Jump to content

Moto Zajednica

Qingqi QM200GY - B, QM200GY - B(A), QM125GY - B(Sprint Pulser)

Recommended Posts

• We make noise, 120 postova
  • Motocikl: Sprint Pulser 125 Honda 80
  On 28. 7. 2014. at 9:30, <Vuk> je napisao:

Одлично изгледа :takoje: Јел си то ставио ове обичне мале диоде као са слике?

Red_led_x5.jpg

Hvala, ista ta boja je i za tablicu tj dioda samo naravno malo veca 1oda.gif inace ove dole dide sam ubacio u kontrolnu sem sto moje imaju kockastu glavu ali dobro0namigivanje.gifslikaLED-diode-T10-plave-dva-komada--43802921v800h600.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 51 postova
  On 7. 1. 2010. at 5:37, Blackbite je napisao:

Drugari, nema puno pisanija oko grumfovanja, niko se ne javlja sa problemima jer su ovi modeli izgleda prilicno sterilni po tom pitanju, sto je odlicno.

Elem iskopao sam neke podatke vezano za nase motore, te vam svima za do proleca postavljam domaci zadatak. :)

Posto su kineski agregati zastareli, nemaju direktno ubrizgavanje, a nisu ni konstruisani da ispunjavaju euro norme, kinezi su to resili tako dodavanjem sistema recirkulacije vazduha i povelikim katalizatorom za ovaj agregat.

Rezultat su ispunjavanje euro normi, ali i smanjenje maksimalne snage znatnim otezavanjem prolaska izduvnih gasova napolje, a samim tim i nesto vecim zagrevanjem jer vreli gasovi ne izlaze tako lako sto se tice katalizatora, a sa druge strane sistem za ubacivanje svezeg vazduha doprinosi pucanju iz auspuha.

1. Skinuti ventil i zacepiti crevo.

reecat2.jpg

2. Ideja za zatvaranje cevke na auspuhu.

exhaustsai.jpg

3. Mesto gde se nalazi katalizator (nadam se da je tako i na verzijama za nase trziste, a trebalo bi)

catalyser.jpg

Najbolje resenje je naravno neki aftermarket auspuh, ali to kosta malo vise nego sto se isplati ulagati u motor ove vrednosti, osim ako neko ima posebnu zelju. Za one koji ne zele da prazne auspuh i imaju nameru da ispostuju novi ZOBS po pitanju buke, mozda i nije neophodno da isti seku.

Bar ja ne ne nameravam, vec cu pokusati busilicom da katalizator rasturim, postupno od manje ka vecoj burgiji, kako ne bi previse trunja zavrsilo unutra. Naravno ako bude izvodivo, nadam se da hoce.

Posle obavljenih zahvata, osim sto ce agregat raditi zdravije, trebalo bi da profitiramo sa 2 do 3 KS, sto uopse nije mali procenat, obzirom da kolege na jakim masinama od 100+ konja dobiju 4-5.

Uglavnom sa pocetnih 15-ak KS, zavrsavamo sa oko 18.

Eventualno je potrebno malo dostelovati karburator na za to postojecem srafu (najveci uticaj ima na leru i do oko 1/4 gasa) i odvrnuti sraf za stelovanje smese za krug - dva. Potrebno je podici iglu u cetvrti podeok od vrha (ukoliko vec nije), ona funkcionise u podrucju od 1/4 do 3/4 gasa i ona nam je i najbitnija u svakodnevnoj voznji. Za peti i poslednji mislim da nema svrhe osim prilikom tuninga, mozda moze da doprinese malo vecem obrtnom momentu, ali i vecom potrosnjom, koja tom povecanju nije proporcijalna, posebno jer je u tom opsegu 90% voznje.

Za pun gas, nazalost nema stelovanja, vec moze da pomogne samo zamena dizne (mada svakako poboljsanje postoji zahvaljujuci uklanjanju katalizatora).

Za one koji bi vise da se potrude, a nije obavezan domaci ;):

Pozeljno je da stave vece dizne, odnosno dizne koje su po specifikaciji za taj karburator i agregat. Navodno evropski modeli stizu sa broj - dva manjim diznama ( glavna dizna #122.5). Da li je to slucaj ili ne i na nasem trzistu, ipak bi trebalo proveriti, ali standardno za ovaj karburator i agregat bi trebalo da je #127.5, a ona se moze naruciti (nadam se i u Srbiji) po kodu Suzuki rezervnih delova 09491-25011, a realna cena bi trebala da bude izmedju 5 i 10e.

Nalazim po internetu da prija i promena ler dizne sa #32.5 na #35, pa ukoliko neko pozeli i nju da narucuje sifra je 09492-35008.

Sto se tice detalja oko karba, imate fenomenalno (blizu 500 stranica) servisno uputstvo, doduse na portugalskom, ali sa fenomenalnim slikama svake komponente, pa moze veoma da bude od koristi. Ako neki detalj ostane nejasan tu je google translate. ;)

Naravno, kada sve ovo obavite takodje pred pocetak sezone odradite i servis, na prvom mestu zamena ulja (necu nista da preporucujem, ali navodno ovlasceni sipaju Motul 5100), uz uljni filter, oznake 132 za proizvodjace Hiflo i KN. Takodje valjalo bi oprati filter vazduha, i proveriti i eventualno nastelovati ventile.

Sto se tice 125-ica (QM 125, Pulser i 2D nose ovaj agregat), trabalo bi da vazi ista prica sto se tice katalizatora i zamene ulja. Sto se tice karburatora nisam nasao informacije.

Navodno je na 125ccm rasprostranjeniji (mislim da je tako i kod nas) ovaj sistem recirkulacije gasova. Ukoliko na njima nema problema sa pucanjem u auspuhu, nema potrebe ni skidati ga.

125sai.jpg

P.S. Ako neko zeli da se igra sa Iridiumskim svecicama ekvivalenti su:

NGK DR8EIX ili DENSO IRIDIUM IX24

Gde bih mogao da nadjem uputstvo za karburator? :)

e to i mene zanima 1Mina.gif e da, i mislim da mi je upravo crkao regler... napunio sam akumulator jutros, ceo dan se vozikao sa upaljenim svetlima i sad stigao kuci i trebao sam da skoknem do prodavnice sad kad ono cvrc nema snage da upali 0tuzan.gif jel zna neko mozda cenu novog reglera?

evo jos neke male izmene na mom ljubimcu, dosta lepse izgleda nocu 1oda.gif inace losa mi kamera pa se i ne vidi lepo ali doobro 0namigivanje.gif1407142458-870-x-323px-Capture1.PNG

On 4. 8. 2014. at 9:40, <Vuk> je napisao:

To si stavio kao zadnje svetlo? Na slici se ne vidi nista :moto3:

da, stop svetlo 1oda.gif ihh bre, ne moze bolje od ovoga mnoogo mi losa kamerica.. ako udaljim i slikam izgledace kao crvena tufa 0tuzan.gif

to jos nisam video tacnije nisam ni znao da ima pulser sa fabrickim led stop svetlima 1oda.gif aj ako budes mogao posalji mi sliku da vidim samo kako izgleda bas me zanima 1jee1.gif

• ★★★★★, 654 postova

Jel ima neko ideju kako se ovo moglo desiti? Pre neki dan odem u garazu da otvorim sat da vidim zasto mi prekidaju sijalice u njemu, dam kontakt kad ono nista se ne desava... ne rade svetla, motor ne reaguje na dugme za paljenje. Razmisljam, sigurno nije crko akumulator kupuo sam nov pre 4-5 meseci, mozda sam potrgo neku zicu iza fara kad sam cacko nesto, ma nije ni to, uzmem skinem sediste da proverim glavni osigurac, kad ono :staa2: tata spalio djenku :neznam:

Slika 1

Slika 2

Slika 3

Sve oksidiralo i pukla buksna na pola.... osigurac nije pregoreo, samo je oksidirao, cak i ovaj rezervni koji nije povezan ni sa cim...

Stavio sam nov osigurac i motor radi normalno :Mina:

Super izgleda ovo, hvala za fotku 0takoje.gif inace i ja sam imao taj problem sa osiguracem sem sto nisam imao srece kao ti tacnije meni je osigurac riknuo na 3 km od kuce u toku voznje.. i kad sam stigao cale mi stavio tanku zicu i sad sve radi savrseno vec dugo dugo (stavio bi nov osigurac ali ne mogu da nadjem te staklene i ne znam koja je jacina posto je ulubljen na tom delu)

• Zainteresovan, 653 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adventure, Benelli TRK 502 X

Jel kupovao neko sajlu za kilometar sat?Danas mi pukla u off roadu, ne znam ni sam kako...izadjem iz lenije na put i vidim ne radi merac, a pre neki dan ga namestio (pisao sam o onom kucistu da se pomeralo) i sad gledam sta je i odvrnem dole kad ono ostalo nekih 5-6cm sajle odvojeno od ostatka 0plac.gif...

• ★★★★★, 654 postova

Јел зна неко којег је типа позициона сијалица у фару? Она мала, оћу да је заменим са неком јачом ЛЕД, нисам сигуран дал је то она BA9S :neznam:

DSCF2112.jpg

On 4. 8. 2014. at 19:32, <Vuk> je napisao:

Јел зна неко којег је типа позициона сијалица у фару? Она мала, оћу да је заменим са неком јачом ЛЕД, нисам сигуран дал је то она BA9S :neznam:

DSCF2112.jpg

Eee da dobro si me podsetio, i to sam menjao.. Bila mi led plava pozicija (u sklopu sa tablom i svetlom za tablicu) a inace treba ti T10 LED i tacno staje na mesto pozicione sijalice 1zdravo.gif evo i slika od led sijalice za poziciju (gornja sijalica je LED donja OBICNA)1407183575-1010-x-758px-IMG_20140804_222018.jpg

• Podržavam 1

Nema na cemu druze, tu smo da pomognemo jedni drugima 0namigivanje.gif Nego, ako neko kojim slucajem zna nekog majstora iz Beograda za stelovanje ler gasa i ventila na pulseru 125 neka mi javi bilo ovde ili na pp bio bih mu jako zahvalan 1zdravo.gif

• ★★★★★, 654 postova

Вентиле би мого и сам наштеловати није компликовано кад знаш процедуру...

Има овде детаљно упутство како се штелује на 200сс, исти поступак и на 125, само другачији зазор вентила.

http://www.mychinamoto.com/forums/showthread.php?376-QingQi-%28Qlink%29-200GY-Illustrated-Valve-Adjustment

On 5. 8. 2014. at 10:54, <Vuk> je napisao:

Вентиле би мого и сам наштеловати није компликовано кад знаш процедуру...

Има овде детаљно упутство како се штелује на 200сс, исти поступак и на 125, само другачији зазор вентила.

http://www.mychinamo...alve-Adjustment

Bi ja drage volje da pokusam ali nemam alat za takve stvari. Videcu komsiju da pitam da mi nasteluje ali brine me to sto se on ne razume u ove novije motore, namestao je tomose, jawe i tako te motore... 1neznam.gif

• Zainteresovan, 653 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adventure, Benelli TRK 502 X

Bio danas u Sprintu, kupio sajlu kilometar sata 870 din, sajla kvacila isto toliko kosta pa je nisam uzeo...Dal je to malo skupo?

U sprintu imaju za neke stvari nenormalne cene, poneki put imam osecaj kao da vozimo ne znam ni ja koju marku kao npr: cena stop svetla komplet 3000 pa za te pare sam cu da ga napravim...

• ★★★★★, 654 postova

Није то ништа, погледајте цену у Енглеској, задње светло са блатобраном 60 евра, код њих су сви делови дупло скупљи него код нас.

http://www.chinesemotorcyclepartsonline.co.uk/partno_31214_1525_XF125GY-2B.php?usecurrency=EUR

Auu 0staa2.gif Inace danas su mi stigle nove rucice i ulozak za njih i razmisljam se da li da porucim xenon ali plasi me to da mi ne istopi far... Dal je to pametno stavljati? Za sad mi je sijalica u faru 12V60/55W

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja