Jump to content

Moto Zajednica

Pozicija u zmigavcima (Americki "fazon" )

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 287 postova
  • Motocikl: Kawasaki ER-5

Posto vozim motor ne velikog gabarita,a pogotovu ako me gledaju u pravcu mog kretanja to ne izgleda onako kako bi mozda trebalo,samim tim i slabije sam uocljiv pa sam ja resio da se malo poigram sa zmigavcima i u njih ugradim poziciona svetla...Prvi plan je bio postavljanje sijalica sa duplim vlaknom ali javio se problem kod prednjih zmigavaca,gabarit zmigavca nije bio dovoljan tako da sijalica nije mogla da stane, dok su pozadi zmigavci veliki kao od slepera ,mogu ceo topli sendvic da spakujem.1jee1.gif

I na poklon dobijem led diode u traci pa odlucim da njih spakujem.Lemio sam 3 zice (koje su tanje,za diode nema potrebe deblje zice) jer su diode RGB.Hteo sam da probam od svake boje kako ce da izgleda ali na kraju je samo jedna imala odlican efekat.

Pocelo se od pripreme tracica,po dve diode su mogle da stanu...

FGXkK_91930840.jpg

Zatim busenje jedne rupice kroz koji je protnut kabal i lepljenje same tracice na predhodno ociscenu podlogu... (nisam slikao sve postupke jer smatram da je sve ovo isuvise lako i prosto 1jee1.gif )

VjDmF_12328365.jpg

Kabal sproveden gde je vec postojeci od zmigavaca i kontakti vezani na zadnje poziciono svetlo...

mXTy7_11910466.jpg

Postupak ponovljen i sa prednjim zmigavcima koji su vezani na prednje poziciono svetlo ...

sQIjt_87712793.jpg

I sad ono glavno ,kako to sve izgleda. 1oda.gif

Ajkog_90826309.jpg

I prednji...

Fcucm_61936119.jpg

I kako to izgleda kad je zmigavac upaljen,da li ima efekta pored jakih dioda... ?!

QfIZA_87276263.jpg

Da,naravno da ima efekta,i te kako... 1care.gif

Kada sam odlazio kod majstora da mi zamene prednju gumu komentar je bio "e decko pa tebi je motor radjen za Americko trziste,vidis da ti svetle zmigavci" 1jee1.gif

Jos jedna dorada ce biti a to je da vezem prekidace na struju pozicionih svetala posle kontakata za didode,posto su diode kako znamo nikakvi potrosaci,kako bih mogao poziciju da drzim upaljeno i 24h ako treba u nekim slucajevima...

• Podržavam 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

ne znam,nisam imao problema sa tim,bar ne jos uvek 0a-smiley.gif mogu da sredim da ne izgledaju kao da je neko postavljao a kazem cika policajcu samo da je motor tako uvezen... 0cool.gif

• Hronični Motociklopata, 7325 postova
  • Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder

tu kod nas jedan lik ima americki auto Buick koji nema posebno izdvojene zmigavce, nego mu zmigaju poziciona svetla :staa: bilo mi malo cudno kad sam prvi put video, al vec godinama tako vozi i kontam da ga panduri nisu cimali zbog toga

• U prolazu, 33 postova
  • Motocikl: '03 Honda CBR600rr

Vrlo zanimljivo, ovoga se nisam ni setio! Obozavam americki fazon i zute pozicije, i sigurno da je da si mnogo uocljiviji jbg, sad reci mi jel ti pozicija zuta ili crvena kako izgleda na slici???

• Ne glasam - ne ćutim, 395 postova
  • Motocikl: Kawasaki Ninja ZX-14R

Što se mene tiče, zaslužio si nagradu "Ideja meseca"!

Već neko vreme razmišljam o tome kako da povećam vidljivost i sebe i motora. Sasvim sigurno ću sebi nabaviti belu kacigu za sledeću sezonu. A ekstra svetlo u žmigavcima je jednostavno, jeftino i veoma efikasno rešenje za bolju vidljivost motora.

Čim otopli, silazim u garažu... bravo!

• NW, 2593 postova
  • Motocikl: R 1200 GS

Ево ти клип, како је ту идеју мајстор Јошка проширио па размисли у том правцу, мало (мало више) је компликовано али изгледа више него перверзно 0takoje.gif

• Podržavam 1

@biker boy ... Pa bas tako,nemaju oni pojma,ako je nesto po standardu a nije bas po onakvom kakvom bi trebalo da bude kod nas ,ne mogu da te cimaju,sta da nece mozda da mu kazu kupi druge ili zameni 1lol.gif meni moze da vidi zice ali mogu da kazem tako sam kupio,jedina stvar je sto moze da me pusti ali da mi kaze da skinem,sto se tice prednjih ,zadnje nece sig da diraju.e sad fabricki zmigavci su napred iste velicine kao pozadi ali to mnogo bez veze izgleda posto su zadnji bas bas veliki,napred su manji stavljeni i tako da pri velikoj idaljenosti u nocnoj voznji jacina fara pojede pozicije ,fakticki se ne vide dok se motor ne priblizi na odredjenom rastojanju,samim tim i manja verovatnoca da me milicija zaustavi,dok ona vidi sta ja imam ja sam vec pros'o. 1moto3.gif

@Vlaja..... probao sve kombinacije boja ali crvena je bila najjaca i najlepsa,posto mi je i motor crven ostavio sam crveno.Izgleda bas kao na slici,crveno svetli iako je staklo zmigavca zuto....

@ Milos.... HVALA. 0takoje.gif postoji samo jedan problem,ako su ti zmigavci isuvise mali mozda neces imati mesta u zmigavcu da spakujes ovako nesto.postoji tu niz kombinacija sa elektronikom,da svetle sijalice zmigavca odredjenim intezitetom pa kad upalis zmigavac samo dodaju svetlost...itd itd kombinacija.

Jos jedna stvar sto sam video na nekom kineskom coperu jeste da kada stisne kocnicu pocinju zadnji zmigavci da mu trepcu,naravno u istom ritmu oba,kada pusti ugase se ali ne svetle kao pozicija...isto mi se svidela ideja...

Ево ти клип, како је ту идеју мајстор Јошка проширио па размисли у том правцу, мало (мало више) је компликовано али изгледа више него перверзно 0takoje.gif

Ma Joska je zajebao sve nas... 1oda.gif Svaka mu cast za sve sto je uradio.

Mogu i ja da sredim da mi se pozicija gasi kad dam zmigavac,samo elektronski prekidac koji ce da gasi kad stigne struja zmigavca,nije problem,sva 4 nemam ali i to moze da se napravi,za ona svickanja k'o milicija jedino za neku zajebanciju,ne znam koju svrhu ima. 0a-smiley.gif sve u svemu fina zanimacija,a cenim da je sema iz glave,posto je to Joske u pitanju....0takoje.gif

• Svakom po zasluzi, 12420 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Ista "tehnika" ugrađena i kod mene, Scube, thelorda, Joške.... ;)

Dobra ti je ideja i sigurno povećava uočljivost uske siluete motocikla iz daljine.

• onaj koji oblikuje, 357 postova
  • Motocikl: Samo menjam ko ciga konja

Pozdravljam tvoju ideju inace sam na gomilu svojih motora ugradio poziciju u zmigavce ali sam samo umesto obicnog sijalicnog grla stavljao tzv dvogrle sijalice od bilo kog starijeg auta i to ne zbog lepote vec uocljivosti

• Çelebi, 2415 postova
  • Motocikl: Imam

Ideja je odlična, samo teraj tako. A za ubuduće, molim te ko brata, smanji slike na 640x800. Sasvim dovoljna veličina. Ovo važi i za ostale forumaše.

• Drug član, 1604 postova
  • Motocikl: SUZUKATI SV650N

kolega @Troublemaker, jedno pitanje da ne lutam, znaš li oznaku te Led-trake?, da ne jurim napamet a te dilode svetle baš kako bih voleo. da je ne jurim napametr pa uzmem pogrešnu?

edit: i još jedno pitanje, da li je traka sa zajedničkom katodom, odnosno, da li im je zajednička "žica" minus?

Ok brate scuba,izvinjavam se...0takoje.gif

@Lug....Kolega oznaku trake nemam,dobio sam na poklon ali mislim da sve RGB diode ovako svetle,ovim intezitetom.Cuo sam da je metar oko 15ak,20 e.nisam siguran ,znam samo da je placan metar oko 100e jos kad je to prvi put izaslo. 0stabre.gif MIslim da neces da pogresis ako uzmes bilo koju traku,sve te diode imaju odredjeni napon na koji rade,zavisno i od boje.

Katoda je zajednicka samo sto sam ja dobio traku u kojoj su po 3 diode vezane,ali posto sam morao zadnju da secem,imao sam mesta samo za dve,anodu sam trazio na drugom mesto koje se razlikuje od mesta na kom je predvidjena struja za anodu...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja