toni08 121 Napisano Maj 3, 2012 U prolazu, 62 postova Lokacija: Rolling Meadows, Illinois Motocikl: Yamaha Road Star XV 1600 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, Nova bajkerska sezone je pocela, I ja sam jedva cekao da izvedem prvu voznjicu. Posto nisam imao bas puno vremena, odluuka je doneta da se za viked spustim ( I vratim) iz Cikaga do St. Luisa, vozeci na cuvenom putu RT66. Moj sin Aleksa, je kao I obicno moj “ ridding buddy”, a ovoga puta I komsija Patrick nam se takodje pridruzio. Plan je bio da se predje u dva dana nekih 700-750 milja. Motori su spremni, napakovani, a Bogami I mi. Nasa Vera, nas ispracuje( uz suze, jer ona ne ide, ali jos uvek je mala tako da ce morati da saceka jos malo), I mi polazimo. Kao sto se moze videti po slikama, vreme nam nije bas bilo najnaklonije, kisovito, tmurno i hladno- temperature je bila svega 8-9 stepeni. Ali, kao sto znate da je vrlo tesko poklopiti vreme sa nekim drugim,Patrick i ja smo odlucili da ipak ovaj plan sprovedemo u delo.- moja bolja polovina nije bas bila najsrecnija zbog ovoga. bilo kako bilo mi smo krenuli na putovanje... Prvo tocenje goriva. Vreme se nikako nepoboljsava, cak sta vise postaje sve hladnije!!! POsle nekih 130 predjenih milja, stajemo na pumpu u gradicu( nisam ni siguran ako se moze nazvati gradic) Towanda, gde nailazimo na prve RT 66 znamenitosti. Ubrzo, shvatamo da je Patricku crknuo akumulator i to nas je usporilo citava 3 sata. Dok sam nasao u okolini, kablove da upalimo Patrikov motor ( on nije hteo ni da cuje da ga palimo na gurku), pa dok smo otisli do obliznjg grada Bloomington-a, pa dok smo nasli dilera koji je imao akumulator, vreme je proslo. Na kraju patrick je bio zadovoljan, ali mismo igubili dosta vremena jer je vec bilo oko 5 sati, sa losim vremenom, i malim deckom koji je uz to bio i gladan. Tu smo doneli odluku da neidemo do St. Luois_a vec da ostanemo u okolini i tu nadjemo RT 66 znamenitosti. Nasli smo hotel u gradicu Atlanta i tu smo proveli noc. Prava bajkerska soba, zar ne? Na raju se ispostavilo da da i nije bilo lose sto nismo otisli u St. Louis, jer je tamo bila poprilicna oluja propracena gradom!!! Posle dorucka, smo se spakovali i krenuli u obilazak okoline. Tu smo natrcali na Paul Bunyon statu. on datira iz 60-tis i na rt 66 ima vise ovih statua. Valjda su bili odlicna reklama u tovreme. POspana Atlanta- nedelja izjutra Zanimljiv vodeni toranj Nije mi trebao mehanicar hvala bogu, ali mi se mnogo dopao njegov logo. I onda kisa opet pocinje da pada, tako da smo morali da stanemo na pumpu da obucemo kisna odela pogled na slavnu rt66 Onda nas je put naneo u gradic POntiac. Gradic je izgledao lepo, cisto, i vrlo organizovano. Prva poseta je bila muzeju posvecenom rt 66. Na parkingu sa nekim Harley-ima. Ovo je prevozno sredtsvo najcuvenijeg hipika-Bob Waldmire. On je ziveo u ovom kombiju i putovao. Ko se seca crtanog filma "Cars", jedan od karkatera mali VW kombi Filmore je kreiran po Bob-u Waldmire-u. jos par slika iz rt 66 muzeja Neke slike iz grada Neki studeni su napravili ovaj skolski autobus u putujuci sklapociju jos par zanimljivosti... Potom smo svratili u auto muzej. Tu sam shvatio da bas nisam i naj ostrija udica u priboru za pecanje. Naime cudio sam se kako to da samo pontijake imaju u muzeju. Onda sam shvatio , pa grad se zove Pontijak!!! Amreicka idila iz prosloga veka! Nisam znao da je Poniac proizvodio i konjska kola!!! uh da mi je jedan ovaki auto, pa da se sa mojom gospodjom provozam! i jos malo gradskih atrakcija, jedan zanimljiv znk ispred prodavnice za mamace I jos jedan lep gradski logo Ubrzo smo skocili na nase ljuter masine, i srecni, zadovoljni i mokri krstali autoputevima Illinois-a POzdrav do sledeceg vidjenja. Toni i Aleksa 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola-Pera 227 Napisano Maj 3, 2012 Drug član, 1024 postova Lokacija: Sopot Motocikl: BMW R1200RT Honda VFR 800 v-tec MotoGuzzi falkone NSU SuperMAX Tomos T12 Prijavi odgovor kao problematičan Lepo,hvala ti sto si nas malo problizio toj cuvenoj magistrali 66. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djordjino 254 Napisano Maj 3, 2012 Zainteresovan, 957 postova Lokacija: Kopaonik-Raska Motocikl: Varadero PGM-Fi Prijavi odgovor kao problematičan Odlicno,bravo i hvala za ove lepe slike Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
avijaticar 142 Napisano Maj 3, 2012 Svrati ponekad, 340 postova Lokacija: NoviBeograd Motocikl: BMW R45 Yamaha FZS 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Lepo ste se vi provozali, sledeci put all the way to California, i vise sunca zelim! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bgboki 195 Napisano Maj 3, 2012 Svrati ponekad, 366 postova Lokacija: Beograd Motocikl: SF V4s Prijavi odgovor kao problematičan Kakva promena putopisa! Svaka cast na istrajnosti i pored malih problema s motorom i vremenom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Utjerivac 6625 Napisano Maj 3, 2012 Zainteresovan ko mlad majmun!, 894 postova Lokacija: Ljubiš Donji. Motocikl: Uvijek Japanski! Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast,pravo uzivanje proci 66-cu,bez obzira na vremenske prilike,ali sljedeci put neka ti zena spremi prezervative,a ne da ti "uvali" malo djete. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
s a n j a 130 Napisano Maj 3, 2012 Zainteresovan, 561 postova Lokacija: Kostolac,Srbija Motocikl: Gilera Typhoon X Prijavi odgovor kao problematičan Lepa vožnjica,bravo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DorćolAC 225 Napisano Maj 3, 2012 Svrati ponekad, 250 postova Lokacija: У души - Дорћол! (Београд) Motocikl: Peda TEK 250 Pro 2x Prijavi odgovor kao problematičan Bilo je baš prijatno i zanimljivo pratiti ovaj putopis. Uostalom, o ruti 66 nikad dosta priče i slika. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nenad_dj 305 Napisano Maj 3, 2012 Svrati ponekad, 265 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha fz1 Prijavi odgovor kao problematičan Odlican putopis...evocirao sam uspomene, prisetio se godina provednih u USA i sada sam jos srecniji sto zivim u Srbiji....upravo sam pogledao neki putopis iz Uba, Divaca, Valjeva i Zlatibora.....nije rt 66, nema interesantnih logotipa, ali je nekako zeleno i zivo :-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...