Jump to content

Moto Zajednica

ETZ 250 '82.

Recommended Posts

• U prolazu, 24 postova

Bolje vas našao!

Primerak je lep, ali još uvek neuštelovan. I treba mi pomoć oko toga... Geometrija mu je loša, zadnji točak nije vertikalan, što se vidi na fotografiji od pozadi, a prednja viljuška, takođe, ne stoji kako treba. I ovo se vidi na fotografijama. Spreman sam da zamenim šta bude bilo potrebno, ali i da naštelujem šta mogu. Unaprd hvala na savetima!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 4879 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

Ovo nam je baš lepo osveženje. Dobar motor, baš dobar.

Imao sam 250 crveni, pa sivi, pa neki metalik od ukradene Porsche boje... ali teget nikad.

Kako to obično biva u oči prvo upadne ono što nije njegovo: koža sedišta, Luis ručke, 251 migavci...

Motor je jako dobar.

A ti Ghadafi, dobrodošao među svoje. :)

• Zainteresovan, 634 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 600F-SF,Honda CM 125 Custom,Benelli Adiva 150,MZ 250 ETZ,MZ 250 TS,Kinroad 200gy,Tomos 14 tls,

Za pocetak DOBRO DOSAO :takoje:

Sto se ostalog tice,samo polako,treba to malo detaljnije pregledati,pa onda je lako,recimo...pregledas disk dali je ravan,prekontrolises trouglove/gornji i donji zajedno sa lezajevima/,duzinu stapova od vrha do kraja cizme ili sredine osovine tocka,opruge u vilama/da se neko nije pre igrao sa njima/,zatim...silent gumice na zupcaniku zadnjeg tocka i osovinu kompletnu,zatimmmm...sednes i popijes kafu,pa javis ovde sta si ustanovio.

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Takodje proveri i ram kakav je. Skines rezervoar i pogledas kutijasti deo rama u kakvom je stanju. Kutija ( na delu od prednje viljuske pa do kaseta ) treba da je cela, bez ikakvih varova ( osim jednog sa donje strane celom duzinom ), lim mora biti prav bez ispupcenja ili udubljenja. Ako je motor udaran, obicno se primete deformacije odmah na pocetku iza prednje viljuske.

Ja imam jednu prednju viljusku - ako bude trebalo, , samo sto je od prvog modela ETZ-a koji je napred imao dobos kocnicu, mada to nije problem jer se moze prebaciti cizma ( sa kacenjem za disk klesta sa tvoje ) .

• Svrati ponekad, 444 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1000 f

Kao sto ti rece Deki samo polako i sredice se sve,dosao si na pravo mesto medju prijatelje koji ce ti pomoci da sredis svog ljubimca jer su ovde ljudi koji imaju puno iskustva a nadsve sirokog srca!

• U prolazu, 24 postova

Hristos voskrese! Srećan praznik!

Vratih se noćas sa duže vožnje. Prešao sam oko 200km i malo bolje uvideo šta tačno ne valja u geometriji vožnje. Naime, kad se ruke otpuste, prednji deo istovremeno poskakuje gore - dole i pravi "osmice" levo - desno. Sve ostalo radi odlično (izuzev brzinometra, koji nema šanse da pokazuje tačno, jer oko 70 počne kazaljka da šeta veoma neprecizno i nikad ne pređe 90) Zadnja guma je 19" i znao sam da će lagati, ali ako ja nisam prešao 90 i usput pretekao svakog kog sam stigao, onda su juče svi rešili da poštuju ograničenja... :)

• Drug član, 1063 postova
  • Motocikl: mz

Vaistinu vaskrese digni mator na nozice pa zavrti taj tocak kako pricas da trese mora da se vidi golim okom sta je krivo ako ti je 19 zadnji na grubo racunaj da ti kilometar sat laze za 10 km manje od stvarne kilometraze probaj da izmeris km/sat mozda je neko stavio puz izupcanik od 16cola tocka pa zato laze mislim da nisu isti1zdravo.gif

• U prolazu, 24 postova

Pozdrav svima!

Sredio sam trešnju kormana. U pitanju je bila samo guma. Nova spoljna guma je smirila vožnju! Što se brzinometra tiče, puž je ipak adekvatan, bilo je potrebno samo podmazati stvar :)

A evo i kako izgleda sa satom iz Rekorda umesto obrtometra:

post-8645-0-70693600-1310631516_thumb.jpg

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Ovo je zanimljivo resenje, samo bi ga ja primenjivao na nekom MZ-u koji fabricki nema obrtomer. Da li je taj sat dobro zadihtovan za slucaj da te uhvati kisa negde ?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja