Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha Aerox 50

Recommended Posts

• Bivši vlasnik Super Tenere, Afrike i Varadera, 398 postova
  • Motocikl: ADV 350

Pozdrav ljudi,

imam problema sa jednim Aeroxom (Minarelli mašina), situacija je sledeća:

Drugar je prošle godine vozio skuter bez filtera za vazduh. U jednom trenutku se samo ugasio i više nije hteo da pali. Skuter je tako prezimio. Šta je urađeno:

1. Stavljena nova svećica, uredno baca varnicu

2. Kompresija je dobra

3. Karburator očišćen, prima gorivo

Međutim, kad god verglam bez svećice, imam utisak da gorivo ne dolazi do cilindra. Kada zapušim dovod vazduha na karburatora dlanom, lepo vuče i dlan mi bude mokar od goriva. Da li problem može da bude u tom reed ventilu koji se nalazi između karburatora i cilindra?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Tutti Frutti, 668 postova
  • Motocikl: Pojela Maca

Vrlo VEROVATNO da je reed ventil iliti lamelasti ventil kako ga vec zovu.lako je skinuti,prvo skines karb,pa onda gumu izmedju karba i cilindra i nacices ga ubacenog u cilindru.

Ja sam jednom namerno izvadio taj ventil da vidim jel moze bez njega i sta se desava,medjutim nemozeeee :neznam:

• Svrati ponekad, 402 postova
  • Motocikl: Ducati 944 000012....i od neki dan jedan Ducati ST4s

kako brate miksamgm da skuter radi bez lamelarnog ventila :).kao da izvadis ventile nekom autu pa da ocekujes da radi.vrlo mudro sto se vozate bez filtera.kao prvo,karburacija je ocajna,kao drugo,usisao si u karburator,radilicu i cilindar svasta iako ti se necini.kao trece,pre nego sto skines i izvadis lamele,skini karburator i operi ga benzinom,skini i izduvaj dizne minimuma i maximuma i polverizator(nije komplikovano).medjutim,da sam na tvom mestu ako ti je stalo do skutera,skinuo bi sve,proverio u kakvom je stanju cilindar,klip,karike i glava.proverio radilicu,uradio sve to pa sastavio naravno za novim dihtunzima cilindra i glave pa probao da upalim.

• Podržavam 1

• Tutti Frutti, 668 postova
  • Motocikl: Pojela Maca

kako brate miksamgm da skuter radi bez lamelarnog ventila :).kao da izvadis ventile nekom autu pa da ocekujes da radi.vrlo mudro sto se vozate bez filtera.kao prvo,karburacija je ocajna,kao drugo,usisao si u karburator,radilicu i cilindar svasta iako ti se necini.kao trece,pre nego sto skines i izvadis lamele,skini karburator i operi ga benzinom,skini i izduvaj dizne minimuma i maximuma i polverizator(nije komplikovano).medjutim,da sam na tvom mestu ako ti je stalo do skutera,skinuo bi sve,proverio u kakvom je stanju cilindar,klip,karike i glava.proverio radilicu,uradio sve to pa sastavio naravno za novim dihtunzima cilindra i glave pa probao da upalim.

Ma de sam ja to mogao da znam,nisam tad ni znao sta je to.Dotad sam bio expert(samouki :zvizduk: ) za karburatore,zato sto nije bilo nijednog da ga nisam rasklopio i sklopio.Tad naisao na reed,pa reko da probam bez njega,jer sam imao nevidjeni problem sa jednom Hondom NSR125r,pa sam probao sve zivo da cackam.I onda posle dosta guglanja i citanja zakljucio da je problem u CDI jedinici,jer je imala neku EL.blokadu koju naravno nisam uspeo da sjebem. :neznam:

• Svrati ponekad, 402 postova
  • Motocikl: Ducati 944 000012....i od neki dan jedan Ducati ST4s

hehe e dobar si :).te cdi takozvane elektronske centraline ili ti kompjuteri jel,svi su blokirani tj. ok su za original stvar,za budzenje,povecanje kubikaze neodgovaraju jer ti blokiraju obrtni momenat pa se s'toga menjaju potpuno istim samo na izgled spoljni pa mozes da biras kakvu hoces,fisknu ili varijabilnu.te posebne ti oslobadjaju masinu potpuno,da leti nebu pod oblake sto se tice obrtaja motora.

• U prolazu, 91 postova

ja mislim da ti je problem u saugu, posto kad zapusis prstom vazduh ide ti gorivo.

mislim da ti se saug ne spusta, pa ima puno vazduha kad je hladan i nece da pali!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja