Peki 1215 Napisano Octobar 29, 2011 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Agregat je izvađen iz rama i rastavljen u sitna crevca i čeka delove za generalku Hteo bih, kad je već dotle došlo, da skinem već poprilično oljuštenu farbu sa agregata i da ga vratim u prvobitno stanje. Treba mi savet kako da se najbolje (čitaj:najlakše ) skida boja između rebara za hlađenje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ratboy 1389 Napisano Octobar 29, 2011 Zainteresovan, 952 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nema lakog nacina, peskarenje, skid ili kako se sad zove hemikalija koja nagriza staru boju, celicna cetka, pranje pod pritiskom itd. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Octobar 29, 2011 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Mozda na busilicu umesto burgija da stavis one male nastavke koji izgledaju kao mala tocila. Ima ih razlicitih oblika i velicina. Pa da to zavlacis medju rebra? ja mislim da je to najbezbolnije? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Octobar 29, 2011 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Najlakše ćeš skinuti boju pjeskarenjem, s tim što ćeš poslje da rodiš mečku dok ukloniš sav pjesak, koji se zavlači i često zaljepi(zbog kondenza u kompresoru) na najnepristupačnijim mjestima. Ali čišćenje nije ništa teže od ručnog šmirglanja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1215 Napisano Octobar 29, 2011 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Mozda na busilicu umesto burgija da stavis one male nastavke koji izgledaju kao mala tocila. Ima ih razlicitih oblika i velicina. Pa da to zavlacis medju rebra? ja mislim da je to najbezbolnije? Odlična ideja.Pod uslovom da su dovoljno malog prečnika da uđu međ rebra Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Octobar 29, 2011 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Aluminijum i ostali "osjetljivi" materijali na habanje se pjeskare sodom bikarbonom,ali koliko je to financijski opravdano. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sergio 2328 Napisano Octobar 30, 2011 hoochie coochie man, 1239 postova Lokacija: BG/ZG Motocikl: Harley Davidson Road King Classic '07 & Honda CB750K '81 Prijavi odgovor kao problematičan Takođe ''skid'' i slične hemikalije ni slučajno jer će da nagrizu površinu i ostave grozne fleke koje nećeš lako otkloniti... Ceo agregat ce svakako da se farba posle toga, tako da nece smetati ako ostanu pojedine fleke. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ratboy 1389 Napisano Octobar 30, 2011 Zainteresovan, 952 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sto bi onda i skidao svu boju pogotovo ako je fabricka, osmirglaj malo ono sto se podiglo i farbaj. I ne nalivaj bespotrebno, samo da pokrije, na izlomljenim povrsinama se ionako nista ne vidi. To je bitno kod delova koji treba da se hlade a tanak sloj nece da se onako ruzno potklobuci vremenom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FJCharlie 2324 Napisano Octobar 30, 2011 Elbow dragger, 2405 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa Prijavi odgovor kao problematičan Nema lakog nacina, peskarenje, skid ili kako se sad zove hemikalija koja nagriza staru boju, celicna cetka, pranje pod pritiskom itd. skid je opasan zbog hemikalija koje izazivaju sterilitet kod mushkaraca, ali i najbolje skida boju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Octobar 30, 2011 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Mozda na busilicu umesto burgija da stavis one male nastavke koji izgledaju kao mala tocila. Ima ih razlicitih oblika i velicina. Pa da to zavlacis medju rebra? ja mislim da je to najbezbolnije? Odlična ideja.Pod uslovom da su dovoljno malog prečnika da uđu međ rebra Nemoj ni slučajno,ružno će izgledati...samo peskarenje ali ne kvarcnim peskom nego specijalnim peskom za Al.... Takođe ''skid'' i slične hemikalije ni slučajno jer će da nagrizu površinu i ostave grozne fleke koje nećeš lako otkloniti... Hebiga,da si bliže ...ma uostalom pošalji blok pa ću ti uraditi ... Pa koji ce jos kriticar da zagleda izmedju rebara kad covek jedva moze i prst da provuce (to jest ne moze) Ako se ide oprezno ne bi trebalo da osteti nista. Nisu ta tocila tolko jaka, znam jer i ja imam par i koristim ih da osmirglam neke fasunge za sijalice koji su nedostupni (na autu) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Octobar 30, 2011 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan @Peki Само овако постижеш добар резултат: Пре пескарења: После пескарења: Саветујем да користиш СТАКЛЕНЕ ПЕРЛЕ (што финија гранулација) јер дају екстра мат финиш који даје заштиту алуминијуму да не навуче патину током времена због атмосферских услова. Eдит: После стаклених перли изгледа овако... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1215 Napisano Octobar 30, 2011 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Jel to onaj pesak od stakla koji pominje Štampar? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
avijaticar 142 Napisano Octobar 30, 2011 Svrati ponekad, 340 postova Lokacija: NoviBeograd Motocikl: BMW R45 Yamaha FZS 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ajmo Peki, udri ga staklom pa da se sija na prolece. Ima neki baja ovde kod mene to radi, trazi cini mi se 20 evrova za sat rada. Kaze uglavnom radi oldtajmere, jer ne razbija ko pesak. A mozemo i da usitnimo flajke od piva kad popijemo, pa meti srchu u neku guralicu na vazduh! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...