johnny_package 0 Napisano Mart 11, 2012 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav bajkeri, Pretpostavljam da je ovakvih tema bilo i ranije (ja sam se nedavno prikljucio BJB zajednici), tako da se izvinjavam ako vas teram da se ponavljate. Planiram da polozim vozacki sledeceg meseca (u Engleskoj sam i cekam vec neko vreme da mi konvertuju srpsku vozacku u englesku) i da uzmem odmah motor do 500 cc jacine. Nasao sam dosta modela za koje kazu da su odlicni za pocetnike (izdvojio bih Kawa Ninja 500r, Suzuki GS500F, Yamaha FZ6R), ali nisam siguran na koje da obratim posebnu paznju kada budem isao na test voznju imajuci u vidu moju visinu. Inace visok sam oko 195 cm i cini mi se da motor kao sto je Kawa Ninja bi izgledao kao trotinet ispod mene...pretpostavljam da ima dosta visokih bajkera u ovoj zajedinic (jer smo u proseku visoka nacija), pa bih vas molio da podelite vase misljenje sa mnom u vezi sa izborom svog prvog motorcikla. Hvala unapred i veliki pozdrav, Nikola Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šarba 1048 Napisano Mart 11, 2012 Zainteresovan, 805 postova Lokacija: Bg Motocikl: ktm Prijavi odgovor kao problematičan Prvo trebas sam sa sobom da resis koji bi to motor bio i za koju namenu. E sad. Stavio si na listu fazera, R-a. Po meni ces biti smesan na tim motorima sa 195cm. Ja imam 188cm i imao sam 600rr i gsxf650 i mislim da sam na njima bio smesan... Mozda za pocetak neki er6f ili sl... A ako hoces enduro imas par opcija Teneru, Afriku, V Stroma, Varadera... Nemam pojma, razmisli malo... Mozda neko da neki bolji predlog, nemam pojma... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Mart 11, 2012 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Ninja 500R(kod nas poznatiji kao GPZ500S), GS500F, FZ6R(kod nas poznatiji kao XJ6 Diversion), sve su to mali motori, najbolje pristaju ljudima oko 170cm visine. Kolega Sharba je naveo ER-6 koji je takođe mali motor(premali za tvoju visinu) i zamjenio je FZ6R za Fazera, koji bi ti i pristajao dimenzijama, ali ako si početnik možda će ti biti malo teško da se privikneš pošto je stvarno oštar na gasu. Pretpostavljam da ti treba motor za uličnu vožnju, znači odgovarala bi ti neka soft enduro klasa, motori koji su povišeni ali po gumama i oslanjanju namjenjeni za cestu. Znači Kawasaki Versys, Yamaha TDM, Honda ima sada neki NC700, možda i Suzuki V-Strom(mada on nije toliko soft, a nije baš ni hard enduro) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djorke 270 Napisano Mart 11, 2012 Svrati ponekad, 278 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Transalp XL 650 Prijavi odgovor kao problematičan Kozdrav od kolege po muci. Imamo slicnu visinu (vislji si od mene za "tresnjicu" ), spremio sam parice za motor - jedino sto sam ja polozio u januaru. Moj plan je bio da kupim motor jos pre dva meseca, medjutim uhvatio nas onaj sneg kada nista nije moglo da se proba, pa sam malo okasnio. Moj ti je savet da sednes na sto vise motora i da ih probas. I ja sam imao par modela u glavi, ali su neki pali u vodu cim sam seo na njih. Jedan mi neudoban za ruke, drugi za noge ... haos (ali slatke muke ) Juce sam gledao Transalp i ... kao dete na nosu . Odusevio se ... Medjutim, taj iz oglasa mi se nije svideo (upalio lampicu od ulja ... sta reci sem : jbg. tesko se nadje dobra makina ). Bar znam sta trazim dalje. Transalp mi je jako udoban, treba samo naci dobrog ... Pozdrav i nadam se da ces naci nesto uskoro. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlado81 23 Napisano Mart 11, 2012 Šljivotres, 72 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100R Prijavi odgovor kao problematičan Fotoaparat u ruke, pa u potragu! Sednes na motor, zamolis prodavca da te slika, pa pogledas na sta licis na njemu. Ja da sada uzimam prvi motor mislim da bih definitivno pogledao Suzuki Freewind dosta potcenjen a jako lep, visok i povozan motor sa solidnim agregatom od 650 cc. Pozdrav od 204 cm visokog kolege! p.s. slažem se sa kolegama u vezi R-ova i visokih ljudi, izgledaces na njemu ko ja na mojoj staroj Yamahi Virago! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zoltan 583 Napisano Mart 11, 2012 Drug član, 1015 postova Lokacija: Novi Beograd-blok 63, Herceg Novi-Baosici Motocikl: Honda CBR 900 RR Prijavi odgovor kao problematičan Igraj basket, batali motor Salu na stranu, da sam na tvom mestu moj izbor bi bio Varadero. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rolle2010 480 Napisano Mart 12, 2012 Drug član, 1175 postova Lokacija: S. Venac - Beograd Motocikl: Maca Prijavi odgovor kao problematičan Moze mali Varadero od 125ccm. Dosta je visok, ima dovoljno snage za pocetak a nije previse tezak i glomazan. Veliki Varadero od 1000ccm iako mnogo lepo lezi visokim ljudima zbog prevelike tezine treba zaobici u sirokom luku(pricamo o pocetnicima). Da mi ne bi lupali najbolje bi bilo da se Dzoni izjasni koliko para bi bio spreman da izdvoji za tu svrhu, a zatim i koje vrste motora bi vozio(mozda mu je enduro ruzan, sto je izgleda cesta pojava kod pocetnika). Nakon toga mislim da ce cela prica biti znatno jednostavnija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šarba 1048 Napisano Mart 12, 2012 Zainteresovan, 805 postova Lokacija: Bg Motocikl: ktm Prijavi odgovor kao problematičan Moze mali Varadero od 125ccm. Dosta je visok, ima dovoljno snage za pocetak a nije previse tezak i glomazan. Veliki Varadero od 1000ccm iako mnogo lepo lezi visokim ljudima zbog prevelike tezine treba zaobici u sirokom luku(pricamo o pocetnicima). Da mi ne bi lupali najbolje bi bilo da se Dzoni izjasni koliko para bi bio spreman da izdvoji za tu svrhu, a zatim i koje vrste motora bi vozio(mozda mu je enduro ruzan, sto je izgleda cesta pojava kod pocetnika). Nakon toga mislim da ce cela prica biti znatno jednostavnija. I sta ce sa njim kad ga smori za mesec dana? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MrBig 114 Napisano Mart 12, 2012 U prolazu, 93 postova Lokacija: Beograd Motocikl: AT RD03, SW 400 Prijavi odgovor kao problematičan 202 cm, prvi motor na koji sam seo, na njoj učio, i sada je vozim. Voleo bih da je malko veća, ali i ovako je dobra... Ona je - Africa Twin, RD03 650 cc. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rolle2010 480 Napisano Mart 12, 2012 Drug član, 1175 postova Lokacija: S. Venac - Beograd Motocikl: Maca Prijavi odgovor kao problematičan Moze mali Varadero od 125ccm. Dosta je visok, ima dovoljno snage za pocetak a nije previse tezak i glomazan. Veliki Varadero od 1000ccm iako mnogo lepo lezi visokim ljudima zbog prevelike tezine treba zaobici u sirokom luku(pricamo o pocetnicima). Da mi ne bi lupali najbolje bi bilo da se Dzoni izjasni koliko para bi bio spreman da izdvoji za tu svrhu, a zatim i koje vrste motora bi vozio(mozda mu je enduro ruzan, sto je izgleda cesta pojava kod pocetnika). Nakon toga mislim da ce cela prica biti znatno jednostavnija. I sta ce sa njim kad ga smori za mesec dana? Mi ne znamo koliko brzo ce se covek prilagoditi na motor, tako da moze da ga smori za dan, ili 2 godine, a mozda odluci da nece ici van grada i da mu mali Varadero zadovoljava potrebe.A mozda su coveku ruzni enduro motori i hoce eksplicitno naked. No nebitno, ja mu nisam predlozio taj motor vec vise dodao par informacija na Zoltanov post da se covek ne zalece da gleda velikog Varadera. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Mart 12, 2012 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Koliko god bio jak i elastican motor na malom Varaderu i dalje je slab za njegovu tezinu, pogotovu kad na njega sjedne neko ko je visok 2metra(znaci ima bar 100kg) i jos sjedne suvozaca. Mali Varadero je za ljude koji nemaju godina za bilo sta jace od 125cc, za sve ostale je jednostavno preslab. Prije nego sto pocnemo da predlazemo momku svaku glupost koja se nama svidja bilo bi dobro da sacekamo da se on malo preciznije izjasni o svojim zeljama i potrebama Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
johann 852 Napisano Mart 12, 2012 Cuore Sportivo, 1339 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Jest da mu je cena malo jača.... A da razmisliš o F650GS Dakar varijanti ? Displacement: 652.00 ccm (39.79 cubic inches) Engine type: Single cylinder, four-stroke Power: 50.00 HP (36.5 kW)) @ 6500 RPM Torque: 62.00 Nm (6.3 kgf-m or 45.7 ft.lbs) @ 5500 RPM Bore x stroke: 100.0 x 83.0 mm (3.9 x 3.3 inches) Fuel system: Injection. Electronic fuel injection Cooling system: Liquid Gearbox: 5-speed Transmission type, final drive: Chain Clutch: Wet, multi-disk Fuel consumption: 4.30 litres/100 km (23.3 km/l or 54.70 mpg) Greenhouse gases: 99.8 CO2 g/km. (CO2 - Carbon dioxide emission) Chassis, suspension, brakes and wheels Frame type: 41 mm telescopic fork Front suspension: 41 mm telescopic fork Rear suspension: Swingarm Front tyre dimensions: 90/90-S21 Rear tyre dimensions: 130/80-S17 Front brakes: Single disc Front brakes diameter: 300 mm (11.8 inches) Rear brakes: Single disc Rear brakes diameter: 240 mm (9.4 inches) Physical measures and capacities Dry weight: 177.0 kg (390.2 pounds) Power/weight ratio: 0.2825 HP/kg Seat height: 870 mm (34.3 inches) If adjustable, lowest setting. Overall length: 2,189 mm (86.2 inches) Wheelbase: 1,489 mm (58.6 inches) Fuel capacity: 17.30 litres (4.57 gallons) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
johnny_package 0 Napisano Mart 14, 2012 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan Dragi bajkeri, pre svega hvala vam puno na svim odgovorima, jako su interesantni, iscrpni i duhoviti. Zaista mi je mnogo pomoglo da malo otvorim oci i da ukapiram da su oni modeli koje sam gore naveo premali za moje dimenzije. Takodje izvinjavam se sto odmah malo konkretniji nisam bio sto se tice mojih potreba i preferencija. Evo ovako, meni licno za pocetak treba motor za gradsku voznju i da mogu vikendima da skoknem negde vam grada. U neko dogledno vreme (kada se malo naviknem i naucim da vozim) planiram da vozim prvo po citavoj Velikoj Britaniji. Ali za tu namenu bih mogao kasnije da promenim motor ako bude potrebe. Dalje, deluje mi da je vecina vas predlozila dual-purpose i enduro (ili mu to dodje isto? e sad se osecam ko da lupetam). Koliko kapiram oni su izdignuti i odgovaraju vise visokim vozacima. Od tih enduro modela koje ste naveli najvise mi se vizuelno dopada Kawa Versis i Yamaha TDM. Transalp mi isto deluje jako fino. Medjutim, meni nekako izgledu vise leze ove naked varijante, posebno mi se svidja Honda CBR modeli, ali mi se cini da budu opet premali za mene. Sto se tice para koje sam spreman da potrosim rekao bih da je to negde otprilike 3-4 hiljada evra za bajk i opremu. Bilo bi idelano ako bih mogao za toliko da prodjem. Dodatni komentari na osnovu ovoga sta sam napisao su vise nego dobrodosli . Hvala jos jednom svima i veliki pozdrav iz suncanog (da, da, suncanog verovali ili ne) Londona Dzoni Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šarba 1048 Napisano Mart 14, 2012 Zainteresovan, 805 postova Lokacija: Bg Motocikl: ktm Prijavi odgovor kao problematičan Dragi bajkeri, pre svega hvala vam puno na svim odgovorima, jako su interesantni, iscrpni i duhoviti. Zaista mi je mnogo pomoglo da malo otvorim oci i da ukapiram da su oni modeli koje sam gore naveo premali za moje dimenzije. Takodje izvinjavam se sto odmah malo konkretniji nisam bio sto se tice mojih potreba i preferencija. Evo ovako, meni licno za pocetak treba motor za gradsku voznju i da mogu vikendima da skoknem negde vam grada. U neko dogledno vreme (kada se malo naviknem i naucim da vozim) planiram da vozim prvo po citavoj Velikoj Britaniji. Ali za tu namenu bih mogao kasnije da promenim motor ako bude potrebe. Dalje, deluje mi da je vecina vas predlozila dual-purpose i enduro (ili mu to dodje isto? e sad se osecam ko da lupetam). Koliko kapiram oni su izdignuti i odgovaraju vise visokim vozacima. Od tih enduro modela koje ste naveli najvise mi se vizuelno dopada Kawa Versis i Yamaha TDM. Transalp mi isto deluje jako fino. Medjutim, meni nekako izgledu vise leze ove naked varijante, posebno mi se svidja Honda CBR modeli, ali mi se cini da budu opet premali za mene. Sto se tice para koje sam spreman da potrosim rekao bih da je to negde otprilike 3-4 hiljada evra za bajk i opremu. Bilo bi idelano ako bih mogao za toliko da prodjem. Dodatni komentari na osnovu ovoga sta sam napisao su vise nego dobrodosli . Hvala jos jednom svima i veliki pozdrav iz suncanog (da, da, suncanog verovali ili ne) Londona Dzoni Ovo nisu enduro motori. TDM-Street motor sa sportskom dusom, elastican agregat, lepo ubrzava, udoban. Za grad je odlican. Versys-Svestran motor. Isto elastican agregat, dobar za pocetnike, po meni je bolji od TDM-a. Odlican za grad i za putovanja... Jedino zameram zastitu od vetra na putu... Ja kad bi birao izabrao bi Versysa. Ali opet kazem ja bi izabrao I opet mi se nekako cini da ce ti motori biti mali za tebe, nemam pojma, sedi na neki, vidi... Pogledaj i neku Afriku, Stroma, ER6f(vidim da ti se dopada fazer) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vaximo944 127 Napisano Mart 14, 2012 Svrati ponekad, 402 postova Lokacija: Novi Beograd-Bezanija-Bologna Motocikl: Ducati 944 000012....i od neki dan jedan Ducati ST4s Prijavi odgovor kao problematičan ciao druze sa ostrva ...vidim da si bio zainteresovan za nesto oko 500 cc al se pominje i roba do 850 cc...znaci da nisi ogranicen na neku kubikazu ili se varam...ja sam visok tacno 195 cm,vozio sam hornet 600,suzuki sv 600 i bili su mi sto udobni sto lepi za voznju...mislim da moras da se pomiris sa tvojom visinom i izgledu na motoru jbg,pucas vise na race bajkove nego na enduro koji bi ti vise harmonizovali odnos velicine jel...posedujem jedan Ducati ST2 napravljen davne 1996 godine od moje malenkosti koji je tada bio najveci dimenzijski Ducati,i sada je velik al ne dovoljno da ne deluje kao trotinet ispod mog dupeta al sta je tu je,volim ga puno i ne bih ga dao ni pod razno...htedoh ti reci da mi visoki imamo malo izbora ako ne pucamo na enduro jbg...tebi kao pocetniku za male pare mislim da bi odgovarao jedan KLR 500,relativno jednostavan motor za voznju sa dosta snage za sve sto ti treba...eto...sretno i pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Whatever 83 Napisano Mart 14, 2012 ***, 162 postova Lokacija: BG Motocikl: R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan Sa tom visinom samo ti enduro preostaje, ako hoces da ti bude udobno i da ne izgledas kao da si uzeo bajs od mladjeg brata Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shadeless 17 Napisano Mart 14, 2012 ♠♥♦♣, 40 postova Lokacija: Beograd-Kragujevac Motocikl: U delovima Prijavi odgovor kao problematičan Razmisli koji motor ti se svidja pa na ovom sajtu proveri kako bi izgledao na njemu: http://cycle-ergo.com/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dule Sebeški 977 Napisano Mart 14, 2012 Sindikat Samostalni Jahač, 371 postova Lokacija: nacionalni park"Sebeš" Motocikl: XTZ750+Tomos Automatic A3+VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan KLE 500,neko mladje godiste,moj savet,taman za pocetak,i po gabaritu,i po snazi,udoban,lepo lezi... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlado81 23 Napisano Mart 14, 2012 Šljivotres, 72 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100R Prijavi odgovor kao problematičan E ako je tako, onda ti je moj predlog neki mladji Versys (naci ces ga za te pare sigurno) a prati ga glas da je "best buy" u toj klasi. U svakom slucaju sretno, sta god da uzmes, i pamet u glavu, pa da vozis dugo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milosmtt 598 Napisano Mart 14, 2012 Zainteresovan, 857 postova Lokacija: BGD Motocikl: KTM 1190 ADV R ROTTWEILER Prijavi odgovor kao problematičan Mali motor? Say hello to my ''little'' friend! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Whatever 83 Napisano Mart 14, 2012 ***, 162 postova Lokacija: BG Motocikl: R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan Razmisli koji motor ti se svidja pa na ovom sajtu proveri kako bi izgledao na njemu: http://cycle-ergo.com/ Ovo je super sajt! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...