Jump to content

Moto Zajednica

O ocenjivanju moto skupova

Recommended Posts

• Zainteresovan, 642 postova
  • Motocikl: Honda CBR 954

Pa dobro je da su naplacivali po coveku jer je ulaz 200 dinara i ko je ulazio sam on je placao u pola cene, a ko je imao suvozaca on je placao punu cenu. 8)

NeshaXX:

Izdvojio sam ove postove iz teme "Moto skup Indjija, ocenjivanje".

Ajde poštujte pravila. Postoji tema u kojoj se samo glasa, i postoji tema u kojoj možete da pišete šta vam se svidelo a na šta imate zamerku. I tako za svaki moto skup.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 385 postova

Pa dobro je da su naplacivali po coveku jer je ulaz 200 dinara i ko je ulazio sam on je placao u pola cene, a ko je imao suvozaca on je placao punu cenu.

Pa batice to ni na jednom skupu nisam doziveo sem na ovom.

• Drug član, 1465 postova

Pozdrav,

a od koliko skupova ukupno?

To je prilicno uobicajena pojava na skupovima ali je standardizacija sasvim solidna, pa i suvozac dobija i pasulj i koncert, zar ne?

Guest gordanmg

Ocenite skup.

Glasajte samo ako ste bili na skupu.

Pocinjem da razmisljam a to je izgleda i istina da i ovo ocenjivanje nije korektno.

Ja iz Sapca dam keca Indjiji da bi nas skup izledao bolji i ostalo, kao da na kraju sezone pobednik dobija OSKAR.

Molio bih ljude da budu malo korektniji u ocenjivanju posto vidim da ima jedan kec i jedna dvojka za Indjiju sto je totalno nerealno!?!?!?!

• Zainteresovan, 642 postova
  • Motocikl: Honda CBR 954

Ocenite skup.

Pocinjem da razmisljam a to je izgleda i istina da i ovo ocenjivanje nije korektno.

Ja iz Sapca dam keca Indjiji da bi nas skup izledao bolji i ostalo, kao da na kraju sezone pobednik dobija OSKAR.

Molio bih ljude da budu malo korektniji u ocenjivanju posto vidim da ima jedan kec i jedna dvojka za Indjiju sto je totalno nerealno!?!?!?!

Mozda nisu ni bili na skupu???

• Zainteresovan, 584 postova
  • Motocikl: ZX 12 R

Ocenite skup.

Možda padne prijedlog da se uvede opcija neskrivenog glasanja uz potpis.Meni ne smeta da svi vide kako sam ocijenio neki skup.

Guest gordanmg

Ocenite skup.

Možda padne prijedlog da se uvede opcija neskrivenog glasanja uz potpis.Meni ne smeta da svi vide kako sam ocijenio neki skup.

Vrlo pmetan predlog, dosta mi je tog tajnog glasanja i ocenjivanja.

• Drug član, 1465 postova

Pozdrav,

ovo je sasvim dobar predlog, ne kazem da neko nije doziveo nesto lose u Indjiji na licnom planu pa mu se u znak protesta otela neka jedinica/dvojka ali bismo sve ostalo eliminisali javnim glasanjem. Ja sam konkretno stavio devetku, cisto da se zna.

• U prolazu, 52 postova
  • Motocikl: TDM 850

Ocenite skup.

Vrlo pmetan predlog, dosta mi je tog tajnog glasanja i ocenjivanja.

Mislim da će ovo najviše obradovati administratore  ;D ;D ;D

Ideja nije loša ali  mislim da su komentari mnogo merodavniji od glasanja da bi se stekao pravi utisak o moto skupu. Eventualno, možda na kraju sezone, videti ko je bio na najviše skupova u sezoni i od njih dobiti neke ocene za prvih pet moto skupova u zemlji.

• jedan od DDMZ, 816 postova
  • Motocikl: R, gsx R

Staviti da glasanje bude javno je najmanji problem.

Ovde polazimo od toga da smo svi normalni a nismo zavisni, ljubomorni i sujetni.

Pobednik glasanja neće dobiti nikakve pare, tako da nameštanje nema smisla. Uostalom, nije ni najvažnije da dobijemo jednog pobednika, dovoljno će biti da se nekoliko skupova izdvoje kao bolje organizovani, jer i među nama su retki ljudi koji posećuju sve skupove. Ovim izdvajanjem ćemo pokazati koji organizator se "opustio" i možda počeo da zanemaruje motoriste na račun pešaka, ili pak da pohvalimo neki skup koji nam po kilometrima nije blizu ali po svim kriterijumima zaslužuje da se ode tamo.

I još jedan smisao glasanja: postoje jako dobro organizovani skupovi u susednim zemljama. Jasno je da će u npr. Umag, Sarajevo itd. otići malo ljudi, ali ako mi ostali vidimo da su ocene visoke, veća je šansa da sledeće godine više ljudi ode.

Poenta je, naravno, da svako od nas te vikende koje odvoji za sebe i moto putovanja, provedemo što je moguće bolje.

Postoji i jedan dodatak aktuelnom načinu glasanja, a to je da npr. ne računamo 2 najbolje i 2 najlošije ocene (nešto slično sam video na ski skokovima). Ipak se nadam da zloupotrebe glasanja neće biti.

• U prolazu, 21 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 750 Inazuma

moramo priznati da vecina ucesnika moto skupova nema pristup netu pa tako da mislim da ocenjivanje i na kraju osvajac najvece ocene iskljucivo vazi za forumase a da pravu ocenu  bi trebalo davati na zavrsetku skupa na samom mestu gde bi organizator prilikom prijave delio nekakve glasacke listice i  iste u nedelju pregledali -prebrojali predstavnici klubova  ucesnika moto skupa ,znam da je to malo komplikovano ali je to jedino ispravno resenje i na koje  niko ne bi  imao zamerke na kraju sezone 8)

tako da ovde  i dalje se dele ocene-nastavi glasanje za najbolji skup  foruma

• Drug član, 1192 postova
  • Motocikl: Dominator

Ja se potpuno slažem sa svima vama jer ste svi rekli istinu. Meni je palo na pamet da glasamo za moto skupove, ali nisam o tome razmišljao kao o nekom takmičenju, već čisto da bi ljudi shvatili da postoje bolji i lošiji moto skupovi, a da bi organizatori mogli da shvate da pored novca koji ostane, ili ne ostane, postoje i druga merila po kojima mogu da vide da li su moto skupovi bili više ili manje uspešni. Na kraju sezone nećemo proglasiti najbolji moto skup, već par skupova gde su se forumaši najbolje proveli. Među našim članovima je i mnogo ljudi koji učestvuju u organizaciji, a naš forum je, ispravite me ako grešim, jedino mesto gde se uopšte u pisanoj formi polemiše o kvalitetu moto skupova. Diskusije takvog tipa, kao i realno ocenjivanje, mogu samo da doprinesu kvalitetu moto skupova u budućnosti, ali nikako ne mogu da budu zvanične ocene moto skupova.

Jedno je jasno, i to je zaista prijatno za videti, svako od forumaša, kao što bi uradio i svako od motorista koji idu na skupove a nisu članovi foruma, govori o stvarima koji bi mogli da poboljšaju moto skupove. Svi radimo za boljitak naše populacije. Ocenjivanje moto skupova je samo način da određenim sredstvima merenja ukažemo na to gde smo se lepo proveli, a gde nekome treba skrenuti pažnju na poboljšanje sadržaja moto skupova.

Unuče, bilo bi lepo kada bi MAS imao knjigu utisaka u koju bi ljudi upisivali svoje impresije na licu mesta, ili čak podatke o zadovoljstvu moto klubova koji su obilazili moto skupove.

Kada govorimo o našem ocenjivanju, onda je to čisto orjentaciona ocena skupa od strane naših članova. Mislim da će ocenjivanje pokazati svoju svrhu tek sledeće godine, jer danas zapisujemo gde smo, odatle shvatamo šta treba da uradimo da bi bili tamo gde želimo, a tek sledeće godine ćemo moći da znamo da li smo stigli dotle, i zadamo nove ciljeve.

najzli

Unuče, bilo bi lepo kada bi MAS imao knjigu utisaka u koju bi ljudi upisivali svoje impresije na licu mesta, ili čak podatke o zadovoljstvu moto klubova koji su obilazili moto skupove.

najzli

Ne znam za ovu godinu,ali prethodnih godina je MAS birao petočlanu komisiju koja je ocjenjivala skupove po utvrđenim kriterijumima.

• , 1322 postova

slazem se sa Obelixom sto se tice javnog glasanja,a opet sa druge strane po meni ovo glasanje nema nikakvog smisla jer mene ne zanima ocjena susreta,dali je bio dobar ili nije,dali je 4,5,6,7,8,9.....

mene iskljucivo zanima kakav je moto klub koji organizira susret i ekipa koja dolazi samnom

znaci za mene je dobar moto susret onaj gdje se ja dobro provedem sa drustvom koje nadjem na susretu ili sa drustvom sa kojim ja dodjem,a za to mi nije bitno dali je ulaz 200 ili 400 dinara,dali svira ZZ TOP ili NEVERNE BEBE,dali je grah ovakav ili onakav.....gdje se ja dobro provedem tamo dolazim i iduce godine.

susret moze biti najbolje organiziran ali ako nemam dobro drustvo oko sebe onda ni ne dolazim jer bit moto susreta je druzenje

slazem se sa Obelixom sto se tice javnog glasanja,a opet sa druge strane po meni ovo glasanje nema nikakvog smisla jer mene ne zanima ocjena susreta,dali je bio dobar ili nije,dali je 4,5,6,7,8,9.....

mene iskljucivo zanima kakav je moto klub koji organizira susret i ekipa koja dolazi samnom

znaci za mene je dobar moto susret onaj gdje se ja dobro provedem sa drustvom koje nadjem na susretu ili sa drustvom sa kojim ja dodjem,a za to mi nije bitno dali je ulaz 200 ili 400 dinara,dali svira ZZ TOP ili NEVERNE BEBE,dali je grah ovakav ili onakav.....gdje se ja dobro provedem tamo dolazim i iduce godine.

susret moze biti najbolje organiziran ali ako nemam dobro drustvo oko sebe onda ni ne dolazim jer bit moto susreta je druzenje

Plus nagodne ,gostoprimljive domaće snajke.... ;)

• , 1322 postova

Plus nagodne ,gostoprimljive domaće snajke.... ;)

vidjet cemo uskoro onu tvoju "bodljikavu zicu"

• U prolazu, 21 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 750 Inazuma

najzli

Ne znam za ovu godinu,ali prethodnih godina je MAS birao petočlanu komisiju koja je ocjenjivala skupove po utvrđenim kriterijumima.

moram da razjasnim da skoro 10 god  Ja  nisam u  MAS-u, postoje neki drugi ljudi koji "rade" svoje poslove

• U prolazu, 33 postova

Sale,

slazem se sa tobom, delimicno!

Ako imas (ides sa) dobru ekipu, ti i ta ekipa (klub), pravite ambijent. Tako da moze da se provedes lepo i ne gledas kakav je i gde je skup. Ali...

Slozices se samnom da nije sve jedno ako cekas na pivo 10 , 20 ili 30 min. Ako na +40 nema nigde hladovine. Ako ujutro kad ustanes (moze i oko 10) nemozes nigde u kampu da popijes kafu. itd.itd

Iako je nama u krvi (valda) da u svemu prvo trazimo lose strane koje cemo da kritikujemo i napadamo pa onda da hvalimo.

I jos nesto, po meni je bez veze da skup ocenjuje covek koji nikada nije organizovao ( bio u organizaciji) skupa, zurke ili bilo kakvog sastanka bajkera (Zare ovo za tebe ne vazi,naravno).

Noca1

• Drug član, 2314 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600

I jos nesto, po meni je bez veze da skup ocenjuje covek koji nikada nije organizovao ( bio u organizaciji) skupa, zurke ili bilo kakvog sastanka bajkera (Zare ovo za tebe ne vazi,naravno).

Noca1

Nije bezveze, ja licno nisam bio u organizaciji niceg veceg od krsne slave i ponekog rostilja, ali sam zato apsolvent na fakultetu organizacionih nauka i tamo sam (ako nista drugo :) ) naucio kako se pristupa organizaciji... samo projektovanje organizacije je najveci deo posla!

Razumem ja u potpunosti organizatore skupova koji se polome ali bukvalno polome da organizuju skup u nasoj sredini gde retko ko ima podrsku svoje opstine, policije, malo sponzora i najveci problem NEMA PARA... i kada posle skupa neko nadje neke sitne zamerke... a na skup dodje od 500 pa navise ljudi i svakome nesto malo zasmeta...

No, srenuh s'teme, skup se organizuje zbog ljudi koji dodju na njega, ne znam sta je pogresno u tome da ga ti isti ljudi ocenjuju???

Razumem ja u potpunosti organizatore skupova koji se polome ali bukvalno polome da organizuju skup u nasoj sredini gde retko ko ima podrsku svoje opstine, policije, malo sponzora i najveci problem NEMA PARA... i kada posle skupa neko nadje neke sitne zamerke... a na skup dodje od 500 pa navise ljudi i svakome nesto malo zasmeta...

To uvijek boli. Meni je 17.,18. i 19 avgust ove godine 18. ( osamnaesti ) put da organizujem "DANE GRMLJAVINE". ( Plus nekoliko auto - moto trka). U januaru je bar 60 ljudi raspoloženih da pomogne,a u avgustu se to svede na pet-šest. I kada sve prođe,kada većina gostiju bude prezadovoljna,nađu se ovi "domaći" koji su se na vrijeme"povukli" da zakeraju.Te,zašto ova ili ona grupa,zašto ovo pivo,zašto bik na ražnju a ne pasulj,zašto ja da platim ulaz ( kod nas je 200 dinara i ja ga kao Predsjednik kluba i glavni organizator platim prvi  )...Vidim da je slično u većini klubova koji organizuju skupove,pogotovu kada to nije prvi skup i kada nestane euforija oko toga.

Ocjenjivanje dobronamjernih i objektivnih ( teško da ja mogu biti objektivan na svome skupu) i komentari su dobrodošli,jer je ne  mogu uvijek vidjeti gdje sam pogriješio,kakvi su propusti....

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde

I jos nesto, po meni je bez veze da skup ocenjuje covek koji nikada nije organizovao ( bio u organizaciji) skupa, zurke ili bilo kakvog sastanka bajkera (Zare ovo za tebe ne vazi,naravno).Noca1

Odlično! Kad se od broja prisutnih na skupu oduzmu ''oni koji nikada nisu organizovali'' i ''oni koji imaju pristup internetu'' ostane koliko ljudi da ocenjuje? Obelix i još poneko. U čemu je poenta? Pa mi mali i obični smo pokrenuli ovo ocenjivanje da bi i mi mali i obični dali svoj glas kao što mi mali i obični damo kintu za ufur na skup i sve što uz to ide... Neko poseti 2 skupa u sezoni, neko poseti 20 skupova u sezoni... Normalno je da oni nemaju isti kriterijum, ali poenta je da SVAKO kaže svoju ocenu skupa i svoje vidjenje istog, a ne da ga ovi ili oni sputavaju u tome zbog ovoga ili onoga. Nekome smeta pasulj, a nekome ne smeta ni da mu se puca pred šator do 04h ujutru! Obojica imaju pravo glasa i ocene! Obelix npr. ima izvanredan kriterijum za skupove, ali on je dvocifren broj godina prisutan i učestvuje, dok Dejang koji kad se pojavi u Sremskoj Mitrovici na svom prvom skupu u životu, me pita ''evo stigao sam, šta ja sad treba da radim?'' Jasno je i malom detetu da Dejang i Obelix sledećih 350 godina neće imati isti kriterijum ocenjivanja skupova, ali ovo je 21. vek i nas je hiljadu ipo na forumu i poenta foruma od prvog dana je SVI IMAMO PRAVO GLASA Otkad je uvoz motora slobodan, verujem da se broj motora u Srbiji udvostručio, ako ne i utrostručio a sa tim i broj ljudi koji će doći na ovaj ili onaj skup i doživeti ga ovako ili onako! Kao što se neko ovde pobunio protiv Šube ili Kocke ili Stankare zbog ovoga ili onoga i izneo to pred nas 1500, tako će isti taj mali i obični da kaže šta mu smeta na skupu ili u saobraćaju ili u zakonu dokle god ja budem mogao na to da utičem. Pozdrav od nas malih i običnih

• U prolazu, 60 postova

To uvijek boli. Meni je 17.,18. i 19 avgust ove godine 18. ( osamnaesti ) put da organizujem "DANE GRMLJAVINE". ( Plus nekoliko auto - moto trka). U januaru je bar 60 ljudi raspoloženih da pomogne,a u avgustu se to svede na pet-šest. I kada sve prođe,kada većina gostiju bude prezadovoljna,nađu se ovi "domaći" koji su se na vrijeme"povukli" da zakeraju.Te,zašto ova ili ona grupa,zašto ovo pivo,zašto bik na ražnju a ne pasulj,zašto ja da platim ulaz ( kod nas je 200 dinara i ja ga kao Predsjednik kluba i glavni organizator platim prvi  )...Vidim da je slično u većini klubova koji organizuju skupove,pogotovu kada to nije prvi skup i kada nestane euforija oko toga.

Ocjenjivanje dobronamjernih i objektivnih ( teško da ja mogu biti objektivan na svome skupu) i komentari su dobrodošli,jer je ne  mogu uvijek vidjeti gdje sam pogriješio,kakvi su propusti....

Te koji u Januaru govore da su za skup,klub u medjuvremenu vrijedno radi na organizaciji,a u Avgustu se povuku,treba na prvom sastanku  iskljuciti iz kluba.Amin

1.Mislim da glasanje treba da bude javno,da se vidi ko je dao kakav glas i uz krace obrazlozenje zasto.(fali ono lokacija ispod imena clana foruma)

2.Mislim da treba da glasaju svi koji su bili na skupu a ne samo organizatori,oslanjam se na Dexter-ov tekst,s tim da dodam da vec 6-7 godina u jednom selu pored Bijeljine organizujem jednodnevnu zurku na kojoj je sve DZABA(rostilj,rucak,pivo dok se ne us...es),a ujedno ucestvujem i u organizaciji skupa u Bijeljini,konjskim sljakanjem,dakle ne stitim onu tezu da ocjenjuju samo organizatori.

3.Nadovezacu se malo na sasu umag,na skupove idem najvise zbog drustva sa kojim putujem,a ako na skupu sretnem i jos neke dobre ljude,jos bolje.

U svakom slucaju,ne ocekujem da mi organizator napravi provod.Cijena ulaznice mi uopste nije bitna jer smatram da tim parama pomazem      organizatoru da sve to napravi.U Bijeljini medju prvima platim ulaz,za primjer drugima.

4.Ono sto je UNUCE napisao takodje stoji.Vicina ljudi koji budu na skupovima nisu na forumu(razumijem naravno da je glasanje na nivou foruma),ali evo i meni se dogodilo da imam utisak da je do sada jedan od dosadasnjih skupova bio najbolji(nije OK da pisem koji),

zbog pozitivnih postova,jer smatram ovaj forum ozbiljnim,a nisam bio na tom skupu.Znaci mozda grijesim.

5.Ovde,na forumu BJB su  mahom konstruktivni ljudi,dakle manje je onih o kojima svaki dan citam,koji u papucama,bez kacige,zavrcu motor po centru grada,medjutim i neki od tih odu  na po neki blizi skup.Sta sa njima? I oni su bili na tom skupu,i imaju ocjenu.Mozda je bitno i misljenje onih koji dodju pjesaka,na koncert,ostave i oni "koji dinar" na tom skupu,sto naravno vadi iz finansijskih go...na organizatore skupa.

Izvinjavam se zbog predugog posta.

Pozdrav.

• U prolazu, 33 postova

Mozda sam se lose izrazio ( rekao sam bez veze, a ne protiv) o ljudima koji ocenjuju a nikad nisu ucestvovali u organizaciji. Jer,stvarno, mi koji smo organizovali (i organizujemo) skupove i moto zurke znamo koje su velike muke oko toga pa su nam i kriterijumi mozda blazi. Mozda nas iznenadi velika poseta, kao Ljubu u Petrovcu, pa dodje do nekih propusta. Ali slazem da je svako misljenje i ocena (kritika) dobro dosla. Ali slozitece se i vi da ima i vecitih opozicionara koji misle da su najpametniji, traze dlaku u jajetu, uvek kritikuju, a nemaju ni klub i ne mogu da se organizuju ni sa dva prijatelja da dodju na skup nego vecito sami krstare i pametuju.

A ja pozivam SStruju, posto je skolovani organizator, da nam (dogodine) pomogne oko organizacije skupa kao moj savetnik.

Svaka pomoc je uvek dobrodosla, bar kod nas Orlova!!!

Noca1

• Drug član, 2314 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600

Slazem se da kontrasa uvek ima i uvek ima zakerala koji uglavnom daju nekonstruktivne kritike i zamerke... i kritikuju da bi kritikovali i omalovazavali neciji trud i rad a ne da bi se to ispravilo sledeci put... Sto se pomoci u organizaciji tice, radije bih dosao da pomognem da se nose gajbe, klupe i stolovi nego da pametujem organizatorima... Jesam ja kao skolovan i sve je to super, ali sve je to na nivou teorije... a teorija nema veze sa praksom kod nas.. Ja nisam mogao da organizujem grupu od 8 motora da predjemo put od 45km kako valja... i to ljudi koje znam, sa kojima se vidjam manje-vise svakog dana... a kamoli takav jedan poduhvat gde: treba naci sponzore, obezbediti zemljiste, pa saradnja sa policijom pa opstinom pa obezbediti milion nekih stvari... cak i da je budzet neogranicen tesko je isterati tako nesto da bude 100% kako treba...

A sto se tice o-ruka, ja sa svojih 120kg i dugim stazom u teretani mogu da zamenim trojicu na nosenju gajbi u burica... i vise tako mogu da pomognem negoli pametovanjem :) :) :)

• U prolazu, 33 postova

SStrujo, brate, pa gde ces bolju kombinaciju, ti teoreticar a ja prakticar.

Organizovao sam do sada stotine raznih manifestacija, slava, proslava i raznih skupova,

I da ti kazem (iz prakse) sta je (pored para , naravno) najvaznije da imas -  TIM!

Ako imas 5 ljudi oko tebe to je dobro, 10 to je super....

Na poslednjem skupu u Maju u Majilovcu imao sam 25 momaka koji su svoje zadatke obavili perfektno. Odgovorno ti tvrdim da je sa ovakvom ekipom zadovoljstvo raditi. Normalno je da ima sitnica koje nisu bile bas najbolje, ali je dobro sto smo iz godine u godine sve bolji i te greskice otklanjamo u hodu.

A i siguran sam da tvoje znanje nama nebi bilo na odmet, a mislim da sa tvojom kilazom, umesto nosenja gajbi,i pre bi mogao da udjes u moju ekipu za nadvlacenje konopca, jer tu malo skripim! Moji momci se napiju dok cekaju dapocne takmicenje, pa ako mozes , POMAGAJ1

Pozdrav od Noce!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja