nenadgro 0 Napisano Jul 25, 2007 U prolazu, 13 postova Lokacija: Limassol, Cyprus Prijavi odgovor kao problematičan Prvi post i odmah pitanje. Moram vrlo skoro da menjam zadnju gumu na FZ-1. Napred imam skoro novu Metzler ME4 i ideja je bila da i pozadi stavim istu (sada je Bridgstone, ali je prakticno na samrti). Medjutim, citajuci neke komentare na netu,poceh da se premisljam... Navodno je malo "tvrda", motor nece da "legne", i sl... Meni napred skroz OK drzi. Jel ima neko iskustva sa gumom? To je relativno standardna guma, pa sam predpostavio da dosta ljudi gazi istu... U sustini vozim po gradu (posao - kuca), turing po autoputu i povremeno zapadne neko penjanje na planinu kroz zavoje. Jel vredi uopste da razmisljam o tome da menjam i ovu napred, skoro novu, samo da bih ima par boljih guma ili je ME4 ok za stil voznje? Znam da je guma, u neku ruku, stvar "ukusa", ali neke generalne utiske morate da imate Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nenadgro 0 Napisano Jul 25, 2007 U prolazu, 13 postova Lokacija: Limassol, Cyprus Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam nedavno kupio novu michelinovu zadnju gumu dimenzija 180/55/17 oznaka gume 2ct ili poznata kao roud 2 gumu i prezadovoljan sam,a ta je guma bas i predvidjena za takvu vrstu voznje koju spominjes Jasno da ima boljih (i gorih) guma od ME4, nego cisto me zanimalo da li vredi "baciti" skoro novu prednju ME4, da bih upario neke mishelinke, pireli i sl? Ili ce 4ka da odradi ok posao... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1973 Napisano Jul 25, 2007 Aktivirao se na času, 3281 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: Tamić XL-1000V Prijavi odgovor kao problematičan Jasno da ima boljih (i gorih) guma od ME4, nego cisto me zanimalo da li vredi "baciti" skoro novu prednju ME4, da bih upario neke mishelinke, pireli i sl? Ili ce 4ka da odradi ok posao... Ako je bacaš, reci gde da je dočekam... Ako ti dosad nisi primetio na njoj ništa što bi ti smetalo nema razloga da je menjaš dok je ne izguliš... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
YOman 109 Napisano Jul 26, 2007 Motorradfahrer, 1733 postova Lokacija: BGD Motocikl: Race Bike in a Tuxedo Prijavi odgovor kao problematičan Ako je bacaš, reci gde da je dočekam... Ako ti dosad nisi primetio na njoj ništa što bi ti smetalo nema razloga da je menjaš dok je ne izguliš... A shto morash da me sramotish,uvek,Dexterru? A ti,Nenadgro,pooogreshno si shvatio...Dex je mislio da ti pomogne do kontejnera! ;D Neko ludo pravilo glasi : Dve zadnje,jedna prednja" Odmah da ti kazzem da se ja lichno nisam nikad toga pridrzzavao,verovatno jer vozimo koncepciski drugachije motore,ali taj FZ1 verovatno jede zadnje! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
castor 384 Napisano Jul 26, 2007 Drug član, 1163 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition Prijavi odgovor kao problematičan Prema onome što sam dosada pročitao na netu vezano za gume, a naročito za Metzeler, jeste da je Roadtec Z6 ekstra ekstra guma (ne zato što je ja imam, ja sam skoro počeo da vozim tako da je meni svejedno kakva je). Pisali ljudi koji su imali i Pirelli i Bridgeston i Michelin i da je od Roadtec-a teško naći bolju. Ono što Metzeler preporučuje, to je da se ne miješaju dezeni, pa prema tome i prema onome što je YOman napisao, uzmi još jednu zadnju ME4 i u sreći i veselju je deri. A kad je podereš, onda uzmi komplet (prednja i zadnja) Roadtec Z6 i pjevaj. Dezeni kod Roadtec-a Z6 ne trebaju da se miješaju iz razloga što su gume projektovane kao komplet i prednja guma obavlja "čišćenje" vode (po kiši) za zadnju gumu. Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nenadgro 0 Napisano Jul 26, 2007 U prolazu, 13 postova Lokacija: Limassol, Cyprus Prijavi odgovor kao problematičan Nista, zadrzavam se za sad na ME4... A kad sprzim i prednju, videcemo... Z6 je po opisima na netu odlicna, i da, isto sam zapazio te napomene da se ne mesaju dezeni... Ne brini YOman, shvatio sam ja da Dexter samo brine za okolis i da bi mi pomogao da reciliram gumu Cela zbrka je nastala jer sam ja motor uzeo (u radnji) u dilu sa novom prednjom gumom. Zadnju nisam uspeo da ubacim u konstrukciju posto je je po navodima prodavca imala jos 2-3K km. I tako sam zavrsio sam novom M4 napred i Matorim BT-eom nazad... Bridgestone je drzao oko 2K km, ali sad je vec postalo opasno voziti. Na ovom vrelom asfaltu, zadnju kocnicu ne smem da pipam, jer motor pocne da igra sambu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...