uff 13 Napisano Avgust 1, 2007 Drug član, 1392 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Da li se naplacuje ako parkiramo na parking mesto u nekoj od zona jer nema gde drugde (ipak smo zauzeli mesto koje bi neko drugi platio) ? I da li mogu da nas kazne ili nam odnesu motor ako parkiramo na pogresnom mestu? Primer: pre par dana se zateknem u centu i vidim drugara kako ide trotoarom svirnem mu i stanem na parking (zona II prazno parking mesto izmedju parkiranih automobila) skinem kacigu i pozdravim se sa covekom,pricamo dok ja i dalje sedim na motoru a pored mene prolazi momak (u I wanna be a cop uniformi) koji pise kazne ako se parkirate a ne platite i dobro se zagleda u moj motor u prolazu.E sad ili mu je se svideo ili je razmiljao da li da me kazni ako ga tu ostavim? Pitanje je da li mozemo da parkiramo bilo gde? Ako to zakonom nije regulisano verovatno ne znaci da mogu da zauzmem parking mesto koje se placa u nekoj od zona. A ja ne zelim da parkiram iza vec parkiranog auta da mi ne bi srusio motor na izlasku,niti zelim da prakiram isperd istog da mi neki besni pesak koji ionako ima jako malo mesta za prolaz (a posle psujemo kad vidimo majku koja gura kolica sa detetom po ulici jer nema mesta na trotoaru) otkinuo retrovizor ili sutnuo copavu jer sam mu uskratio prolaz (kao sto imaju obicaj da kljucem po celoj duzini "pocesaju" auto parkiran previse na trotoar). Jeste li razmisljali o tome i sta radite u takvim situacijama? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano Avgust 1, 2007 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam u sličnoj situaciji zaustavio parking kontrolora, i pitao ga isto pitanje. Reče mi dečko da za motore nemaju direktivu da pišu. Dakle, po njemu možemo da parkiramo na mesto koje bi neko drugi platio, i neće nam pisati kaznu. E sad... po meni je to stvar kulture/kolegijalnosti. Sigurno neću zauzeti mesto nekom jadniku sa četvorotočkašem koji se muči pola sata da nađe mesto, ako ja imam alternativu (a često je imamo, zar ne?). Ako baš nema mesta, iskoristiću svoje pravo da parkiram na obeleženo parking mesto. To što ne moram da platim je dodatni bonus Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
uff 13 Napisano Avgust 1, 2007 Drug član, 1392 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ako iz parking servisa nemaju direktivu da nam "pisu" da li to znaci da mozemo i da udjemo u njihovu garazu (na sprat ili podzemnu) prodjemo izmedju rampe i kucice i samo mahnemo liku unutra? jesi li to pokusao? ;D takodje ne bih voleo da saznam da im je se "direktiva" promenila tako sto jednog dana zateknem kaznu na cajgeru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojan.p 164 Napisano Avgust 1, 2007 Zainteresovan, 575 postova Lokacija: New York Motocikl: 2018 BMW C650 Sport Prijavi odgovor kao problematičan uff-e, a zašto bi parkirao na parking mesto? parkiraj se na trotoaru, kao sav normalan svet ;D i pri tom gledaj da ga ostaviš tako da ne smetaš pešacima.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mina 545 Napisano Avgust 1, 2007 ♥Amor Vincit Omnia♥, 1524 postova Lokacija: Beograd/Kina Motocikl: Fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan uff-e, a zašto bi parkirao na parking mesto? parkiraj se na trotoaru, kao sav normalan svet ;D i pri tom gledaj da ga ostaviš tako da ne smetaš pešacima.. I pazi na domino efekat ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojan.p 164 Napisano Avgust 1, 2007 Zainteresovan, 575 postova Lokacija: New York Motocikl: 2018 BMW C650 Sport Prijavi odgovor kao problematičan uff-e, a zašto bi parkirao na parking mesto? parkiraj se na trotoaru, kao sav normalan svet ;D i pri tom gledaj da ga ostaviš tako da ne smetaš pešacima.. I pazi na domino efekat ;D nedostaje mi smiley :finger: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nidža 160 Napisano Avgust 1, 2007 Svrati ponekad, 380 postova Lokacija: Zvezdara Motocikl: KTM 1090 Adv R Prijavi odgovor kao problematičan A imas i sad one 'stendere' ili sta li su, za bicikle. Na jednoj strani pise PARKING ZA BICIKLE, a na drugoj PARKING ZA MOTORCIKLE. Uglavnom ostavljam motor pored njih, ima ih dosta u centru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Duh 4 Napisano Avgust 2, 2007 Svrati ponekad, 438 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Yamaha Xt 600 Prijavi odgovor kao problematičan Cini mi se da u garazi moras da platis... Ali ja tamo ne bih ostavljao motor... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
uff 13 Napisano Avgust 2, 2007 Drug član, 1392 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan ma parkiram ga ja uvek kako treba, samo me je interesovalo sta ako... kad nisam u centru tj gde ima parking a nema zona UVEK parkiram na sred parking mesta i ostavim ga malo napred da viri. kad parkiram u centru na trotoaru uvek ga nagnem ka zidu ili naslonim na banderu za koju sam ga vezao da mi neki pobesneli pesak ne bi slozio bike po copavoj ko dominu (zna mina na sta sam mislio) pa da ja posle moram njemu da pomognem da legne pored bajka da se malo odmori od silnog pesacenja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
uff 13 Napisano Avgust 2, 2007 Drug član, 1392 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan uff-e, a zašto bi parkirao na parking mesto? parkiraj se na trotoaru, kao sav normalan svet ;D i pri tom gledaj da ga ostaviš tako da ne smetaš pešacima.. haha ;D ;D koji si lik.. jesi li ti ovo na slici sa motorom uredno parkiran na parking mestu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mina 545 Napisano Avgust 2, 2007 ♥Amor Vincit Omnia♥, 1524 postova Lokacija: Beograd/Kina Motocikl: Fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan uff-e, a zašto bi parkirao na parking mesto? parkiraj se na trotoaru, kao sav normalan svet ;D i pri tom gledaj da ga ostaviš tako da ne smetaš pešacima.. haha ;D ;D koji si lik.. jesi li ti ovo na slici sa motorom uredno parkiran na parking mestu? Bojan je uvek uredno parkiran, i maximalno izbegava domino efekat...ako svima nama motori stoje parkirani recimo vertikalno, Boki tje svoj motor ostaviti horizontalno ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojan.p 164 Napisano Avgust 2, 2007 Zainteresovan, 575 postova Lokacija: New York Motocikl: 2018 BMW C650 Sport Prijavi odgovor kao problematičan uff-e, a zašto bi parkirao na parking mesto? parkiraj se na trotoaru, kao sav normalan svet ;D i pri tom gledaj da ga ostaviš tako da ne smetaš pešacima.. haha ;D ;D koji si lik.. jesi li ti ovo na slici sa motorom uredno parkiran na parking mestu? ma to ti je na putu, a ti si postavio pitanje za centar grada ;D ;D @mina: ti mi baš ne daš mira ;D kako mi samo nedostaje :finger: :'( Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano Avgust 2, 2007 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan A u parkic !?!? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
redAlert 10 Napisano Avgust 30, 2007 U prolazu, 72 postova Lokacija: Beograd Motocikl: YamahaTDM850 Prijavi odgovor kao problematičan Ja parkiram uvek na pocetku kneza!!! Lepo pise MOTOCIKLI Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boki-KG 92 Napisano Avgust 30, 2007 Banned, 993 postova Lokacija: kg Motocikl: zx7r Prijavi odgovor kao problematičan kragujevac je mnogo manji ali ima mnogo neandertalaca koji bi uzhivali u obaranju tudjeg motora... ja uvek u obelezhenoj parking zoni stanem pored kucice i kulturno pitam da li mogu negde sa strane da ostavim motor i uvek mi kazhe da on nece da odgovara za njega i da mogu da ga ostavim... ako ima dosta parking mesta ostavim ga na jednom od njih ako nema stavim ga shto blizhe kucici da ga niko ne bi dirao... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...