crny82 4 Napisano Jun 19, 2011 U prolazu, 11 postova Prijavi odgovor kao problematičan UZEO SAM SKUTER EXACTLY KOJI JE PRESAO 900KM I HOCU SERVIS DA MU URADIM, STA PODRAZUMEVA SVE TO POD SERVIS, ULJE FILTERI ILI JOS NESTO..NA STA TREBA OBRATITI PAZNJU, KOJE ULJE SIPATI..STA PREDLAZETE..I KOLIKA JE CENA SERVISA OSNOVNOG OD PRILIKE. POCETNIK SMA US VETU MOTOCIKALA PA DOK POHAVTAM SVE TERMINE.. NE ZAMERITE. POZDRAV 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
icatenej 2436 Napisano Jun 20, 2011 Duh Bez Sekire, 1037 postova Lokacija: Beograd - Miljakovac, Ljubovija Motocikl: Yamaha XJ600N, Cagiva Canyon 600, Husqvarna TE 250 Prijavi odgovor kao problematičan Nemoj pisati velikim slovima jer se to smatra vikanjem na forumu Što se tiče Exactly-ja, ako ne znaš šta mu je od servisa ranije rađeno, promeni mu ulje u diferencijalu - ide tačno 100ml hipoidnog menjačkog ulja gradacije SAE 80W90. Izduvaj mu i sunđer u airbox-u. Exactly ima 2T motor, tako da možeš proveriti ima li dvotaktnog ulja u čantri pod sedištem, pa ako je pri kraju dopuni mu i to. To je sve od servisiranja što je potrebno za taj motor na 900 km... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crny82 4 Napisano Jun 30, 2011 U prolazu, 11 postova Prijavi odgovor kao problematičan koliko bi trebao da trosi ovaj skuter na 100km sa mojih 105kg po gradu beogradu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6163 Napisano Jun 30, 2011 Svakom po zasluzi, 12444 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Nemoj pisati velikim slovima jer se to smatra vikanjem na forumu Što se tiče Exactly-ja, ako ne znaš šta mu je od servisa ranije rađeno, promeni mu ulje u diferencijalu - ide tačno 100ml hipoidnog menjačkog ulja gradacije SAE 80W90. Izduvaj mu i sunđer u airbox-u. Exactly ima 2T motor, tako da možeš proveriti ima li dvotaktnog ulja u čantri pod sedištem, pa ako je pri kraju dopuni mu i to. To je sve od servisiranja što je potrebno za taj motor na 900 km... Ne zaboravi i svećicu da zameniš koliko bi trebao da trosi ovaj skuter na 100km sa mojih 105kg po gradu beogradu Između 3.5 i 4.5 litara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crny82 4 Napisano Jul 1, 2011 U prolazu, 11 postova Prijavi odgovor kao problematičan svecicu sam zamenio ulje u diferencijalu sipao,neko motul iz tube -videom sam u servisu kad je menjao. sto se tice rezervoara, u prospektu pise da ima 4,7L, jel to to ili je manji, ko ima iskustva sa ovim? zanima me i kako mogu da promenim zvuk motora ne svidja mi se ovanj nikako,,mozda neki lonac da stavim drugi? dal bi sa nekim sportskim loncem povecvao malo snagu skutera ili ne? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
onyxia 137 Napisano Jul 2, 2011 Svrati ponekad, 185 postova Lokacija: Beograd - Borca Motocikl: Liberty 125 ; Honda VFR 800 fi Prijavi odgovor kao problematičan To ti je to, u rezervoar staje tacno 4,7l. Sto se tice mesavine, proveravaj s vremena na vreme da li trosi ulje iz rezervoara. Desava se da mu ispadne sajla, pa ne pravi mesavinu. E sad potrosnja zavisi od komada do komada. moj je trosio 3,2 l po gradu, i svi mi kazu kako sam super prosao Proveri obavezno da li ti je polugica kurble zategnuta, tj da li landara. To im je boljka, posto je aluminijumska, pa hoce da oblajzne. To je za sad to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crny82 4 Napisano Jul 5, 2011 U prolazu, 11 postova Prijavi odgovor kao problematičan imam sitan problemcic, recimo kad motor stoji preko noci, ujutru dosta vergla dok upali. verujem da mu se gorivo vrati nazad i dok povuce pumpa.. isto tako kad se ne vozi duze zna da zafrkava..u cemu je problem. jedan lik mi rece da je sauk u pitanju? sta kazu iskusni, tj vi i ge u beogradu mogu da odem da mi to pogledaju? smara malo ujutru izbudim sve komsije dok upalim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoran032 58 Napisano Jul 8, 2011 Svrati ponekad, 420 postova Lokacija: Beograd - Cacak Motocikl: Suzuki DL650 Vstrom a Honda XRV 750-RD04 u lepom sećanju Prijavi odgovor kao problematičan pretpostavljam da ti ispari benzin iz karburatora i ostane samo ulje u njemu... dok sidje nov benzin i pomesa se sa uljem i dok upali treba mu malo vremena(moja pretpostavka,ne osudjujte me ako gresim i slobodno me ispravite)... sto se tice zamene auspuha nemoj se bezveze igrati sa tim, ne verujem da ces bilo sta dobiti zamenom grane a kostace te neke novce, moj ti je savet da vozis to tako dok ti ne dosadi, kad dosadi i kad skupis parice predjes na nesto malo vece i uzivas... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
The_One 53 Napisano Jul 8, 2011 Svrati ponekad, 138 postova Lokacija: Toxicity Motocikl: enduro u srcu! duša na krosu! Prijavi odgovor kao problematičan imam sitan problemcic, recimo kad motor stoji preko noci, ujutru dosta vergla dok upali. verujem da mu se gorivo vrati nazad i dok povuce pumpa.. isto tako kad se ne vozi duze zna da zafrkava..u cemu je problem. jedan lik mi rece da je sauk u pitanju? sta kazu iskusni, tj vi i ge u beogradu mogu da odem da mi to pogledaju? smara malo ujutru izbudim sve komsije dok upalim čudo koje brat i ja vozimo ima isti karb (s kojim sam se napatila prošle godine), idi da ti ga neko naštela inače rezervoar jeste 4.7 a trebalo bi da ti troši do 3l Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crny82 4 Napisano Jul 8, 2011 U prolazu, 11 postova Prijavi odgovor kao problematičan pretpostavljam da ti ispari benzin iz karburatora i ostane samo ulje u njemu... dok sidje nov benzin i pomesa se sa uljem i dok upali treba mu malo vremena(moja pretpostavka,ne osudjujte me ako gresim i slobodno me ispravite)... sto se tice zamene auspuha nemoj se bezveze igrati sa tim, ne verujem da ces bilo sta dobiti zamenom grane a kostace te neke novce, moj ti je savet da vozis to tako dok ti ne dosadi, kad dosadi i kad skupis parice predjes na nesto malo vece i uzivas... hvala na odgovoru tako sam i smislio u medjuvremenu, ali mi pade na pamet neki filter za vazduh da stavim bolji jel ovaj sundjer me nervira malo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crny82 4 Napisano Jul 12, 2011 U prolazu, 11 postova Prijavi odgovor kao problematičan ima li neko od vas mozda servisno uputstvo za exactly? ocu malo da saznam gde mi se sta nalzi i kao se menja da mi ne uzimaju pare u servisu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
icatenej 2436 Napisano Jul 12, 2011 Duh Bez Sekire, 1037 postova Lokacija: Beograd - Miljakovac, Ljubovija Motocikl: Yamaha XJ600N, Cagiva Canyon 600, Husqvarna TE 250 Prijavi odgovor kao problematičan Pročitaj ovu temu od početka do kraja: http://svet-skutera.rs/forum/index.php?/topic/134-sprint-exactly-50-longjia-lj50qt-k/ Tema je o mom Exactly-ju i svemu što je na njemu rađeno od trenutka kada je kupljen. Skuter je i dalje u mom posedu mada ga u zadnje vreme ređe vozam jer ja i žena idemo motorom na posao... Provrtim ga jednom-dvaput sedmično da me želja mine i to je to... Inače sam sa njim prezadovoljan. Imam gomilu dokumentacije za njega, pa mi pošalji tvoj mail na pp da ti to prosledim ako si već raspoložen sam da čačkaš... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crny82 4 Napisano Jul 18, 2011 U prolazu, 11 postova Prijavi odgovor kao problematičan imam sitan problemcic, recimo kad motor stoji preko noci, ujutru dosta vergla dok upali. verujem da mu se gorivo vrati nazad i dok povuce pumpa.. isto tako kad se ne vozi duze zna da zafrkava..u cemu je problem. jedan lik mi rece da je sauk u pitanju? sta kazu iskusni, tj vi i ge u beogradu mogu da odem da mi to pogledaju? smara malo ujutru izbudim sve komsije dok upalim čudo koje brat i ja vozimo ima isti karb (s kojim sam se napatila prošle godine), idi da ti ga neko naštela inače rezervoar jeste 4.7 a trebalo bi da ti troši do 3l evo nekoliko dana je palio normalno i juce opet verglao nekih 20sekundi, kao da nema goriva, a ima..onda je upalio i sve je okej bilo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crny82 4 Napisano Avgust 6, 2011 U prolazu, 11 postova Prijavi odgovor kao problematičan mom j eproblemu sa paljenjem dosao kraj, naime nekoliko dan anisam pali skuter i neije imao sanse vise da upali, verglao je koliko je imao struje iz akumulatora. ispitao sam detaljno..i dosao do zakljucka da je vakum pumpa riknula, naime ne isputa gorivo uopste pa tako i ne dolazi do karburatora..sad nju moram da zamenim cim nadjem gde i ma i to je to..sad me zanima sledece. ler gas cu da nastelujem lako prema sluku i osecaju ali onaj drugi sraf na karbuatoru sto je pored usisa za vazduh kako jega nastelovati.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CIPURA 215 Napisano Avgust 6, 2011 Moto servis Lion-s, 126 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Suzuki dr 600,Kawasaki klr 600,Bmw r 1100 rt,Suzuki dr 750 big,Suzuki epikuro Prijavi odgovor kao problematičan da li si siguran da je crkla vakum pumpa?znas li kako se proba?ako ne znas objasnicu ti.e da moramo i mi serviseri od neceg da zivimo...hahahah Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crny82 4 Napisano Avgust 6, 2011 U prolazu, 11 postova Prijavi odgovor kao problematičan pa cim sam malo kapnuo goriva u crevo direktno odma je upalio..i valjda onda ne radi vekum pumpa..sta ti mislis? jel karburator vuce gorivo ili ono silazi slobodnim padom preko filtera do karburatora? a sve se to desilo posle duzeg ne vozenja motora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CIPURA 215 Napisano Avgust 6, 2011 Moto servis Lion-s, 126 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Suzuki dr 600,Kawasaki klr 600,Bmw r 1100 rt,Suzuki dr 750 big,Suzuki epikuro Prijavi odgovor kao problematičan pazi sad.na pumpi imas dva creva,jedno malo uze od drugog.na sire ide benzin tek kad na tanje povuces ustima vakum.taj model ima malu fabricku greskicu kad stoji neko vreme sibne ulje u karburator.lek je posle duzeg stajanja motora ispustis sadrzaj iz lonceta karburatora,imas mali sraf na dnu.sto se tice sauha njega stelujes u zavisnosti od vremena,leto zima,stelujes ga tako sto kad ga skines,ako je hladnije vreme odvrces gornji deo,a leti kontra.ler gas stelujes otprilike na 1000 obrtaja,tj da se ne gasi na leru,a da ne okrece zadnji tocak.sraf od vazduha ne diraj od fabricki podesenog,a ako si vec to uradio zavrni do kraja i odvrni na oko jedan ipo,ako ne zadrzava gas kad ga naglo pustis sa obrtaja ok,ako zadrzava gas,pritegni...ukratko...hahahapozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crny82 4 Napisano Avgust 8, 2011 U prolazu, 11 postova Prijavi odgovor kao problematičan uspeo sam da ga upalim druze, samo sam zamenio filter goriva i upalio je uz malo verglanja. moguce da je bio prljav i da je zapeklo sve uz njemu kao i u karburatoru koji sma skinuo samo i istresao ono stoje bilo u njemu..videcemo dalje kako se ponasa. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bosske 67 Napisano Avgust 8, 2011 U prolazu, 67 postova Lokacija: Beograd, medakovic Prijavi odgovor kao problematičan Ako nece da upali odmah probaj da rukom zapusis usis vazduha od filtera vazduha, i tako verglaj i prati sta se desava, da li lakse pali. moguce je da negdje vuce fals vazduh. karburator na horizontalnim minareli masinama je najprostijo moguci, skini gonji poklopac sa 2 srafa za krstak, oni drze sajlu gasa, sa valjkom i iglom, odozdo imas 4 srafa koji drze poklopac cantre, sa plovkom i glavnom diznom. Sve to otvori i ako imas na kompresor produvaj dobro, provjeri i pomocnu dizu, nalazi se odmah pred glavne i upustena je unutra. kod tog karba nema sta da ne radi, moze da bude zapusenje nekod od dijelova ili da vuce negdje fals vazduh,,,prvojeri takodje airboh(kutiju filtera vazduha) da li je dobro zaptivena, jer ako ona ima neku pukotinu ili rupu takodje pravi probleme,,,cvaja je to Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crny82 4 Napisano Septembar 14, 2011 U prolazu, 11 postova Prijavi odgovor kao problematičan sta dobijam sa promenom rolnica samo? koje su sad na njemu fabricki, akoje da stavim koliko grama? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...