lukamon 0 Napisano Mart 29, 2012 U prolazu, 9 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, Da prvo kazem da vozim kola, da se ne razumem uopste oko motora, sad hteo sam da kupim neku polovnu yamahu aerox do npr 1400tak evra. I sad po internetu nadjem dobro ocuvane yamahe, ali na sebi imaju kit 70cc i jos neke "tjunirane" stvari. Neki decko mi je usput rekao da kao taj kit steti motor, i da posle 700km od stavljanja kao skuter se kvari. Jel neko moze da me posavetuje malo oko kupovine i oko svega ovoga? Hvala unapred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
a.i.c. 37 Napisano Mart 30, 2012 U prolazu, 99 postova Lokacija: Vojvodina Prijavi odgovor kao problematičan Po meni nema prave definicije dali je to 50 ili 5000 km-a predjenih posle tuninga.Sve zavisi o nacinu voznje,dali se przi stalno ili se ta snaga iskoriscava po potrebi (preticanje itd).A drugo ako je sa tim setom "up-grade"-a ugradjena i druga radilica,onda bajo vozi jer je ona bas za tu snagu pravljena. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vacr0 293 Napisano Mart 30, 2012 Svrati ponekad, 358 postova Prijavi odgovor kao problematičan Evo ovde se mozes malo vise informisati, kako kupiti polovan motor i sta gledati prilikom kupovine: http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/15626-kako-kupiti-polovan-motor/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Black Adder 223 Napisano Mart 30, 2012 Zainteresovan, 627 postova Lokacija: Beograd Republika Miljakovac Motocikl: Kawasaki ZZR600E Prijavi odgovor kao problematičan Korektno ugradjen kit od 70cc drzi 10k km, skoro kao i standarni kit. Prilikom ugradnje moraju se ispostovati odredjena pravila, kao npr provera i podesavanje kompresionog odnosa, uskladiti glavnu diznu, odnos smeše u svim režimima rada, i onda nema problema. Nazalost mnogi su mišljena da je ugradnja kita plug&play operacija, i onda dolazi do problema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nolezmaj 177 Napisano Mart 30, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 743 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Napiši koje su ti potrebe i koje su ti finansijske mogućnosti, možda možemo da ti damo bolju preporuku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lukamon 0 Napisano Mart 30, 2012 U prolazu, 9 postova Prijavi odgovor kao problematičan Evo sad nadjoh i ovaj oglas: http://www.moto-berz...50-oglas-43120/ (ne mora aerox, samo neki da mi je kvalitetan motor) Gledam najvise, da mi se ne kvari motor, da moze da brzo povuce itd. Nista posebno ne trazim. Sto se tice finansijkih mogucnosti pa recimo oko 1300-1400 mogu max dati za motor. Hvala na pomoci p.s. za ovu yamahu sam pricao http://www.moto-berza.com/moto-oglasi/yamaha-aerox-oglas-38653/ mada je cena prevelika, iskreno mislim da ne zasluzuje vise od 1300 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Mart 30, 2012 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko imas godina? pitam te to jel vidim da juris do 50ccm a ako imas dovoljno godina bolje je da deo tih sredstava preusmeris na A kategoriju i kupis neki od 125 -150 ccm bez kitovanja. Bas zbog nemanja A kategorije skuteri do 50ccm imaju toliku cenu tako da za iste ili manje pare možeš da uzmeš motor koji je regularno preko 50ccm i da uživaš Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cvijanović 1748 Napisano Mart 30, 2012 Drug član, 756 postova Lokacija: Lazarevac Prijavi odgovor kao problematičan Mani se tog tjuniranja,to odvlači pare samo tako....zavisnost je neke vrste.Em što troši goriva ne se znaevo ga ili ako hoćeš da daš lepu cifru onda je daj za ovo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lukamon 0 Napisano Mart 30, 2012 U prolazu, 9 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sad punim 18 godina za koji dan, nego znas kola sam vozio, motor nisam nikad vozio, pa roditelji tripuju kao da je 125 ili 150 ili vise kao nesto prebrzo (ne znam kako da im objasnim..). Ja bi najradije leonarda, ali kako objasniti.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Mart 30, 2012 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan vidi probaj da im objasnis da je to isto (da je krajnja brzina i izfrizirane 50ice cvaje i 125-150ice cetvorotaktne ista) jedino da su cetvorotaktni pouzdaniji i manje kvarljiviji moj savet ti je A kat + skuter sa vecom kubikazom od 50 ccm. I umesto da kupis Yamahu ili nesto sto zvuci "brzo i moderno" vidi neku Vespu Liberty ili et4 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SuperPOP 1231 Napisano Mart 30, 2012 R A M P A Š, 987 postova Lokacija: Beograd, Borča Motocikl: I opet... Suzuki :) Prijavi odgovor kao problematičan ... moj savet ti je A kat + skuter sa vecom kubikazom od 50 ccm. I umesto da kupis Yamahu ili nesto sto zvuci "brzo i moderno" vidi neku Vespu Liberty ili et4 ... i to tandrljaj mesec - dva i nakon toga kupi SUPER TENERE i bog da te vidi :lol: Popsy Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Mart 30, 2012 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ima vremena za poljoprivrednu sekciju, nek se izvoza prvo po asfaltu ali reci koji roditelj bi se bunio da kaže "oću da kupim Vespicu" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeka Peka i drugari 880 Napisano Mart 30, 2012 veseli stomatolog , 860 postova Lokacija: Beograd Motocikl: dl 650 Prijavi odgovor kao problematičan Popsy ti je sve rekao! plus, izgledaces smesno na 50cc, jos narocito ako imas vise od 180cm... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lukamon 0 Napisano Mart 30, 2012 U prolazu, 9 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pa ja bih voleo da uzmem najradije leonarda nekog, video sam cene (125cc) oko 1000-1100 moze se nadje korektna. Ali kako da ubedim roditelje, da to nije R1 nego motor od 125 cc Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Mart 30, 2012 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan zato sam ti i rekao ne yamaha, ne leonardo, ne gilera... nego "vespica" zvuči benigno (bezopasno) a ide isto ko i ostali (ne računam tu gileru runner ) . Imaš jednu dobru u oglasima, prodaje je Student, zasigurno je mehanički odlična mnoge "veće" motore je znala da obruka a kada je pogledaš ono "mica" Probaj sa roditeljima sa pričom da si se raspitao i da je vespa pouzdanija i kvalitetnija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lukamon 0 Napisano Mart 30, 2012 U prolazu, 9 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hocu, ali cisto sumnjam, moze samo da mi kazete misljenje o ovom motoru http://www.moto-berza.com/moto-oglasi/yamaha-aerox-oglas-38653/ ne komentarisite samo cenu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa90 11582 Napisano Mart 30, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 4366 postova Lokacija: Voždovac Motocikl: Honda X-ADV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Priznaj lepo da te je blam da vozis Vespu, i da zavrsimo pricu sa tim. Probao sam jednu ET4 150ccm pre par godina, em udobno a i sasvim fino ide, a Vespicu od 50ccm sam samo jednom probao, ovu najnoviju, kod drugara u salonu (Skuter Centar), neko ju je kupio pa je trebalo malo provozati zbog akumulatora koliko se secam.. Zamisli mene sa 196cm na maloj beloj Vespici... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lukamon 0 Napisano Mart 31, 2012 U prolazu, 9 postova Prijavi odgovor kao problematičan A i iskreno ne rekoh, uopste mi se ne svidja dizajn vespe, neka vozi ko to voli, ja stvarno ne bih voleo to da vozim Da zivim u Rimu pa i da razumem Pomozite ljudi kako da im objasnim da 125 kubika nije raketa, nego malo jace od 50cc Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa90 11582 Napisano Mart 31, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 4366 postova Lokacija: Voždovac Motocikl: Honda X-ADV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Uh znam za te muke, ja sam sa 19 godina jedva nekako izmolio 125ccm, al bilo je bas povuci potegni. Veruj mi, kad to prodje sve prihvataju..dobro ne bas R1, ali 250-300ccm glatko, uglavnom.. Dobro je dok te baba ne nagovara da batalis skutere i da lepo kupis Vespu..o da, i to sam preziveo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lukamon 0 Napisano April 1, 2012 U prolazu, 9 postova Prijavi odgovor kao problematičan Probacu, mada samo mi recite sta mislite o ovom motoru: http://www.moto-berza.com/moto-oglasi/aprilia-sr-50-oglas-43120/ Sta znaci ovo ovaj sat ne radi, i koliko kosta popravka? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa90 11582 Napisano April 1, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 4366 postova Lokacija: Voždovac Motocikl: Honda X-ADV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Opet ti sa KIT-om... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cvijanović 1748 Napisano April 1, 2012 Drug član, 756 postova Lokacija: Lazarevac Prijavi odgovor kao problematičan Kit-ovani skuteri ne praštaju greške u vožnji...posebno alu kitovi,koji se i stavljaju u 99% slučajeva na vodeno hlađenje,mislim da gus nema za vodeno hlađenje,nije ni bitno...Poenta je da ima proceduru koja mora da se poštuje+potrošnja oko 5L/100Km+najkvelitetnija sintetika za mešavinu koju ćeš kupovati u najboljem slučaju na 250Km+što su tvrdo trimovani,a na našim putevima nema skutera koji se proslavio,posebno ovi skuteri koje ti gledaš,a oni glumataju sportski trim R motocikala...kako god hoćeš,nadam se da će se još ko priključiti raspravi,ne bi li dobio još informacija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lukamon 0 Napisano April 1, 2012 U prolazu, 9 postova Prijavi odgovor kao problematičan Oke, pardon, ali stvarno nisam vidjao npr motore > 2008. godiste da nisu kitovani, a u dobrom stanju (na prvi pogled). Mozete samo da mi kazete npr vasa misljenja o ovim motorima (ima nekih kit-ovanih, ali recite ako valja ili ne): 1. http://polovniautomobili.com/oglas1938515/gilera_runner_sp_70/#0 2. http://polovniautomobili.com/oglas1495699/yamaha_aerox/ 3. http://polovniautomobili.com/oglas2014944/piaggio_nrg_power_sport_series/ 4. http://www.moto-berza.com/moto-oglasi/peugeot-speedfight-2-oglas-41093/ 5. http://www.moto-berza.com/moto-oglasi/yamaha-aerox-oglas-38653/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cvijanović 1748 Napisano April 1, 2012 Drug član, 756 postova Lokacija: Lazarevac Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj NRG u Požarevcu ti je po meni najbolji.Nije kitovan a piaggio agregat je najrasprostranjeniji,ima delova kako novih tako i polovnih+lako se nalaze delovi karoserije.Brzina je realnih 80Km/h. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
superbe 0 Napisano April 1, 2012 U prolazu, 10 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kao što su te i ostali savetovali - moje mišljenje je da batališ priču o kitovima na 50icama. Ja vozim Aeroxa i iskren da budem nije mi padalo na pamet da se upuštam u tu priču. Kad ti 50ica ne bude ispunjavala zahteve, prećićeš na nešto "veće". Ako si se već odlučio na skuter od 50ccm onda gledaj da bude u fabričkom stanju i što bolje očuvan. Srećno sa kupovinom p.s. dao sam ti još par saveta na pp (privatne poruke) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...