PECA BMW 1121 Napisano Jul 27, 2011 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan Drugarov F650 ima rupu u gasu ... kad vozis pod malim brojem obrtaja nebitno u kojoj brzini i dodas gas on prvo stucne (zadavi se) a onda krene .. poceo je i malo slabije da pali ... jedino sta je gledano su filter vazduha i svecica .... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
supatje 103 Napisano Jul 27, 2011 Zainteresovan, 645 postova Lokacija: BG Motocikl: BMW F900GS Prijavi odgovor kao problematičan Kapice svecica najverovatnije. Isti simptom kod mene bio. oko 2000-3000 ga zadavi pa posle ok, i jedno jutro sam verglao jedno 5 puta dok nije sastavio. Rezistor pregoreo na jednoj kapici pa nije radila svecica... Probaj sa nekim drugim (pozajmi sa drugog motora dva komada) pa kao bude sve ok turi neke NGK Ako ne nadjes za probu, probaj da izmeris otpor na kapicama. Cini mi se da treba da bude oko 1om ako su fabricke Beru sa metalnim oklopom. NGK ima valjda 5oma (tolerancija 3-7oma). AKo je pregorao rezistor nece pokazivati nista. Aj pa javi kako je proslo. Poz. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Jul 27, 2011 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan zanimljivo da kapice crkavaju ... nista probacu sutra to pa javljam sta i kako .... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
supatje 103 Napisano Jul 27, 2011 Zainteresovan, 645 postova Lokacija: BG Motocikl: BMW F900GS Prijavi odgovor kao problematičan Pa posle 15-16 godina... Takodje taj metalni stit hoce da zeza. Pocne da probija preko njega pa ga nije lose skinuti kao je rezistor dobar. A moze i sao rezistor da se zameni, ali nemam pojma gde ima da se kupi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Jul 28, 2011 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan Pa posle 15-16 godina... Takodje taj metalni stit hoce da zeza. Pocne da probija preko njega pa ga nije lose skinuti kao je rezistor dobar. A moze i sao rezistor da se zameni, ali nemam pojma gde ima da se kupi. Pa na Boxerima traje bar 40 - 50 god pa me cudi kako tu brzo crkava ? ok provericu mu kablove sutra pa javljam ...... za metalni stit znam jer i na kolima koja imaju to oce preko njega da probija .... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
supatje 103 Napisano Jul 28, 2011 Zainteresovan, 645 postova Lokacija: BG Motocikl: BMW F900GS Prijavi odgovor kao problematičan Pa u stvari i ja ne znam da neko bas menja kapice na motoru To sma prvi put cuo, a i iskusio na F650... Obicno se menjaju ako se slome. Moguce da Beru nisu dovoljno kvalitetne, sta znam... Opet mi nekako NGK uliva vise poverenja. Ajd javi sta je bilo. Iskreno se nadam da je samo ovo jer sma imao isti slucaj a i najbezbolnije je. Ako ne, onda je sledeca stavka karburator... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
supatje 103 Napisano Avgust 5, 2011 Zainteresovan, 645 postova Lokacija: BG Motocikl: BMW F900GS Prijavi odgovor kao problematičan I sta bi na kraju ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Avgust 7, 2011 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan I sta bi na kraju ? pa trebalo bi ponedeljak - utorak da idem da pogledam motor .. jos nisam stigo .. bio na skupu Zlatibor ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hajduk 30 Napisano Septembar 11, 2011 U prolazu, 45 postova Lokacija: Bayreuth Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan I mene isto interesuje jer imam slicne probleme, samo sto je kod mene jos veci problem sto se nalazim u sred Danske gde je sve za nijansu skuplje. Imam problema sa paljenjem, i kad ga konacno upalim i pustim ga da radi u leru kad krenem da ga vozim dam mu gas,popne se do 4000 i padne na nulu i posle da ga upalim je nocna mora. Smirglao sam mu svecice, nisu zamastile, cistio mu filter za vazduh...tad je radio nekih 12 sati i onda opet isto... Imate li neku ideju? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
supatje 103 Napisano Septembar 11, 2011 Zainteresovan, 645 postova Lokacija: BG Motocikl: BMW F900GS Prijavi odgovor kao problematičan Hmm ovo pre zvuci na problem sa CDI-em. Postoji pomeranje paljenja na nekim obrtajima. Moguce da je to bas na oko 4000rpm i da tada prsne. Ovo vazi naravno ako se uvek desi na oko 4000rpm. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hajduk 30 Napisano Septembar 11, 2011 U prolazu, 45 postova Lokacija: Bayreuth Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Sada cu se osecati veoma glupo, ali CDI je? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
supatje 103 Napisano Septembar 11, 2011 Zainteresovan, 645 postova Lokacija: BG Motocikl: BMW F900GS Prijavi odgovor kao problematičan ma takozvani "kompjuter". A stvarno je: CDI stands for Capacitor Discharge Ignition and is an electronic ignition system particularly well suited to high-performance, high-rpm engines such as those commonly found in motorcycles. Kod F650 se nalazi u repu ispod sedista, skroz na kraju, kod kofera. Proveri kontakte za pocetak, ili nadji drugi, zameni ga i probaj. Lako se menja, ima konektore.... Na zalost nije bas jeftin ukoliko treba da se menja Mada ne bi bilo lose i neko od majstora da kaze nesto. Mozda postoji jos neka caka za koju ja ne znam. Poz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hajduk 30 Napisano Septembar 11, 2011 U prolazu, 45 postova Lokacija: Bayreuth Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan A znam na sta mislis, provericu to. Mada problem je sto se to ne desava uvek, jer sam mu ja kao sto rekoh vadio i smirglao svecice i cistio filter za vazduh i sve je radilo savrseno, palio ga i gasio, vozio i brze i polako...al sutra ujutru upalim ga, isteram na ulicu gas, prva, druga i KAPUT...posle toga verglaj verglaj i nista... Pozdrav! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boqy 123 Napisano Septembar 11, 2011 Svrati ponekad, 267 postova Lokacija: Beograd Motocikl: 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Ispusti gorivo iz karburatora, imaš šraf sa leve strane na oba karburatora. Ako još imas Beru kapice sa metalnim štitom, skini samo taj metal pa probaj. Ako neće lepo da radi preko 3k obrtaja može da bude i regler, koji jeste slaba tačka. CDI nije stvar koja crkava kod njih često, ali može da se desi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hajduk 30 Napisano Novembar 20, 2011 U prolazu, 45 postova Lokacija: Bayreuth Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Samo da javim kako je sve proslo. Uzeo sam novi regler kod Joske, menjutim stari je dotuko akumulator tako sam i njega zamenio i sada sve radi kao podmazano. Ovaj forum je zlata vredan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...