slekic69 11 Napisano Maj 2, 2011 U prolazu, 34 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Aprilia Scarabeo 250ie Prijavi odgovor kao problematičan Juce mi se desi glup problem. Skuter parkiran, alarm ukljucen( mislim da je bio). Kisa u Bg ceo dan, nista od voznje. Predvece dolazi komsija i kaze zeni da moj skuter radi bar 8 sati u mestu, vezan za banderu. Nisam bio kuci i objasnim zeni nekako telefonom kako da ugasi motor sa rezervnim kljucevima, pomocu tastera za daljinsko paljenje. Pretpostavljam da se upalio slucajno ujutru, na daljinsko paljenje i niko nije primetio. Sad mi se i alarm zabrljavio, ne mogu da ga iskljucim da bih upalio motor ponovo, al to cu nekako resiti. Usput je scoot skroz u blatu ivodi, prljav, posle one kisurine juce pa nisam mogao da vidim da li je mozda kuvao. Pitanje za kolege je da li 8-10 sati rada u mestu moze da nacini neku stetu na skuteru, i sta prekontrolisati kada ga upalimo. Masina je Keeway 150 ccm, 4t,vodeno hladjenje. Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Maj 2, 2011 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Uh sto je dobra tema. Posto je vodeno hladjenje ne verujem da si mogao da ga pregrejes ali si dooooobro namucio ventilator za hladnjak. Cekamo da se neko iskusniji javi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VanjaBGD 31 Napisano Maj 2, 2011 Svrati ponekad, 147 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Da se pregrejao, sam bi se ugasio... Nije bila visoka temperatura, tako da se sigurno nije nista lose desilo. Pre od toga sto radi u mestu strada katalizator, odnosno dolazi vremenom do zapusenja. Samo ti njega upali i teraj dalje.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Merkuu 217 Napisano Maj 2, 2011 Svrati ponekad, 194 postova Lokacija: Bg - Lo Motocikl: Kymco Agility 125 Prijavi odgovor kao problematičan Ventilator na hladnjaku? Zar ga ima? Prvo proveri ima li vode u hladnjaku.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slekic69 11 Napisano Maj 2, 2011 U prolazu, 34 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Aprilia Scarabeo 250ie Prijavi odgovor kao problematičan Ventilator na hladnjaku ima sigurno, video sam ga. Inace ovaj skuter ima tu fabricku gresku da je valjda premali hladnjak pa se u letnje dane cesto pali ventilator, tu temu je Djunta lane razradjivao posto je bio vlasnik istog modela. Nadam se da ce biti sve ok, ceka se majstor da proslavi 1. maj pa da vidimo prvo zasto je alarm zabagovao da bi upalili motor. U svakom slucaju cu ubuduce potpuno iskljuciti funkciju daljinskog paljenja, jer samo stvara probleme. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4192 Napisano Maj 2, 2011 Ne silazi, 6561 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Ne brini ništa, vrentilator ga je hladio kako je dostizao temperaturu, palio se i gasio, a i nije bilo pretoplo. Katalizator se nikako ne može zapuniti za 8 sati, potrebno je hiljade i hiljade kilometara da bi se napunio gareži. Alarm ti se upalio greškom, najverovatnije tvojom. Metuo si daljinski u džep, torbicu, otišao dvadesetak metara i slučajno nagnječio gumb za paljenje, startovao agregat a ti nisi čuo. Sedi sutra i izvozaj ga malo forsirano, čisto da izduva svećice i malo plakne pluća. Odličan je to skuter. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slekic69 11 Napisano Maj 2, 2011 U prolazu, 34 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Aprilia Scarabeo 250ie Prijavi odgovor kao problematičan Tacno se tako upalio i to nije prvi put ali nekako sam ranije uvek bio tu negde pa primetim. Razvezujem daljinsko paljenje odma. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Maj 2, 2011 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Ma da bre, teska glupost... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slekic69 11 Napisano Maj 2, 2011 U prolazu, 34 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Aprilia Scarabeo 250ie Prijavi odgovor kao problematičan Pa zamisli da nije bio vezan za banderu. Upalis ga iz bezveze i odes od kuce, taman lopovu na izvolte. Letos mi se tako desilo da je stajao upaljen oko 60 minuta na Adi, pored kafica, dok sam bio u vodi. Divota. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kypck 188 Napisano Maj 3, 2011 Друг члан, 636 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara Motocikl: Honda Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Ma iskljuci to automatsko paljenje, koji ce ti djavo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
losmi 231 Napisano Maj 4, 2011 Zainteresovan, 518 postova Lokacija: Bg Prijavi odgovor kao problematičan stavis ga na copavu,i ne razmisljas o tome... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MajorSoul 141 Napisano Maj 4, 2011 Ducati Power, 813 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 Super Adventure S :) Prijavi odgovor kao problematičan stavis ga na copavu,i ne razmisljas o tome... Tacno tako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skols 25 Napisano Maj 4, 2011 Rider on the storm, 1272 postova Lokacija: Dojčland Motocikl: Pesadinac Prijavi odgovor kao problematičan Ma iskljuci to automatsko paljenje, koji ce ti djavo... Isto sam i ja imao problem sa alarmom i daljinskim paljenjem na skuteru...palio se i gasio kad je hteo..kol`ko puta je jutro docekao zagrejan za voznju.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zikica 36 Napisano Maj 4, 2011 U prolazu, 91 postova Prijavi odgovor kao problematičan aman bas nista ti nece biti motoru, radio je tako dugo al na leru! sta bi bilo da si ga vozio toliko dugo na punom ili pola gasa? motor se zagrejao stvorio radnu temperaturu i radio... a i ako ti sad lepo pali i lepo ide, znaci da mu nije nista...meni bi jedino bilo zao goriva potrosenog Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Maj 4, 2011 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan E kad si vec pitao, kolko je pogoreo za 8 sati rada u mestu? Ako imas nacina da izracunas? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
КГБ 11 Napisano Maj 5, 2011 Svrati ponekad, 208 postova Lokacija: Дорћол Motocikl: Honda Dylan 150cc Prijavi odgovor kao problematičan има прича да људима брљаве аларми у близини предајника овог ОРИОНА за фиксне телефоне -па провери да се није од тога упалио сам Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slekic69 11 Napisano Maj 5, 2011 U prolazu, 34 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Aprilia Scarabeo 250ie Prijavi odgovor kao problematičan Na ovom modelu copava nije bas pouzdana, izbegavam je od prvog dana. Jos ga nisam upalio jer sad me i akumulator nesto zeza, stavio sam ga danas na punjac pa cu sutra probati. Potrosnju goriva za tih 8-10 sati cu lako izracunati jer je bio pun do cepa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slekic69 11 Napisano Maj 8, 2011 U prolazu, 34 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Aprilia Scarabeo 250ie Prijavi odgovor kao problematičan Konacno smo upalili motor. Alarm vise ne radi, skala za temperaturu zabrljavila, radi bezveze, nadam se da ne mora cela nova instrument tabla. Falilo je oko pola litra antifriza u hladnjaku, a u prelivnom sudu ga je bilo normalno? Termodavac pali ventilator hladnjaka normalno, nivo i boja ulja u motoru kako treba. Potrosio oko 4 litra benzina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nolezmaj 177 Napisano Maj 8, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 743 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Samo 4 litre goriva za 8 sati rada u leru? Gašenje motora na kraće zarad uštede goriva onda stvarno nema smisla... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slekic69 11 Napisano Maj 9, 2011 U prolazu, 34 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Aprilia Scarabeo 250ie Prijavi odgovor kao problematičan Ma nema uopste smisla, kao ni na kolima. Bas ta cesta paljenje mu i dizu potrosnju, kao i na kolima.Moj Polo sdi, trosi na putu pri umerenoj voznji 3.8-3.9 litara, a u gradu kad ga svaki cas palim i gasim dize na dobrih 7-7.5. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vaximo944 127 Napisano Maj 28, 2011 Svrati ponekad, 402 postova Lokacija: Novi Beograd-Bezanija-Bologna Motocikl: Ducati 944 000012....i od neki dan jedan Ducati ST4s Prijavi odgovor kao problematičan ciao,nikakav problem ti se nije desio,mozda proveris svecicu samo il nemoras ni to.samo nerazumem zasto stavljate sve te elektronske gluposti na skutere.stavi dva dobra mehanicka alarma i da te bog vidi,zajebi struju i sviranje! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...