Jump to content

Moto Zajednica

EN500 se guši na vrućem vremenu

Recommended Posts

• U prolazu, 10 postova
  • Motocikl: Kawasaki EN 500

Imam problem koji me nervira samo tako. Vozim EN500 koji je inače k'o lampa, pali uvijek, mirno radi, potrošnja normalna, ali kada se motor zagrije i kada je vruće vrijeme vani, guši se na višim obrtajima (trećom neće preko 60, četvrtom preko 80, petom preko 90-100 kmh, nevezano od opterećenja). Kada je motor hladan, nema problema. Kada je vazduh hladniji, opet nema problema. Ali kada je vruć motor, i vani vruće, odvrnem gas, a on samo r-r-r-r-r i nema dalje... Prebacuj u veću brzinu pa opet... Ubice me preticanje. Svjećice odgovarajuće kalorijske vrijednosti (po njegovom manualu), karburatori očišćeni, naštelovani, reparirani, sve osim membrana), akumulator dobar... Ima li iko ikakvu ideju?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 10 postova

Zracni filter je star, ali citav i cist (nauljen). Karburatore sam radio kod dobrog majstora blizu Sarajeva (kod nas poznat kao Lonco), stelovao ih je vakuum-metrom. Da nisu nastelovani, vjerovatno bi se osjetilo na radu u ostalim rezimima (motor vuce odlicno kad je hladan). Planiram jos promijeniti membrane u karburatorima (i one su stare koliko i motor), pa ako to ne bude - e onda nemam pojma sta je. Cackacemo struju...

• Drug član, 2110 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

Ima puno goriva, treba nastelovati karbove.

• Svrati ponekad, 273 postova
  • Motocikl: VFR 750 RC36

Zracni filter je star, ali citav i cist (nauljen). Karburatore sam radio kod dobrog majstora blizu Sarajeva (kod nas poznat kao Lonco), stelovao ih je vakuum-metrom. Da nisu nastelovani, vjerovatno bi se osjetilo na radu u ostalim rezimima (motor vuce odlicno kad je hladan). Planiram jos promijeniti membrane u karburatorima (i one su stare koliko i motor), pa ako to ne bude - e onda nemam pojma sta je. Cackacemo struju...

Znam loncu i dobar je majstor. Meni malo smrdi taj zracni filter, ne znam zasto kazes nauljen? koliko znam treba biti suh a ulje valjda ide na k&n filtere. Probaj provozati bez filtera

• U prolazu, 29 postova
  • Motocikl: Kawasaki 450LTD

Ovi simptomi su znak da dobija vise goriva nego vazduha i tako pravi prebogatu smesu. Probaj bez filtera za vazduh,ako nije to onda proveri da li vraca sauh.Ako je sve to u redu,onda nisu u redu karbovi.Pogledaj boju svecica kad je motor zagrejan na radnu temperaturu,ako su garave onda dobija vise goriva i ne moze da ga sagori.

• Podržavam 1

• U prolazu, 10 postova

Drugovi, hvala svima! Cim proljece dodje idem na varijantu da dobija previse goriva. Probacu filter dobro oprati i osusiti. Nauljio ga je upravo majstor Lonco (za Hotu: Lonco je zbilja dobar majstor, pa sam ga pustio da naulji filter, iako i sam mislim da na ovim masinama filter treba biti suh). Svjecice mi jesu prilicno garave (sigurno nisu ni ciste ni bijele), saug uredno vraca, pa cemo vidjeti dalje... Pozdrav svima i zelim vam dobru i sigurnu sezonu!

• Svrati ponekad, 273 postova
  • Motocikl: VFR 750 RC36

Drugovi, hvala svima! Cim proljece dodje idem na varijantu da dobija previse goriva. Probacu filter dobro oprati i osusiti. Nauljio ga je upravo majstor Lonco (za Hotu: Lonco je zbilja dobar majstor, pa sam ga pustio da naulji filter, iako i sam mislim da na ovim masinama filter treba biti suh). Svjecice mi jesu prilicno garave (sigurno nisu ni ciste ni bijele), saug uredno vraca, pa cemo vidjeti dalje... Pozdrav svima i zelim vam dobru i sigurnu sezonu!

Eto ti slika dole. treba odprilike izgledati kao ta u sredini. Poslao sam ti u poruci broj majstora za karburatore u slucaju da ti opet zatreba. Pozz

post-14678-0-92103800-1329835289_thumb.gif

• U prolazu, 79 postova
  • Motocikl: Suzuki DR BIG 750S

I šta se na kraju dogodilo jel bio u pitanju filter ili nešto drugo

Interesuje i mene sta se desava jer kod mene je ista stvar od kada sam izmjenjao svjecice, samo je u pitanju KLE, desava se kao da je pola vode sa gorivom narocito na 5000 obrtaja radi kao da sjedim na motokulivatoru trza i gusi se.

Pokusacu sa novim svjecicama koje sam dobio iz UK jer mislim da je moguce da nisu istog kvaliteta a sa starim svjecica nije trzao samo je polako poceo da gubi snagu.

:neznam:

• U prolazu, 79 postova
  • Motocikl: Suzuki DR BIG 750S

I šta se na kraju dogodilo jel bio u pitanju filter ili nešto drugo

Interesuje i mene sta se desava jer kod mene je ista stvar od kada sam izmjenjao svjecice, samo je u pitanju KLE, desava se kao da je pola vode sa gorivom narocito na 5000 obrtaja radi kao da sjedim na motokulivatoru trza i gusi se.

Pokusacu sa novim svjecicama koje sam dobio iz UK jer mislim da je moguce da nisu istog kvaliteta a sa starim svjecica nije trzao samo je polako poceo da gubi snagu.

:neznam:

Evo ja rekoh prije par dana da provjerim svjećice i izmjerim punjenje kad ono 16V na 2000 obrtaja a mogu misliti koliko je na 5000, akumulator bez potrošača je dostigao čak 14,26V tako da je ipak regler u pitanju koji sam već jednom mjenjao, tako da ???

• U prolazu, 10 postova

Jos uvijek nisam siguran, ali ove sezone se jos nije nijednom ugusio. Jedina novost je sto sam nalio malo manje ulja nego prije. Sada sam nalio 3 litra sa promjenom filtera, a prije sam sipao 3,2 - 3,4. Mozda bi moglo biti to, vidjecemo kada krenu prave vrucine...

• Zainteresovan, 617 postova
  • Motocikl: Yamaha SR250 Honda NTV650

Ako je sundjerasti (spuzvasti) filter onda on mora da bude nauljen, to sigurno znam. Sa druge strane ne razumem se bas u motore, ali tek da vas pitam - u kakvom su stanju hladnjak i antufriz? To da nece bas da ide kad je zagrejan mozda moze i od toga da bude? Mnogi stalno pricaju da se vazdusare pregrevaju, sto ja nisam uspeo da vidim, ali za hladanjak se secam da me je na jugu zezalo pregrevanje, a na kraj pameti mi nije padalo da rpocistim ono saće na hladnjaku, a kamoli da ga operem iynutra. Kad vec imate vodeno hladjenje, u kakvom vam je stanju?

• U prolazu, 10 postova

Ovu sezonu je se manje gusio nego prije. Hladnjak i sistem za hladjenje su uredni i ispravni, antifriz nov i dovoljno ga ima... Ne vjerujem da je do sistema za hladjenje, ali hvala na preporuci svakako. Na proljece cu mu zamijeniti vazdusni filter i nasuti jos malo manje ulja, pa cemo vidjeti... Hvala svima na interesovanju...

• U prolazu, 10 postova

Dragi prijatelji, problem riješen. CDI (elektronika). Iako sam ranije reparirao karburatore, problem je bio ostao. Tek zamjenom CDI je nestalo. Sada motor neuporedivo bolje radi u svakom režimo (hladan, ugrijan, saug, ler, vožnja). Ko da vozim drugu mašinu...biggrin.gif Hvala na pomoći!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja