Jump to content

Moto Zajednica

upomoooć!!

Recommended Posts

• U prolazu, 35 postova

Pozdrav svima. Kupio sam Yamahu Xj600s (1993) i ubrzo sam ustanovio da su membrane na krburatorima pukle i istopile se.

Da bi ih zamijenio morao bih da platim preko 500 eura (kod zvaničnog Yamaha-dilera).

Tako pribjegao sam tada za mene jedinom rešenju i kupio komplet polovnih karburatora za koje se prodavac kleo da su u savršenom stanju.

Poslao sam ih na čišćenje i majstor je rekao da su odlični.

Ipak ispostavilo se da nije tako jer su nakon ugradnje brzo poćeli da cure (prelivaju). Ispostavilo se da su mehanički djelovi ispravni ali da gumice i dihtunzi treba da se zamijene.

Sada se nalazim tamo gdje sam počeo i kada sam nazvao u Yamahu i pitao za cijenu rekli su mi da će me ti djelovi koštati 500 i + eura.

Da li iko zna kako da riješim ovaj problem?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Elbow dragger, 2405 postova
  • Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa

ima da se kupe setovi za reparaciju karburatora na Louisu, chlan Bera mozhe da ti ih donese. a vakum membrane je valjda neko sa foruma pravio, ali ne mogu da se setim ko :stabre:

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

p.s specificni karburatori, nisu za svakog da ih servisira pogodni,ipak tu treba malo vise iskustva...:takoje:

membrane su ti 10take komad,iglice plovka od 5 do 12e,sa sve kucistem 12 e su nove,itd itd...

ceo servis ti je 50e,mislim na karbove plus ako ako nesto zafali...

• Zainteresovan, 952 postova

Kriticne su gumice na plasticnim nosacima plovaka, ja sam ih pravio od parceta creva koje sam tu negde na motoru nasao. Interesantno gumeni delovi koji su na motorima iz '70. i '80. dobri na ovima iz '90. su truli plus mnogo ih vise ima, umesto papirnog dihtunga na lonce ide gumica koja propadne a garnitura je 500e, da su od zlata opet nema logike. Slika i prilika napretka, 10% brze 10x bednije.

• Podržavam 1

• Kontraš!, 1271 postova
  • Motocikl: KLX 650 sm/enduro

prvo, zasto ne bi membrane sa novog(polovnog koji curi) karburatora prepakovao na stari? drugo, postoji silikon(dihtug masa) bas za te gumice to se namaze po obodu gde nalezu gumice i trebalo bi da dihtuje. A ako ti trebaju membrane probaj u Laboratoriji

• Moto servis Lion-s, 126 postova
  • Motocikl: Suzuki dr 600,Kawasaki klr 600,Bmw r 1100 rt,Suzuki dr 750 big,Suzuki epikuro

Posalji membrane da ti se naprave.Kostace te oko 40 e sve 4.Meni je pravio covek ne znam koliko kom do sad i extra ispadnu.Evo ti njegov broj.0638968694 Pozz

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja