dzaferal 0 Napisano Februar 16, 2012 U prolazu, 10 postova Lokacija: Sarajevo Motocikl: Kawasaki EN 500 Prijavi odgovor kao problematičan Imam problem koji me nervira samo tako. Vozim EN500 koji je inače k'o lampa, pali uvijek, mirno radi, potrošnja normalna, ali kada se motor zagrije i kada je vruće vrijeme vani, guši se na višim obrtajima (trećom neće preko 60, četvrtom preko 80, petom preko 90-100 kmh, nevezano od opterećenja). Kada je motor hladan, nema problema. Kada je vazduh hladniji, opet nema problema. Ali kada je vruć motor, i vani vruće, odvrnem gas, a on samo r-r-r-r-r i nema dalje... Prebacuj u veću brzinu pa opet... Ubice me preticanje. Svjećice odgovarajuće kalorijske vrijednosti (po njegovom manualu), karburatori očišćeni, naštelovani, reparirani, sve osim membrana), akumulator dobar... Ima li iko ikakvu ideju? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hotazmaj 84 Napisano Februar 20, 2012 Svrati ponekad, 273 postova Lokacija: Sarajevo,BiH Motocikl: VFR 750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Zracni filter? Kod koga si radio karburatore? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzaferal 0 Napisano Februar 20, 2012 U prolazu, 10 postova Lokacija: Sarajevo Motocikl: Kawasaki EN 500 Prijavi odgovor kao problematičan Zracni filter je star, ali citav i cist (nauljen). Karburatore sam radio kod dobrog majstora blizu Sarajeva (kod nas poznat kao Lonco), stelovao ih je vakuum-metrom. Da nisu nastelovani, vjerovatno bi se osjetilo na radu u ostalim rezimima (motor vuce odlicno kad je hladan). Planiram jos promijeniti membrane u karburatorima (i one su stare koliko i motor), pa ako to ne bude - e onda nemam pojma sta je. Cackacemo struju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 287 Napisano Februar 20, 2012 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan Ima puno goriva, treba nastelovati karbove. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hotazmaj 84 Napisano Februar 21, 2012 Svrati ponekad, 273 postova Lokacija: Sarajevo,BiH Motocikl: VFR 750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Zracni filter je star, ali citav i cist (nauljen). Karburatore sam radio kod dobrog majstora blizu Sarajeva (kod nas poznat kao Lonco), stelovao ih je vakuum-metrom. Da nisu nastelovani, vjerovatno bi se osjetilo na radu u ostalim rezimima (motor vuce odlicno kad je hladan). Planiram jos promijeniti membrane u karburatorima (i one su stare koliko i motor), pa ako to ne bude - e onda nemam pojma sta je. Cackacemo struju... Znam loncu i dobar je majstor. Meni malo smrdi taj zracni filter, ne znam zasto kazes nauljen? koliko znam treba biti suh a ulje valjda ide na k&n filtere. Probaj provozati bez filtera Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
batakole 13 Napisano Februar 21, 2012 U prolazu, 29 postova Lokacija: Majdanpek Motocikl: Kawasaki 450LTD Prijavi odgovor kao problematičan Ovi simptomi su znak da dobija vise goriva nego vazduha i tako pravi prebogatu smesu. Probaj bez filtera za vazduh,ako nije to onda proveri da li vraca sauh.Ako je sve to u redu,onda nisu u redu karbovi.Pogledaj boju svecica kad je motor zagrejan na radnu temperaturu,ako su garave onda dobija vise goriva i ne moze da ga sagori. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzaferal 0 Napisano Februar 21, 2012 U prolazu, 10 postova Lokacija: Sarajevo Motocikl: Kawasaki EN 500 Prijavi odgovor kao problematičan Drugovi, hvala svima! Cim proljece dodje idem na varijantu da dobija previse goriva. Probacu filter dobro oprati i osusiti. Nauljio ga je upravo majstor Lonco (za Hotu: Lonco je zbilja dobar majstor, pa sam ga pustio da naulji filter, iako i sam mislim da na ovim masinama filter treba biti suh). Svjecice mi jesu prilicno garave (sigurno nisu ni ciste ni bijele), saug uredno vraca, pa cemo vidjeti dalje... Pozdrav svima i zelim vam dobru i sigurnu sezonu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hotazmaj 84 Napisano Februar 21, 2012 Svrati ponekad, 273 postova Lokacija: Sarajevo,BiH Motocikl: VFR 750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Drugovi, hvala svima! Cim proljece dodje idem na varijantu da dobija previse goriva. Probacu filter dobro oprati i osusiti. Nauljio ga je upravo majstor Lonco (za Hotu: Lonco je zbilja dobar majstor, pa sam ga pustio da naulji filter, iako i sam mislim da na ovim masinama filter treba biti suh). Svjecice mi jesu prilicno garave (sigurno nisu ni ciste ni bijele), saug uredno vraca, pa cemo vidjeti dalje... Pozdrav svima i zelim vam dobru i sigurnu sezonu! Eto ti slika dole. treba odprilike izgledati kao ta u sredini. Poslao sam ti u poruci broj majstora za karburatore u slucaju da ti opet zatreba. Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boban EN 526 Napisano Maj 3, 2012 Pažljivo prati, 615 postova Lokacija: Novi Sad-Futog Motocikl: Husqvarna 701 enduro Prijavi odgovor kao problematičan I šta se na kraju dogodilo jel bio u pitanju filter ili nešto drugo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzonsBL 21 Napisano Maj 12, 2012 U prolazu, 79 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Suzuki DR BIG 750S Prijavi odgovor kao problematičan I šta se na kraju dogodilo jel bio u pitanju filter ili nešto drugo Interesuje i mene sta se desava jer kod mene je ista stvar od kada sam izmjenjao svjecice, samo je u pitanju KLE, desava se kao da je pola vode sa gorivom narocito na 5000 obrtaja radi kao da sjedim na motokulivatoru trza i gusi se. Pokusacu sa novim svjecicama koje sam dobio iz UK jer mislim da je moguce da nisu istog kvaliteta a sa starim svjecica nije trzao samo je polako poceo da gubi snagu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzonsBL 21 Napisano Maj 17, 2012 U prolazu, 79 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Suzuki DR BIG 750S Prijavi odgovor kao problematičan I šta se na kraju dogodilo jel bio u pitanju filter ili nešto drugo Interesuje i mene sta se desava jer kod mene je ista stvar od kada sam izmjenjao svjecice, samo je u pitanju KLE, desava se kao da je pola vode sa gorivom narocito na 5000 obrtaja radi kao da sjedim na motokulivatoru trza i gusi se. Pokusacu sa novim svjecicama koje sam dobio iz UK jer mislim da je moguce da nisu istog kvaliteta a sa starim svjecica nije trzao samo je polako poceo da gubi snagu. Evo ja rekoh prije par dana da provjerim svjećice i izmjerim punjenje kad ono 16V na 2000 obrtaja a mogu misliti koliko je na 5000, akumulator bez potrošača je dostigao čak 14,26V tako da je ipak regler u pitanju koji sam već jednom mjenjao, tako da ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzaferal 0 Napisano Maj 18, 2012 U prolazu, 10 postova Lokacija: Sarajevo Motocikl: Kawasaki EN 500 Prijavi odgovor kao problematičan Jos uvijek nisam siguran, ali ove sezone se jos nije nijednom ugusio. Jedina novost je sto sam nalio malo manje ulja nego prije. Sada sam nalio 3 litra sa promjenom filtera, a prije sam sipao 3,2 - 3,4. Mozda bi moglo biti to, vidjecemo kada krenu prave vrucine... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
balavurda 279 Napisano Novembar 6, 2012 Svrati ponekad, 209 postova Lokacija: BG Motocikl: versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Шта је на крају било? Јел проблем решен? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brm-brm 846 Napisano Novembar 6, 2012 Zainteresovan, 617 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha SR250 Honda NTV650 Prijavi odgovor kao problematičan Ako je sundjerasti (spuzvasti) filter onda on mora da bude nauljen, to sigurno znam. Sa druge strane ne razumem se bas u motore, ali tek da vas pitam - u kakvom su stanju hladnjak i antufriz? To da nece bas da ide kad je zagrejan mozda moze i od toga da bude? Mnogi stalno pricaju da se vazdusare pregrevaju, sto ja nisam uspeo da vidim, ali za hladanjak se secam da me je na jugu zezalo pregrevanje, a na kraj pameti mi nije padalo da rpocistim ono saće na hladnjaku, a kamoli da ga operem iynutra. Kad vec imate vodeno hladjenje, u kakvom vam je stanju? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzaferal 0 Napisano Novembar 12, 2012 U prolazu, 10 postova Lokacija: Sarajevo Motocikl: Kawasaki EN 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ovu sezonu je se manje gusio nego prije. Hladnjak i sistem za hladjenje su uredni i ispravni, antifriz nov i dovoljno ga ima... Ne vjerujem da je do sistema za hladjenje, ali hvala na preporuci svakako. Na proljece cu mu zamijeniti vazdusni filter i nasuti jos malo manje ulja, pa cemo vidjeti... Hvala svima na interesovanju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10417 Napisano Novembar 12, 2012 Hronični Motociklopata, 7303 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan u sundjerasti filter se ne stavlja bilo kakvo ulje, nego ima specijalni sprej da se kupi kojim se naprska 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzaferal 0 Napisano Maj 27, 2014 U prolazu, 10 postova Lokacija: Sarajevo Motocikl: Kawasaki EN 500 Prijavi odgovor kao problematičan Dragi prijatelji, problem riješen. CDI (elektronika). Iako sam ranije reparirao karburatore, problem je bio ostao. Tek zamjenom CDI je nestalo. Sada motor neuporedivo bolje radi u svakom režimo (hladan, ugrijan, saug, ler, vožnja). Ko da vozim drugu mašinu... Hvala na pomoći! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...