Jump to content

Moto Zajednica

Zatvaranje fara , siliko :x

Recommended Posts

• U prolazu, 40 postova
  • Motocikl: Yamaha YZF R125, Yamaha XT125X

Far je bio jako prljav iznutra, prvo sa zamaglio , pa je usla prljavstina :/ Problem je sto je far pukao , ima rupu, fali plastika, a bila je prethodno zalepljena trakom samo, cak i bube sam nasao tamo :( Dodao sam i sliku.. E sada kako predlazete da zatvorim tu rupu? uspeo sam da rastavim far, vec je rastavljan jer je silkon los bio, krunio se jako , tako da moram da stavim novi ? Koji silikon mi predlazete , da ce dobro da sluzi svrsi ? :) A verovatno je bolje da prvo zatvorim tu rupu , pa tek onda far .. Nadam se da ce neko imate ideju :D

post-12264-0-08386200-1329382071_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1318 postova
  • Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm

Slika je mutna i slabo se vidi....ako je ova crna plastika sa zadnje strane tj,nije na socivu,lepo se zavari parce plastike i kao novo... ;)

• U prolazu, 40 postova

Da da, fali parce crne plastike, iza sociva , unutra nista nije slomljeno .. Znaci da nosim kod plasticara a ? :D Bojim se da se lepak ne stvrdne previse, pa da popuca :/

• Svakom po zasluzi, 12394 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Već nekoliko farova sam sredio koji su imali sličan problem tako što sam našao komadić slične plastike, upasovao da pokrije rupu i lepo nalegne sa svih strana i zalepio svugde okolo dvokomponentnim lepkom ("Bison"). Posle sušenja lepka taj deo je jači nego plastika okolo :)

Interesantno je da sam prvi far zalepio onim vrelim lepkom koji se prodaje u šipkama i topi se u posebnom "pištolju" iako znam da nije otporan na vlagu. Više od godinu dana stoji tako zalepljen na naked-u i nije se odvojilo :) tako da postoji više varijanti lepka i lepljenja.

• Predstavnik za Alfa Romeo i Smudja, 402 postova
  • Motocikl: rd07 oca mu jebem

Ja bi ti savetovao lepak za soferku, imas da ga kupis u bolje opremljenim farbarama, u pakovanju je kao silikon i trebalo bi da kosta oko jedne crvene 1zdravo.gif

• U prolazu, 40 postova

Arakis, hvala na ovom savetu , svidja mi se ta varijanta, da nema topljenja i varenja , pokusacu , a sto se tice ovog drugog , za lepak za soferku, da ne dajem bzvz 1000 din , otici cu do momka koji se bavi time, pitati ga da li ima tog lepka, a naravno da ima, i zamoliti ga da mi uradi to, platiti mu lepo , i cao ,verovatno ce me manje izaci, a 15 min je od mene :D

• Podržavam 1

• Predstavnik za Alfa Romeo i Smudja, 402 postova
  • Motocikl: rd07 oca mu jebem

Arakis, hvala na ovom savetu , svidja mi se ta varijanta, da nema topljenja i varenja , pokusacu , a sto se tice ovog drugog , za lepak za soferku, da ne dajem bzvz 1000 din , otici cu do momka koji se bavi time, pitati ga da li ima tog lepka, a naravno da ima, i zamoliti ga da mi uradi to, platiti mu lepo , i cao ,verovatno ce me manje izaci, a 15 min je od mene :D

Of kors 0takoje.gif

• U prolazu, 40 postova

A sada razmisljam , pa moguce je da se i fabricki farovi lepe sa tim lepokom , jer je on pretpostavljam crn, kako se ne bi video ispod stakla , a i onaj stock silikon je crn isto , verovatno je nesto slicno u pitanju :)

• U prolazu, 40 postova

Zaboravio sam da napisem da sam ovo resio, zalepio sam far kako sam znao, tu rupu, ali kada sam ga odneo kod coveka koji se bavi time, on mi ga je zatvorio lepo , i usput mi zavario plastikicu na tu rupu.. Cale mi zna tog coveka, pa sam platio sam materijal, a to sto mi je zavario nije ni naplatio , tako da je i to zavrseno :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja