Elmo_McElroy 26 Napisano Octobar 11, 2007 Svrati ponekad, 119 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: Suzuki Bandit 1250 S Prijavi odgovor kao problematičan Moram da postavim jedno pitanje koje me vec duze vrijeme kopka. Da li, i u kojoj mjeri, ce se izdeformisati gume ako motor preko zime ne stoji na stenderima? Izvinjavam se ako vec postoji ovakva tema Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ernesto 10 Napisano Octobar 11, 2007 Zainteresovan, 981 postova Lokacija: Bgd Prijavi odgovor kao problematičan Moram da postavim jedno pitanje koje me vec duze vrijeme kopka. Da li, i u kojoj mjeri, ce se izdeformisati gume ako motor preko zime ne stoji na stenderima? Izvinjavam se ako vec postoji ovakva tema Neki tvrde da hoce, predlazu ispustanje polovine vazduha ih gume. Ja licno to nisam nikada radio i nikada nisam imao problema sa gumama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miki_954 78 Napisano Octobar 11, 2007 Zainteresovan, 642 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Honda CBR 954 Prijavi odgovor kao problematičan Meni se to desilo na Michelin-u M39...... Oslabilo platno i doslo do male deformacije gume Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1215 Napisano Octobar 12, 2007 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Moram da postavim jedno pitanje koje me vec duze vrijeme kopka. Da li, i u kojoj mjeri, ce se izdeformisati gume ako motor preko zime ne stoji na stenderima? Izvinjavam se ako vec postoji ovakva tema Neki tvrde da hoce, predlazu ispustanje polovine vazduha ih gume. Ja licno to nisam nikada radio i nikada nisam imao problema sa gumama. Bogami ni ja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 609 Napisano Octobar 12, 2007 Drug član, 1370 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Moram da postavim jedno pitanje koje me vec duze vrijeme kopka. Da li, i u kojoj mjeri, ce se izdeformisati gume ako motor preko zime ne stoji na stenderima? Izvinjavam se ako vec postoji ovakva tema Neki tvrde da hoce, predlazu ispustanje polovine vazduha ih gume. Obratno, treba napumpati preko nominalnog pritiska, oko 0.5-0.7 bara više nego je uobičajeno. Ispuštanjem vazduha samo pogoršavaš stvar. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa umag 11 Napisano Octobar 12, 2007 , 1322 postova Lokacija: Umag HR Prijavi odgovor kao problematičan Obratno, treba napumpati preko nominalnog pritiska, oko 0.5-0.7 bara više nego je uobičajeno. Ispuštanjem vazduha samo pogoršavaš stvar. slazem se Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ernesto 10 Napisano Octobar 12, 2007 Zainteresovan, 981 postova Lokacija: Bgd Prijavi odgovor kao problematičan Mora da ja nisam razumeo, ali ni tvoj nacin nisam praktikovao Antek. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
paperinos 1203 Napisano Octobar 12, 2007 Drug član, 203 postova Lokacija: Patkovgrad Motocikl: Yamaha Virago Prijavi odgovor kao problematičan Ja gume dobro operem i namazem sa onim mlekom za sjaj. Naduvam ih malo vise i to je sve. Mislim da deformacija moze da nastane ako stoje dugo na jenom mestu i sa nizim pritiskom. Za gumu je najbolja neka niza temperatura i mracno mesto, posto svetlost deluje na njeno starenje. Prekrijem motor sa pokrivacem i to mu je sva zastita. Naravno ponekad i zimi isteram motor i provozam se, pa onda sve iz pocetka, pranje susenje, mazanje , pokrivanje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ernesto 10 Napisano Octobar 12, 2007 Zainteresovan, 981 postova Lokacija: Bgd Prijavi odgovor kao problematičan Za gumu je najbolja neka niza temperatura i mracno mesto, posto svetlost deluje na njeno starenje. Nikada mi se nije desilo da ispucaju od sunca/svetlosti. Svaki put se izlizu da vise nisu ni da se cvece sadi u njima! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa umag 11 Napisano Octobar 12, 2007 , 1322 postova Lokacija: Umag HR Prijavi odgovor kao problematičan Nikada mi se nije desilo da ispucaju od sunca/svetlosti. Svaki put se izlizu da vise nisu ni da se cvece sadi u njima! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ernesto 10 Napisano Octobar 12, 2007 Zainteresovan, 981 postova Lokacija: Bgd Prijavi odgovor kao problematičan Nikada mi se nije desilo da ispucaju od sunca/svetlosti. Svaki put se izlizu da vise nisu ni da se cvece sadi u njima! To jos nisam probao da gajim ali mislim da imam u garazi jednu 180-icu pa cu da probam... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 609 Napisano Octobar 14, 2007 Drug član, 1370 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Mora da ja nisam razumeo, ali ni tvoj nacin nisam praktikovao Antek. Ni ja to ne koristim često jer mi rijetko motor stoji mjesecima da se ne provozam, no ako netko hoće spriječiti eventualnu deformaciju kao posljedicu dugog stajanja, onda treba napumpati a ne ispustiti gume. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...