Jump to content

Moto Zajednica

O ocenjivanju moto skupova

Recommended Posts

• Drug član, 1465 postova

Pozdrav,

skroz dobro pise Dexter, niko od nas nije vozio formulu pa svi komentarisemo kako se ona vozi, niko nije organizovao prvoligasku utakmicu pa se svi sa punim pravom zalimo ako nije dobro organizovana jer zaista jesmo platili ulaznice.

Mi koji nismo organizovali skupove, definitivno imamo pravo da ovde ali i na bilo kom drugom mestu komentarisemo organizaciju skupova. Kriterijumi nam zasigurno jesu razliciti, parametri su u ogromnom raskoraku upravo usled razlicitog nivoa posecivanja skupova ali u svakom slucaju itekako mozemo da se izjasnimo o tome.

Mozda je korisna stvar, opsteg obrazovanja radi, da se otvori namenska tema o organizovanju skupova, time bi se eventualno prosirili vidici onima koji nisu bliski toj prici a mozda bi se njome upravo i pomalo izdiferencirali standardi ocenjivanja. Tako je i ucinjeno sa temom o prodaji polovnjaka, efekta priblizavanja problematike sirem auditorijumu na toj temi zasigorno ima, ali to jos uvek ne znaci da je bez veze da neko ko je "samo" platio kartu a nije organizovao skup, iznese svoje misljenje o onome sto je dobio za svoj novac.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2314 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600

Odlicna ideja, neka neko ko je organizaovao moto skup napise koliki je to posao i kako se radi! Mislim da ce to otvoriti oci svima i da ce na drugaciji nacin posmatrati i ocenjivati skupove ubuduce...

• Zainteresovan, 584 postova
  • Motocikl: ZX 12 R

Pozdrav,

skroz dobro pise Dexter, niko od nas nije vozio formulu pa svi komentarisemo kako se ona vozi, niko nije organizovao prvoligasku utakmicu pa se svi sa punim pravom zalimo ako nije dobro organizovana jer zaista jesmo platili ulaznice.

Mi koji nismo organizovali skupove, definitivno imamo pravo da ovde ali i na bilo kom drugom mestu komentarisemo organizaciju skupova.

Slažem se i ne vidim ništa loše u tome da i "pješaci" komentarišu skupove. Svak ozbiljna kritika je dobrodošla,a naravno da  pohvale prijaju,ali  i obavezuju. Pomalo mi smeta ako neko,ko je na skupu proveo sat ili dva ( a skup  naravno traje tri,pa i četiri dana ) "oplete" po organizatoru,a da nije uspio,iz ko zna kojih razloga, vidjeti sav program.

Pozdrav,

kad imas vec neko iskustvo, onda je upotrebljiva i ona narodnu: Po jutru se poznaje dan.

Neke stvari primetis i sa kilometra, ne moras ih vise studirati te neke zakljucke mozes doneti i na bazi takvih stvari. Naravno, u tim "skracenim" pregledima je uvek lakse uociti propuste nego steci generalno dobar utisak ali i tada postoji lista prioriteta spram koje vrednujes skup i u :skracenom" pregledu.

Primera radi, ako smetaju pucaci, tu tesko da treba sta zamerati organizatoru ali ukoliko pesaci ulaze besplatno a motoristi placaju ulaz, to je vec gadan propust za koji ne moras vise ni uci, zar ne?

Slicno tome, ukoliko vec na ulazu cenom i nikakvom dobrodoslicom odmah steknes utisak duboko ukorenjene komercijale pod maskom Volimo-motore, onda kroz tu prizmu posmatras i ostatak samog skupa, ukoliko je sve nadalje podredjeno, recimo, iskljucivo muzickim zbivanjima, tesko da se mozes osecati nagradjenim od organizatora za svoj trud i volju da uopste dodjes i platis da udjes, osim u slucaju da si dosao na koncert konkretno...jedino sto onda ne trebas motor za to, sta li....

I ja se slazem da treba generalno makar nekoliko skupova ispratiti u njihovom vecem sadrzajnom delu pa tek onda formirati vlastiti optimum iz koga izvlacis zakljucke ali ukoliko neko na taj nacin generise utiske i zatim ih pretoci u svoja vidjenja u vidu komentara, onda potpisujem bezuslovno i ovo gore sto sam napisao - moze se i za sat-dva steci neka prilicno odredjena impresija o samom skupu.

• U prolazu, 33 postova

Dobra je ideja da otvorimo temu o organizovanju skupova sa ljudima koji to rade.                                                                                                                  Tako da bi bilo jasnije momcima koji ocenjuju sa kakvim se to problemima susrecemo.

Ja cu da pocnem sa par reci pa cu prepustiti temu iskusnijim (Obelix - Zare), ljudima koji imaju vise moto- skupova u organizacij od mene.

Prvo, kao sto sam i rekao, potrebna je dobra ekipa, jer ako sam organizujes skup vrlo je tesko da od toga sta ispadne,

Drugo, a mozda i najvaznije, novac. Moras imati, sakupiti od sponzora, clanova, opstine ili sam finansirati (ako mozes) odredjene pocetne troskove,

Trece,ako imas pomoc Opstine lakse je i za novac i za policiju,

Cetrvrto, policija, uz normalno zahtev za odrzavanje javnog skupa, trebas im objasniti da trebaju biti tolerantni prma motoristima ( nema kontrole tablica, dozvola, kaciga,... itd ),

Peto, (jos nismo ni stigli do skupa) ako hoce mogu i ostali (organizatori)  da nastave da ne ispadne da ja davim....

Pozdrav,

Trifune, preglednosti radi, bilo bi jako lepo kada bi zapoceo novu temu a da se ne nadovezujemo u ovoj. Nekako ce, mislim, biti upotrebljivija na taj nacin, mozda cemo i mi ostali koji imamo poneku vezu sa nekim drugim organizacijama imati da dodamo ponesto eventualno srodno ovoj temi, pa da dobijemo jedan lep pregled ove problematike organizacije skupova.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja