Malacc 32 Napisano Septembar 4, 2025 U prolazu, 20 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Keeway Speed 125 Prijavi odgovor kao problematičan Imam problem na mom Keeway-u 125. Iz nekog razloga plovak uvek prikazuje rezervu i kad je rezervoar pun, skidao sam rezervoar, otvarao, čep ispod njega, vadio plovak, nije bilo rđi na njemu ni tačkica, podmazao sam ga sa wd-40 i pomerao gore-dole levo-desno tada radi do pola kazaljke najviše. Međutim kada ga vratim u rezervoar onako kako je i bio (okrenut ka volanu) on ponovo zakuca ili skroz dole ili do polovine. Da li neko zna kako ovo popraviti, takođe kada sam ga izvadio video sam da se na gornjem delu kod plovka odvojio neki mali limeni deo. Da li neko zna ovo da reši ili zna gde mogu kupiti nov. Eventualno ako odgovara od nekog drugog motora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Malacc 32 Napisano Septembar 7, 2025 U prolazu, 20 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Keeway Speed 125 Prijavi odgovor kao problematičan Gde mogu naći delove za Keeway Speed 125? Muči me ovo već neko vreme, na internetu sam našao samo sajle i pločice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Иван123 10 Napisano juče u 13:13 U prolazu, 2 postova Lokacija: Сурчин Motocikl: Keeway Speed 125 Prijavi odgovor kao problematičan Поздрав колеге, Пошто већ постоји тема везана за овај модел Keeway-а, прешао бих одмах на ствар јер ми је потребна помоћ око проналажења делова. Проблеми су следећи: Предње виле: С обзиром да се мотор није померао из гараже две године, процурио је семеринг на левој вили. Нигде не могу да пронађем мере тих семеринга, па бих био захвалан ако неко има ту информацију. Кочнице: Потребна је замена кочница. Плочице сам успео да пронађем на интернету, али дискове нисам, осим половних, што ми се не исплати. Потребне су ми мере (распон рупа и сл.) као и информација где бих могао да их набавим. Такође, морам да заменим и задњу посуду за кочницу, јер је поклопац запекао и не могу да га отворим, па ту кочницу тренутно ни не користим јер нема уља. Замена уља: Које уље је најбоље за овај мотор и колика је количина? Од када сам га купио ништа није мењано. У њему је, колико се сећам, SAE 10 или SAE 15, али нисам задовољан како се понаша. Конкретно, док мотор ради и стоји у месту, понекад неће да избаци из брзине док га не померим пар центиметара напред или назад. Хвала свима на било каквој помоћи. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 12632 Napisano juče u 13:49 Ne silazi, 2978 postova Lokacija: pvo Motocikl: Connect gy6 125 Prijavi odgovor kao problematičan Taj problem sa menjacem sam imao na novom Benelli Leoncino 125.I smetalo mi je. Inace ulje verovatno fabrika preporucuje 10w-40. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ekozelj 1069 Napisano pre 22 sati Zainteresovan, 454 postova Lokacija: Zaječar Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan 6 hours ago, Иван123 said: Поздрав колеге, Пошто већ постоји тема везана за овај модел Keeway-а, прешао бих одмах на ствар јер ми је потребна помоћ око проналажења делова. Проблеми су следећи: Предње виле: С обзиром да се мотор није померао из гараже две године, процурио је семеринг на левој вили. Нигде не могу да пронађем мере тих семеринга, па бих био захвалан ако неко има ту информацију. Кочнице: Потребна је замена кочница. Плочице сам успео да пронађем на интернету, али дискове нисам, осим половних, што ми се не исплати. Потребне су ми мере (распон рупа и сл.) као и информација где бих могао да их набавим. Такође, морам да заменим и задњу посуду за кочницу, јер је поклопац запекао и не могу да га отворим, па ту кочницу тренутно ни не користим јер нема уља. Замена уља: Које уље је најбоље за овај мотор и колика је количина? Од када сам га купио ништа није мењано. У њему је, колико се сећам, SAE 10 или SAE 15, али нисам задовољан како се понаша. Конкретно, док мотор ради и стоји у месту, понекад неће да избаци из брзине док га не померим пар центиметара напред или назад. Хвала свима на било каквој помоћи. Ne vidim šta te sprečava da, obzirom da već poseduješ motor, ne rasturiš štapove, uzmeš šubler i izmeriš dimenzije semeringa. Ionako ćeš ih u svakom slučaju rasturati da bi menjao semeringe. Pametno je i oprati sve detaljno i naliti novo ulje. Isto tako uzmeš i izmeriš dimenzije diskova. Posudu ulja zadnje kočnice, koliko god da je zapekla je sasvim sigurno moguće otvoriti. Ako ne znaš kako naši nekog iskusnijeg majstora a ako nema ulja u sistemu onda ti predstoji i generalni servis kočionih klešta sa promenom gumica. Što se ulja tiče to "SAE 10 ili SAE 15" sigurno nije sipano. U taj agregat ide SAE 10W-40 u količini od tačno jedan litar. Menjač na tim agregatina (kopija Honde CG125) radi odlično, ako je ispravan, pa ne verujem da imaš problema zbog samog ulja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Иван123 10 Napisano pre 21 sati U prolazu, 2 postova Lokacija: Сурчин Motocikl: Keeway Speed 125 Prijavi odgovor kao problematičan pre 20 minuta, ekozelj je napisao: Ne vidim šta te sprečava da, obzirom da već poseduješ motor, ne rasturiš štapove, uzmeš šubler i izmeriš dimenzije semeringa. Ionako ćeš ih u svakom slučaju rasturati da bi menjao semeringe. Pametno je i oprati sve detaljno i naliti novo ulje. Isto tako uzmeš i izmeriš dimenzije diskova. Posudu ulja zadnje kočnice, koliko god da je zapekla je sasvim sigurno moguće otvoriti. Ako ne znaš kako naši nekog iskusnijeg majstora a ako nema ulja u sistemu onda ti predstoji i generalni servis kočionih klešta sa promenom gumica. Što se ulja tiče to "SAE 10 ili SAE 15" sigurno nije sipano. U taj agregat ide SAE 10W-40 u količini od tačno jedan litar. Menjač na tim agregatina (kopija Honde CG125) radi odlično, ako je ispravan, pa ne verujem da imaš problema zbog samog ulja. Није ми проблем да растурим и измерим делове, али сам такав да, уколико већ при растављању немам спремне резервне делове да их одмах уградим истог дана, те виљушке ће од стајања само додатно пропасти. Наравно, планирам да сипам ново уље у њих; ако се не варам, иде око 120 ml по страни, али ме занима које од тих уља које се сипа у виле је најбоље за њега. Данас сам покушавао да одшрафим посуду задње кочнице, али су шрафови оштећени (поједени). То могу да решим без већих проблема. Што се тиче уља у агрегату, и даље се на мерачу види да га има и нигде не цури, али свакако је потребно да се и оно замени. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...