Jump to content

Moto Zajednica

Tema za vlasnike kineza :)

Recommended Posts

• U prolazu, 41 postova

Pozdrav

Malo se bilo na odmoru u prirodi pa nije bilo interneta...

Sa malim zakasnjenjem zelim svima sretne praznike (vec kako sta kome dodje po redu) i puno srecnih kilometara u 2009.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 306 postova

KEEWAY za 2009  TX 125 u dve varijante kao SM ili endura

Moteur :  monocylindre 4T, refroidi par air, simple ACT, 2 soupapes

Cylindrée : 56,5 x 49,5 = 124,6 cm3

Puissance maxi : 10,9 ch à 8500 tr/mn

Couple : 8,3 nm à 7500 tr/mn

Mise en route : démarreur électrique ou kick

Alimentation : 1 carburateur

Embrayage : en bain d'huile

Boîte : 5 rapports

Cadre : simple berceau en acier

Suspension av. : fourche télescopique ø33 , déb. 120 mm

Suspension ar. : mono-amortisseur et bras oscillant, déb. 90 mm

Frein av. : 1 disque ø 240 mm, étrier double piston

Frein ar. : 1 disque ø 180 mm, étrier simple piston

Pneu av. : 100/80 x 17; ar. : 110/80 x 17

Réservoir essence : 12 litres

Longueur : 2085 mm

Hauteur de selle : 760 mm

Poids à sec : 130 kg

post-2990-12879015378172_thumb.jpg

post-2990-12879015378437_thumb.jpg

• http://www.odvozsuta-otpada.rs/, 298 postova
  • Motocikl: Honda Shadow 600cd vlx 2004 nekad bila pa daytona 350 i sad nista ...jbg

I opet su to masine 125cc 250cc plafon nesto sve to stidljivo ide kinezima sa vecim kubikazama . A tu uvek fali zar ne.?

• Drug član, 2265 postova

I opet su to masine 125cc 250cc plafon nesto sve to stidljivo ide kinezima sa vecim kubikazama . A tu uvek fali zar ne.?

Djole, evo jedna sa 500ccm. Taman se uklapa u troskove registracije ;)

Lepo ide, lepo se cuje a i ne izgleda tako lose.

• Drug član, 3087 postova

Лепо се чује? Та мој култиватор ИМТ 507 има лепши звук. Свега ми... Али је моторче, чини се, сасвим ОК.

Него, Хед, јеси ли  се ти то бацио у детаљну потрагу "Кинеза" занимљивих за увоз у Србију, нешто што би могло да се оствари?

• Svrati ponekad, 458 postova
  • Motocikl: gpz 500 s

Kao što i sami vidite,Kinezi nemaju neku specijalnu završnu obradu,ali zato dizajn odrađuju svetski.

Malo kopiraju,malo plate dizajnere i eto lepih mašinica.

Lancia88 je lepo objasnio zašto ne srljaju sa većim kubikažama,prave ali ne tako masovno.

Jedna prednost manjih kubikaža koja nama znači je manja potrošnja,jednostavnije je sve a opet ide.

Pa ko voli...

Što reče jedan (srećni)vlasnik Kineza:ja jedem meso a on čorbu ;D

• Svrati ponekad, 306 postova

Лепо се чује? Та мој култиватор ИМТ 507 има лепши звук. Свега ми... Али је моторче, чини се, сасвим ОК.

Него, Хед, јеси ли  се ти то бацио у детаљну потрагу "Кинеза" занимљивих за увоз у Србију, нешто што би могло да се оствари?

Nikako da spojis ideje i pare >:( >:(

Ne mislim da je nesto spektakularno, nego bitno da nije onaj moderni elektro zvuk kakav je sve cesce slucaj na modernim motorima, a sa par uboda burgije moglo bi to lepo da grmi. :)

507-ica roka, sto li se ne cuju tako ove cvaje skuteri, nego moraju da zuje ko komarci, a imt roka sa svojih 50ccm, cak i lepu snagu razvija, oko 4.5kw bese, ako se ne varam. Agregat bi bas lep stajao za neki mali motoric.

• Drug član, 3087 postova

Ова "Asiawing" 500 само некако бруји, а, по мени, најлепше што може да се добије од моно или твин цилиндра  је оно пулсирање, "thumping".  Ма, замени тај фабрички ауспух троугластог профила за неки "Supertrapp" и проблем је решен.

ИМТ 507, на кога мислим има бензински 4Т мотор (има и дизел верзија; сада само ње и има) који даје тај звук кога помињем. А 506-ца је са 2Т мотором који нема 50-так кубова, већ негде 150-200 (има разних верзија тог мотора).

А какве ово има везе са Кинезима? Па они доста возе култиваторе. ;D

Ова "Asiawing" 500 само некако бруји, а, по мени, најлепше што може да се добије од моно или твин цилиндра  је оно пулсирање, "thumping".   Ма, заменом тај фабрички ауспух троугластог профила за неки "Supertrapp" проблем је решен.

ИМТ 507, на кога мислим има бензински 4Т мотор (има и дизел верзија; сада само ње и има) који даје тај звук кога помињем. А 506-ца је са 2Т мотором који нема 50-так кубова, већ негде 150-200 (има разних верзија тог мотора).

А какве ово има везе са Кинезима? Па они доста возе култиваторе. ;D

Evo upravo sam se setio da sam se zeznuo za broj i reko da editujem, al si me preduhitrio. Znam koji je 507, samo sam se zeznuo u brojkama.

I postoji 506-ica sa 50ccm, i to se vozilo dok nije bilo motora. ;D

Taj 50ccm je poprilicno napucan i zvuci mnogo mocnije i kapacitivnije nego sto zaista jeste,a ne buni se ni da povuce tonu ako treba. :)

Kako da nema veze sa kinezima, traktori se odavno odomacili na trzistu i predstavljaju konkurenciju ostalim brendovima, jos samo kultivatore da aktiviraju malo vise i eto jos materije za pisanje. ;D

• Svrati ponekad, 333 postova
  • Motocikl: CB 500

Resio ja danas malo da upalim motor da se setim zvuka,ali...

Nece!! Vergla sve lepo ide,spustene sve zastite ali nece!!!

Skinem svecice,one  mokre. Ajde ocistim ih i dok su jos napolju proverim varnicu bacaju obe.

Vratim ih i opet nece.

Ispustim ajde malo goriva,iz karba,opet nece.

Moracu ovih dana da kupim corbe mozda je ova isparila,ima je malo...

• U prolazu, 41 postova

Pa napravio, u tome je poenta valjda...

A cijev je fi22, tolika je i bila, i nisam htio da mjenjam, zabog rucki. Ono nije nemoguce, ali je komplikovanije. Ovo je bilo maksimalno prosto, a meni se svidja kako je ispalo.

Svaka cast, super uradjeno, jedino mislim da bi uz dizajn motora lepse cucao da je malcice izvijeniji ka nazad jedno 1-2cm u odnosu na sadasnju poziciju krajeva rucica.

Sto se tice samog volana i nosaca, odlicani su!

Ono sto si mozda jos mogao da uradis je da hromiras i fabricke nosace, mada nisu upadljivi pa ne zameram puno.

• U prolazu, 41 postova

Pozdrav

Hromiranje mi je "misaona imenica", al' mi je prohrom lako dostupan, otuda ovo rjesenje sa fabrickim nosacima. Mozda bi ljepse izgledao da je povijeniji nazad, ali mi je ovako zbog gabarita (mojih i motora) polozaj za ruke mnogo bolji.

U svakom slucaju, zima jos nije zavrsila, a nisam ni ja, ako radovi budu i na sta licili bice jos slika (sporo doduse, al' ni Oblak se nije proslavio).

Vec sam vas jednom pitao, pa ste me iskulirali: Sta mislite o vjetrobranu? Kao i svi ostali radovi, ne bi me nista kostao, znam da bi mi koristio, ali kako bi to vizuelno izgledalo na ovakvom motoru?

• Zainteresovan, 699 postova
  • Motocikl: Tomos APN6-82,BMW R 1150 RT-03,Kawasaki EN 500-94

Vec sam vas jednom pitao, pa ste me iskulirali: Sta mislite o vjetrobranu? Kao i svi ostali radovi, ne bi me nista kostao, znam da bi mi koristio, ali kako bi to vizuelno izgledalo na ovakvom motoru?

Ja za chitumu imam vetrobran, kojeg sam dobio prilikom kupovine, nameravam da ga namontiram, ali sve nesto odugovlacim. A ako mi se ne svidja, kada bude montiran-pa skinucu ga, to ce da mi bude lako ;D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja