Jump to content

Moto Zajednica

KM sat laze

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 226 postova
  • Motocikl: Tomos Automatic A35-S / Kawasaki ZZR600

Kao shto naslov teme kaze KM sat laze. Znam da ima onih fabrickih odstupanja od 8-10km/100km/h ali ovo nije to.

U pitanju je ZZR600 '93 i Km sat je radio normalno dok nisam skinuo instrument tablu. Sajla je dobra, puz na tocku je dobar, sajla proklizava tu gore gde se bode u km sat. Sajla gore je normalnog oblika tj cetvrtastog. Izgleda da izlizan taj deo na km satu gde ulazi sajla. Ja kad sam skidao instrument tablu tu nisam nishta cackao, jedina greska ( bash i nije greska ) shto sam uradio je bila ta shto sam podmazao sajlu pa sad verovatno zbog toga proklizava tu gore. Kako ovo reshiti bez da kupujem drugu instrument tablu ? Jel se moze nekako zalepiti silikonom, staviti neki lim izmedju onog cetvrtastog kraja sajle i onog ulaza u instrument tablu ?? Josh neke ideje ?

Evo kako sam mislio onaj lim zaglaviti:

kmsat.jpg

To je na brzinu nasvrljano u paintu...

Shto se tice odstupanja sata ono je ogromno. Tj pokazuje mi da idem 80km/h a po brzinama znam da idem nekih 120-130km/h...

Promenio član Pablo87

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pa neverujem da ce to pomoci poshto je sigurno ono gore gde ulazi sajla istroseno...

• Svrati ponekad, 75 postova

Trajno resenje a ujedno i naj efikasnije bi bilo da skines instr.tablu i iglicastim turpijicama doredis odnosno popravis otvor za sajlu da ponovo bude cetvrtast, Naravno da ce sad cetvrtka biti vecih dimenzija pa ces zato morati sajlu da prilagodis novim dimenzijama.To ces uraditi tako sto ces prvo skinuti i odmastiti sajlu a zatim povecati debljinu sajle na jedan od tri nacina (koji je tebi naj prihvatljiviji).Prvi je da ti neki autogeni zavarivac kraj sajle zahartletuje (tvrdo lemljenje mesingom,srebrom itd). Drugi je meko lemljenje odnosno da naneses kalaj na kraj sajle i poslednji je da naneses tecni metal na kraj sajle. Posle bilo kog izbora ostaje ti da prilagodis odnosno obradis kraj sajle prema cetvrtki na km satu.

• Podržavam 2

Danas sam rasklopio instrument tablu i video sam da sajla neproklizava tu gore. Sve je u redu i sa sajlom i sa instrument tablom.

Problem je bio to shto sam preko zime rasklopio kompletnu instrument tablu da ugradim LED diode za pozadinsko osvetljenje i kad sam vracao iglu na km sat stavio sam je tako shto sam malo nategao onu oprugu shto iglu vraca nazad pa je pruzala veliki otpor i zbog toga je km sat lagao. Pa sam lepo izvadio iglu opruga se vratila na nulu i ubo sam iglu na nula km/h i sad pokazuje dobro.

Slicno sam morao da uradim i sa meracem za gorivo poshto sam ga isto bio zeznuo kad sam rasklapao instrument tablu. Naime meni se na meracu za gorivo igla nevraca na nulu kad iskljucim kontakt i kad sam je skidao zaboravio sam gde je bila pa sam je stavio napamet pa mi je i merac lagao.

Resio sam to tako shto sam ispraznio rezervoar izvadio iglu iz meraca, dao kontakt, sacekao nekih 2-3 min nek se merac vrati na nulu i onda sam ubo iglu na nulu i sad merac pokazuje tacno ! :moto3:

:zdravo:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja