dzax 35 Napisano Jul 31, 2009 Svrati ponekad, 333 postova Lokacija: Novi banovci Motocikl: CB 500 Prijavi odgovor kao problematičan Naravno da ima ljudi koji (ne)odrzavaju motore... Doteracu ti moj i bices pozitivno iznenadjen pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano Jul 31, 2009 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Danas me klinac iz kraja zamoli da mu pogledam motor. Kaze spao mu lanac kada je skretao u desno!!!!! Ja ne verujem sta prica pa odem da vidim. Masina naravno Kinez. Pogledam lanac a on se skoro vuce po zemlji. Pitam ga koliko je star lanac a on kaze koliko i motor - 11 meseci! Ja pomislim da je nesto cackao i pomerio tocak u napred ali kada sam pogledao vidim da stoji tamo gde je bio fabricki. Nemam pojma kako je uspeo toliko da se istegne, treba da se skine par karika da bi bio kako treba. Vidim fali par srafova po motoru, on mi kaze, to mu je ispalo u toku voznje jos odavno. Ono sto treba da bude hromirano vec postalo narandzasto, motor kao da ima 10 godina loseg odrzavanja. Sve u svemu, prvi put sam zagledao Kineza i stvarno ne mogu da kazem nesto lepo. Necu da postavljam slike zbog klinca, glupo je, i necu da vam malerisem temu, ali realno onakav motor nije ni bezbedno voziti. Nov lanac se uvek dosta otpusti u prvih par desetina kilometara, doduse ne znam da li je moguce bas toliko. Videli smo i mi na skupu u indjiji jednog princa: Gume koje idu od filtera za vazduh do karbova smaknut, farbano, budzeno, amortizeri nisu na nosacima nego je probusena zadnja viljuska i u nju zasrafljeni ili zavareni malo sta je na svom mestu, da ne nabrajam sad, vec sam i zaboravio. Motor izgleda kao da ima 30godina, ne znam kako ljudi uspeju tako da ih unakaze, ali ipak je moguce. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mjoe 60 Napisano Jul 31, 2009 Svrati ponekad, 230 postova Lokacija: NBG Motocikl: CB 600 F Prijavi odgovor kao problematičan Potpuno se slazem da (ne)odrzavanje jako utice i na izgled i na performanse motora ali mi nije jasno sta je trebao da uradi (ili ne uradi) da bi se ono desilo lancu. Dva puta sam menjao lance na razlicitim motorima i istegli su se zanemarljivo malo. Ja mislim da je u pitanju los kvalitet kineskog lanca. Nemam iskustva sa njima pa mozda gresim... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano Avgust 1, 2009 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Potpuno se slazem da (ne)odrzavanje jako utice i na izgled i na performanse motora ali mi nije jasno sta je trebao da uradi (ili ne uradi) da bi se ono desilo lancu. Dva puta sam menjao lance na razlicitim motorima i istegli su se zanemarljivo malo. Ja mislim da je u pitanju los kvalitet kineskog lanca. Nemam iskustva sa njima pa mozda gresim... Delom je i to tacno. U prvih 100-200km je potrebno jedno 2 puta dotegnuti lanac, a onda se ustali, ali svejedno ne znam kako toliko da se otpusti. Mozda su mu zeznuli nesto na servisu (Slayer-u su tako "dotegli" lanac na redovnom servisu, pa smo jurili alat po skupu. Njemu doduse nije spao, ali je svakako bio opasno opusten). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bogda 36 Napisano Avgust 1, 2009 Drug član, 1399 postova Lokacija: Chicago IL - Babusnica - Nish Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Zbog sve ove price u vezi nekvaliteta kineskih lanaca ja sam ga zamenio na svega 1000km iz razloga da budem siguran da ne pukne na nekim duzim turama a i sad mi sluzi ko rezerva. Sad sam stavio reginu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivan8 3 Napisano Avgust 1, 2009 Svrati ponekad, 458 postova Motocikl: gpz 500 s Prijavi odgovor kao problematičan Nesto se suska da su Kinezi najvise kod nas prodali motore! Znaci da uvoznici nisu lose prosli.Imam podatak da se isti Kineski motori u inostranstvu prodaju skuplje nego kod nas???? ko tu koga.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bogda 36 Napisano Avgust 1, 2009 Drug član, 1399 postova Lokacija: Chicago IL - Babusnica - Nish Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014 Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam to zapazio, pogotovu neki modeli se skoro duplo jeftinje prodaju. Naravno da postoji razlika u kvalitetu jer iako je ista firma ti mozes da porucis drugaciju opremu i komponente a i zbog velike kolicine verovatno su dobili popust. U ovoj nasoj napacenoj zemlji kinezi su jedini dobar izbor za one sa prosecnim ili manjim budzetom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Paja_ribarac 0 Napisano Avgust 1, 2009 U prolazu, 54 postova Lokacija: Jagodina Prijavi odgovor kao problematičan Samo jedna stvar, treba da izbor modela bude raznovrsniji, inace masine za razliku od drugih nisu im ni malo lose! Samo da nas ne navuku na sitnu cenu pa posle da roknu kao u EU! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DELIJA 40 Napisano Avgust 3, 2009 U prolazu, 87 postova Lokacija: Beograd Motocikl: YAMAHA DIVERSION 900 Prijavi odgovor kao problematičan I posle dugo cekanja,gledanja,laganja konacno je stigla DAYTONA 350 i RAPTOR 350. Kod mene u salon stize do petka i to ce biti jedna od 3 u Bg.Cim bude stigla u salon dodjite na pivo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano Avgust 3, 2009 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Raptor SPT 350, ili Raptor choper 350? Mislim, posto Raptor Spyder zovu samo raptor. Kako god, opravdan razlog da dodjemo na po jedno . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzOkS 1172 Napisano Avgust 3, 2009 NW, 2593 postova Lokacija: НОВИ САД Motocikl: R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=39284.msg585387;topicseen#new Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzOkS 1172 Napisano Avgust 10, 2009 NW, 2593 postova Lokacija: НОВИ САД Motocikl: R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Ono što ću ja napisati ovde biće čisto tehnički osvrt na mogućnosti naših motora na ovom putu. Pošto se radi o dva naizgled potpuno ista modela (u saobraćajnoj) medjusobno znamo da koje su razlike medju istim . Oba motora su bila natovarena sa saputnicama i sa stvarima otprilike kilaža opterećenja je bila ista. U Sremskoj rači sipamo pune rezervoare i poništavam sat. Posle prelaska 338 km stajemo na punpu i obojica točimo ponovo pune do čepa u moj motor staje 10.33 litre, u Dzax-sov staje 10.33 litra ! Neverovatno. Gleajući uspone koje smo savladali, a bilo je i po par kilometara 8% sto nije ni malo naivno. Motori tako opterećeni nisu ni zakašljaki a kamoli nešto drugo. Sasvim solidno su vukli na tim usponima ovako , moglo bi se reći, maksimalno opterećeni. Potrošnje ulja nije bilo niti bilo kakvog problema sa KINEZIMA ! Ono što je interesantno je da se meni lanac opustio, i ako smo ga u CG dok smo došli do kuće isti je ponovo visio. Počeo je da ispušta neke vrlo neprijatne zvuke čangrljanja prednjeg ili zadnjeg lančanika i lanca. Predpostavljam da je to zbog toga što se lanac istegao i više nema isti hod pa onda lančanik udarajući u zglobove lanca proizvodi tako odvratne zvukove. Tako da mi sledi zamena lanca i lancanika. Veliki pozdrav i čim bude postaljen putopis javiću ovde na temi..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivan8 3 Napisano Avgust 15, 2009 Svrati ponekad, 458 postova Motocikl: gpz 500 s Prijavi odgovor kao problematičan Neznam sta bih pisao,slusam Donnu Summer i boli me uvo za sve ;D Cisto,da nam ne zamre najduza tema verujem na Google-u! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aspar 195 Napisano Avgust 16, 2009 Zainteresovan, 620 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda ST 1100 Pan Europa Prijavi odgovor kao problematičan kuc,kuc.Ima li koga ili je i ova tema postala kao losa privatizacija,svi provire i idu dalje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzOkS 1172 Napisano Avgust 16, 2009 NW, 2593 postova Lokacija: НОВИ САД Motocikl: R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan kuc,kuc.Ima li koga ili je i ova tema postala kao losa privatizacija,svi provire i idu dalje. Sta covek da kaze, dobili smo forum i gomilu tema i gomilu strana i onda nema covek ovde nista da napise! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano Avgust 16, 2009 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Pa, posto je tema postala onako "casual", nema preterano materijala, ali eto ja sam bas nasao nesto. Izgleda da mi se motor razradio posle 18000km. Naime, potrosnja je u kombinovanoj ukljucujuci i skoro maksimalnu brzinu na autoputu, i nesto gradske i nesto seoske, bez preterane stednje na gasu - ispod 3.3 - 3.4L!!! :o Do Yaya Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzOkS 1172 Napisano Avgust 16, 2009 NW, 2593 postova Lokacija: НОВИ САД Motocikl: R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Pa, posto je tema postala onako "casual", nema preterano materijala, ali eto ja sam bas nasao nesto. Izgleda da mi se motor razradio posle 18000km. Naime, potrosnja je u kombinovanoj ukljucujuci i skoro maksimalnu brzinu na autoputu, i nesto gradske i nesto seoske, bez preterane stednje na gasu - ispod 3.3 - 3.4L!!! :o Do Yaya E ja se slazem sa tim samo meni je na satu 11300km i tek sada mi se cini nekako u punoj snazi ili bar ide u tom pravca a potrosnja, evo sad posle mora imamo potrosnju negde oko 2.5-2.95 l na 100 km (napominjem da je bilo brda dolina i da su motori bili natovareni extra) DA da pa vi sad vidite to.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
R.I.P. 39 Napisano Avgust 16, 2009 Svrati ponekad, 271 postova Lokacija: Brace Jerkovic - Vrcin Motocikl: Yamaha Diversion 600 Prijavi odgovor kao problematičan Sve zavisi od vožnje, moj princ je tršio od 2.5 do 4 l na 100. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bogda 36 Napisano Avgust 16, 2009 Drug član, 1399 postova Lokacija: Chicago IL - Babusnica - Nish Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Moj Princ ide oko 2.5 L prosecno. U gradu 3.5L. Na otvoreno verovatno oko 2.3L ali umerene voznje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano Avgust 17, 2009 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Sve zavisi od vožnje, moj princ je tršio od 2.5 do 4 l na 100. Moja voznja uopste nije ekonomicna, i sa takvom je ranije normala bila oko 4l. Cesto ubrzavam i usporavam, preticem i slicno, nikad konstantnom brzinom - uglavnom, igram se i cinim voznju zanimljivijom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki59 141 Napisano Avgust 17, 2009 Zainteresovan, 699 postova Lokacija: Srce Srbije pod jakim infarktom-Kosovska Mitrovica Motocikl: Tomos APN6-82,BMW R 1150 RT-03,Kawasaki EN 500-94 Prijavi odgovor kao problematičan Neznam sta bih pisao,slusam Donnu Summer [/quote Nije valjda "Bad girls"koju trazim duze vremena da kupim-bezuspesno ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivan8 3 Napisano Avgust 17, 2009 Svrati ponekad, 458 postova Motocikl: gpz 500 s Prijavi odgovor kao problematičan Ne,Deki,slusao sam "this time i know it's for real". Imas je na YUMP3,mnogo dobra stara stvar koju sam pustao dok sam bio DJ. Kad nadjem bad girls,ubacicu ti je ovde. Pozdrav! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano Avgust 17, 2009 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Ne,Deki,slusao sam "this time i know it's for real". Imas je na YUMP3,mnogo dobra stara stvar koju sam pustao dok sam bio DJ. Kad nadjem bad girls,ubacicu ti je ovde. Pozdrav! Nemoj ovde, bolje u Off topic, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bogda 36 Napisano Avgust 23, 2009 Drug član, 1399 postova Lokacija: Chicago IL - Babusnica - Nish Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Bio sam juce u pirotu i svratio do radnje gde prodaju Sprint skutere i motore i do njihovog servisa. Motori vec dugo stoje na kisi i svi su zardjali. Izgledaju kao da su stari minimum 5 godina. Boja je izbledela na suncu neke nalepnice su pocele cak i da se skidaju. Pre bih uzeo polovan motor po istoj ceni nego one u salonu. Apolo je "malo" proban i vozen je tako da se "razradi". Izduvna grana je plava sve do auspuha, a auisuh ozgoreo skoro skroz a cak u donjem delu ima i par rupica. Na par mesta je i ogreban, moguce da je padano. Mislim stvarno ako neko daje kes za novu masinu ocekujem da to i bude. Mogu da shvatim da se proba 10-ak kilometra ali na ono je dusa izvadena kad je cak i auspuh progoreo. Otisao sam do servisa da pitam koliko kosta stelovanje ventila. Oni kazu da rade samo obavezne servise a opravke ne. Mislim kakav je to ovlasceni servis koji ne servisira motore? Ne bih da imenujem servis i radnju, koga interesuje moze da vidi na massetehnic sajtu, oni su jedini u Pirotu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzOkS 1172 Napisano Avgust 25, 2009 NW, 2593 postova Lokacija: НОВИ САД Motocikl: R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan E pa drugari..... http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=40237.0 mozda sam promenio motor ali vas ne bih menjao nizasta! Vidimo se za vikend Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...