Jump to content

Moto Zajednica

OmastiO ili omastiJO...

Recommended Posts

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde

Šta je brže ili zec?

Ne htedoh da kvarim sjajan text Squirrel-a, niti fenomenalne uspomene sa Makedonskog relija, nego ovako potajno u novu malu temicu... Lepi predeli kroz Makedoniju, ponekad i lepi putevi...

Treći dan Relija, krenusmo iz Ohrida puni(h) uspomena, a praznih novčanika. Ne podjosmo magistralom(Ohrid - Skoplje)  k'o sav normalan svet, nego okolo-naokolo k'o da već dovoljno nismo ''lutali''  ;Dprethodna dva dana ;D !! Put za Debar, kako vreme odmiče sve lošiji i lošiji, predeli sve lepši... Ekipica: Makedonac(fz6), Ande(pegaso), Doktor(bandit), NešaXX, Pablo i ja, dok se sakupismo, dok oslikasmo, dok pauza, dok ovo, dok ono, ode kolona bez nas. Baš tu gde odoše, poče put da se popravlja, smanjio se broj rupa po kvadratnom metru, na prihvatljiv jednocifren broj. Prva trojica odoše pred nama do skretanja za manastir Bigorski, mi polako požurismo za njima. Kreće krivina za krivinom, uglavnom pregledne, primamljive... NešaXX ispred mene, iskusno, redja jednu za drugom, a ja se malo još rvem sa ZZR-om, jedva da ga vidim u tačci napred. Pablo još iskusnije iskulira iza mene lagano (čitaj normalno). Taman se ZZR i ja dogovorismo, taman se gume ugrejale,taman se NešaXX pojavio na horizontu, ide nam u susret pregledna leva krivina, naklon u levo, kapljica ulja + zrno prašine na sred trake, krećemo se polako ali sigurno napolje iz krivine, dok sam se setio da možda ispravim i usporim, ponestaje mi asfalta, dohvatismo se šljunka. Puštam motor i grčevito se 'vatam za preostale cm asfalta dok  ZZR lagano otklizava 10-ak metara do prve gomile zemlje i zabija se u nju! Dižem se, sve na broju, trk do motora. Sreća, pa se sam ugasio pri padu. Dižem ga uz pomoć preostalog brzogorućeg adrenalina i cenim štetu. Vozno stanje! Pa ondak sebe... i ja sam u voznom stanju, dobro je. Na motoru obe leve plastike popucale, migavac, vrh nožice menjača, a retrovizori koji su se sklopili pri padu razbili su vizir! Rukavice pocepane (hvala im), pantalone malo izguljene kod štitnika-kolena,levo rame butina i rebro BOLE. Jebiga, kad imaš 125kg, ne možeš da padneš MALO, nego odma' padaš MLOGO! Momci na Pegasu koje sam pretekao tik pre krivine staju prilaze (ne pipaju ;D) nude pomoć, Pablo je već tu. Kaže momak sa Pegasa:'' i ja sam prošle godine tu omastiJO takodje sa ZZR-om, takodje u toj krivini'' Skupljamo po putu i najsitnije delove plastike (ko interventna), palimo makine i krećemo. Pošli momci sa nama da potražimo varioca u Debru, nebili zavarili nožicu menjača, no bez uspeha. Ne znam im imena, ali svejedno im HVALA!!! Kako reče imenjak, stvarno boli asfalt ;D! Tako mi i treba kad jurim XX-a ::)

P.S. da ponovim ko papagaj da sam slavio svaki euro dat za opremu!

P.S. XX je bukvalno napravljen da sruši ZZR-a... ;D ;D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 208 postova

Sa obzirom gde si pao odlično si prošao a i kawa  :) (on ustaje otresa prašinu podiže kawu i nastavlja put)

to može samo vozač kawasakija    " zvuči  ko  reklama "  ;D  Ubuduće na putu kroz Makedoniju moćićemo

mlađim naraštajima da pokažemo krivinu Dexstera Neuništivog i vernog mu Kawe.  :D :D :D

Poz brate nemo ljutiš! ;):D:P

• U prolazu, 77 postova

...U citanju posta me je najvise fascinirala cinjenica(ustvari, ostalo i nije za fascinaciju,jbg) da si sam prisao motoru, bolje receno krmetu-torpedu,od svega 230kg, i SAM ga podigao :o!!!!!! Neki ti je alal, za manji definitivno nisi! :)

• Zainteresovan, 593 postova

Jos tako sveze ''bolan'' od pada, SAM si podigao tormo  :o :o :o Svaka cast majstore! Zasluzio si Goldwinga (Honda je Honda  ;D!)

• Drug član, 1592 postova
  • Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada

Uh, savrsene krivine i onda  >:( , sto rece sparco nemo vise da padate...

Trebao si da uzmes Qingqij od mene, al sada je kasno  :D 117 kila suve tezine...

• Ne silazi, 5473 postova
  • Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS

:-[ Mopede koje ne mogu SAM da podignem, ne kupujem! 8)

;D ;D ;D I jos ti je sreca sto ti je moped bas "lagan". Alal ti vjera.

• Drug član, 1249 postova
  • Motocikl: nekakvo motokros sokocalo

eto, ajd priznaj da si na hamburger pomislio u tom trenutku, ajd ajd, pa majka mu stara jos nisi naucio da vozis, ili jedi i mani se motora ili obrnuto

• Vlasnik sajta, 5375 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR

Uh, savrsene krivine i onda  >:( , sto rece sparco nemo vise da padate...

Trebao si da uzmes Qingqij od mene, al sada je kasno  :D 117 kila suve tezine...

Ma kakvi savrsene krivine... Asfalt je bio jako klizav i povrh toga rupav takoreci... Ja volim krivine, ali ne onakve krivine jer nisu za sportsku vec za kruzing voznjicu. Zato sam iskulirao i pustio Neshu da prodje, sve razmisljajuci 'nemoj da te vidim sad negde iza krivine' :) I onda video Dextera :)

• Zainteresovan, 681 postova
  • Motocikl: BMW S1000XR

a meni ne vjeruju sto sve covjek moze uradit kad adrenalin pumpa.. ma da si helihopter prevrnuo ispravio bi ga u tom trenu a ne ZZRku malu ;)

oprema je odradila svoje i to je najbitnije. svi mi omastimo kad/tad a kad omastimo onda oprema odradi svoj posa`. da brzo ozdravis dushu posto su sve ostale rane manje vise povrsne ;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja