Jump to content

Moto Zajednica

Koje gume za yamahu virago 535

Recommended Posts

• U prolazu, 25 postova

Molio bih za malu pomoc. Drugar mi vozi yamahu virago 535 pa je doslo vreme za promjenu guma. Na zalost kao i vecini nas budjet je ogranicen. Nasao je dunlop po ok cjeni ali na hrvatskom forumu procitah da su bas nezadovoljni dunlopom. Jel iko ima iskustva? Zatim povolljno je uzeti

Metzeler ME11/ME77 samo sto je prednja 3.25 -19, a po specifikaciji na virago ide 3.00-19. Jel bi mogla ici ova 3.25 ili se to ne bi trebalo raditi nikako.?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 617 postova
  • Motocikl: Yamaha SR250 Honda NTV650

Ja sam kod Radulovica u Višnjičkoj uzeo BRIDGESTONE 3.00-19 L303A 49S TT, za oko 6900 din. Dole ti je link ka toj gumi koja mu treba na ineternetprodajaguma, samo što piše cena 8300 za spoljašnju. Nazovi Radulovic BMW pa vidi koliko su sad. Na gumama i kočnicama se ne isplati mnogo štedeti.

http://www.internet-prodaja-guma.com/search.php?mode=search&page=1

• U prolazu, 25 postova

Nisam mislio stediti u smislu uzimati krs gume vec najbolji odnos ulozenog i dobijenog. Gume cu nabaviti u hrvatskoj jer sam blizu granice kako bi vratio PDV. Dunlop su sa PDV oko 180e komplet, al sam nasao na virago oweners club zagreb da se dunlop nije pokazao i da su medju najboljim metzeler. FOra je sto je zadnja metzeler 76e, a prednja u dimenziji 3.00-19 je znatno skuplja za nekih cak 40e od iste gume u dimenziji 3.25-19. A prodavac mi kaze da moze da ide na virago. Mislim ako moze i ako to nista ne remeti da ne bacam 40e.

• Zainteresovan, 617 postova
  • Motocikl: Yamaha SR250 Honda NTV650

A za koliko ste pronašli 3.00-19 i 3.25-19? Podatak da smem da stavim 3.25 nisam imao, inače bih i ja uštedeo. Meni je napred Bridgeston, pozadi metzeler.

• U prolazu, 25 postova

Pa ME11 metzeler u dimenziji 3.25-19 je oko 75e , a u dumenziji 3.00-19 je oko 120e. Zato bi volio da mi neko ko zaista zna kaze jel valja staviti 3.25. Dakle radi se o istoj gumi samo druga dimenzija. Neki kazu da nije dobro ni stavljati gume razlicitih proizvodjaca napred i pozadi...

• U prolazu, 5 postova
  • Motocikl: Yamaha Virago 535

I mene interesuje koje su gume najbolje za Yamahu Virago 535?

Takođe, da li se moraju striktno poštovati propisane dimenzije za prednju gumu. Koliko je 3,25 stvarno šira od 3,0 i da li to ima neke veze? Interesuje me i koju šaru uzeti, koji indeks brzine, a koji nosivosti? Koja je razlika između sportskih i turing guma? Da li postoji gume bolje za kišu i eventualno neki kaljavi put (volim motorom otići na pecanje). Što je najvažnije, da li gume moramo menjati posle nekog vremenskog perioda jer usled stajanja gube elastičnost i lošije prijanjaju, iako šara ostaje ista.

Pomagajte iskusni vozači. GUMOLOGIJA je ozbiljna nauka!

• U prolazu, 5 postova
  • Motocikl: Yamaha Virago 535

Uau! Ovo su znači te legendarne gume! Čuo sam ranije nešto o njima, ali nisam obraćao pažnju. Moj prodavac me je ubeđivao da je Dunlop najbolji, na sajtu Yamaha Owners Club svi se kunu u Metzeler, pa sma ih i ja nabavio.

Da sam znao, uzeo bih Heidenau!

Kolega, molim te da mi kažeš, ako znaš za cenu jednog kompleta K65. Interesuje me, da li se u toj dimenziji i za Yamahu Virago 535 mogu montirati on/off road gume kakve ekskluzivno koristi np. ruski URAL?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja