banconi 243 Napisano Februar 29, 2012 Svrati ponekad, 219 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GSX-R 1000 K4 Prijavi odgovor kao problematičan Skinuo sam polomljeni disk posle sudara, i stavio ispravan na prednji točak. E sad treba da vratim čeljusti. Prvo, imam stare pločice a nov disk. U stvari disk je polovan, ali je "nov" odnosno nepoznat mojim pločicama. Da li je neophodno da menjam pločice, jer imaju još mesa? Drugo i važnije, oko razrade čeljusti. Ja uspevam rukom ili nekom polugom da raširim čeljusti uredno. Prvi put je bilo nešto teže, ali ništa specijalno teško, a sada to ide rutinski - zabodem štanglu između iz u neku osrednju silu raširim čeljust. Da li je to to? Da stavim i vozim? Ili treba dodatno da se razrađuje? Šta da radim sa cilindrima čeljusti, čuo sam da u stvari njih treba da očistim i podmažem? Kako, čime? U pitanju su Tokiko kočnice na GSXR 1000 K4. Pozdrav Bane Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6734 Napisano Februar 29, 2012 čeka dobru titulu, 1376 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan Svakako da treba da se razradjuje neko vreme, dok se ne ujednače "brazde" diska na istim sa pločica (naravno da će se pločice mnogo više prilagoditi disku no ovaj njima) jer tek tad se postigne puna površina naleganja. Koliki je taj period prilagodjavanja, neizvesno je reći, zavisi od načina vožnje, kvaliteta pločica... U svakom slučaju, malo opreznije u početku. Ako čeljust relativno lako otvaraš-razmičeš, znači: nisu zapekli klipovi -> teeraj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aćimo 1144 Napisano Februar 29, 2012 Drug član, 1531 postova Lokacija: Beograd-Čačak Motocikl: XRV 750, TZR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Ko ti je rekao da podmažeš klip čeljusti? Kada nam to otkriješ, reći ću ti šta da radiš sa njim. Na sva ostala pitanja ti je kolega gore uglavnom objasnio. Pozdrav i srećno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...