Jump to content

Moto Zajednica

GPS?

Recommended Posts

• Vlasnik sajta, 5375 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR

E da, zaboravih da napomenem. Ovaj novi Crypton koga je Lalajko opisao u poslednjim postovima savrseno ulazi u torbicu. Jedini je problem dzek za napajanje (dzek ulazi sa desne strane, tj. desno dole, a otvor na torbici je po sredini sa desne strane), ali i to se resava jednostavnim pravljenjem dodatne rupe na boku torbice.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1520 postova
  • Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640

Ajde molim te daj sliku samog nosača jer i ja imam istu takvu torbicu ali nemam i nosač, a ne daje mi se 35€ za original.

Vazi, veceras cu uslikati. Nosac je napravljen od dva deblja zavarena flaha, jedan je uzduzno postavljen i zasrafljen za sipkicu od motora, a drugi je poprecno postavljen i na njega se srafi torbica...

• Svakom po zasluzi, 12439 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Odlično!

index.php?action=dlattach;topic=739.0;attach=24742;image

Samo jedna primedba: šrafove (ako može, a mislim da može) treba okrenuti naopako, ovako možeš da se ogrebeš na onaj komad šrafa što viri iznad matice ;)

Safety First! ;D

Moze i tako, al onda mora skroz da se zarotira deo koji fixira nosac za sipkicu i morao bi da matice odozdo srafis... Lakse je bilo ovako, a i tu ne guram ruke skoro nikad :) Tanak torba i tako dolazi skroz do torbice, pa je safety na nivoJu, ne se sekiras ;)

Znači da ne brinem ;D

Ma kod tebe je još i super kakve sam budževine video....a najbolje nađi na buvari dva plastična poklopca, čepa - navlake pa ih tesno natakni na matice i problem rešen!

I ja ne brinem više ;D

• Svrati ponekad, 373 postova
  • Motocikl: BMW F650GS

Dobio sam Garmin Nuvi 205 :)

https://buy.garmin.com/shop/shop.do?cID=134&pID=13429

I naravno odmah sam srucio potpuno besplatne mape Argentina - Uruguay - Chile - Paraguay (preuzete sa http://www.proyectomapear.com.ar/):

Download mapa: http://rapidshare.com/files/140409817/V7.rar (91Mb)

16_362043_7e5ae_pxdxa.Slide1.JPG

16_362043_31ae7_pxdxa.Slide2.JPG

• Drug član, 1520 postova
  • Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640

Danas idem do Bgd, pa cu svratiti u prodavnicu gde sam ga uzeo. Mada, mislim da bi bilo bolje da odem pravo u njihov servis, ali ne znam gde je to...

To je za sada to, ostalo radi bez greske.

Šta rekoše u sevisu ? Jeli sve uredu sa Cryptonom?

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Šta rekoše u sevisu ? Jeli sve uredu sa Cryptonom?

Hm... nisam jos uvek stigao da odem. Ogroman deo problema otklonjen je ugradnjom novog iGo navigacionog softvera, stari je imao mnogo bagova. Sada vreme i vremenska zona mogu da se podese kako treba, a i bas sve sto mi je smetalo je otklonjeno. Kao sto rekoh, imam utisak da sada uredjaj bar duplo brze radi: kretanje kroz menije je trenutno, mnogo brze skroluje mapu, itd. Ostaje samo da se uredjaj zablokira posle svake komunikacije sa PC-jem i mora da se uradi hardverski reset.

• Drug član, 1439 postova
  • Motocikl: KTM 1290 SDR V3

Nemam Track log u mom Garminu Mobile XT, ipak je to opterećenje za nejak procesor u mobilnim telefonima koji ionako radi multitasking gomilu operacija u isto vreme.

Slažem se sa konstatacijom Nabiguzluk, ali...

Kad već imaš mobilni sa Symbian platformom, mali je izdatak spoljašnji GPS, a ovo je i dalje Srbija (znate šta hoću da kažem) pa tako...

Meni track log radi na Garmin mobile XT, telefon je Nokia E51, procesor je Arm 11 na 369Mhz

Na dosadašnjim verzijama Mobile XT ne postoji track log opcija, pretpostavljam iz razloga što je previše zahtevna za procesor telefona.

Mobile XT je korektno urađena aplikacija namenjena korisnicima Symbian platformi a jedina prednost je da korisnik nema trošak za kupovinu GPS uređaja ukoliko već ima neki dobar aparat sa ugrađenim GPS modulom.

Na drugoj strani stoje mane, a to su:

1: Skup telefon, koji po pravilu košta daleko više od odličnog GPS uređaja

2: Daleko manji ekran

3: Kratka autonomija baterije koja se prazni suludom brzinom, dakle oko 1 sat najviše.

4: Sporiji refresh rate zbog slabog procesora, u ovom slucaju 1 frejm na svakih 3 - 4 sekunde, u zavisnosti od procesora u telefonu

5: Dugačak period za hladni start GPS prijemnika, neki put i po 5. minuta

6: Loš prijem GPS signala, čak i za one koji koriste Nokia eksterni GPS prijemnik tipa LD 3W ili LD 4W jer se radi o starijoj generaciji čipseta

7: Zaglavljivanje softvera na nekim modelima telefona sa starijim firmverom

8: Nefunkcionalnost samog koncepta jer je vrlo nezgodno kada ti telefon zvoni u sred navigacije a zaboden je na neki nosač (treba ga skinuti, javiti se...)

9: Cena telefona+ cena Softvera Garmin Mobile XT+Cena SCG Route= abnormalan trošak

Onima koji imaju ovako koncipiranu ideju, dakle nabavka telefona pa kupovina Mobile XT toplo preporučujem da batale tu priču.

Lepo objašnjeno i tačno mada zavisi iz koje se pozicije kreće

Da napomenem da niti pratim niti poznajem mnogo GPS uređaje

Ja upravo imam Symbian telefon koji sam kupio zbog nekih drugih stvari a ne GPS-a, tada se pojavio i N95 sa GPS ali nisam hteo da ga kupim jer je bio veoma skup tada, baterija kratko traje što me odmah odbilo od tog telefona jer za mene je to presudno.

Naravno ovo je individualno ali za količinu mojih dnevnih poslovnih razgovora ta Nokia N95 može da pukne od jutra do popodneva ako bih još se igrao sa Mp3 ili Gps. Za mene je to neprihvatljivo pa makar koštala 100eur.

Znači ja sam u startu imao E51, jako mali i tanušan telefon Symbian 9.2, ARM 11 CPU 369 Mhz, što se tiče GPS unutra je Garmin mobile XT a receiver je jeftini Blumax GPS101 za 5000din. I to radi , radi i tracking.

Ekran je mali ali odlične rezolucije i sasvim upotrebljiv jer Garmin radi auto zoom.

Sa Symbianom i softverom mogu da se igram koliko hoću, tu nema ograničenja niti kraja, mape koje želiš za 5min.

Sa druge strane imam sve u jednom, jeftini GPS koji meni radi posao kada treba, solidan mobilni, nemam problema ako zvoni telefon naprotiv jer imam BT slušalicu koja radi preko BT kanala u isto vreme dok radi GPS receiver.

I sada ono zašto sam kupio E51

To je prenos podataka sve do HSDPA gde to Telenor podržava, WLAN, VOIP, Call i voice recorder, bilo koji instant messaging softver podržan od strane Fringa, jeftino telefoniranje i Skype out calls bilo gde u svetu sve do 1eur/60min za landlines. I još mnogo toga nabrojao sam šta ja koristim najčešće.

Tako mala spravica a sve u jednom, sa njim i ovim okolo što sam opisao mogu mnogo toga.

Tačno je da je malo manji display i da baterija odlazi brzo ali ne zbog bluetooth konekcije sa GPS receiverom već zbog osvetljenog ekrana tokom navigacije a ta opcija se podešava čini mi se da može da se podesi tako da kada se aktivira glas za navođenje da se svetlo upali i posle se opet ugasi.

Sve to nije problem ako si u kolima, na motoru gde imaš slot za upaljač ili ako si pešak a ne koristiš svetlo sve vreme.

Imao sam mnogo puta razne PDA ali sam ukapirao da je to ni tamo ni vamo za ozbiljan posao pa je izbor pao na mobility laptop u ono vreme težak 1.2kg i 12 incha ekranom i što tanji a moćan telefon.

Moj izbor je tanak telefon zbog motora prvenstveno jer kada se utegnem u kožu na K6 ne može ni račun za pivo da stane u džep

Ovako ja to radim pa sam hteo da podelim sa onima koji mnogo bolje poznaju GPS tehniku, neko možda nešto tu vidi interesantno

Meni sve gore opisano radi onoliko dobro koliko to meni treba

Napominjem da je GPS ovde došao kao sporedna stvar.

Za sve korisnike iGo navigacionog softvera: nedavno je poceo da radi sajt https://www.naviextras.com. Na forumu ovog sajta sam procitao vest da ce od kraja septembra vlasnici originalne licence za iGo moci preko ovog sajta da nadograde mape u svom uredjaju. To ce elegantno moci da se uradi uz pomoc Naviextras Toolbox programa koji ce za koji dan moci da se skine sa sajta.

Sajt je jos uvek u beta fazi, a ocekuje se pustanje u normalan rad do kraja septembra.

Vidim da NavNgo kompanija navodi Comtrade kao generalnog zastupnika za podrucje Srbije. To verovatno znaci da se na sajtu uskoro naci Crypron uredjaji kao jedan od podrzanih za softversku nadogradnju i azuriranje mapa.

• U prolazu, 16 postova

izasao je scg route 1.8 za garmina. ja imam nokiu 6110 navigator,radi perfektno,precizna do bola. cujem da se dosta ljudi zali da im gps za kola gubi signal po losem vremenu, znam da i na n95 hoce da zeza. na navigatoru radi super,tako da toplo preporucujem ovaj fon

Na N95 postoji mali problem zato što se GPS antena nalazi odmah ispod tastature, tako da telefon mora biti "otvoren" da bi hvatao satelite. E sad, u kolima na nosaču tlf stoji vertikalno, tako da GPS pijemnik ne dobija dobar signal i zato hoće da gubi satelite. A kad N95 postaviš horizontalno, ne vidiš ekran ;D

• U prolazu, 16 postova

ja mog navigatora dok sedim u kolima stavim u futrolu za pojas i zatvorim fon, i on sljaka,znaci govori mi kada i gde da skrenem. jbg onda ne vidim ekran,ali hocu da kazem da je stvarno dobro odradjen telefon. ekran mnogo odvalci pazju vozaca kola a tek na bajku gde trebas biti 100 puta koncentrisaniji,mogu misliti.....ovako za pojas je dobra fora, ukljucis slusalice, stavis kacigu i pali ;D

• Drug član, 2143 postova

Ja sam ovde pazario originalni nosac za Nokiu N-95: Sastoji se iz ova dva dela, oko 2800 dinara zajedno. Sa njim stvarno funkcionise bez greske, ne gubi satelite osim u tunelima.

http://gps-centar.com/hr-drzac-za-nokia-n95-p-90.html

http://gps-centar.com/hr-nosac-za-sofersajbnu-global-swivel-fix-ball-mount-p-89.html

;)

Ako neko koristi Garmin Mobile XT vidim da od avgusta ima nova verzija 5.0 za Symbian.

Juče probao radi ok malo drugačiji po meni lepši GUI.

Izasao je i novi Igo 8.0.0.54000. Za koji dan dolazi i veliki update 8.3.0.***** sa mapama 2008.07 vecim za trecinu i konacno 3D buildings.

• Zainteresovan, 953 postova

Ovaj iGo 8 je jako unapredjen, mnogo gradova i mesta je sada uradjeno do nivoa ulica. Sad je to toliko kompletan i dobar paket da nema dileme sta izbrati kad se uzme u obzir i cena u odnosu na Garmin recimo. Bez sumnje i Garmin je dobar, samo jednostavno nije konkurentan cenom.

Da se razumemo ja neprodajem ni jedan od tih proizvoda ili softvera pa sam objektivan! Moj izbor je definitivno IGo 8 kao softversko resenje na bilo kom uredjaju sa minimum 360 MHz procesorom i 128 Mb memorije sto mu obezbedjuje kvalitetan rad u 3D modu.

Od mene topla preporuka za IGo 8.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja