ealbert 7 Napisano Mart 22, 2012 U prolazu, 83 postova Lokacija: novo milosevo Motocikl: MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Od utorka sam i ja posta vlasnik MZ a.Kupio sam ga neispravnog,iglica u karburatoru polomljena,paljenj je magnetno od apnca, kajla zalomljena u radilici što smo danas rešili ali smo morali da ga rastavimo celog da bi izbušili radilicu pošto nismo mogli da ga izvadimo.Motor je ponovo sastavljen ali me zeza kvačilo ne znam da ga naštelujem.Juče sam ga malo vozio,ide lepo ali danas nije hteo da upali pa sam za danas odustao od daljih radova.Nije nešto lep ali kad budem rešio mehaničke probleme dolazi estetika na red.Imam samo ovu jednu sliku sa kraju današnjeg radnog dana. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1283 Napisano Mart 22, 2012 MZ Rider, 4137 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan fali ti saf izpod krivine auspuha. Kvacilo stelujes: 1 opustis sajlu na rucici do kraja. 2 onu plocu sa 2 zuba stavis na mesto i okrenes(cukanjem ako nece rukom) levo(kontra od kazaljke na satu). 3 vratis gumicu i malu deklu, ucvrstis je sa 3 safa(muski) 4. pritegnes sajlu na rucici sve dok ne dobijes=kurbla propada(ne pokrece klip) kad stisnes kvacilo. Fino stelovanje uradis u voznji na koliko da odvaja.. Preuzmi maual za MZ etz 250 Manual Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1637 Napisano Mart 22, 2012 Drug član, 1710 postova Lokacija: Paracin Prijavi odgovor kao problematičan Šumi Zmajček, sta ti pise ono u manualu oko ulja za menjac? SAE 80 u menjac? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1283 Napisano Mart 22, 2012 MZ Rider, 4137 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Šumi Zmajček, sta ti pise ono u manualu oko ulja za menjac? SAE 80 u menjac? Da, 900ml. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ssekir75 36 Napisano Mart 22, 2012 Svrati ponekad, 450 postova Lokacija: nis - bela crkva Motocikl: voshod 3m, moto guzzi falcone Prijavi odgovor kao problematičan ma sta zezas da nije lep. sasvim pristojan mz. sredi to i teraj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ealbert 7 Napisano Mart 23, 2012 U prolazu, 83 postova Lokacija: novo milosevo Motocikl: MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Manual sam preuzeo još juče ,ali nisam stigao da pročitam.Sutra ću probati da ga naštelujem.Danas sam radio pa nisam sigao da ga čačkam(radim na železnici u turnusu 12-24 12-48),sutra nastavljam radove.Ne zezam meni baš i nije lep,ali će biti,imam neke planove ali će to sačekati. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ealbert 7 Napisano Mart 29, 2012 U prolazu, 83 postova Lokacija: novo milosevo Motocikl: MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Ovih dana sam otklonio sve nedostatke.Motor pali i ide lepo,malo sam se vozo i dosta sam zadovoljan učinjenim mada može bolje. Hteo bi da vam se svima zahvalim,jer da nije bilo mz sveta nikad se u meni ne bi probudila davno usnila želja za motorima.Priča počinje davno,sa 15god sam kupio apn4,ali sam imao želju za nečim većim ali situacija je bila takva (došle devedesete,pa ženidba deca) da nisam imao mogućnosti da da sebi ispunim tu želju.MZ mi se mota u glavi oduvek,moj otac je 73god kupio es 175 koji je i prodo davno,tako da MZ nije novina u porodici .Motor sam kupio sasvim nenadano i jako povoljno (menjao za dva mobilna telefona +50 e).Sa njim sam dobio gromilu delova pa nešto pokušavam da prodam da bih oporavio osakaćen kućni budžet. Jedno pitanje,dali neko ima iskustva sa magnetnim pljenjem na mz-u? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1283 Napisano Mart 29, 2012 MZ Rider, 4137 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Jedno pitanje,dali neko ima iskustva sa magnetnim pljenjem na mz-u? MZov alternator je zakon!!! imas dovoljno struje za sve.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MZ 80 Napisano April 13, 2012 I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028 Prijavi odgovor kao problematičan Manual sam preuzeo još juče ,ali nisam stigao da pročitam.Sutra ću probati da ga naštelujem.Danas sam radio pa nisam sigao da ga čačkam(radim na železnici u turnusu 12-24 12-48),sutra nastavljam radove.Ne zezam meni baš i nije lep,ali će biti,imam neke planove ali će to sačekati. Ja bih samo da pozdravim kolegu železničara MZ lepo izgleda. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ealbert 7 Napisano April 13, 2012 U prolazu, 83 postova Lokacija: novo milosevo Motocikl: MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala kolega biće on još lepši do jeseni.Planiram da ga kompletno sredim,farbanje struja i jošneke sitnice.Mašina je u dobrom stanju vozim ga i za sad nisam primetio nikakvih mana,sem toga što kada vozim po letnjem zemljanom putu(na pecanje ja priljatelj) na malim obrtajima se guši,ali to kakosam ovde čito normalno za njih.Hvala još jednom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ealbert 7 Napisano Jun 11, 2012 U prolazu, 83 postova Lokacija: novo milosevo Motocikl: MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Juče mi se desio prvi kvar na motoru. Bio sam na pecanju i pri povratku kući crkne mi budženo paljenje od apn-a .Hvala bogu bio sam 10km od kuće i šta ću drug sa kojim sam išao pozove kolegu i on me odšlepa kući.Prvi put sam se se šlepo motorom.Tako da druge nema nego da montiram orginal paljenje ,samo da nabavim diodnu ploču. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1283 Napisano Jun 11, 2012 MZ Rider, 4137 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan mislim da imam diodnu plocu viska.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ealbert 7 Napisano Jun 12, 2012 U prolazu, 83 postova Lokacija: novo milosevo Motocikl: MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan kolko para tražiš za ploču? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nash 488 Napisano Jun 12, 2012 Zainteresovan, 837 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Trenutno bez :/ Prijavi odgovor kao problematičan posto vidim da si iz Miloseva, pogledacu da li je meni ostala diodna ploca pa cu ti doneti kad budem prolazio kroz Milosevo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ealbert 7 Napisano Jun 12, 2012 U prolazu, 83 postova Lokacija: novo milosevo Motocikl: MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Dobro.Javi pa da se dogovorimo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nash 488 Napisano Jun 26, 2012 Zainteresovan, 837 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Trenutno bez :/ Prijavi odgovor kao problematičan cackao sam danas i nasao sam plocu sa diodama pa ako si slobodan sutra popodne da ti ponesem kad budem krenuo na voznju... pusti mi tvoj broj mobilnog na PP da se cujemo sutra pa da se dogovorimo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...