Jump to content

Moto Zajednica

Vrste "radara" koje koristi naša policija

Recommended Posts

• U prolazu, 93 postova

Zdravo drugari,

Potrebna mi je mala pomoć. Prošle godine me dingospo policajac zaustavio i napisao kaznu zbog navodnog prekoračenje brzine. Kako se radi o ulici sa 3 saobraćajne trake gde sam ja bio u desnoj a njih 20 me preticalo, mislio sam da ću to lako da oborim na sudu, jer je on koristio onaj prastari radar koji nisam video na našim ulicama godinama.

Kad danas bacim pogled na zapisnik i vidim da je napisao da je korišćen uređaj PROLASER, fabrički broj bla, bla...!

Zbog toga me zanima da li neko zna tačan naziv modela radara koji se kod nas koriste, da probam da nađem slike sa interneta i vidim koji je u pitanju. Pošto ProLaser sigurno nije bio - isti je srebrne boje sa karakterističnim sočivima napred, a ovo je onaj stari crni što izgleda kao fen za kosu...

Pozdrav i hvala na pomoći!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 18 postova
  • Motocikl: bmw

Nasa policija vec vise od 10 godina koristi radarske uredjaje americke proizvodnje Prolaser III. Radi se o radarskim uredjajima koji rade na principu laserskog zraka. Ranije je policija koristila doplerske radarske uredjaje koji se vec vise vremena ne koriste, narocito u urbanijim sredinama. Postoji mogucnost da se ovakvi uredjaji jos uvek koriste u nekim manjim mestima, ali mislim da ih policija vise uopste ne bazdari jer su u poslednje vreme nabavljene ozbiljne kolicine radarskih uredjaja Prolaser III sa dodatom nadgradnjom za dokumentovanje prekrsaja video zapisom i ti uredjaji nose nazive Fama Laser III i T Laser. U pitanju su uredjaji sa najsavremenijim uredjajima za video dokumentovanje prekrsaja. Ovi Prolaser uredjaji se redovno bazdare, neverovatno su precizni i jednostavni za upotrebu jer se laserski zrak jednostavno usmeri na bilo koje vozilo koje se zeli meriti bez obzira da li je u koloni prvo, drugo, peto, deseto. Vise informacija imas na www.selma.rs.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja