BlackKnight_NS 5 Napisano Avgust 1, 2007 U prolazu, 59 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Tokom voznje do Bele Crkve, negde pri kraju, pocela je da mi se pali lampica za ulje. Nivo ulja je normalan - skoro na maksimumu. Na povratku nije se palila skoro do kraja puta, vec sam se bio obradovao, ali opet pri kraju je sijala. Malo ga vozam ovih dana, samo kad moram, lampica se pali bez obzira na broj obrtaja i zagrejanost masine... Na kom principu radi merac? Da li meri nivo ili pritisak, oboje ili nesto trece? Moguce je da sam zeznuo nesto oko zica, moram jos i to proveriti, ali mislim da nije to... Jedan poznanik mi je rekao da je njemu na pasatu palio lampicu zbog neispravnog lezaja radilice, da li je to moguce? Nadam se da nije to... pomagajte ljudi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boban 499 Napisano Avgust 1, 2007 Drug član, 1480 postova Lokacija: Bratunac, Earth Motocikl: R1200C, GS, DRZSM Prijavi odgovor kao problematičan Koje si ulje sipao i kad si ga mjenjao zadnji put? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BlackKnight_NS 5 Napisano Avgust 1, 2007 U prolazu, 59 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Presao sam oko 3000km, ne bi trebalo da zbog toga pali... ulje je Motul 5000, polu-sinteticko. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1973 Napisano Avgust 1, 2007 Aktivirao se na času, 3281 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: Tamić XL-1000V Prijavi odgovor kao problematičan Oće to na tim vazdušastim Yamahama ponekad. Lampica na većini motocikala signalizira nedovoljan pritisak ulja u motoru, što ponekad, nažalost, nema veze sa količinom istog. Možda je viskozitet u pitanju, usled nekog trećeg faktora, ili je uljna pumpa na izdisaju... Za svaki slučaj uveri se dali stvarno nema veze sa ugrejanošću motora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BlackKnight_NS 5 Napisano Avgust 1, 2007 U prolazu, 59 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Kako da proverim pumpu? Gde se ona obicno nalazi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BlackKnight_NS 5 Napisano Avgust 1, 2007 U prolazu, 59 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Za svaki slučaj uveri se dali stvarno nema veze sa ugrejanošću motora Proverio... provozao sam jedan krug, posle minut je upalio lampicu, pretpostavljam da to znaci da nema veze sa ugrejanoscu motora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dfast 446 Napisano Avgust 1, 2007 Zainteresovan, 493 postova Lokacija: NL / Bgd Motocikl: Honda Vision Prijavi odgovor kao problematičan Ima veze i te kako, za minut rada ulje se prilicno razbije. Ne bih da nagadjam, ali ...otidji negde u neki servis gde ce ti prikaciti manometar da sa sigurnoscu izmere pritisak ulja, moze da se desi je merac pritiska poluispravan, retko se desava, obicno zna da procuri ali proveri prvo to i nemoj vise da ga vozis, nego slep do servisa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest farbach Napisano Avgust 1, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan uzdrzite se od glupih saveta. KADA SE ULJE UPALI TOG SEKUNDA SE MOTOR GASI I PALI PONOVO KADAS E KVAR OTKLONI. Ako ti nije stalo do njega a ti ga onda baci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlaxxdee 7 Napisano Avgust 1, 2007 Svrati ponekad, 369 postova Lokacija: Cacak Prijavi odgovor kao problematičan Jasta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urke 12 Napisano Avgust 1, 2007 Svrati ponekad, 272 postova Lokacija: South Banat,Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan Proveri ima Yamaha koje nemaju davač za pritisak ulja cveć samo za nivo i mislim da je to slučaj i kod tvoje,a takođe mislim a daj bože da nisam u pravu da će da ti se obraduje neki majstor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pedja1 2 Napisano Avgust 1, 2007 Svrati ponekad, 112 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Urke je u pravu. YAMAHA nema davac za pritisak ulja vec samo merac nivoa ulja. Cim ti padne nivo ulja ispod pola izmedju MIN i MAX lampica pocinje da se pali. Dospi ulje da bude na MAX i nema da se brines. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BlackKnight_NS 5 Napisano Avgust 2, 2007 U prolazu, 59 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Nivo je skoro na maksimumu. Nije mi jasno bas... nema davac za pritisak? Sta to znaci? Da ne meri pritisak ulja? Ali zbog cega bi onda palio lampicu, ako meri samo nivo, a nivo je ok? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BlackKnight_NS 5 Napisano Avgust 2, 2007 U prolazu, 59 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Provereno, nema merac pritiska, nego samo merac nivoa ulja. Tek sad mi nije jasno. Probacu danas da dolijem, mada ne verujem da ce resiti problem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BlackKnight_NS 5 Napisano Avgust 2, 2007 U prolazu, 59 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Sve je u redu sa motorom... sramota me je i da kazem sta je bilo... izgleda da sam merio nivo ulja na kosini pa je pogresno pokazivao... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Paki 0 Napisano Avgust 2, 2007 Svrati ponekad, 116 postova Lokacija: Beograd / Karaburma Prijavi odgovor kao problematičan Nemoj da te je sramota. Sada si naučio. Nadam se da ga nisi dugo vozao sa tako malo ulja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skaki 5 Napisano Avgust 4, 2007 Svrati ponekad, 208 postova Lokacija: BG Prijavi odgovor kao problematičan Urke je u pravu. YAMAHA nema davac za pritisak ulja vec samo merac nivoa ulja. Cim ti padne nivo ulja ispod pola izmedju MIN i MAX lampica pocinje da se pali. Dospi ulje da bude na MAX i nema da se brines. Nemogu da se slozim sa vama, ako je istina to sto kazes onda lampica za nivo ulja nebi sijala i kad je ugasen motor... A dokaz da je to merac pritiska ulja u instalaciji je, kada upalis motor i ugasis, lampica treba da je jos par sekundi ugasena dok pritisak u instalaciji ne opadne... Ako je losa uljna pumpa, lampica se brze pali... Ako pumpa jedva zadovoljava pritisak da ugasi lampicu, kad ugasis motor, ona se odmah pali... Inace moze da se desi da ti recimo lampica zatreperi kada imas malo manje ulja i malo naglije kocis ili ubrzavas, pa onda pumpa povuce malo vazduha zbog uzburkanosti ulja i popusti pritisak i lampica se upali... Ali ti rece da imas ulja, sto iskljucuje ovo kao mogunost problema... Cinjenica je da ako ti je stradao lezaj na radilici da nemoze da nabije pritisak, jer se ulje usled povecanih zazora rasipa na sve strane i nemoze da dospe do glave u vecim koliinama! Ako ti zvoni motor, ovo je verovatan slucaj... Ali najbolje je da ga odslepas do majstora... Kao sto neko rece, ako ti se pali lampica, a stalo ti je do motora, NEMOJ ga paliti!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urke 12 Napisano Avgust 4, 2007 Svrati ponekad, 272 postova Lokacija: South Banat,Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan Ako nešto ne znaš onda pitaj ne oslanjaj se uvek na logiku Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Avgust 4, 2007 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je extrmno nemoguca sitacija da crkne uljna pumpa na motoru zbog svoje konstrukcije i polozaja. Barem takav utisak imam kad skinem dekl na Hondi. ;D ;D ;D Moze da se desi da se filter zapusi ako si pomesao sintetiku i mineralno pa nemas odgovarajuci protok... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urke 12 Napisano Avgust 5, 2007 Svrati ponekad, 272 postova Lokacija: South Banat,Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je extrmno nemoguca sitacija da crkne uljna pumpa na motoru zbog svoje konstrukcije i polozaja. Barem takav utisak imam kad skinem dekl na Hondi. ;D ;D ;D Moze da se desi da se filter zapusi ako si pomesao sintetiku i mineralno pa nemas odgovarajuci protok... Neće ni filter da se zapuši,nego hoće da se desi kod starijih motora koji su mnogo puta otvarani kod nestručnih majstora da ostaci masa za dihtovanje koje naš narod neizmerno voli i trpa neštedeći,padnu na dno kartera i da se zaglave u sito usisne korpe uljne pumpe pa da iz tih razloga pumpa ne može da uvuče dovojno ulja i onda je epilog do jaja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skaki 5 Napisano Avgust 5, 2007 Svrati ponekad, 208 postova Lokacija: BG Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je extrmno nemoguca sitacija da crkne uljna pumpa na motoru zbog svoje konstrukcije i polozaja. Barem takav utisak imam kad skinem dekl na Hondi. ;D ;D ;D Moze da se desi da se filter zapusi ako si pomesao sintetiku i mineralno pa nemas odgovarajuci protok... Lose sam se izrazio, nece pumpa crci, to je veoma malo verovatno, nego od habanja vremenom nemoze da nabije pritisak... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Avgust 5, 2007 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je extrmno nemoguca sitacija da crkne uljna pumpa na motoru zbog svoje konstrukcije i polozaja. Barem takav utisak imam kad skinem dekl na Hondi. ;D ;D ;D Moze da se desi da se filter zapusi ako si pomesao sintetiku i mineralno pa nemas odgovarajuci protok... Neće ni filter da se zapuši,nego hoće da se desi kod starijih motora koji su mnogo puta otvarani kod nestručnih majstora da ostaci masa za dihtovanje koje naš narod neizmerno voli i trpa neštedeći,padnu na dno kartera i da se zaglave u sito usisne korpe uljne pumpe pa da iz tih razloga pumpa ne može da uvuče dovojno ulja i onda je epilog do jaja. hehehe, da da, majstori, majstori..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urke 12 Napisano Avgust 5, 2007 Svrati ponekad, 272 postova Lokacija: South Banat,Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je extrmno nemoguca sitacija da crkne uljna pumpa na motoru zbog svoje konstrukcije i polozaja. Barem takav utisak imam kad skinem dekl na Hondi. ;D ;D ;D Moze da se desi da se filter zapusi ako si pomesao sintetiku i mineralno pa nemas odgovarajuci protok... Lose sam se izrazio, nece pumpa crci, to je veoma malo verovatno, nego od habanja vremenom nemoze da nabije pritisak... Pre nego upali lampicu u tom slučaju kod jako starih motora sve drugo ode u pizdu materinu tako da se popravka uglavnom ne isplati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...