Motoholic 2334 Napisano Jul 31, 2007 ¡Siempre adelante!, 2188 postova Lokacija: Kalifornija Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster Prijavi odgovor kao problematičan Citajuci crnu hroniku kao i ovaj deo foruma, zabezeknut sam koliko ljudi u Srbiji ne nosi kacige, a kamoli ostalu zastitnu opremu. A evo primera sta oprema znaci... Prosle godine vozikam se jednim od mojih omiljenih puteva blizu L.A.-ja i naletim na sledeci prizor: Na slici se ne vidi dobro od policijskih vozila, ali na asfaltu je bilo dosta krvi i par neprepoznatljivih komada tela. Kad sam pored puta spazio razbijen motor, okrenuo mi se zeludac i samo sto mi suze nisu posle na oci. Onda sam video dva mladica u punoj moto opremi kako razgovaraju sa policajkom, pa sam im prisao i pitao sta se desilo. Ispostavilo se da je ispred jednog od njih izleteo jelen, i ovaj ga je pri punoj brzini udario i nesrecnu zivotinju prakticno prepolovio. Onda shvatih da su ona creva na putu u stvari od jelena a ne od motocikliste... uh, ne mogu ni da opisem osecaj olaksanja... Kad je policija zavrsila uvidjaj i vatrogasci oprali jelena sa puta, otisao sam sa ta dva momka na sok do restorana u blizini. Ovaj sto je udario jelena imao je par modrica po telu, ali nista slomljeno i nista oguljeno (hitna ga je pregledala na licu mesta). Rece mi da se u trenutku sudara kretao brzinom od oko 65 milja na sat, sto mu dodje negde oko 105 km/h. Jelena nije ni video, tako da nije ni kocio. Onda covek uperi prstom u mene i rece “dobar izbor”. Ukapiram da pokazuje na moju jaknu, i tek onda primetim da i on na sebi ima bas istu takvu. Eto, zahvaljujuci punoj opremi covek je otisao kuci tog dana nepovredjen, dok je jelen (koji na sebi nije imao kacigu, jaknu, pantalone, cizme i rukavice) ostao pored puta u komadima. P.S. Na slici gore mozete videti nesto ostataka nesrecnog jelena, na asfaltu iza vartogasca u zutom. (Ne vidi se dobro, pa se nadam da fotografija nije mnogo grozna.) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Jul 31, 2007 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Citajuci crnu hroniku kao i ovaj deo foruma, zabezeknut sam koliko ljudi u Srbiji ne nosi kacige, a kamoli ostalu zastitnu opremu. A evo primera sta oprema znaci... Prosle godine vozikam se jednim od mojih omiljenih puteva blizu L.A.-ja i naletim na sledeci prizor: Na slici se ne vidi dobro od policijskih vozila, ali na asfaltu je bilo dosta krvi i par neprepoznatljivih komada tela. Kad sam pored puta spazio razbijen motor, okrenuo mi se zeludac i samo sto mi suze nisu posle na oci. Onda sam video dva mladica u punoj moto opremi kako razgovaraju sa policajkom, pa sam im prisao i pitao sta se desilo. Ispostavilo se da je ispred jednog od njih izleteo jelen, i ovaj ga je pri punoj brzini udario i nesrecnu zivotinju prakticno prepolovio. Onda shvatih da su ona creva na putu u stvari od jelena a ne od motocikliste... uh, ne mogu ni da opisem osecaj olaksanja... Kad je policija zavrsila uvidjaj i vatrogasci oprali jelena sa puta, otisao sam sa ta dva momka na sok do restorana u blizini. Ovaj sto je udario jelena imao je par modrica po telu, ali nista slomljeno i nista oguljeno (hitna ga je pregledala na licu mesta). Rece mi da se u trenutku sudara kretao brzinom od oko 65 milja na sat, sto mu dodje negde oko 105 km/h. Jelena nije ni video, tako da nije ni kocio. Onda covek uperi prstom u mene i rece “dobar izbor”. Ukapiram da pokazuje na moju jaknu, i tek onda primetim da i on na sebi ima bas istu takvu. Eto, zahvaljujuci punoj opremi covek je otisao kuci tog dana nepovredjen, dok je jelen (koji na sebi nije imao kacigu, jaknu, pantalone, cizme i rukavice) ostao pored puta u komadima. P.S. Na slici gore mozete videti nesto ostataka nesrecnog jelena, na asfaltu iza vartogasca u zutom. (Ne vidi se dobro, pa se nadam da fotografija nije mnogo grozna.) A udruzenje za zastitu zivotinja ? Jel tereti bajkere sto su umlatili plemenitig stvora ? ;D ;D ;D Koju jaknu imas ? I mala molba: ako znas neku dobru on-line prodavnicu moto opreme u US, baci link pa da trosimo pare. Pozdrav, Gremlin Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motoholic 2334 Napisano Jul 31, 2007 ¡Siempre adelante!, 2188 postova Lokacija: Kalifornija Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster Prijavi odgovor kao problematičan A udruzenje za zastitu zivotinja ? Jel tereti bajkere sto su umlatili plemenitig stvora ? ;D ;D ;D Koju jaknu imas ? I mala molba: ako znas neku dobru on-line prodavnicu moto opreme u US, baci link pa da trosimo pare. Pozdrav, Gremlin He, he, "Lovac na Jelene" je zbrisao pre nego sto su se pojavili drugovi iz doticnog drustva... Jakna koja je bila u pitanju je Alpinestars TZ-1: Sto se tice Americkih online prodavnica... Pa nisam mnogo upucen jer opremu kupujem u glavnom u radnjama (posto volim da prvo probam). Ovo je najveca prodavnica moto opreme u drzavi, al' ne znam dal' isporucuju preko bare: http://www.chaparral-racing.com/Chaparral/ Mogu da se jos raspitam... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Najzli 216 Napisano Jul 31, 2007 Drug član, 1194 postova Lokacija: Bg Motocikl: Africa CRF1000L Prijavi odgovor kao problematičan Dobro je da se nisu povredili na rogove. Kakva situacija... najzli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2034 Napisano Jul 31, 2007 Teoreticar ..., 12116 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Dobro je da se nisu povredili na rogove. Kakva situacija... najzli Da, sreca u nesreci... To je brza voznja, prepolovis jelena! Ovde neki samo onesvestili ovcu... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano Jul 31, 2007 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan A motor? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motoholic 2334 Napisano Jul 31, 2007 ¡Siempre adelante!, 2188 postova Lokacija: Kalifornija Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster Prijavi odgovor kao problematičan A motor? Unisten skroz. Ovaj crni sto se delimicno vidi na slici je od njegovog drugara koji je vozio iza njega. Inace taj covek mi je rekao da je umalo dobio infarkt kad je ispred sebe video svog ortaka kako pada i kliza se po asfaltu 100 na sat... (baj d vej, motociklista na crnom motoru nije pao) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dcNiko 157 Napisano Jul 31, 2007 Svrati ponekad, 479 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha XT600E Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast na postu, lep i edukativan primer... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Najzli 216 Napisano Jul 31, 2007 Drug član, 1194 postova Lokacija: Bg Motocikl: Africa CRF1000L Prijavi odgovor kao problematičan Dobro je da se nisu povredili na rogove. Kakva situacija... najzli Da, sreca u nesreci... To je brza voznja, prepolovis jelena! Ovde neki samo onesvestili ovcu... ;D Nije imala kacigu, ali je imala kožno odelo. ;D najzli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RSVMillenian 228 Napisano Jul 31, 2007 Drug član, 1140 postova Lokacija: Chicago, IL USA Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675 Prijavi odgovor kao problematičan ako znas neku dobru on-line prodavnicu moto opreme u US, baci link pa da trosimo pare. Pozdrav, Gremlin Evo par linkova: http://www.motorcycle-superstore.com/ http://www.denniskirk.com/jsp/common/Frontpage.jsp http://www.ridegear.com/ http://www.bikebandit.com/ http://www.cycleshopusa.com/ http://www.roadridermca.com/ http://www.ironpony.com/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Jul 31, 2007 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, Hvala za linkove, Pozdrav, Gremlin Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...