wiking 80 Napisano Novembar 1, 2015 Svrati ponekad, 200 postova Lokacija: Subotica Motocikl: vfr750f rc24,rc-36 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav VFR-asi, da li kod prebacivanja na turing korman se menjaju samo kociona creva (zbog duzine) ili mora i od kvacila i sajle gasa ? U pitanju je VFR RC 36. Ovako je izgledala turing oprema na mojoj rc-36.Za grad je idealno,ali za dalje ture(pri vecoj brzini)vetar dosta zamara vozaca.Kod mene su samo kociona creva zamenjena,gas sajla je provucena ispod rezervoara,a crevo kvacila ispod gornjeg mosta.Ja licno nisam bio zadovoljan sa turing opremom,jer krivine hvatas kao sa enduro motorom.Ali opet ukusi su razliciti,pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzoni kle 34 Napisano Novembar 14, 2015 U prolazu, 80 postova Lokacija: beograd Motocikl: bmw r1250 gsa Prijavi odgovor kao problematičan na progaju moj VFR, ako nekog zanima stvarno dobar primerak, poruka na PP Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Traveler 17 Napisano Novembar 19, 2015 U prolazu, 51 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: GSX 1400, MZ ETZ251 Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, da li je neko skorije menjao prednje diskove na RC36? Gde kupiti, novo ili polovno i okvirna cena... Hvala unapred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guderijan 10 Napisano Novembar 19, 2015 Svrati ponekad, 101 postova Prijavi odgovor kao problematičan http://www.kupujemprodajem.com/Prednja-Tocak-sa-Gumom-od-HONDE-VFR-750-27509265-oglas.htm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guderijan 10 Napisano Novembar 30, 2015 Svrati ponekad, 101 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ako nekom trebaju kompletni oklopi za RC 36/2 neka se javi u inbox. Odma da napomenem da nisu u dobrom stanju, ali su celi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasamajstor 54 Napisano Decembar 13, 2015 Svrati ponekad, 303 postova Lokacija: Čačak Motocikl: BMW R1200ST Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, da li je neko skorije menjao prednje diskove na RC36? Gde kupiti, novo ili polovno i okvirna cena... Hvala unapred Ja sam pretprošle godine kupio sva tri diska na http://www.aliexpress.com bilo negde oko 170 usd bez poštarine i odlično su se pokazali ja vozio jednu sezonu i prodao motor još uvek se vozi nisu se pokrivili niti bilo šta drugo s obzirom da su kineski. http://www.aliexpress.com/item/Front-Rear-Brake-Disc-Rotor-For-Honda-VFR-750-F-750-88-89-CBR-1000-F/32294029786.html?spm=2114.031010208.3.98.6cChje&ws_ab_test=searchweb201556_1_79_78_77_82_80_62,searchweb201644_0,searchweb201560_4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sale-VFR 457 Napisano Decembar 19, 2015 Zainteresovan, 531 postova Lokacija: Branicevski okrug Motocikl: Honda Hornet 600 2005 Prijavi odgovor kao problematičan Imam poklopac sedista za vtec-a u sivoj boji ako nekog zanima inbox Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sale-VFR 457 Napisano Januar 18, 2016 Zainteresovan, 531 postova Lokacija: Branicevski okrug Motocikl: Honda Hornet 600 2005 Prijavi odgovor kao problematičan Moze li mi neko pomoci oko ulja trebam menjati prvi put ulje u hondi(VFR VTEC 2003) predhodni vlasnik je koristio castrol(ne bih menjao) e sad ne znam koje od ova dva ulja: https://www.louis.eu/artikel/castrol-grand-prix-oil-4l-10w-40-special-edition-fuer-honda-vfr-800-abs/10038255?filter_bike_id=1096&list=139309311&filter_article_number=10038255 https://www.louis.eu/artikel/castrol-motor-oil-10w-40-power1-4t-hc-synthetic-fuer-honda-vfr-800-abs/10038381?filter_bike_id=1096&list=139309311 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hotazmaj 84 Napisano Januar 18, 2016 Svrati ponekad, 273 postova Lokacija: Sarajevo,BiH Motocikl: VFR 750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Po meni mozes sipati i jedno i drugo. Ja bi pitao bivseg vlasnika koji castrol je sipao pa bi samo nastavio. Power 1 je koliko znam full sinteticko i nece skoditi isto kao sto nece skoditi ni ovo drugo polusinteticko, osim ako iz motora ne izvlacis maximum i deres ga po stazi.Ovo je opet moje mišljene ali sacekaj da jos neko napise koju pametnu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
iske 251 Napisano Januar 19, 2016 Svrati ponekad, 329 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: VFR 800 Fi RC46, Suzuki DL 1000 V-Strom ABS, SCOTT SCALE EXPERT 29" Prijavi odgovor kao problematičan Za VFRa je potrebno API SG ili bolje ulje 10W40 ali mogu i druge gradacije zavisi od temperaturnih uslova gde ćeš ga upotrebljavati. Grand Prih je bolje od SG a Power 1 je bolje od SJ. Prema tome i jedno i drugo je dobro i ne možeš da pogrešiš. Ako voliš da držiž motor često blizu crvenog polja moooožda je bolje da uzmeš Power one, ali moguće je i da lupam. Ako voziš tamo gde je toplo i temperatura je često preko 30 stepeni možeš i 15W50 da sipaš. U svakom slučaju nećeš pogrešiti. Ako ti je interval zamene duži, opet možda je bolje da sipaš Power one. Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sale-VFR 457 Napisano Januar 25, 2016 Zainteresovan, 531 postova Lokacija: Branicevski okrug Motocikl: Honda Hornet 600 2005 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na misljenju momci..mislim da cu pre grand prih nisam agresivan vozac motor vozim leti samo kad je toplo a i po tabeli stoji 10w40..Razmslicu jos malo ali hvala Vam na pomoci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sale11351 131 Napisano Februar 4, 2016 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Crveni...opet!!! Prijavi odgovor kao problematičan I tako, poceo ja da rasturam motor da mu uradim "lifetime" servis. Zamena ulja u stapovima, zamena lagera, sredjivanje kocionih diskova... Da li neko zna ima li negde u Srbiji oni cudni semerinzi ( dust seal ) sto idu na lagere osovine upravljaca? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaRRe 997 Napisano Februar 4, 2016 Very Funny Rider, 1134 postova Lokacija: NBG Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko ja znam nemas to kod nas da kupis Verovatno ces morati da narucis preko neta. Inace pametno sto menjas lezajeve volana...to slabo ko menja pa onda kukaju kako im trese volan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sale11351 131 Napisano Februar 4, 2016 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Crveni...opet!!! Prijavi odgovor kao problematičan Kontaktirao sam Deltu. Cena 1.083,00 din, nema na stanju ( cudi me za njih ), rok isporuke 7-10 dana. Inace volan se normalno okretao dok nisam skinuo tocak i stapove. Tada je dobio "knedlu" prilikom okretanja. Verovatno oslobodjen tezine i otpora, pokazao je da su se lageri malo "ukopali". Vidim ja kada ulazim u krivinu sa 300 km/h da mi nesto "cudno". Mislio sam da je do mene... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sale-VFR 457 Napisano Februar 4, 2016 Zainteresovan, 531 postova Lokacija: Branicevski okrug Motocikl: Honda Hornet 600 2005 Prijavi odgovor kao problematičan Vidim ja kada ulazim u krivinu sa 300 km/h da mi nesto "cudno". Mislio sam da je do mene... :jee: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
iske 251 Napisano Februar 5, 2016 Svrati ponekad, 329 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: VFR 800 Fi RC46, Suzuki DL 1000 V-Strom ABS, SCOTT SCALE EXPERT 29" Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam stavio one SAITO ležajeve iz Louisa, sa njima dobiješ i te prašinare. Gornji se ne oštećuje ali prilikod izbijanja donji sam upropastio. Ja sam preventivno promenio na mom motoru. Mislio sam da trese korman jer su dotrajali ali treslo je zbog novih pakni koje nisu dobro legle. Prestalo je kada sam vratio stare... Ne pitajte me ništa. Nemoj ništa da se čudiš što u delti nemaju delova. Ja sam ubeđen da tamo nemaju ništa. Sve može da se poruči ali da se čeka. Rok isporuke je oko 10 dana. Šta god da mi je trebalo morao sam da čekam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sale11351 131 Napisano Februar 5, 2016 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Crveni...opet!!! Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam stavio one SAITO ležajeve iz Louisa, sa njima dobiješ i te prašinare. Gornji se ne oštećuje ali prilikod izbijanja donji sam upropastio. Ja sam preventivno promenio na mom motoru. Mislio sam da trese korman jer su dotrajali ali treslo je zbog novih pakni koje nisu dobro legle. Prestalo je kada sam vratio stare... Ne pitajte me ništa. Nemoj ništa da se čudiš što u delti nemaju delova. Ja sam ubeđen da tamo nemaju ništa. Sve može da se poruči ali da se čeka. Rok isporuke je oko 10 dana. Šta god da mi je trebalo morao sam da čekam. Nasao sam kompletan set lagera sa "prasinarima" na E-bay za relativno normalne pare. S' obzirom koliko bi kostali kvalitetni lageri kod nas, proci cu jeftinije. Donji ne znam kako moze da se sacuva. U servisnom uputstvu pise da se osovina lagera izbija dletom ili "slicnim rucnim alatom". Sto se tice Delte, kada bi svako od nas podelio iskustva i kada bi neki rukovodeci Nemac eventualno procitao sta sve i kako rade, ne bi jos dugo bili zastupnici u Srbiji. S'obzirom da treba da rasturam i zadnju viljusku, imas li neki praktican savet ili "radno" iskustvo vezano za tu operaciju. Iskreno, poceo sam da citam tvoju temu vezanu za ogibljenje ali sam posle par minuta dobio napad panike... Inace moj motor trenutno izgleda ovako: 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grnca 1379 Napisano Februar 5, 2016 Vinyl rider, 832 postova Lokacija: Зрењанин, хоме оф тхе ДАНИ ПИВА Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam stavio one SAITO ležajeve iz Louisa, sa njima dobiješ i te prašinare. Gornji se ne oštećuje ali prilikod izbijanja donji sam upropastio. Ja sam preventivno promenio na mom motoru. Mislio sam da trese korman jer su dotrajali ali treslo je zbog novih pakni koje nisu dobro legle. Prestalo je kada sam vratio stare... Ne pitajte me ništa. Nemoj ništa da se čudiš što u delti nemaju delova. Ja sam ubeđen da tamo nemaju ništa. Sve može da se poruči ali da se čeka. Rok isporuke je oko 10 dana. Šta god da mi je trebalo morao sam da čekam. Nasao sam kompletan set lagera sa "prasinarima" na E-bay za relativno normalne pare. S' obzirom koliko bi kostali kvalitetni lageri kod nas, proci cu jeftinije. Donji ne znam kako moze da se sacuva. U servisnom uputstvu pise da se osovina lagera izbija dletom ili "slicnim rucnim alatom". Sto se tice Delte, kada bi svako od nas podelio iskustva i kada bi neki rukovodeci Nemac eventualno procitao sta sve i kako rade, ne bi jos dugo bili zastupnici u Srbiji. S'obzirom da treba da rasturam i zadnju viljusku, imas li neki praktican savet ili "radno" iskustvo vezano za tu operaciju. Iskreno, poceo sam da citam tvoju temu vezanu za ogibljenje ali sam posle par minuta dobio napad panike... Inace moj motor trenutno izgleda ovako: IMAG0119.jpg Pa sta , ni nasi nisu izgledali nista bolje, sve normalno. Svake godine (zime) tako , ako se "pegla" motor onda ide na preventivne ceste inspekcije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
iske 251 Napisano Februar 6, 2016 Svrati ponekad, 329 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: VFR 800 Fi RC46, Suzuki DL 1000 V-Strom ABS, SCOTT SCALE EXPERT 29" Prijavi odgovor kao problematičan Moj tako izgleda pred svaku sezonu. Pranje, čišćenje i podmazivanje... viljuska se lako skida. Ako nesto ne znas gledaj manual. Sto se tice ogibljenja... prostije nego sto izgleda ali motor sad mnooogo bolje radi. Sa suvozacem pogotovo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1965 Napisano Februar 16, 2016 Vlasnik sajta, 5375 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan Društvo, za one koji su pratili moju modifikaciju VFR-a, evo novosti - montirao sam napokon onaj podesivi nosač za vizir, a posle nedelja traženja odgovarajućeg vizira, pronašao sam i odgovarajući vizir! Vizir je Puig i to verzija za VFR800X Crossrunner-a. Još uvek fino podešavam položaj vizira, ali već sad mi se sviđa kako se ponaša u vožnji i u skladu sa novim položajem kormana. Verovatno ću ga još malo podići i onda povećati nagib vizira, tako da bude bliži meni. Na tim slikama je podešen tačno na sredini nosača i po visini vizira i po nagibu, ali je dosta uspravljen iako ima odgovarajuću kosinu. I ovako mi je super. Morao sam da napravim drugi gornji nosač za vizir, da ne bih morao da bušim dodatne rupe na viziru. Sada je vizir namontiran koristeći fabričke rupe za nosač. Evo nekih slika: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grnca 1379 Napisano Februar 16, 2016 Vinyl rider, 832 postova Lokacija: Зрењанин, хоме оф тхе ДАНИ ПИВА Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tatkonadzeja 141 Napisano Februar 17, 2016 Svrati ponekad, 251 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 1250 S Prijavi odgovor kao problematičan Odlican Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sale11351 131 Napisano Februar 17, 2016 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Crveni...opet!!! Prijavi odgovor kao problematičan @ Pablo S'obzirom da sada nemas heblove, predpostavljam da si prednje stapove izvukao 39 mm iznad nosaca kormana kao sto pise u servisnom uputstvu? Na mom VFR-u je korman od prvog dana i sada sam uradio podizace da probam da jos malo promenim polozaj sedenja na gore... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
iske 251 Napisano Februar 17, 2016 Svrati ponekad, 329 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: VFR 800 Fi RC46, Suzuki DL 1000 V-Strom ABS, SCOTT SCALE EXPERT 29" Prijavi odgovor kao problematičan Možeš slobodno i više od 39mm, 45mm ne smeta samo ćeš ubrzati geometriju, tj. smanjiti predtrag. Ja sam skoro 10mm vise izvukao u odnosu na fabrički, ne znam sad tačno i motor jako lepo pada u krivinu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1965 Napisano Februar 17, 2016 Vlasnik sajta, 5375 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan Sale, nisam upustio gornji trougao, tačno je na fabričkoj poziciji. Kao što Iske kaže, može to da se uradi i dobio bi se bolji ulazak u krivinu, ali moj motor se i ovako super ponaša, nisam imao potrebu da to menjam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...