Troublemaker 103 Napisano Novembar 28, 2011 Svrati ponekad, 287 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kawasaki ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Posto vozim motor ne velikog gabarita,a pogotovu ako me gledaju u pravcu mog kretanja to ne izgleda onako kako bi mozda trebalo,samim tim i slabije sam uocljiv pa sam ja resio da se malo poigram sa zmigavcima i u njih ugradim poziciona svetla...Prvi plan je bio postavljanje sijalica sa duplim vlaknom ali javio se problem kod prednjih zmigavaca,gabarit zmigavca nije bio dovoljan tako da sijalica nije mogla da stane, dok su pozadi zmigavci veliki kao od slepera ,mogu ceo topli sendvic da spakujem. I na poklon dobijem led diode u traci pa odlucim da njih spakujem.Lemio sam 3 zice (koje su tanje,za diode nema potrebe deblje zice) jer su diode RGB.Hteo sam da probam od svake boje kako ce da izgleda ali na kraju je samo jedna imala odlican efekat. Pocelo se od pripreme tracica,po dve diode su mogle da stanu... Zatim busenje jedne rupice kroz koji je protnut kabal i lepljenje same tracice na predhodno ociscenu podlogu... (nisam slikao sve postupke jer smatram da je sve ovo isuvise lako i prosto ) Kabal sproveden gde je vec postojeci od zmigavaca i kontakti vezani na zadnje poziciono svetlo... Postupak ponovljen i sa prednjim zmigavcima koji su vezani na prednje poziciono svetlo ... I sad ono glavno ,kako to sve izgleda. I prednji... I kako to izgleda kad je zmigavac upaljen,da li ima efekta pored jakih dioda... ?! Da,naravno da ima efekta,i te kako... Kada sam odlazio kod majstora da mi zamene prednju gumu komentar je bio "e decko pa tebi je motor radjen za Americko trziste,vidis da ti svetle zmigavci" Jos jedna dorada ce biti a to je da vezem prekidace na struju pozicionih svetala posle kontakata za didode,posto su diode kako znamo nikakvi potrosaci,kako bih mogao poziciju da drzim upaljeno i 24h ako treba u nekim slucajevima... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marphi 1138 Napisano Novembar 29, 2011 bu!, 609 postova Lokacija: Pa Motocikl: Honda Deauville 650 Prijavi odgovor kao problematičan jel dozvoljeno da na prednjoj strani vozila postoje svetla koja su crvene boje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Troublemaker 103 Napisano Novembar 29, 2011 Svrati ponekad, 287 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kawasaki ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan ne znam,nisam imao problema sa tim,bar ne jos uvek mogu da sredim da ne izgledaju kao da je neko postavljao a kazem cika policajcu samo da je motor tako uvezen... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10500 Napisano Novembar 29, 2011 Hronični Motociklopata, 7325 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan tu kod nas jedan lik ima americki auto Buick koji nema posebno izdvojene zmigavce, nego mu zmigaju poziciona svetla bilo mi malo cudno kad sam prvi put video, al vec godinama tako vozi i kontam da ga panduri nisu cimali zbog toga Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandar137 12 Napisano Novembar 29, 2011 U prolazu, 33 postova Lokacija: Belgrade, Lipovica Motocikl: '03 Honda CBR600rr Prijavi odgovor kao problematičan Vrlo zanimljivo, ovoga se nisam ni setio! Obozavam americki fazon i zute pozicije, i sigurno da je da si mnogo uocljiviji jbg, sad reci mi jel ti pozicija zuta ili crvena kako izgleda na slici??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miloš A 2021 Napisano Novembar 29, 2011 Ne glasam - ne ćutim, 395 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Ninja ZX-14R Prijavi odgovor kao problematičan Što se mene tiče, zaslužio si nagradu "Ideja meseca"! Već neko vreme razmišljam o tome kako da povećam vidljivost i sebe i motora. Sasvim sigurno ću sebi nabaviti belu kacigu za sledeću sezonu. A ekstra svetlo u žmigavcima je jednostavno, jeftino i veoma efikasno rešenje za bolju vidljivost motora. Čim otopli, silazim u garažu... bravo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzOkS 1172 Napisano Novembar 29, 2011 NW, 2593 postova Lokacija: НОВИ САД Motocikl: R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Ево ти клип, како је ту идеју мајстор Јошка проширио па размисли у том правцу, мало (мало више) је компликовано али изгледа више него перверзно 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Troublemaker 103 Napisano Novembar 29, 2011 Svrati ponekad, 287 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kawasaki ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan @biker boy ... Pa bas tako,nemaju oni pojma,ako je nesto po standardu a nije bas po onakvom kakvom bi trebalo da bude kod nas ,ne mogu da te cimaju,sta da nece mozda da mu kazu kupi druge ili zameni meni moze da vidi zice ali mogu da kazem tako sam kupio,jedina stvar je sto moze da me pusti ali da mi kaze da skinem,sto se tice prednjih ,zadnje nece sig da diraju.e sad fabricki zmigavci su napred iste velicine kao pozadi ali to mnogo bez veze izgleda posto su zadnji bas bas veliki,napred su manji stavljeni i tako da pri velikoj idaljenosti u nocnoj voznji jacina fara pojede pozicije ,fakticki se ne vide dok se motor ne priblizi na odredjenom rastojanju,samim tim i manja verovatnoca da me milicija zaustavi,dok ona vidi sta ja imam ja sam vec pros'o. @Vlaja..... probao sve kombinacije boja ali crvena je bila najjaca i najlepsa,posto mi je i motor crven ostavio sam crveno.Izgleda bas kao na slici,crveno svetli iako je staklo zmigavca zuto.... @ Milos.... HVALA. postoji samo jedan problem,ako su ti zmigavci isuvise mali mozda neces imati mesta u zmigavcu da spakujes ovako nesto.postoji tu niz kombinacija sa elektronikom,da svetle sijalice zmigavca odredjenim intezitetom pa kad upalis zmigavac samo dodaju svetlost...itd itd kombinacija. Jos jedna stvar sto sam video na nekom kineskom coperu jeste da kada stisne kocnicu pocinju zadnji zmigavci da mu trepcu,naravno u istom ritmu oba,kada pusti ugase se ali ne svetle kao pozicija...isto mi se svidela ideja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Troublemaker 103 Napisano Novembar 29, 2011 Svrati ponekad, 287 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kawasaki ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Ево ти клип, како је ту идеју мајстор Јошка проширио па размисли у том правцу, мало (мало више) је компликовано али изгледа више него перверзно Ma Joska je zajebao sve nas... Svaka mu cast za sve sto je uradio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Troublemaker 103 Napisano Novembar 29, 2011 Svrati ponekad, 287 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kawasaki ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Mogu i ja da sredim da mi se pozicija gasi kad dam zmigavac,samo elektronski prekidac koji ce da gasi kad stigne struja zmigavca,nije problem,sva 4 nemam ali i to moze da se napravi,za ona svickanja k'o milicija jedino za neku zajebanciju,ne znam koju svrhu ima. sve u svemu fina zanimacija,a cenim da je sema iz glave,posto je to Joske u pitanju.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Novembar 29, 2011 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan zar ne bi trebalo da se kad das levi migavac ugasi desna pozicija ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Troublemaker 103 Napisano Novembar 29, 2011 Svrati ponekad, 287 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kawasaki ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Pa moze da bude i to ali vidis ni da kod Josketa nije tako ...meni je ovo bilo najjednostavnije,privezes i ne mislis. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5945 Napisano Novembar 29, 2011 Svakom po zasluzi, 12420 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Ево ти клип, како је ту идеју мајстор Јошка проширио па размисли у том правцу, мало (мало више) је компликовано али изгледа више него перверзно Ista "tehnika" ugrađena i kod mene, Scube, thelorda, Joške.... Dobra ti je ideja i sigurno povećava uočljivost uske siluete motocikla iz daljine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola-Pera 190 Napisano Novembar 29, 2011 Drug član, 1020 postova Lokacija: Sopot Motocikl: BMW R1200RT Honda VFR 800 v-tec MotoGuzzi falkone NSU SuperMAX Tomos T12 Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene nije ugradjena nego je fabricka! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lukac 1341 Napisano Novembar 29, 2011 onaj koji oblikuje, 357 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Samo menjam ko ciga konja Prijavi odgovor kao problematičan Pozdravljam tvoju ideju inace sam na gomilu svojih motora ugradio poziciju u zmigavce ali sam samo umesto obicnog sijalicnog grla stavljao tzv dvogrle sijalice od bilo kog starijeg auta i to ne zbog lepote vec uocljivosti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Novembar 29, 2011 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Ideja je odlična, samo teraj tako. A za ubuduće, molim te ko brata, smanji slike na 640x800. Sasvim dovoljna veličina. Ovo važi i za ostale forumaše. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lug 1378 Napisano Novembar 30, 2011 Drug član, 1604 postova Lokacija: NBG Motocikl: SUZUKATI SV650N Prijavi odgovor kao problematičan kolega @Troublemaker, jedno pitanje da ne lutam, znaš li oznaku te Led-trake?, da ne jurim napamet a te dilode svetle baš kako bih voleo. da je ne jurim napametr pa uzmem pogrešnu? edit: i još jedno pitanje, da li je traka sa zajedničkom katodom, odnosno, da li im je zajednička "žica" minus? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Troublemaker 103 Napisano Novembar 30, 2011 Svrati ponekad, 287 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kawasaki ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Ok brate scuba,izvinjavam se... @Lug....Kolega oznaku trake nemam,dobio sam na poklon ali mislim da sve RGB diode ovako svetle,ovim intezitetom.Cuo sam da je metar oko 15ak,20 e.nisam siguran ,znam samo da je placan metar oko 100e jos kad je to prvi put izaslo. MIslim da neces da pogresis ako uzmes bilo koju traku,sve te diode imaju odredjeni napon na koji rade,zavisno i od boje. Katoda je zajednicka samo sto sam ja dobio traku u kojoj su po 3 diode vezane,ali posto sam morao zadnju da secem,imao sam mesta samo za dve,anodu sam trazio na drugom mesto koje se razlikuje od mesta na kom je predvidjena struja za anodu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...