake godine. Osim ovoga cu samo krajem sledece godine morati menjati gume. Nuklearka je trenutno ogoljena, plastike se jedna po jedna ciste, sredjuju i spremaju za folije, a kako bude bilo slobodnog vremena polako ce se raditi i ostale stvari. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomoB 1618 Napisano Octobar 14, 2014 Skilled Rider, 1613 postova Motocikl: Pijađo Ćao Prijavi odgovor kao problematičan Samo da se pohvalim kako cu da obnovim moju ljubimicu, Nuklearku... hm,... i ja sam razmišljao o razdelniku kapalice za scottoiler. Negde sam čitao ili mi neko rekao, da razdelnik nema bitne uloge kod mazanja. Kod mene je i onako sve premastno, ma da sam ga podesio na skoro najmanje moguće. I opet je previše. Možda dupli više dolazi u obzir kod off rowda zbog prašine i vode. Prvi lanac menjan je ove godine posle 82 kilo km, verovao ili ne. Obrati pažnju na lagere pozadi, ipak voziš damu manje više. Meni je crko, odražalo se je pucketanjem u pestu. Majstor je preventivno menjao sve, 3 otraga, 2 napred. Pomenuo je još lager u guvernalu, da će kad tad,... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Novembar 3, 2014 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Došlo vreme da menjam svoja moto vozila..pa ovaj motor mi je zasad najinteresantniji.. Čitao sam prvih desetak strana teme..listaću još.. Vidim da se mogu naći lepi primerci za oko 3 somića.. ali moj majstor kaže da bežim od karburatora.. a to po sadašnjim cenama to ne mogu da dobacim.. Vaša iskustva kažu da to baš i nije tako strašno.. ide zima pa ću imati vremena da skupim lovu ili nešto izmenjam od vozila koja imam ST teram auto putem 150-160.. i tada bije 7 do 7,5.. tako da sve do 8 nije strašno.. veličina i težina nije problem..naviko sam.. jedino alu felne mi se ič ne sviđaju.. nemam nameru sa ovim motoram na Rtanj da se pentram..ali skretanja sa puta su uobičajna pojava p.s. menjam Dodge kombi za Varadera uz moju doplatu.. A može i mala tenera 660 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Novembar 3, 2014 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Skretanja sa asfalta radim i ja sa sve 3 kofera i zenom pozadi... naravno nista ozbiljno, ali moze bez problema. Ako si sam na motoru moze i nesto osrednje od off-a bez problema sa mozda malo vise znoja Sto se tice da li karb ili ubrizgavanje.. potpuno je isto... Potrosnja na modelima sa ubrizgavanjem je manja za oko 5-6 decilitara ali to nema veze sa karbovima vec sa sestom brzinom. Meni je u normalnoj svakodnevnoj gradskoj voznji i u voznjama kada kombinujem autoput potprosnja oko 7 max, a na putovanjima gde idemo obicno u manjoj grupi i kada ne idemo autoputem uopste potrosnja oko 6 a max 6.5l. Imao sam slucajeva vise puta po evropi kada mi je potrosnja padala i na 5.8l Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Novembar 3, 2014 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Sve si to lepo objasnio još na početku teme.. I nema razloga da ne verujem.. mogu samo da predpostavim da posle puuno pređenih kilometara može i da guta i 10L.. ali sve se da rešiti i uštelovati.. razmišljam još i tražim moguće izvodljive kombinacije.. Očigledno da vare malo idu na popravke, pa odatle taj stav majstora mog ćelavog Ovaj motor bih uzeo za duže ture..a za šumu nešto manje Bitan mi je položaj sedenja, udobnost i mogućnost silaska sa puta kad se ukaže potreba za tim.. Samo felne da izdrže moje ludorije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...