Jump to content

Moto Zajednica

Tema za vlasnike kineza :)

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 316 postova

Imam jedno pitanje.... naime o cemu se radi... Skoro sam pricao sa mojim mehanicarima o putu do Soluna, kasnije Skiatosa na motoru. Svi su se slozili da bi motor to dobro podneo. Ono sto me interesuje, da li neko zna, sta mi je sve potrebno od dokumentacije (osim vize) za ovakvo putovanje?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 155 postova

Posto sam putovao par puta kolima verujem da je sve sto se dokumentacije isto.

Za kola ti je potrebno:

- zeleni karton (medjunarodno osiguranje izdaje ti osiguravajuca kuca kod koje si osigurao vozilo za 1000 din. otprilike)

- medjunarodna vozacka dozvola (nije neophodna u Makedoniji i Grckoj ti je niko nece traziti ali..., izdaje AMSS, cena 2000-3000 din. otprilike i vazi 3 godine)

- ukoliko vozilo nije tvoje potrebno je i medjunarodno ovlascenje za upravljanje vozilom u inostranstvu (izdaje AMSS, cena 1500 din.)

Raspitaj se za cene, ovoliko je bilo prosle godine a mozda sam negde i pogresio!

Srecan put ako se odlucis :)

• Svakom po zasluzi, 12405 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Kako da zamenim migavac, ovaj moj je neki specifican

Daj slike pa da pomažemo!

• Svakom po zasluzi, 12405 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

;D

I to zbog nekvalitetnih delova, čuj "obrijano" kolo vodene pumpe?? Sramota.

• Drug član, 1347 postova
  • Motocikl: BMW R1100RT

Upravo procitah u dahu,i da ne shvatite pogresno,slatko sam se nasmejao,podseti me na mene u pocetku  ;D,stalno nesto otpada,ispada,nikad kraja.Ali zakljucak je bitan,to je moj covek,isto razmisljamo.Ili smo se u medjuvremenu srodili sa svojim motorima,pa nas vise nista ne moze pomeriti.Jbg,sve je to sastavni deo voznje,i druzenja sa svojim ljubimcem! Kad se problem resi,posle nekog vremena ti je sve to smesno,a imas i anegdote da ispricas drustvu.Ja to tako sada dozivljavam,mozda nisam u pravu,ali naravno da ne zelim probleme nikome od vas ni na kracim putovanjima,a Grdoju pogotovu na ovako dugoj turi.

Grdoje druze,zelim ti lepo putovanje bez problema,obavezno putopis da napravis kad se vratis,sa puuuno slika!  ;)

• Drug član, 3087 postova

Грдоје, јеси ли дефинитивно решио да запуцаш у Еладу? Свака част! Само гледај да се не умараш од толике вожње. Ипак је на "Рептору" крута задња виљушка, а километара много. У сваком случају: срећан ти пут и повратак назад.

Него, је л' у последње време та осмица на полигону смањена или је вама (онима који имате крузере) баш толико мали "аншлаг"? Својевремено сам је прецртао у свом двришту и једва је стала ту; мислим - није проблем да се извртиш ту без застајкивања.

Jos uvek sam u premisljanju, da li da idem ili ne... najvecu prepreku u odluci mi ne predstavlja sam izazov, vece neke privatne stvari, ne vezane za motor... Mada, zaista ozbiljno razmisljam da odem do dole. Doduse trebao bih da negde nabavim neke adekvatne bisage i jos neku propratnu opremu.

Doduse trebao bih da negde nabavim neke adekvatne bisage i jos neku propratnu opremu.

Спреј за крпљење гума, списка мото-сервиса успут, која свећица, мало кључева, неки кишни комбинезон... Им'о би да се натовариш к'о камила.

Или, ако ти је до иоле дужег пута, запуцај макар до Бања Луке, види да ли је истинита фама о мнооого цица тамо...

• Drug član, 2265 postova

Primetio sam da mi se klate prednja i zadnja kociona klesta, verovatno tako treba, na koliko pumpate gume, resih da sredim malo makinu...  I da jos jedno pitanje, kad smo bili na izlet parkirao sam makinu ispod vrbe i kapnula su mi ona sranja sto kaplju sa vrbe i sad imam 2 lepa pecata po sedistu, kako to da operem?

E da ne mislis da te nesto ignorisemo, nego smo uglavnom kruzerasi pa se u speedove slabo razumemo, a ocigledno i u vrbe :)

Za gume nesto univerzalno bi bilo 2 - prednja, 2.25 - zandnja, pa pumpaj tako dok ne saznas tacno.

@Зорге

Raptor ima "swing arm", a ne kruto vesanje, samo izgleda tako.

Или, ако ти је до иоле дужег пута, запуцај макар до Бања Луке, види да ли је истинита фама о мнооого цица тамо...

Planirao sam da odem na jedan vikend do tamo... ima oko 350 km u jednom pravcu...a za klocinu zena u tom gradu sam i ja cuo ;-)

• Svrati ponekad, 333 postova
  • Motocikl: CB 500

Gde ste momci?

Evo ja dodjoh kuci ranije :) 

Ali kucni komp su mi sestra i cale napunili nekim glupostima pa je postao neposlusan,tako da je sada na ciscenju...

Pa malo krivinarim u firmi :D

Motorce sam samo upalio i cuo ga,nisam ga terao iz garaze jer je vreme bilo lose :(

Ide li ko u Belu Crkvu?

Ja sam planirao ali vreme mi nesto bas i ne obecava lepu voznju...

Sigurno se secate price o osnivanju Shaolin Ridersa ostalo je jos da se posalje Zo_lee-ju :

1. Fotokopija licne karte

2. Fotokopija saobracajne

3. Dve slike  3x3 cm

Ajde da se organizujemo ,sastanemo negde,skupimo ta dokumenta i posaljemo.

Javicu ZoLeetu da se javi i kaze koliko nas treba da da dokumenta...

Veterans

Trebao bi da imas auspuhe na batajnickom putu u Keewayovom predstavnistvu...

Momci vidimo se uskoro

Pozdrav

Грдоје, имам нешто што би ти се можда свидело - додатна опрема за Рептора: http://www.johnnypag.com/accessories.php#raptor300.

Процуњјај по сајту - има једна чудна справа...

• Drug član, 1347 postova
  • Motocikl: BMW R1100RT

Drugari,pokusavam da skapiram kojeg motora je moj kopija ( barem agregat ),posto nigde ne mogu da nadjem nikakvo uputstvo.Pokusao sam da posaljem i mail fabrici u Kini,ali im je prepunjeno sanduce. :o :o

Зорге druze,sajt je super,ja bih rekao da je Grdojev motor pre Spyder,nego Raptor,mozda gresim  ;)

Po fabrickom nazivu on se zove Spyder. A po nasem - domacem, Raptor... Tacnije svi se oni zovu, Regal Raptor - pa onda ime. Kao Sprint Max i sl.

Црногриз, на ову "чудну справу" сам мислио:

Bobber_Pic2.jpg

Што се тиче тога који је кинески агрегат клон кога другог, па једноставно упоредите фотке одакле их има пуно - Bike pics и сл. Помаже.

• Ako nista ne ocekujes,nista te ne moze ni razocarati., 349 postova

Dali neko moze da mi kaze kako se skidaju sediste i onaj poklopac gde se nalaze akumulator i kutija za alat na Keeway speed-u? 

Hvala unapred i pozdrav svima...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja