sstruja 115 Napisano Jul 20, 2007 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko cesto vas potera “maler” iliti kvar I gde je granica strpljenja? Ispricacu vam moj slucaj: Pre 2 dana ustanem, guma ispustila; uzmem onaj mini kompresor, nakacim ga na akumulator od motora I napumpam zadnju gumu, sklonim sve I da upalim motor – nece! Standardno, skinem svecicu, ima varnicu, ima goriva, karburator lepo baca oblak, pogledam paljenje, sve u redu… al nece da upali! Dok sam se vrzmao oko motora smisljajuci moguce kvarove zakacim sirenu koja jedva radi… probam svetla ona ckilje… Znaci akumulator se ispraznio kompresorom… Napunim akumulator I izvozam se tog dana… Sutradan ponovo guma ispustila – znaci busna! Skidanje I pravac vulkanizer, okrpi on meni lepo 2 rupe na unutrasnjoj gumi… 2 rupe a treba joj 3-4 sata da se ispumpa… Jutros krenem do Palanke u 9:00 pre velikih vrucina, na samom ulasku u Palanku se ugasi I nece da cuje, ostavim ga u hladu jer se usijao I nema sanse da bilo sta majstorisem dok je vruc… Zavrsim posao pesaka, vratim se, standardno svecica, paljenje, malo nastelujem platinu I naravno posle svake provere I kada se odmorim besomucno skaknje po kurbli… Nekako ga upalim al nemam lera, radi samo u visokim obrtajima I gasi se na niskim, racunam u karburatoru je problem to cu kuci da pogledam… Stavim kacigu spakujem alat, kad on nece da upali… Opet se ispraznio akumulator… Odguram ga do auto-elektricara, zamolim da mi dopuni, platim pice, popijem I ja 1l tecnosti, nisam ni primetio da sam zedan… Napuni akumulator, upalim ga uz pomoc trikova I samo u visoke obrtaje (od 1000rpm pa navise – ler mu je na oko 120-150rpm-a) I poteram kuci… na pola puta pocne da puca iz auspuha kada malo vise gasa dodam, gasi se I puca… Kontam karburator je nema sanse drugo, brljavi nesto strasno… Stignem do Plane, u banku da podignem malo para (bila crkavica) I opet nece da upali.. tu je nizbrdica, ajde na gurku da palim (opet racunam na visoke obrtaje) spustim se do dole a on nece da upali… Razmisljam sta da radim I dolazi Darko GSXF (chin-chin) I pita me: - Sta je, pukla guma? - Ma jok, karburator me zeza… - Ma ne, guma ti je pukla! - Ma nije guma, nece da upali! - A sto ti je guma ispustila? - Pogledam ja, ono stvarno guma – palacinka! I to zadnja! Sta cu, odguram ga do vulkanizera (200-300m a vec je bilo prevalilo podne), parkiram motor, vratim se do prodavnice, sok I cokolada, vratim se k’sebi I do vulkanizera… - Moze krpljenje? - Moze, samo ja ne znam to da skinem… - Znam ja, samo daj neku gredicu da ga dignem I cekic da cuknem osovinu! Ja vec po automatizmu I zmurecki skidam zadnji tocak… izvestio sam se u tome (mislim da ni Rossijevi mehanicari tako brzo ne skidaju)… Dok majstor krpi gumu ja pozovem drugara, dve su glavo opet pametnije od jedne… Kupi on novu svecicu usput, probamo prvo nju, sad pali ali opet se gasi kada se doda gas malo jace… znaci nije svecica… stelovali karburator - nista…Tu smo mi proveravali paljenje, cistili platinu, skinuli karburator, rastavili ga, izduvali kompresorom sa svih strana, sklopili I vratili na mesto... opet nece da pali, vraca u karburator kompresiju… To se obicno desava kada je ranije paljenje ali paljenje nije ranije… tu je gde je, ne mrda! (koliko sam samo puta pomislio da je paljenje a nije bilo) Tu nam bese sumnjivi ventili… ajde kad smo krenuli…skinem, rezervoar, skinem poklopce, gledasmo ventil, ma deluje da je u redu… malo prestelovasmo na oko (ne nosim spijune sa sobom), sklopimo sve, usput prospem 200-300 grama goriva zbog prelivnog creva dok sam vracao rezervoar… opet nece… u medjuvremenu je I guma bila gotova, vratim je, platim majstoru I castim pice… Ajd da probam novu svecicu ponovo, ova mi sad baca neke varnice po 2-3 odjednom, nije mi kako treba… Kurbla-dance, on upali prede, prima gas reze… Suma sumaru, istovremeno se I karburator nesto zapusio I svecica polu-riknula.. ili je bilo vise vode nego inace u gorivu pa napravila ovakvu zahebanciju… Dovezo motor kuci I rekoh ne idem nigde dok ne kupim ljudsku spoljnu gumu.. ova se otanjila I najmani trn je probije I izbusi unutrasnju… znaci neminovno je da je negde izbusim… Osim toga, juce podjem da pomognem drugaru da utovari neke lubenice u kamion (10ak tona), usput mu rikne kvacilo, nekako ga namesti, signemo, pretovarimo jedan traktor, da se pomeri do drugog, blokirala rucna, nema ni da mrdne… krene da cuka redom ventile, kad ono mu se nosac kardana otkinuo s’jedne strane I kardan samo sto ne ispadne, seta levo desno ko kafanska pevaljka… Pita se covek koji ga je to maler poterao… ja samo cutim, ne smem da se javim da sam ja, ostavice me tu gde smo bili, necu imati kako da se vratim kuci… a 2 dana pre toga mi na autu rikne kvacilo… gde god stao, ugasim auto pa ubacim u prvu I palim u brzini… dovezo ga tako 20ak km do kuce… A o epizodi sa 4 gumi defekta u toku jednog dana sam vec pisao… Ima li nekoga da ga je vise “poterao” maler? Ako ima, kako se to leci? Za ciganku sam vec cuo al ne verujem da ce zena imati razumevanja da je to cisto u medicinske svrhe… Srle mi predlaze neki manastir… ima li jos ideja??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NeshaXX 374 Napisano Jul 20, 2007 jedan od DDMZ, 816 postova Lokacija: NBG Motocikl: R, gsx R Prijavi odgovor kao problematičan ;D ;D ;D Pazi, u varijanti da ne nađeš rešenje, ima da ti menjam nick u sstruja-guma-problem! ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sstruja 115 Napisano Jul 20, 2007 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan Srle69 me je vec krstio u gumeni.... a mozes mi umesto kategorije napisati gumi-defekt... kao sto je Mina svojevremeno imala Kamikaza... Dok ne kupim drugu gumu... posle mozes da promenis u maler :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomoB 1618 Napisano Jul 20, 2007 Skilled Rider, 1613 postova Motocikl: Pijađo Ćao Prijavi odgovor kao problematičan Koliko sam ja shvatio, ovako nešto za tebe i nije neki problem.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Obelix 140 Napisano Jul 20, 2007 Zainteresovan, 584 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: ZX 12 R Prijavi odgovor kao problematičan Ima li nekoga da ga je vise “poterao” maler? Ako ima, kako se to leci? Za ciganku sam vec cuo al ne verujem da ce zena imati razumevanja da je to cisto u medicinske svrhe… Srle mi predlaze neki manastir… ima li jos ideja??? Kakve gatare,šta će ti to..?..Pa ti imaš jednu divnu stvar koju ne znaš da cijeniš...TEBI NIKAD NIJE DOSADNO. 'Beš čovjeka kom je dosadno,kome je sve potaman... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Duh 4 Napisano Jul 20, 2007 Svrati ponekad, 438 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Yamaha Xt 600 Prijavi odgovor kao problematičan Xexe, ne treba tebi nova guma, treba ti nova masina komplet... ;D Super je to majstorisanje, ali ako sracunas sva pica, delove, majstore, oporavke i sta sve ne (vreme koje si izgubio), videces da je drugi motor logicno resenje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
okrad 11 Napisano Jul 20, 2007 Zainteresovan, 577 postova Prijavi odgovor kao problematičan Super je to majstorisanje, ali ako sracunas sva pica, delove, majstore, oporavke i sta sve ne (vreme koje si izgubio), videces da je drugi motor logicno resenje... ma da, i jos kad sracunas koliko si goriva potrosio... ne brini, banderash, sto te ne ubije, ojaca te ;D pusti motor, nije on kriv, nego se pazi crne macke, merdevina, ogledala,... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sstruja 115 Napisano Jul 20, 2007 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan Meni se svidja ovaj motor ovakav kakav jeste; mozda postoji bolje i lepse ali u ovaj sam ulozio dosta truda i prihvatio sam ga takvog sa svim njegovim manama! Nista me nije iznenadilo na njemu, problem mi pravi ono sto sam i znao da ce praviti problem a nisam stigao da zamenim, popravim, doradim mahom zbog para... Bice i drugih motora, bice i para nekada... za sada sam tu gde sam i teraj :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sstruja 115 Napisano Jul 20, 2007 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan "ne brini, banderash, sto te ne ubije, ojaca te " To i ja kazem! "pusti motor, nije on kriv, nego se pazi crne macke, merdevina, ogledala,... " Nisam ja ni rekao da je kriv! To sto je pukla guma to nema veze sa motorom! Svecice su potrosni materijal (barem ove super bosne kojima ranim masinu), karburator, nije motor kriv sto mi je otpao budzeni filter za vazduh, kriv sam ja sto sam ga lose montirao! Sto se crne macke tice, imam jednu, nije problem a za ostalo nisam sujeveran... Samo da se vozi ljudi i da se druzimo! Za to ja koristim masinu i ovaj forum; i kada bi i ostali tako radili gde bi nam bio kraj!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlaxxdee 7 Napisano Jul 20, 2007 Svrati ponekad, 369 postova Lokacija: Cacak Prijavi odgovor kao problematičan SStruja sam svoj mehanicar Tebi je svaka voznja avantura sa neizvesnim krajem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Duh 4 Napisano Jul 20, 2007 Svrati ponekad, 438 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Yamaha Xt 600 Prijavi odgovor kao problematičan Super je to majstorisanje, ali ako sracunas sva pica, delove, majstore, oporavke i sta sve ne (vreme koje si izgubio), videces da je drugi motor logicno resenje... ma da, i jos kad sracunas koliko si goriva potrosio... Nije mi zao para koje sam sipao u rezervoar, to je zadovoljstvo, sto se ne moze reci za ove situacije koje sstruja ima kad ga motor ostavi na putu... Svaka cast na optimizmu, ljubavi prema tome i zelji, ja za tako nesto ne bih imao strpljenja... Svaka voznja borba za opstanak ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DuleSlash 12 Napisano Jul 20, 2007 Svrati ponekad, 181 postova Lokacija: Cacak Motocikl: Yamaha FZX 750 Prijavi odgovor kao problematičan ti si brate moj covek... kad mene krene maler to nije normalno... meni obicno traje oko nedelju dana do nekih 15tak... kad prodje onda prvo dodju normalni dani ili takozvani dani prokenjane srece... e to je za plakanje... samo iskuliraj par dana i procice... 100%... a da te nije neki filmski producent prokleo zbog piraterije ;D pitaj Kusturicu za savet ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motoholic 2331 Napisano Jul 25, 2007 ¡Siempre adelante!, 2188 postova Lokacija: Kalifornija Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster Prijavi odgovor kao problematičan Nisi sstrujo jedini malerican, ima nas dosta. Lek za maler nemam, al’ evo da te malo razveselim sa mojom skorasnjom serijom malera: Ortak i ja isli na put preko Amerike i stanemo da se slikamo pored ovog znaka: Namestim ja foto-aparat na stalak, upalim ga da odbrojava, i nas dvojica zauzmemo pozu cekajuci “skljoc”. Utom projuri tu neki kamion, oduva stalak i slomi mi foto-aparat koji nije bas bio jeftin. Dobro, kupim sledeci dan drugi foto-aparat, sta ces, mora se, imamo jos i-ha-haj do kuce, pa ce nam zatrebati. Nekoliko dana kasnije popnem se sam na najvisu planinu u Americi dostupnu motorom (Mount Evans, Colorado; nadmorska visina 4346 metara) i stanem da se slikam na vrhu. Postavim moj novi foto-aparat na stalak, i krenem da zauzmem pozu. Utom pocne da duva neki mnogo jak vetar, i ja brze-bolje otrcim nazad i zgrabim taj novi foto-aparat da i on ne padne i slomi se... Utom mi vetar obori MOTOR, koji padne na neko stenje tu pored. Steta: slomljeno pomocno svetlo, slomljen stitnik za ruke i sto je najgore, debelo ulubljena desna aluminijumska kutija za prljag. Ne pitaj kol’ko sve to kosta. Al’ dobro, bar imam sliku: Stigoh kuci u L.A., pa posle par nedelja nadjem preko Interneta nekog baju koji popravlja metalne stvari, pa rek’o mozda moze da mi popravi ovu aluminijumsku kutiju – bice jeftinije nego da kupujem novu – nova je $550. Krenem ja ka njemu, i na sred auto puta otkaci mi se nekako ova druga torba sa zadnjeg sedista. Naravno, iza mene je bio kamion velik k’o brdo, i sa svih svojih 18 tockova pregazi moju torbu. U toj torbi se, izmedju ostalog, nalazio i moj novi foto-aparat koji sam “spasao” od vetra pre par nedelja. Eto ti ga na... :-\ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladamir 9 Napisano Jul 25, 2007 Zainteresovan, 953 postova Lokacija: Bliski Istok Prijavi odgovor kao problematičan Koliko cesto vas potera “maler” iliti kvar I gde je granica strpljenja? [glow=red,2,300]Ima li nekoga da ga je vise “poterao” maler?[/glow] Ako ima, kako se to leci? Za ciganku sam vec cuo al ne verujem da ce zena imati razumevanja da je to cisto u medicinske svrhe… Srle mi predlaze neki manastir… ima li jos ideja??? Za lek neznam, ali ako mislis da te tera maler jel hoces samnom da se menjas? Verujem da treba probati tu ideju sa manastirom. U svakom slucaju mi javi sta god da resis i ja cu isto sto i ti da probam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Jul 25, 2007 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Ima li nekoga da ga je vise “poterao” maler? Ako ima, kako se to leci? Za ciganku sam vec cuo al ne verujem da ce zena imati razumevanja da je to cisto u medicinske svrhe… Srle mi predlaze neki manastir… ima li jos ideja??? Procitaj drag-ov topic "Malo tuning"... ;D Bitno je da ti optimizam bude na visokom nivou, a ideju sa manastirom ne treba odbaciti, mozda bi ti i resio problem. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nenad 0 Napisano Jul 25, 2007 U prolazu, 17 postova Prijavi odgovor kao problematičan Otresite vi ipak cigancicu neku, i nema vise malera! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Duh 4 Napisano Jul 25, 2007 Svrati ponekad, 438 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Yamaha Xt 600 Prijavi odgovor kao problematičan Xaxaxaxaxa, kralju. ;D ;D ;D Izvini sto se smejem, ali toliko je tuzno da je prosto smesno... Nema nista gore nego kad ti takve gluposti izbiju pare iz dzepa... Sto se otkacene torbe tice, bolje kamion nebo neki auto koji je mogao da izgubi kontrolu i napravi vece sranje.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomoB 1618 Napisano Jul 25, 2007 Skilled Rider, 1613 postova Motocikl: Pijađo Ćao Prijavi odgovor kao problematičan Koliko cesto vas potera “maler” iliti kvar I gde je granica strpljenja? Kod nas se to kaže: Kada djavo ide da sere, ide na gomilu!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motoholic 2331 Napisano Jul 25, 2007 ¡Siempre adelante!, 2188 postova Lokacija: Kalifornija Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster Prijavi odgovor kao problematičan Xaxaxaxaxa, kralju. ;D ;D ;D Izvini sto se smejem, ali toliko je tuzno da je prosto smesno... Nema nista gore nego kad ti takve gluposti izbiju pare iz dzepa... Sto se otkacene torbe tice, bolje kamion nebo neki auto koji je mogao da izgubi kontrolu i napravi vece sranje.... Ma smejem se i ja sad, sta cu... Od plakanja nema vajde... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sstruja 115 Napisano Jul 25, 2007 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan U zadnje vreme me ne teraju maleri! Resio sam problem tako sto ne vozim motor osim do prodavnice po hleb i do nekog drugara tu po lokalu... a i to je rizik... Na gumi mi se vidi platno a akumulator mi je skoro skroz riknuo! Svako jutro ga stavljam na punjac a nekad i uvece, bar 10 minuta, koliko da baci varnicu... a i poceo sam nesto da raduckam pa provozam tudje motore sto dodju na servis, naravno u test-voznje!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DuleSlash 12 Napisano Jul 30, 2007 Svrati ponekad, 181 postova Lokacija: Cacak Motocikl: Yamaha FZX 750 Prijavi odgovor kao problematičan U zadnje vreme me ne teraju maleri! Resio sam problem tako sto ne vozim motor osim do prodavnice po hleb i do nekog drugara tu po lokalu... a i to je rizik... Na gumi mi se vidi platno a akumulator mi je skoro skroz riknuo! Svako jutro ga stavljam na punjac a nekad i uvece, bar 10 minuta, koliko da baci varnicu... a i poceo sam nesto da raduckam pa provozam tudje motore sto dodju na servis, naravno u test-voznje!! prvo ih provozaj za test... ako se desi nesto - popavices :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sstruja 115 Napisano Jul 30, 2007 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan Danas mi se ponovo izbusila guma... necu vise nista reci... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krce 242 Napisano Jul 30, 2007 Svrati ponekad, 242 postova Lokacija: uzice Motocikl: Harley big twin Prijavi odgovor kao problematičan Danas mi se ponovo izbusila guma... necu vise nista reci... A je li Strujo imas li ti uopste onu zastitnu traku sa unutrasnje stane bandasa ako nemas to nevalja ako seta ili se zavrce ni to nevalja ili prekontrolisi sve zice da koja nije proletela ili je mnogo labava. Ako nije ni to asvaltiraj livadu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomoB 1618 Napisano Jul 30, 2007 Skilled Rider, 1613 postova Motocikl: Pijađo Ćao Prijavi odgovor kao problematičan Struja, dok je bio mali.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sstruja 115 Napisano Jul 30, 2007 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan Danas mi se ponovo izbusila guma... necu vise nista reci... A je li Strujo imas li ti uopste onu zastitnu traku sa unutrasnje stane bandasa ako nemas to nevalja ako seta ili se zavrce ni to nevalja ili prekontrolisi sve zice da koja nije proletela ili je mnogo labava. Ako nije ni to asvaltiraj livadu. Menjao sam tu traku, bila je od krep papira... problem je u spoljnoj gumi, istrosila se da uopste vise nema sare, na jednom mestu je optalo parce pa se i platno vidi... i tako tanku je svaki trn probusi... vise necu ni da je krpim dok ne kupim drugu spoljnu gumu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...