Jump to content

Moto Zajednica

Источна Србија, два дана, 1000 км

Recommended Posts

• U prolazu, 70 postova
  • Motocikl: Kawasaki KLX 650 C

Коначно дође и тај дан, дуго смо планирали овакву вожњу мада се ни сада нисууклопиле све коцкице ипак нисмо хтели да одустанемо. Другар је био кратакса временом а мени је мотор и даље био у сервису чекајући месец дана на фамозниланац брегасте и плочице вентила a обоје смо били још краћи са финансијама. Временске прилике субиле и можда последње идеалне за ову годину и нисмо смели да их пропустимо. Путпочиње у нашем родном месту Пландишту (Општина Пландиште, Јужни Банат, суседнеопштине Вршац, Алибунар, Сечањ) у коме ја и даље живим док је другар уформи викендаша због посла и обавеза у Београду долази само периодично.Све је почело помало траљаво и на брзину због других обавеза и посла али јеодлучност да се успе ипак доминирала. Планирани пут је првобитно замишљен датраје до Зајечара и назад али је по доласку на циљ ипак продужен и изгледао јеотприлике овако :

th_auto_mapa_SRB_velika2.jpg

Пландиште, Вршац, Банатска Паланка, Скела до Рама,Рам, Сребрно језеро, Белико Градиште, Голубац, Ђердапска клисура, ДоњиМилановац, Кладово, Неготин, Зајечар и даље Књажевац, Ниш, Нишка бања,Прокупље па до Ђавоље Вароши и назад Блаце, поред језера Ћелије, Крушевац,Параћин, Ћуприја, Јагодина, Баточина, Велика Плана, Смедеревска Паланка,Младеновац, преко Авале за Београд, Панчево, Алибунар, Пландиште.

Почело је раном зором како то и доликује уз обилан доручак :) и брзом припермом у којој се увек нешто заборави, као што сам ја заборавио списак потенцијалних преноћишта у Зајечару за који се касније испоставило да нам није ни потребан. Неке од слика које ћу приказати су са неких ранијих путовања тако да вас друге временске прилике и периоди дана на њима не збуне.

P1010337-1.jpg

Негде на изласку из Вршца.

P1010343.jpg

Брзо стижемо на скелу гдена информационој табли пише да скела има поласке на свака два сата и почиње у 8,10,12 . . Гледам на сат и схватам да смо закаснили 15 минута на први полазак. Разгледам околину која ми је већ позната од раније и са друге стране терасе локалног ресторана видим нешто што подсећа на камион паркиран на води :) Контам да је то у ствари скела чије је пристаниште измештено 50 м даље. Брзо трчим на другу страну и видим скелеџију који полако подиже рампу, молим га да сачека и успевамо да се укрцамо. Срећа па се Српска традиција по питању тачности и даље поштује :moto3:

P1010344.jpg

P1010348.jpg

P1010353.jpg

Panorama3.jpg

Panorama1-1.jpg

S5001728.jpg

Иначе ако се добро сећам неких података, Дунав је на овом месту на коме смо ми прешли ( Ушће Дунав-Тисе у Дунав) најшири на целом свом току.

Прилаз Раму на другој обали Дунава.

P1010359.jpg

P1010362.jpg

Крећемо полако са путем,осим Сребрног језера које сам и раније посећивао

S5001888.jpg

S5001760.jpg

Једна од лепших успутних станица је и Голубац.

P1010368.jpg

P1010369.jpg

Стари каменолом .

P1010373.jpg

Настављамо даље пут и полако откривамо лепоте наше земље и ђердапске клисуре.

P1010397.jpg

P1010396.jpg

P1010400.jpg

P1010391.jpg

P1010389.jpg

Успутне станице су нам град Голубац, Лепенски вир, Ђердап . . .

P1010407.jpg

P1010408.jpg

Глава цара Децибела,највећа скулптура Европе ако не грешим.

P1010411.jpg

P1010413.jpg

P1010416.jpg

P1010417.jpg

P1010424.jpg

Феноменални британски пар који на бицикловима путује дуж тока Дунава, на нашу опаску да су стварно храбри кажу да си како би они пре рекли "Луди".

P1010423.jpg

P1010422.jpg

Брзо стижемо до Ђердапа,где пропада наш покушај да погледамо мало и изнутра због кашњења на последњу групу за тај дан. После тога се нижу градови Кладово, Неготин, Зајечар у којима се нисмо задржавали због густог распореда.

P1010426.jpg

По доласку у Зајечар одлучујемо да не губимо време већ да одмах обиђемо Гамзиград или ФеликсРомулијану.

P1010428.jpg

P1010443.jpg

P1010449.jpg

P1010436.jpg

P1010453.jpg

P1010439.jpg

Првобитна крајња тачка нашег кратког путовања у којој одлучујемо да наставимо ипак даље до Ниша и да сутрадан обиђемо Ђавољу варош.

Излазимо из Зајечара и на брзину сликамо пејзаж који је мало заклоњен жбуњем и растињем.

P1010459.jpg

Кад гле чуда, ко каже дау Србији нема пирамида :)

P1010463.jpg

Мало одмарамо своје утрнуле задњице и крећемо јер мрак брзо пада а до Ниша имамо око 100 км.

P1010466.jpg

Стижемо у Ниш и на слепо трагамо за преноћиштем у локалној бањи. Налазимо га брзо и то по веома приступачној цени ( 800 дин. по особи )која се од планираних 2500 – 3000 дефинитивно повољно одразила по наш ентузијазам на крају овог дугог дана.

P1010467.jpg

P1010468.jpg

Јурто брзо свиће и полако крећемо даље раном зором.

P1010473.jpg

Последње припреме.

P1010476.jpg

Мало слике града Ниша који се мени лично допао ( први пут у том граду ).

P1010481.jpg

P1010483.jpg

P1010490.jpg

P1010494.jpg

Прво фруштук па онда на пут.

P1010497.jpg

P1010500.jpg

P1010502.jpg

Слика је много више као и занимљивих успутних дестинација али као што рекох због два дана на располагању пут се свео у главном на континуирану вожњу. Брзо стижемо и до Ђавоље Вароши.

P1010505.jpg

P1010508.jpg

P1010512.jpg

P1010522.jpg

P1010525.jpg

P1010528.jpg

P1010529.jpg

P1010531.jpg

P1010533.jpg

P1010555.jpg

P1010556.jpg

P1010559.jpg

Panorama1.jpg

Panorama2-1.jpg

P1010564.jpg

После два сата паузе и разгледања ове природне лепоте крећемо даље. Пут нас води поред предивног језера Ћелије.

P1010565.jpg

До куће стајемо јединокод пријатеља у Ћуприји и правимо већу паузу после тога само кратке паузе у недођијама на свекох 50 км због добро познате утрнутости задњице :). Километар сат на повратку каже скоро 1000 км а календар два дана.

За наше прво путовањемогу да кажем да је било одлично и да сам барем ја извукао неке поуке заследећи пут.

Никада више као сувозач и на једном мотору :)

За следећу годину у плану је Западна Србија и ако буде среће и пара тура преко Карпата кроз Румунију.

Promenio član jura
  • Podržavam 9

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svakom po zasluzi, 12476 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Bravo momci, predivne slike! Nego, da nije malo mali taj CB500 za vas dvojicu tolikih? :)

• U prolazu, 41 postova
  • Motocikl: Honda Hornet CB900F

Bravo momci, predivne slike! Nego, da nije malo mali taj CB500 za vas dvojicu tolikih? :)

Kome ti da je debeo?!:D

U rukama Mandusica Vuka,svaka je puska ubojita :moto3:..

Rece lepo covek,ostao bez svog KLX650,a lepog vremena ne ostade jos mnogo..Nije se moglo drugojacije no ljutu guju osedlati :)..

Jeste bili smo na granici fabricke nosivosti,samo mnogo su me vise brinule saobracajnice nase na jugu(Prokuplje-Kursumlija-Djavolja Varos),smenjivao se dobar i sirok put,sa onim koje Mrkonjic prevremeno krpi trideset godina..Takodje smo par puta naleteli na ne obelezene radove na putu,na primer na putu Paracin -Cuprija nov put pet kilometara ,pa odjedanput asfalt zasecen i visi za 10 cm..Mislio sam da sem pokrivio viljusku i felne..Mada ima to i u Beogradu,u beogradskoj ulici imaju dve potonule sahte za 15 cm..

• Podržavam 2

• Drug član, 2900 postova
  • Motocikl: strom 650

Lepo al što ne svratiste u Viminacijum kad ste izašli sa skele u Ramu to vam bilo 5 km desno umasto pravo na Srebrno jezero.

I što spavaste u Nišu lepše po banjama i jevtinije Prolom banja 500 kinti.Ja sam letos pravio sličnu turu al spavo na Srebrnom jezeru,Borskom jezeru i Prolom banji.

• U prolazu, 70 postova

Lepo al što ne svratiste u Viminacijum kad ste izašli sa skele u Ramu to vam bilo 5 km desno umasto pravo na Srebrno jezero.

I što spavaste u Nišu lepše po banjama i jevtinije Prolom banja 500 kinti.Ja sam letos pravio sličnu turu al spavo na Srebrnom jezeru,Borskom jezeru i Prolom banji.

Pa za prvi put moramo malo da napravimo koju gresku zar ne :zvizduk: Salim se iskreno logistika je bila slabija strana ovog puta jer smo tacnu rutu utvrdili vece pred polazak, posle vise od 12 sati posvećenih poslu čovek je u glavnom veoma oran i skoncentrisan za privatne aktivnosti :neznam: A Niš čak nije ni bio u planu. Verujem da smo dosta toga propustili ali takođe mislim da će još biti prilika za destinacije kao što su Najdanovi krugovi i slično :moto3: Ipak na raspolaganju smo imali samo dva dana.

• Zainteresovan, 709 postova
  • Motocikl: BMW 1200RT

Momci, prelepo svaka cast. Kako se pokazalo motorce, jel je bilo nekih problema? A i fotke su vam lepe, svaka cast fotografu! Pozzz!

• U prolazu, 41 postova
  • Motocikl: Honda Hornet CB900F

Motorce se pokazalo dosedlno,kao i do sada nikakve simptome nije pokazivalo..Stvarno sam zadovoljan njime..Cak sta vise razmisljam da ka nikad ne otudjim,vec da kupim jos jedan motorin..:moto3:

• U prolazu, 70 postova

На крају ове приче ипак морам да споменем и ону ружнију страну од које сам у почетку поста одустао. Упркос технички успешно изведеном путу емотивно није прошло баш тако лепо. У повратку нам је јављено да нам је код куће у саобраћајној несрећи са мотоциклом погинуо један другар, односно мој школски друг а иначе вишегодишњи страствени бајкер. Остатак пута је проведен некако емотивно празно, размишљајући о таквим моментима у животу.

Драган Доневски,1982

Нека му је лака црна земља!

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja