Jump to content

Moto Zajednica

Poginuo motorista na ulazu u Beograd

Recommended Posts

• Cool tip, 2146 postova
  • Motocikl: MT 09 Tracer

sad prodjof,plavi bajk se zakucao u autobus...strasan prizor...izgleda je pokupljen i pesak...cini mi se plavi gsx r...nema vozaca...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 64 postova

Na ulazu sa ibarske magistrale u beograd kod OMV pumpe, poginuo je motorciklista 31 godinu na suzukiju gsx-r...ocevici kazu da je digao motor na zadnji tocak i na pesackom prelazu je udario zenu, nakon cega je odleteo u suprotnu traku i podleteo pod autobus...nazalost na mestu je ostao mrtav a vozio je bez kacige...kazu da se momak zove Nikola i da je ziveo na vidikovcu...strasno...

• U prolazu, 34 postova

Taman pomislim da je dobro sto se tema ''ne osvezava'' vec neko vreme... Kad ono.....

Kao sto rece Tibor ''nije mesto za ovakav komentar'' ali nekima glava sluzi samo za ukras, na zalost...... Dokle vise?

Nadam se da je zena ok ako je to moguce u ovoj situaciji...

Neka mu laka crna zemlja....

• Podržavam 3

• Detoksifikovan, 214 postova
  • Motocikl: TDM 900 - 2002.

Nije u funkciji njegove odbrane, ali taj pesacki je na zastrasujuce losoj poziciji. Od kad su ga uveli, ja sam, bilo kolima, bilo motorom, tu imao najmanje 10 naglih kocenja. To je pesacki na ulazu u Bg, jedno 70m pre OMV pumpe i sluzi samo za prelazak ulice ljudima koji idu na autobusku stanicu sa druge strane. Barem 10 ljudi uvek stoji sa strane stanice i nemas pojma kad ce da pokusaju da predju ulicu, a sa druge strane je drvored koji cesto sakrije pesaka.. Desi mi se x puta da na prilasku pesackom vidim nekoga ko se necka, probam da usporim, ali posto je relativno nov pesacki i ljudi ne znaju da je tu, a i svi koji ulaze u bg s magistrale tuda prolaze, ljudi se zalete i bukvalno nema kocenja...Gas pa sta bude...Necu da ga branim, ali da Beograd-put zasluzujue da neko i po njima pljune, to je tacno...

• Podržavam 16

• Svrati ponekad, 377 postova

i pre nego sto neko krene da pljuje po meni zato sto sam rekao glupaca, pre toga neka se stavi u poziciju pesaka koji izlece ispred motora koj ide na tocak. imas oci, imas usi, ne vidim problem uopste.

• Podržavam 13

• Svrati ponekad, 333 postova
  • Motocikl: Suzana GSXR 750 K8

U pitanju je Nikola farbar, e sad jos uvek nisam siguran da li je to farbar koji ima radionicu ispod moje zgrade, ali ako je vozio gsxr-a plavog on je. Uvek ga cujem kako se spici nizbrdo od moje zgrade i nikada nije nosio kacigu. Nek mu je laka crna zemlja

• Drug član, 1555 postova
  • Motocikl: ljuta Aprilia Sportcity 200

i pre nego sto neko krene da pljuje po meni zato sto sam rekao glupaca, pre toga neka se stavi u poziciju pesaka koji izlece ispred motora koj ide na tocak. imas oci, imas usi, ne vidim problem uopste.

Ne vidim zasto bi te iko pljuvao sto si izneo svoje vidjenje situacije. A i ako te budu pljuvali saznaces jos nesto o sebi i svojim rezonima. Nije to ni tako lose. To je deo puta kojim se od skretanja za Vidikovac i Labudovo nastavlja nizbrdo prema OMVu koji je istini za volju malo "brža" deonica. A brza je zato sto se ne vodi racuna, a pokojni kolega na motociklu je morao biti upoznat sa svojim obavezama, pravima i pravima koje ima pesak, pogotovo na pesackom prelazu, a narocito zato sto je iz kraja i dobro je znao taj deo puta. Ja ne mogu da krivim zenu, po tebi glupacu. Nije to toliko blizu da ne moze vozac da odreaguje, naravno ako se ide normalnom brzinom. Sirota zena sigurno nije ocekivala da ce tolikom brzinom doci vozilo, ali sve je to jos uvek nezahvalno jer ne znamo prave okolnosti. Jedino sto znamo je da je pokojni momak vozio na zadnjem tocku. Da li je to u redu, ima jedna tema na forumu u kojoj se prica o tome. To nije autoput, a da jeste postavili bi ili podzemni prolaz ili nadvoznjak za pesake.Mislim da je to i mesto gde su redovno policajci pravili radarske sacekuse i to, moram reci,veoma opravdano.

Pokojniku nek je laka zemlja, a zeni koja je mozda zadobila teske povrede, necijoj majci, sestri itd, zelim brz oparavak.

• Podržavam 18

Isto kao sto poznajem ljude koji voze kao da beze od Djavola, bilo gde i bilo kada i uspevaju da ostanu zivi godinama i uspevaju da ne povrede nikoga u saobracaju, tako poznajem i one koji su uvek na oprezu krvlju slikali po bankinama, asfaltu i šorefkama.

Isto kao sto i za svadju uvek, ponavljam uvek, treba dvoje, tako i za ovavak udes uvek, ponavljam uvek, treba dvoje. Kad se provlacimo kroz guzvu samo nas jedno "nesmotreno" otvaranje vrata ili pikavac kroz prozor deli od grebanja asfalta, ali mi prolazimo. I ostajemo zivi i ne grebemo asfalt. Zasto? Zato sto i drugi akter te potencijalne nesrece koristi razum i POGLEDA PRE NEGO OTVORI vrata. Isto vazi i za ukljucenje sa sporednih puteva i za mali milion situacija u svakodnevnom saobracaju. Ako nema zdravog razuma sa OBE strane, desavaju se ovakve situacije.

Ko poznaje taj pesacki mora da zna da pokojnik nije mogao njemu, jos pogotov pred najveci špic, da pridje velikom brzinom, tako da ta priča kako ga nije videla jer je išao 350kmh ne pije vodu, ali opet razni vozaci imaju razne tolarenacije na brzinu. Ja, recimo, ne bih mogao da budem bezbedan na "ogranicenju + 150%, ali na "ogranicenju + 30-40%" sam bezbedniji od pola "opreznih".

Ibarska magistrala nije Balknaska ulica nego Ibarska MAGISTRALA i samo zato sto ova raspala drzava sa svojim raspalim investitorima "gradi" sve i svasta, taj pesacki i postoji. A dali su i onom Metrou da stavi semafor. Strasno.

gospodja mozda ima ostecen sluh ili ne vidi dobro, a mozda je i prvi put na tom prelazu.... ne mozemo tek tako je okarakterisati....

I traktorista zbog koga moja kicma ima 60 a ja 30 godina ima ostecen vid. Ako ne vidi i ne cuje, ne znam sta trazi u saobracaju.

• Podržavam 4

...po tvom zena bi trebala doveka dzedziti u stanu dok ne izmisle teleport jer samim krocenjem na pesacku stazu se smatra ucestvovanjem u saobracaju....

Ne radi se samo o ocima i usima. Mora i mozak da radi. Kola, motori, kamioni, autobusi, to su ozbiljne igracke. Mora i mozak da se koristi. Pogotovu na "ovakvim" pesackim prelazima. Ko to ne zna ili ne moze da koristi, ne treba ni da prilazi ulici. Pesaci nisu bogom dani pa da rade kako im volja. Svi koji koriste saobracajnice su ucesnicu u saobracaju. Verujem da tako pise i u zakonu. Mogao je lako da bude i muskarac, isto bi bilo.

PS: mozda samo pevamo razlicite pesme. Ja zdrav razum koristim vise nego zakon o saobracaju. To su me naucili oni koji su uspeli da opstanu. Zakon je tu da olaksa naplatu osiguranja i da omoguci krace sudske sporove oko krivice.

• Podržavam 1

• Cool tip, 2146 postova
  • Motocikl: MT 09 Tracer

svi koji znaju Nikolu,znaju koliko je bio super lik.Ali i svi u kraju smo ga znali po totalno nebezbednim ludorijama,i bio je specifican jer nije nikad nosio kacigu...Da skratimo glupave rasprave,sa takvim zezanjem bilo je pitanje vremena kad ce da se desi nesto....Na zalost Nikola je poginuo,na nesrecu povredio je zenu,na srecu ostala je ziva.Neka su mu laki putevi gospodnji,neka mu je laka crna zemlja.Gospodji brz oporavak.Opet da ponovim nesrece se desavaju i naj opreznijima,i ne opreznima.Ludiranje se cesto plati glavom,sto smo sto puta ponovili.Ada huja,500 dindzi pa se zezajte ceo dan,sto bi rekao Zo...a ne Ibarska...Skojevska...Gagarina...djinjdina...itd...itd...mogla je da bude vasa majka,sestra,dete...na tom ili bilo kom drugom pesackom...pamet u glavu...

• Podržavam 24

• U prolazu, 9 postova
  • Motocikl: Biće jednog dana
Pesaci nisu bogom dani pa da rade kako im volja.

Pešaci na pešačkom prelazu, JESU BOGOM DANI.

Ako neko ne nosi kacigu, ja smatram da ne vodi računa o sebi, a ako ne vodi računa o sebi, kako će o drugima u saobraćaju? A učestvovanje u saobraćaju podrazumeva vođenje računa i o sebi i o drugima...

O dizanju na zadnji točak, posebno u gradu, neću ni da pričam...

Neka mu je laka zemlja...

• Podržavam 21

• U prolazu, 3 postova
  • Motocikl: yamaha r1

ti si pametan decko koliko vidim,jer ne vidis uopste problem!!!!

• Podržavam 1

• U prolazu, 3 postova
  • Motocikl: yamaha r1

sa druge strane taj pesacki je glup da ne moze gluplji biti ali i to je pomak ove nase vlasti da je makar posle 50 godina uspela jedan pesacki da postavi,nazalost nemaju pesaci para i nisu bitni kao metro da im se i semafor postavi!

• U prolazu, 41 postova

Pesak po zakonu o saobracaju ne mora da gleda ni levo ni desno na pesackom prelazu. Dovoljno je da samo spusti nogu na put i sva vozila moraju biti zaustavljena da ga propuste. Tako kaze zakon, i nikako drugacije. Baba koja je stradala na tom prelazu sigurno nije trcala. Zelim joj brz oporavak.

• Podržavam 8

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja