Jump to content

Moto Zajednica

Ubrzanje sa tradicijom...

Recommended Posts

• Drug član, 1342 postova
  • Motocikl: ZX10-R

Ubrzanje od 0-100 km/h ima dugu tradiciju i te podatke srecemo u skoro svim testovima kako motocikala tako i automobila MOTOREVIJA (tj.MOTORRAD),

je izvukla podatke iz svoje arhive testova.....pa da vidimo koji su najbolji a koji najlosiji....

Ova merenja su se uvek pratila sa posebnom paznjom, motocikli su u tim merenjima gotovo dostigli svoj maksimum pa znacajnijih promena na tom polju nema vec skoro dvadeset godina....

U ovom trenutku bolje od 2,7 sec. se gotovo nemoze nadmasiti a vrednost srednjeg ubrzanja pri tome iznosi 1 G.

Brze je moguce jedino ako se koriste specijalne "lepljive" gume poznate sa trka dragstera na 1/4 milje.

Da bi se ubrzavalo ispod 3 sec. praksa je pokazala da su najbitniji zapremina (ccm3) i snaga, masa vozila je u ovom slucaju manje bitna, sto pokazuje i tablica....

Prvi "lagani" motocikl je tek na 5-om mestu, ovom kategorijom uglavnom dominiraju power cruseri, sport-toureri pa cak i toureri....

Logicno, puni su snage i zapremine a imaju i veliki medjuosovinski razmak koji otezava dizanje na tocak.

Supersportski motocikli se sa tim fenomenom neprestano bore i zbog toga imaju nesto losije rezultate...

U drugoj tablici su motocikli koji svoje adute ne polazu na brzinu vec na skroz drugacije stvari...dok oni ubrzaju do 100, supersportski motocikli su oko brojke 200 km/h....

SAM_0899.jpg

• Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 823 postova
  • Motocikl: CBF1000FA

Mislim da je B King nepravedno izostavljen sa liste a mislim da je u vrhu ove tabele, ako ne i na samom vrhu :)

"Gola Hayabusa" :lol: . U casopisu "2Räder" ("sestrinski" casopis "Motorrad"-a) na testu prosle godine izmereno 3,1 sek.:zdravo:

• Hronični Motociklopata, 7325 postova
  • Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder

secam se jos davno (ima 10-ak godina sigurno) da sam citao u novinama da je ZZR1100 nekoliko godina bio nepobediv u ubrzanju 0-100km i u ubrzanju 0-400m :takoje:

• Zainteresovan, 823 postova
  • Motocikl: CBF1000FA

secam se jos davno (ima 10-ak godina sigurno) da sam citao u novinama da je ZZR1100 nekoliko godina bio nepobediv u ubrzanju 0-100km i u ubrzanju 0-400m :takoje:

:takoje: Na jednom sajtu ljubitelja zzr i zx modela sam nasao podatak da je na testu "Motorrad"-a iz 1999. za 1100-tku izmereno 2,8 sek. Inace se proizvodila od 1990-2002.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja