slavonac 81 Napisano Avgust 18, 2011 Svrati ponekad, 231 postova Lokacija: Varaždin Prijavi odgovor kao problematičan Večerašnje odredište bilo je kod našeg suputnika Simona u Lancaster-u..... ....i prva engleska kava nakon dugo vremena....Longtown... I neka stara građevina uz put.... ...a onda Lake District - drugi, i ljepši put.... ...i prijevoj u istom.... ...iako smo ovdje prošli prije nepunih desetak dana, suncem okupani travnjaci čije zelenilo razbijaše samo bijelilo ovčjeg runa uz pokoji planinski potok, učiniše ove predjele bitno drugačijim od nedavno viđenih.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slavonac 81 Napisano Avgust 18, 2011 Svrati ponekad, 231 postova Lokacija: Varaždin Prijavi odgovor kao problematičan Kako do Lancastera nije bilo daleko, a niti na traženje smještaja nećemo gubiti vrijeme, odluka o smucanju uskim planinskim cesticama činila se kao logičan izbor... ....i doista je tako i bilo.... Onima koji pak vole nešto mirniji obilazak parka, predlažemo sljedeće rješenje.... ...pravi mini vlak pogonjen ugljenom.... ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slavonac 81 Napisano Avgust 18, 2011 Svrati ponekad, 231 postova Lokacija: Varaždin Prijavi odgovor kao problematičan Nakon što neke cestice pređosmo i više puta, valjalo je dalje... ...i ubrzo...Simonova kuća u Lancaster-u...gdje nas s nestrpljenjem dočekaše Simonova supruga i njihovo četvoro djece... ...pa obilazak grada uz stručno vodstvo... ...Simonov najmlađi sin i budući biker... Vrlo visoka razlika između plime i oseke oslikava zanimljive detalje... Nakon preobilne večere u kineskom restoranu.... ....nastavak u pubu... I posebna zahvala Simonu i njegovoj obitelji koji su nas srdačno ugostili..... ... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slavonac 81 Napisano Avgust 18, 2011 Svrati ponekad, 231 postova Lokacija: Varaždin Prijavi odgovor kao problematičan Jutro je naravno bilo.....sunčano.... ....a naš današnji raspored pomalo penzionerski.... Naime, Andrejevi pneumatici već su odavno poprimili oblik auto-guma, a jučerašnji ležaj koji je otkazao poslušnost samo je ubrzao odlazak u radionu.... ....prema Blackburn-u..... I konačno... Imali smo vremena dobro pregledati i više nego pristojnu ponudu moto-asortimana..... .... i zaključiti kako cijene i nisu bitno drugačije od naših.... Negdje oko podne nastavismo prema Wellsu... ....a brigu oko rute preuzo je Robert... ...i zatim Chester.... ....vrlo bogat i živopisan gradić (za engleske pojmove) koji nije stradao u WWII...za razliku od većine gradova južnog dijela OTOKA.... ... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slavonac 81 Napisano Avgust 18, 2011 Svrati ponekad, 231 postova Lokacija: Varaždin Prijavi odgovor kao problematičan U raznim pričama kojih se naslušah o OTOKU nitko nikad nije spominjao Wells, a čak niti razni putnički vodići nisu našli za shodno preveć trošiti riječi o njemu..... Moje oduševljenje tim je bilo veće, jer ovaj dio OTOKA doista obiluje odličnim brzim cestama prepunih dugačkih zavoja kojima savršeno pristaje krajobraz u koji se uklapaju.... Snowdonia - nacionalni park, koji planirasmo obići u prvom dijelu ovoga putovanja....no bolje ikad neko nikad.... ....i vrlo stara i poznata željeznica u istom.... Živopisna mjesta čija tišina doista ne budi asocijacije na prvu pomisao južnog dijela OTOKA... ...i naše večerašnje konačište...u Llandrindod Wells-u Ukusno namještene sobe i iskren osmjeh domaćice samo staviše točku na koncu ovog dana.... ....umalo zaboravih....i jedna od boljih OTOČKIH večera .....iako izgled ne ukazuje isto.... I da, pivo u Wellsu nije ništa lošije od škotskog...... ... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cedo11 2460 Napisano Avgust 18, 2011 Drug član, 1292 postova Lokacija: Lazarevo Motocikl: Suzuki V-Strom 650 XT, Transalp 600 pd10 Prijavi odgovor kao problematičan Odličan putopis!Samo nastavi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slavonac 81 Napisano Avgust 19, 2011 Svrati ponekad, 231 postova Lokacija: Varaždin Prijavi odgovor kao problematičan U jutro slika uobičajena...... ....vrijeme - odlično... ....doručak - prvoklasan.... ....usluga - OTOČKA.... ....ruta - Robertova....odredište Cambridg-e..... ....no do tamo put je dug.... ...prvo odličnim wellškim cestama kroz Brecon Beacons.....još jedan u nizu slikovitih nacionalnih parkova OTOKA..... ...do... ....pa onda.... ....prekrasna opatija, odnosno ostaci iste.... .....i pauza prije novog nastavka.... Iako nisam krio nezadovoljstvo zbog propuštanja posjeta Irske,no u tom slučaju sve ovo što sad gledate ostalo bi netaknuto mojim pogledom....i objektivom fotoaparata..... ... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slavonac 81 Napisano Avgust 19, 2011 Svrati ponekad, 231 postova Lokacija: Varaždin Prijavi odgovor kao problematičan Nastavno do Chepstow-a i istoimenog dvorca u istom.... ...čim se više bližite razgraničenju Wellsa i Engleske raste broj utvrda i dvoraca koji u dugoj i bogatoj povjesti igrahu važne uloge... ...mjesto za koje Robert veli da ima najvišu visinsku razliku mora između plime i oseke u svijetu - preko osam metara!!! Vrijeme spuštanja, odnosno dizanja nivoa mora je oko šest sati.... ...sudeći po mulju, nije teško zaključiti da vrlo brzo nivo vode počinje rapidno rasti... ...preko mosta do bogatog Bath-a..... ...gdje Andrej zumira engleske Ljepote..... ... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomerc 1240 Napisano Avgust 21, 2011 Drug član, 1260 postova Lokacija: Chicago Prijavi odgovor kao problematičan Nije valjda vec gotovo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igor-gs 162 Napisano Avgust 21, 2011 BMW GS is waiting for You...what are You waiting for????, 822 postova Lokacija: YU jos uvjek u 36-oj... Motocikl: Wee 650 Prijavi odgovor kao problematičan Sto bi rekao Zemunac:Brate,sestro,cale si keve mi.... Jeste li ikak0 padali u "zabun' oko voznje lijevom stranom? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
todornbg 171 Napisano Avgust 21, 2011 U prolazu, 83 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki ZR 7 S Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je sjajno.... Ovakvo obilaženje sveta i putovanja na dva točka su jedna od mojih želja... Ne mogu zamisliti koliko je u jednom ovakvom putovanju doživljeno emocija, prelepih pejzaža, raznih ljudi i sitnih problema koje ovo definitivno čini čarobnim... Ovo je fenomenalno, ja sam prosto oduševljen.... Jao jedva čekam da skupim dovoljno godina i prvenstveno novca kako bi makar malo doživeo nešto poput ovoga... Kada smo već kod novca, koliko okvirno (pored jednog ovako dobrog motora kao što je Vstrom) je potrebno izdvojiti da bi sebi priuštio jedno ovakvo fenomenalno iskustvo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slavonac 81 Napisano Avgust 22, 2011 Svrati ponekad, 231 postova Lokacija: Varaždin Prijavi odgovor kao problematičan Nije valjda vec gotovo? Nije još gotovo,a ako uhvatim vremena nastavak stiže danas! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slavonac 81 Napisano Avgust 22, 2011 Svrati ponekad, 231 postova Lokacija: Varaždin Prijavi odgovor kao problematičan Sto bi rekao Zemunac:Brate,sestro,cale si keve mi.... Jeste li ikak0 padali u "zabun' oko voznje lijevom stranom? Pa uglavnom se čovjek navikne. Malo su problem kružni tokovi, ali nakon prvog već ide bolje. Bila je jedna zanimljiva situacija, nakon što su Jurica i Igor imali "susret" , dogovor je bio da odmah odemo u birtiju na jednu "ljutu" kako bi svi skupa došli do sebe..... ...pogodite kojom stranom smo počeli voziti u nastavku....sreća kako nitko nije naišao iz suprotnog smjera... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slavonac 81 Napisano Avgust 22, 2011 Svrati ponekad, 231 postova Lokacija: Varaždin Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je sjajno.... Ovakvo obilaženje sveta i putovanja na dva točka su jedna od mojih želja... Ne mogu zamisliti koliko je u jednom ovakvom putovanju doživljeno emocija, prelepih pejzaža, raznih ljudi i sitnih problema koje ovo definitivno čini čarobnim... Ovo je fenomenalno, ja sam prosto oduševljen.... Jao jedva čekam da skupim dovoljno godina i prvenstveno novca kako bi makar malo doživeo nešto poput ovoga... Kada smo već kod novca, koliko okvirno (pored jednog ovako dobrog motora kao što je Vstrom) je potrebno izdvojiti da bi sebi priuštio jedno ovakvo fenomenalno iskustvo? Pa otok ti i nije jeftin, u grubo trebalo mi je oko 2.000,00eura direktnih troškova. Da sam išao sam bilo bi i dosta više....no ne brini imaš i puno jeftinijih destinacija koje su isto tako lijepe i interesantne... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slavonac 81 Napisano Avgust 22, 2011 Svrati ponekad, 231 postova Lokacija: Varaždin Prijavi odgovor kao problematičan Iako nas je Robert vodio krajnje sporednim cestama, velika količina ljudi na relativno maloj površini učinila je svoje.... ....u odnosu na pustu Škotsku, jug Engleske izgleda kao uzbuna u mravinjaku...... ...i onda... ...Avebury Stone Circle.....mjesto koje očito svoj način i vrijeme postanka još uvijek stidljivo krije, i doista je fascinantno kako se niti danas pouzdano ne zna razlog nastanka.....možda je tako i bolje.... ...igralište za vrlo popularni sport na OTOKU - kriket.... ....nekolicina pravilno poslaganih "kamenčića" i njihovih vjernih vrtlara u vidu poznatih životinja, zajedno sa nekoliko izvorno preuređenih selskih kućeraka, privlače odista zavidne horde ljudi..... Iako je i obližnji Stonehenge bio dio današnjeg programa, pomisao na pomalo bezlične kamenčiće u usporedbi sa zamišljenom večerom koju je za umorne putnike pripremila Robertova prijeteljica, nije ostavljao mjesta dilemi.... Ne znam dal zbog nostalgije ili pak nečeg drugog, no Robert je odlučio pokazati što znači biti najbrži vozač Stroma u južnoj Engleskoj radnim danom u šest sati popodne.... .....vrlo, vrlo brzo u Cambridge-u.... ... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slavonac 81 Napisano Avgust 22, 2011 Svrati ponekad, 231 postova Lokacija: Varaždin Prijavi odgovor kao problematičan I za posljednju provedenu noć na OTOKU pobrinuo se Robert i njegova prijeteljica... ....prvo je zbrinuo dvokotače na sigurno mjesto... ....iako okruženje samo po sebi odiše sigurnošću.... ....a onda je smjestio nas.... ....pa....odlična večera uz slavonsku Šljivovicu..... ....sve to isprepleteno engleskim pivama....bila je prava mjera "posljednoj OTOČKOJ večeri" - barem za ovaj put..... .... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slavonac 81 Napisano Avgust 22, 2011 Svrati ponekad, 231 postova Lokacija: Varaždin Prijavi odgovor kao problematičan Iako nebo i ovo jutro bijaše milostivo, osjećaj tuge bio je vidljiv.... ...nakon deset prekrasnih dana, mnoštva novih ljudi i krajeva, bilo je vrijeme za povratak.... ....no prije toga kratki izlet po Cambridge-u..... ...pa ono na što nas prvo asocira spomen samog imena grada....sveučilište.....ili točnije sveučilišta..... .....centar.... ...i vrlo poznati most (iako nisam zaznao po čemu je toliko poznat).... ...i konačno, pokret.... .... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slavonac 81 Napisano Avgust 22, 2011 Svrati ponekad, 231 postova Lokacija: Varaždin Prijavi odgovor kao problematičan Iako mrzim i samu pomisao višesatnih vožnji autocestom, u udobnom sjedištu uz ugodnog društvo priča je malo ljepša.... ....premda nepunih dvije tisuće kilometara u dva dana nikako ne zvuče lijepo.... ...kako kažu mudriji od mene... "...i put od tisuću kilometara počinje prvim korakom....", - "...valjda i onaj od dvije treba isto početi..."... ...prvo čim prije do Dovera....no ovaj put ne kroz centar Londona..... ...pa u vlak koji je brži no trajekt - a pošto nismo rezervirali karte unaprijed, ne i jeftiniji.... ....ukrcavanje uz pomoć simpatičnih djelatnica...ipak ide ljepše... ...čak i kad vas traže da u polupraznom vagonu nelogično preparkirate prometalo.... "Autoceste svih zemalja su jednako dosadne !" , nameće se kao najčešća misao vozača dvokotača, dok se pred njim mijenjaju imena država okružena zvjezdicama.... ...i tako sve do Frankfurta, koji je Igoru značio i uspješan povratak doma i obitelji.... ....Andrej i ja morati ćemo se još jedan dan strpiti.... ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slavonac 81 Napisano Avgust 22, 2011 Svrati ponekad, 231 postova Lokacija: Varaždin Prijavi odgovor kao problematičan Iako je smještaj bio i više no dobar, spavao nisam naročito.... ....nakon doručka stigao je i Igor..... ...i donio vijest o kiši koja samo na nas čeka.... Ma gdje li je sad ona Učiteljica s početka priče koja nas je učila kako je na OTOKU kiša "domaća životinja".... .... za razliku od kontinenta....gdje "uvijek sunce sja"... ...odmah se obući... ...i.... ...osim rijetkih zaustavljanja, česte gužve i kiše koja me je podsjetila kako ipak nisam na OTOKU, ostatak dana nije vrijedan slova.... .....sve do oko šest popodne.... I bilo je to sve za ovaj put............................. kraj 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4802 Napisano Avgust 22, 2011 Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Jos jednom...Bravo!!! Dobro odradjeno putovanje i veoma slikovito ispricano! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojan.p 164 Napisano Avgust 22, 2011 Zainteresovan, 575 postova Lokacija: New York Motocikl: 2018 BMW C650 Sport Prijavi odgovor kao problematičan svaka čast slavonac! fenomenalno putovanje i sjajan putopis Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7910 Napisano Avgust 22, 2011 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Bravo Slavonac. Sve uklopljeno kako treba. Odlicne slike, duhovit i jasan text, zaista sve pohvale. Skoro da sam i ja vozio istu turu sa vama Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mile fazer 4464 Napisano Avgust 22, 2011 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasqez 254 Napisano Avgust 22, 2011 Svratio...., 343 postova Lokacija: Beograd-Dorcol Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Extra!!!!!! Slavonac VELIKO HVALA na voznji. Sto rece kolega Mikulanac : "Skoro da sam i ja vozio istu turu sa vama '" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Duxill 1276 Napisano Avgust 22, 2011 Zainteresovan, 594 postova Lokacija: Bgd Motocikl: ADV T☆34 Prijavi odgovor kao problematičan E svaka ti čast! Nek ti poživi i Suzana! Evo od mene jedan plusić, pošto ovi iznad mene nisu bili široke ruke Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...