Libero 2157 Napisano Jul 2, 2011 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan Veče pred polazak, nebo je , kao mnogo puta do sada, svoj bes ispustilo iznad zapadne Srbije. Potop u najavi ,oluja, kiša i grad, takav, da je u pojedinim mestima proglašeno vanredno stanje. Grad je slomio Ivanjicu i okolinu, srećom naše krajeve je promašio. Sem velike kiše te večeri, valjevski kraj je prošao sa velikom količinom vode i barama kao podsetnikom na prethodnu noć. Enduraši (meni poznati) su veća deca od mnoge dece iz bližnjeg nam okruženja. Neka dvoumljenja i par loše sročenih formulacija na netu, u dobitnoj kombinaciji sa kišom prethodne noći su doveli do otkazivanja druženja od pojedinaca (valjda su slabi u rukama, neuhranjeni, šta li..?), al' smo se ipak okupili tog jutra. Na sreću, evo nas 15-ak na kolubarskom keju u Valjevu, u bašti kaffe-a ''We are not angels''... Cupkamo... Opet neizdrž', valjda! Svako ko se pojavio, je dobio majicu sa ovim prelepim logom, kao znak dobrodošlice i želje za dobrim druženjem... Respect..! Dok čekamo dolazak enduraša, naša ekipa je na ’’visini zadatka’’. Ritual laganja i kafenisanja po običaju. Neki smo na moru, a neki će danas da teramo... A, neki će gledaju fotke i grizu nokte.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2157 Napisano Jul 2, 2011 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan I dok se u ''miru i tišini'' praznih lonaca naših radnih mašina izvlačimo iz grada, usput naravno, izazivamo reakcije naših dragih sugrađana. Nema ravnodušnih, kad ergela provlači svoja ''grla'' kroz grad u mirno lenjo, subotnje jutro... Uglavnom dobijamo osmehe, poglede pune divljenja i podrške, pa i poneki aplauz (ovo mi se uvek jako sviđalo...) baki sa cegerima sa zelene pijace. Najviše volem gospođe u ranim pedesetim sa podignutim nozdrvama... U znak pozdrava! Njima smo sigurno simpatični (ma da.. ), na čelu im piše... Odlazi cirkus iz našeg malog grada, Širokim drumom sto izlazi na most… U Jovanji, nakon 8 km, napuštamo asfalt i kreće vožnja po našoj meri... Čovek koji je bio ključ sigurnosti u ova dva dana. Majstor Ćipura (Nemanja Ilić) kao tehnička podrška i žena u njega, Jagoda. I pun top case alata i delova! I na sve to, supermoto gume i dvoje na motoru... Kud mi, tud’ i on... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2157 Napisano Jul 2, 2011 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan Jezerce u selu Stubo i vrh Jablanika u pozadini. Prizor koji mi uvek tera osmeh na lice... A mi ćemo preko Donjih Leskovica, prema Mravinjcima. Moja malenkost i Neša Knjaz u naletu emocija, valjda... E sad, kako se to kaže... Aca Vitez reče: Gej nindže! A mi rekosmo: ''Ko vidi nindžino lice umreće u najgorim mukama.. '' 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2157 Napisano Jul 2, 2011 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan Moja green witch... I dok čekamo Ćipuru da Nikoli Ša popravi puknutu sajlu gasa... ...koristimo vreme za zajedničko fotkanje i razmenu prvih utisaka. Neša Knjaz, ja i Aca Vitez Nikola je stigao grupu, i... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2157 Napisano Jul 2, 2011 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan ...i kroz šume podno' vrha Magleša izbijamo na raskrsnicu na Rastilu. Posle prolaska pored planinarske kuće na Rastilu ...grupa se ponovo okuplja... ...A pristiže i majstor Ćipura... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2157 Napisano Jul 2, 2011 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan Izlaskom na raskrsnicu na Rastilu, hvatamo par kilometara asfalta do izlaska na Mravinjce. Uživam u grupnoj vožnji, zdravoj ekipi i prelepim kadrovima moga kraja, kojima se uvek i iznova oduševljavam. Btw: ovim krajevima sam puno puta prošao zimi, po snegu. Da li verujete da su u okolini ovog puta snegovi po metar, dva..? Imam utisak da vozim kroz tunel. Fascinantno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2157 Napisano Jul 2, 2011 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan I nakon par kilometara od Rastila, pravimo pauzu kod izvora ispod Mravinjaca. Nikolina reakcija sve kaže... Bežim napred od ekipe, da bih napravio par fotki... Idemo na Povlen, al odud'... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2157 Napisano Jul 2, 2011 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan Neša mi je na petom metru... A ova metalna zmija sklupčana na džadi je Nikolina...! Lanac je pukao! Sve staje, Nikola je bez pogona! Ćipura spašavaj! +-/*7%&0*= alg!#= aha, al'!$(&;?... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2157 Napisano Jul 2, 2011 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan ''Pu' 'lebac ti 'bem, šta ćemo sad?'', reče Neša, skide kacigu, po običaju zapali cigaru, k'o baba Kurana i poče da divani istu, vodeći računa da dimove sukće na istu stranu. Procenih da je ovo previše mozganja za moju malu glavu, odjavim se od ''pauziranih'' i krenem da se pentram prema Povlenu. Sam. Pola o'šlo tam', pola sedi 'vam'... A i ja sam...Sam. Moja sprava, moj lekić... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2157 Napisano Jul 2, 2011 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan Negde između, samo sam vetar čuo... Pa ništa...pa vetar.. Ma, čudo. Smiren, slušam. Slatki strah divljine. Očekujem da se neko od mojih pojavi i molim Boga da se niko ne pojavi , a trenutak potraje što duže... Mnogo zeleno... I evo ga Aca Vitez. Aca:''Tol'ko je strmo da sam morao čak u prvu da šaltam...'' Mo'š misliti ... U prvu, 'ej bre... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2157 Napisano Jul 2, 2011 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ovde se sačekujemo, i odluka je da idemo ispod Srednjeg Povlena, levom, težom, stranom Povlena, koja i u vreme najvećih letnjih vrućina, ima dosta deonica sa blatom. Preko Povlena... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2157 Napisano Jul 2, 2011 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan ...Za glavu!.. Potonulo ćereslo do 'sovine! Vuci, čupaj! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2157 Napisano Jul 2, 2011 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan Aca je zaronio na Mravinjcima, a izranja ispod Povlena! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2157 Napisano Jul 2, 2011 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan Redom, jedan po jedan, prolazimo živo blato. Zanimljivija tura ,po mnogo ''lepšem'' vremenu, a na istom mestu, je opisana u ''Kišnim ljudima'' 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2157 Napisano Jul 2, 2011 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan Gosti iz ravnice... ... i ovi naši, domaći. Problematika ista za sve... I konačno na vr' brda! Al' tu nije kraj povlenskom blatu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2157 Napisano Jul 2, 2011 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan 'Ajmo... Aca mi daje signal da počinje ... ...operaciju bajcovanja motora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2157 Napisano Jul 2, 2011 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan Bajcovanje, al' tek prva ruka... Pogled prema Debelom brdu. Po tvrdoj, kamenoj džadi, vozimo gde nas pogled vodi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2157 Napisano Jul 2, 2011 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre izlaska na Debelo brdo... ...postoji livada koju ekipa zove ''naša''. Po navici se vozi preko blagih brežuljaka, a ne putem. Fotografisanje obavezno! Veliki Povlen1271mnv Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2157 Napisano Jul 2, 2011 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan U kafani na Pašnoj ravni vodimo borbu sa glađu i žeđu. I konačno smo kompletni. Pristiže nas NikolaŠa i majstor Ćipura. Jedna od boljih ideja koje sam čuo od kada sam na motoru: Puknuti lanac se, u nedostatku članaka, spaja tako što se sa prvog susednog motora (tačnije lanca..) skine jedan članak i nastavi puknuti lanac. Za prvu pomoć, do servisa... Novo okupljanje je kod ''Kruške'' u Gornjim Košljama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2157 Napisano Jul 2, 2011 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ova fotografija je veliki pozdrav svim forumašima koji kroz ovo pisanije budu vozili sa nama. Pozdrav, dragi moji! Pred uspon na Torničku bobiju. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2157 Napisano Jul 2, 2011 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pogled sa Dražinog vidikovca. Mnogo puta sam sa ovog mesta pravio fotografije, i uvek i iznova želim novu. Jedan od lepših vidikovaca zapadne Srbije(moje skromno mišljenje), poput vidikovca sa Vujića puta, koji gleda na Drinu, Taru, Bosnu... Enduraška pravila: Ne jede se: žuti sneg i tople jagodice... Aca Vitez kaže:''Ladne bre...'' Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2157 Napisano Jul 2, 2011 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan Drago mi je što smo ovo druženje i vožnju iskoristili za upoznavanje ovih naših vrleti. Naši gosti iz Šapca, Sremske Mitrovice, etc...,prvi put su ovde i oduševljeni su Bobijom. Mada, i neki od valjevaca su ovde prvi put... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2157 Napisano Jul 2, 2011 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan Lanci su obeležili ovu turu. Opet posao za Ćipuru: Pandža sa Dominatorom ostaje bez istog. Dok čekamo deo ekipe da se spusti sa vrha Bobije, Neša Knjaz i ja pravimo par fotki. Jablanik (1274mnv) Me,myself and I... Jugend armada... Pokret, teraj... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2157 Napisano Jul 2, 2011 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan Neki Italijani, šta li..? Pali,gasi, lomi, puca, krši...teraj Nikola sa spravetinom što kida lance, cepa gume... Livadski radovi, gde god ne mora džadom... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2157 Napisano Jul 2, 2011 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ovim brdom smo došli sa Torničke bobije. I počinje spust u kanjon Trešnjice. Brdo u srednjem planu fotografije je bio moj kraj puta opisan u ''GoSPodAriMA TreŠNjicE'' Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...