Xnikolax 93 Napisano Jul 5, 2021 Svrati ponekad, 135 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki z1000sx Prijavi odgovor kao problematičan Takodje ako nemas bocne kofere nije losa fora uzeti bagster navlaku za rezervoar. Em cuva rezervoar em imas dosta mesta napred i dostupno ti je a moze da stane i kaciga kada re otvori skroz 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LuckyVladano 5073 Napisano Jul 5, 2021 Drug član, 2234 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS ADV 2013 Prijavi odgovor kao problematičan On 4.7.2021. at 22:14, Xnikolax je napisao: Monolock i monokey je razlika najveca razlika u tome da li ce ti sr saputnik oslanjati na kofer. Ako ce se naslanjati onda ti treba monokey jer je jaca konstrukcija Da nije ipak najveca razlika izmedju Monolock i Monokey sistema u nacinu kacenja kofera na plocu i izgledu tih delova na samom koferu i ploci ? Ta dva sistema kacenja su komercijalna imena marki GIVI / KAPPA i samo su najzastupljeniji na nasim prostorima. Monokey je noviji, pa kako su litraze GIVI-ja rasle, Monokey sistem je uglavnom na vecim koferima te marke (KAPPA je njihova cerka firma i kompatibilni su). Osim Givi-ja,najvise je kineskih kofera sa (najcesce slicnim resenjima bravljenja kao Givi) i po koji Krauser. Naravno, fabricki koferi svih marki motora imaju svoju filozofiju. Pre 8 sati, Xnikolax je napisao: Takodje ako nemas bocne kofere nije losa fora uzeti bagster navlaku za rezervoar. Em cuva rezervoar em imas dosta mesta napred i dostupno ti je a moze da stane i kaciga kada re otvori skroz Cuo sam da se ljudima desavalo da se, tokom dugotrajnog stajanja Bagstera na rezervoaru, izmedju zavuce sitna prasina i napravi efekat smirgle, t.j. urnise rezervoar spolja. Izistog razloga se ne preporucuje dugotrajno nosenje mrezice preko rezervoara. Dobio sam ga sa mojim nekadasnjim TDM-om i nije mi palo na pamet da ga montiram. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Xnikolax 93 Napisano Jul 6, 2021 Svrati ponekad, 135 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki z1000sx Prijavi odgovor kao problematičan 10 hours ago, LuckyVladano said: Da nije ipak najveca razlika izmedju Monolock i Monokey sistema u nacinu kacenja kofera na plocu i izgledu tih delova na samom koferu i ploci ? Ta dva sistema kacenja su komercijalna imena marki GIVI / KAPPA i samo su najzastupljeniji na nasim prostorima. Monokey je noviji, pa kako su litraze GIVI-ja rasle, Monokey sistem je uglavnom na vecim koferima te marke (KAPPA je njihova cerka firma i kompatibilni su). Osim Givi-ja,najvise je kineskih kofera sa (najcesce slicnim resenjima bravljenja kao Givi) i po koji Krauser. Naravno, fabricki koferi svih marki motora imaju svoju filozofiju. Cuo sam da se ljudima desavalo da se, tokom dugotrajnog stajanja Bagstera na rezervoaru, izmedju zavuce sitna prasina i napravi efekat smirgle, t.j. urnise rezervoar spolja. Izistog razloga se ne preporucuje dugotrajno nosenje mrezice preko rezervoara. Dobio sam ga sa mojim nekadasnjim TDM-om i nije mi palo na pamet da ga montiram. Na mom motoru bagster godinama stoji i farba ispod je sacuvana kao nova. Za mrezicu se secam da si mi jednom prilikom na dedamrazijadi bas ti rekao za slucaj "smirgle" i od tad je nisam stavljao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...