RSVMillenian 228 Napisano Avgust 23, 2007 Drug član, 1140 postova Lokacija: Chicago, IL USA Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675 Prijavi odgovor kao problematičan Nakon nezaboravnog puta po Kaliforniji, Nevadi, Arizoni, Juti i Koloradu o kome ce Vam Bane (Motoholic) mnogo vise pricati Serbian World Team ili Tim Hrabro Srce je nastavio put kroz Srednji Zapad Amerike ka Chicagu. Dogovor je bio da sacekam nase drugare na granici izmedju Ajove (Iowa) i Ilinoisa (Illinois) na prelazu cuvene reke Misisipi (Mississippi River) kao simbolika njihovog prelaska na istocnu stranu SAD. Jedva sam cekao jutro da krenem na put i da ih najzad upoznam sve vreme gledajuci u TV nadajuci se da ce se vreme prolepsati i da ce dosadna kisa prestati. Nazalost jutro nije promenilo sve, vec je kisa jos jace padala a temperatura je pala na neverovatnih 13 stepeni. Na put sam krenuo sam, tj sa vernim motorom Falcom koji je uvek zeljan puta i brzine, i kome ni kisa nemoze nista oko 13 casova jer je neki dogovor bio da se nadjemo na granici oko 4 posle podne, 3 sata je sasvim dovoljno da stignem do Misisipija koji je udaljen 190 milja od moje kuce. Na samom polasku sam shvatio da ovo nije obican put da ce mi zivot verovatno biti promenjen i bogatiji za jedno veliko prijateljstvo. Kisa je lila kao iz kabla kada sam krenuo a vidljivost je bila minimalna. Iako sam nosio kozno i kisno odelo ipak je bilo neprijatno za voznju, munje su sevale non-stop a grmljavina se cula i pored mojih Akrapovica. Prvih 60 milja je proslo manje vise u mom nastojanju da izbegavam nagle pokrete i kamione koji dizu prljavstinu sa puta, sve vreme moleci se za lepse vreme, nisam neznam sta sve nisam Bogu obecao za tih sat vremena. Odjednom je kisa prestala da pada? Asfalt je i dalje bio pun vode, ali je bar prestalo da pada. Neznam da li je to Bog intervenisao ili je puka slucajnost ali odjednom je sve postalo mnogo lepse. Stao sam na pumpu da se cujem sa nasim putnicima i da vidim dokle su stigli, a ja sam imao jos 60-tak milja do odredista. Uzbudjenje je raslo iz sekunde u sekundu. A onda sok! Oni su iz potpuno opravdanih razloga tek krenuli iz Omahe koja je udaljena oko 330 milja od mesta susreta i kasne 6 do 7 sati. Promena plana je bila neminovna i ja sam odlucio da vozim dalje njima u susret. Upravo kada sam se ponovo ukljucio na put sunce je po prvi put probilo oblake i najavilo lepo vreme. Ideja je da vozim do Iowa City i da se ponovo cujemo. Brzo sam prevalio tih 100 milja i ponovo ih nazvao, i dalje su bili suvise daleko a ja nisam imao nameru da sedim i da ih cekam nego put pred noge i njima u susret. Kada sam presao i tih dodatnih 130 milja znao sam da su negde u blizini imao sam osecaj da cu ih svakog trenutka ugledati u suprotnoj traci. Jos jedan poziv i jos jedan sok! Mi smo se mimoisli dok su oni bili na pumpi. Polukruzno i potraga za Srpskim Motorima se nastavila, nakon 20 minuta najzad sam ih ugledao kako me cekaju na jednom izlazu. I sada se najezim kada se setim kako mi je srce lupalo od uzbudjenja kada sam video srpske zastave kako se vijore. Najzad su tu ispred mene! Najzad su u mom delu sveta! Nikada necu zaboraviti ta lica i te osmehe i ta prva rukovanja i zagrljaje. Kratak pogled na motore je samo utvrdio moje divljenje prema tim momcima i devojci na celom poduhvatu. Oni su BRE prosli Sibir na KRUZERIMA, neverovatno! Onda jos jedan sok! Svaki branik je ukrasen BJB simbolom, a medju silnim nalepnicama izlepljenim na soferkama najlepse mesto zauzimaju BJB i NineG! Mesta za pricu nije bilo moralo se dalje ka Chicagu jer nam je ostalo svega 400 i kusur milja a umor nas je sve stizao. Stigli smo u Chicago u ponedeljak 20. Avgusta oko 3 ujutro brzo se smestili i pravac na spavanje tj ja sam morao nazad svojoj kuci jos nekih 40 milja. Tih 40 milja sam proveo u sabiranju svojih prvih utisaka i neverovatnom divljenju. Ja sam ukupno presao 830+ milja a oni nesto manje od 900 milja u jednom danu! Plan je bio da ih ja pokupim i pokazem im grad u svoj svojoj lepoti. Citav dan smo proveli u obilasku i snimanju grada i vratili se kuci oko 1 ujutro. Utorak je bio rezervisan za popravke motora kojima je Sibir pokusao da uzme dusu ali nije uspeo. Tu i tamo je bilo par polomljenih nosaca koje je trebalo zavariti. Utorak je samo po sebi tuzan, a meni je bio jos tuzniji jer je Tim Hrabro Srce morao dalje ka Ann Arboru i nasem Schvabi i dalje ka New Yorku tj Beogradu. Nastavio sam da vozim sa njima jos jedno 100 milja van Chicaga gde sam ponovo doziveo jos jedno iznenadjenje. Naime pre puta su Mica (Cizma) i Dragan (Eddie) svratili kod mojih roditelja i preuzeli jedan mali poklon za mene od njih. Medjutim ostao sam bez reci kada je Zoran izvadio prelepu Srpsku Zastavu, najlepsu koju sam do sada video i kada su je svi zajedno meni predali. Meni treba puno da ostanem bez reci i jos vise da mi suza krene, ali tada samo sto nisam zaplakao, pune su mi oci bile suza. Najvece HVALA Zoranu, Mici, Draganu, Bokiju, Borku, Vladi i FENOMENALNOJ Tei koja ima srce da joj i Marko Kraljevic pozavidi. Hvala Vam sto ste mi dozvolili da i ja budem na trenutak prikljucni deo vaseg Tima, Hvala Vam sto zivite nas san, Hvala Vam za jedno divno iskustvo! Moram da naglasim da ovo sto njih sedam radi nije samo za pohvalu nego je i primer kako se treba odnositi prema svojoj zemlji, prema svom narodu. Ovaj poduhvat je iscrpljuci i za njih i za motore i mozda najvise za njihove porodice koje su ostale u Beogradu. Umor se vidi na njima, presli su 30 hiljada kilometara za dva meseca ali su i dalje nasmejani i vedri. Zoran Livaja je jedan fenomenalan lik, koji kad zna sta hoce nemoze ga nista zaustaviti, i koji je mnogo zrtvovao za ovaj celi poduhvat. Zadovoljstvo je razgovarati sa njim. Mica je Mica! Njega treba upoznati, to je covek pun humora i posle 20 sati u sedlu motora, jedna prava legenda! Jedan Genijalac! Dragan je nesto posebno! Prodornog pogleda, zamisljen kao da igra sah ali s osmehom beogradskog mangupa. Njih trojica su zaista tim za RESPECT. Vlada Speilberg je kamerman, totalni zaludjenik u svoj posao i samo bi da nesto kreira, stalno je u nekoj frci. Pravi Spielberg. Boki mehanicar me podseca na Paganinija, ne zato sto je iz Novog Sada nego zato sto je totalno opusten, daj cigara i piva i nista se nesekiraj. Borko je Zoranov sin koji takodje vozi motor i koji iako ima 16 godina je jedan gemijalac u pripremi i zaista mi je zadovoljstvo sto smo se upoznali. Tea. Sta reci o devojcici koja je sa svojih 11 godina videla vise od ogromne vecina nas. To je jedna lutka sa srcem Obilica cije oci i osmeh nikoga neostavljaju ravnodusnim ujedno najhrabriji i najlepsi clan ove ekspedicije.Punopravni clan Tima Hrabro Srce. Zbog svega sto su ovi ljudi zrtvovali, sto su stavili na dobos sve sto su stekli da bi promovisali nasu Srbiju imamo obavezu da im pomognemo da svoj put zavrse i da se sretno vrate u Beograd i da im Vi u Srbiji priredite takav docek na granici koji nesme da bude kao onaj na ispracaju nego mnogo mnogo veci, veci od svakog skupa jer imamo obavezu da im se na taj nacin zahvalimo za sve sto su uradili i da ih na taj nacin ispratimo do Predsednistva Srbije da pokazemo gradjanima Srbije i Sveta kakve junake ovaj narod ima. Moramo da se mobilisemo do poslednjeg, da se organizujemo da ponudimo smestaj bajkerima voljnim da dodju iz unutrasnjosti, da dodju svi iz Srbije i da pokazemo koliko nas ima, da nebude da ih bolje docekuju u Rusiji i Ukrajini nego u njihovoj Srbiji. Takodje predlazem da svi sa ovog foruma daju dobrovoljni prilog koliko ko moze, da se koliko toliko smanje troskovi koji su OGROMNI da nasi Zoran, Mica i Dragan nemoraju da prodaju motore da bi vratili novac koji su ulozili da bi Ostvarili Nas San, da obidju Zemaljsku Kuglu promovisuci nasu Zemlju, nasu Srbiju. Viteski je to poduhvat i viteski je od nas da im pokazimo koliko nam znaci ono to su oni uradili, da im pokazemo da nisu sami a ne d aih samo tapsemo po ledjima. Sa njima je i ceo ovaj nas forum proputovao svetom. Uzivajte u slikama! Ima toga mnogo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RSVMillenian 228 Napisano Avgust 23, 2007 Drug član, 1140 postova Lokacija: Chicago, IL USA Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675 Prijavi odgovor kao problematičan Jos slika Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RSVMillenian 228 Napisano Avgust 23, 2007 Drug član, 1140 postova Lokacija: Chicago, IL USA Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675 Prijavi odgovor kao problematičan Jos Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RSVMillenian 228 Napisano Avgust 23, 2007 Drug član, 1140 postova Lokacija: Chicago, IL USA Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675 Prijavi odgovor kao problematičan Jos Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djura 28 Napisano Avgust 23, 2007 Drug član, 2245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Deki svaka ti cast i za text i za slike!! Kao da sam bio sa vama! Ako ih imas jos, nemoj da se stidis, samo salji! Ja sam juce pricao sa Micom. Oni zvuce kao da su tek krenuli. Covek samo umire od smeha ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest diRRty Napisano Avgust 23, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Momci svaka cast Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NeshaXX 374 Napisano Avgust 23, 2007 jedan od DDMZ, 816 postova Lokacija: NBG Motocikl: R, gsx R Prijavi odgovor kao problematičan Deki, sjajno napisano. Mogu da zamislim koliko ti je srce puno. Meni su suze krenule samo od čitanja tvog teksta. Bravo!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano Avgust 23, 2007 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Meni su suze krenule samo od čitanja tvog teksta. Bravo!! Dobro je, nisam jedini I tekst na advrider forumu je sjajan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CIZMA 1 Napisano Avgust 28, 2007 U prolazu, 61 postova Lokacija: kaludjerica Prijavi odgovor kao problematičan U srce si nas dirnuo. Hvala ti za pomoc koju si nam pruzio.Zaista si veliki covek.Hvala ti i za ovu pricu jer znam da zaista mislis ovako.A emocije su cudna stvar i bilo ih je na pretek.A kako da ih nema,plakali smo kao deca.Alo brale ostavio nas na sred auto puta i ode.A mi onako izgubljeni bez kompasa a kamoli neke druge spravice.Salim se naravno.OK. A sada malo radi za to sto te placaju a ne da surfujes po netu i gledas sta sam ja napisao.Nemoj da me brukas.Veliki pozdrav za glavnu facu grada Cikaga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RSVMillenian 228 Napisano Avgust 28, 2007 Drug član, 1140 postova Lokacija: Chicago, IL USA Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675 Prijavi odgovor kao problematičan Nemogu da me plate toliko malo koliko ja mogu malo da radim! Salim se naravno jedva cekam da se ponovo vidimo i da se ispricamo kao ljudi bez zurbe negde na nekom splavu u Beogrdau a mozda i ovde opet u Chicagu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CIZMA 1 Napisano Avgust 28, 2007 U prolazu, 61 postova Lokacija: kaludjerica Prijavi odgovor kao problematičan Vrlo rado druze moj.A sta mislis na neki zajednicki biznis? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RSVMillenian 228 Napisano Avgust 29, 2007 Drug član, 1140 postova Lokacija: Chicago, IL USA Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675 Prijavi odgovor kao problematičan Vrlo rado druze moj.A sta mislis na neki zajednicki biznis? Jel mislis na ovo: Ustanemo ujutro odemo u kancelariju napravimo pare, a poslepodne se zejebavamo! Sibirski Nacin! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ugac 1150 Napisano Avgust 29, 2007 Drug član, 1366 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Orion craus 49 Prijavi odgovor kao problematičan ^LOL. Shteta shto nema slike te gospode. da vidim kako zhive, mozhde i precrtam neke utemeljene kodekse. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motoholic 2331 Napisano Avgust 29, 2007 ¡Siempre adelante!, 2188 postova Lokacija: Kalifornija Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster Prijavi odgovor kao problematičan Bravo majstoreeeeee!!! Uf, sad moram i ja da pozurim sa svojim putopisom :-[ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shvaba 17 Napisano Mart 18, 2009 Svrati ponekad, 438 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Samo da vas obavestim...slike ste gledali ovde a i citali o tome neki su bili i ispred skupstine na ispracaju i na doceku nekih 78 dana kasnije a sad ih mozete gledati i na TV-u petkom u 1400 rts 1, utorkom u 1800 rts 2(repriza) Serbian world team Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sailor 6 Napisano Mart 18, 2009 Svrati ponekad, 375 postova Lokacija: Mačvanska Mitrovica Prijavi odgovor kao problematičan Samo da vas obavestim...slike ste gledali ovde a i citali o tome neki su bili i ispred skupstine na ispracaju i na doceku nekih 78 dana kasnije a sad ih mozete gledati i na TV-u petkom u 1400 rts 1, utorkom u 1800 rts 2(repriza) Serbian world team shvatili smo svabicu ;)nego sta bi sa tvojim obecanim putopisom sa grckih ostrva...bojkotujes ;D.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...