Jump to content

Moto Zajednica

KINGSTOWN Music Festival

Recommended Posts

• Ne silazi, 5557 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Festival se odrazava 1.maja na planini Goč, sa kraljevacke strane. U okolini ima pregrst lepih terena za voznju, narocito za ljubitelje endura, pa zato moze biti interesantno za mnoge bikere.

Organizatori su festival zamislili kao humanitarni kako bi prodajom ulaznica po simboličnim cenama pomogli traumatizovanoj populaciji Kraljeva da prevaziđe posledice nepogode koja nas je zadesila, dok bi posetioci festivala ucinili nesto lepo za sebe. Festival ce sadrzati celodnevni muzicki, likovni i pozorisni program.

Program festivala:

1. Glavna bina

Dečija radost - 12.00 časova

Demo bend - pobednik - odabir publike

Demo bend - pobednik - odabir publike

Vortexx

Gost iznenađenja

S.A.R.S

Elemental

Orthodox Celts

Ritam nereda

2. DJ Arena

Početak u 16.00 časova

3. Pozorišna bina - program za decu

Početak u 11.00 časova

Više informacija na www.kingstown.rs

PS. jos uvek se potvrdjuju pojedini izvodjaci

• Podržavam 8

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Tokom 1. maja planina Goc je glavno izletiste za vecinu Kraljevcana tako da kampera ima na desetine...da ne kazem stotine. I sam cu kampovati sa ekipom.

Mislim da organizator bas iz tog razloga nije predvideo posebno mesto za kamp. Znaci, dodjes, nadjes zgodno mesto, postavis sator i uzivas.

• Drug član, 1366 postova
  • Motocikl: Orion craus 49

Desetine i stotine, možda, ali na jednom kamp mestu. :D Gore je prvog maja na hiljade ljudi, ali najozbiljnije.

Ako odlučite da dođete dan ranije (u subotu) da vidite nešto osim festivala, jer će Vam festival odneti ceo dan (nedelju) evo par predloga koji su u krugu Kraljeva na 20-30 km:

• Vrnjacka Banja

Ovo je najvece i najpoznatije banjsko lecilište u Srbiji a i šire i tradicionalno vrlo privlacan turististicki centar za odmor i rekreaciju. Na vrnjackom toplom mineralnom izvoru u vremenu od II do IV veka Rimljani su izgradili svoje leciliste i oporavilište AOUAE ORCINAE...

vrnjacka_banja.jpg

• Srednjevekovni grad Maglič

Tvrdava Maglic se nalazi u centralnoj Srbiji, u dolini reke Ibar. Tvrdava Maglic je izvanredan i najbolje ocuvan primer srpskog srednjovekovnog utvrdenja. Tvrdavu Maglic je izgradio u 13. veku Kralj Stefan Prvovencani ili njegov sin, Kralj Uroš I...

38048831.jpg

Nalazi se na 30om kilometru od grada niz Ibarsku magistralu (ali niz "onoj" deo ibarske ;)).Podno restorana je odlican restoran i prijatno mesto za klopu.

• Manastir Žica

Za razliku od većine naših manastira koji su građeni u teško pristupačnim predelima, Žiča se nalazi u plodnoj ravnici, na samo 6km od Kraljeva prema Mataruškoj Banji. Zadužbina je kralja Stefana Prvovenčanog (1195 – 1223) i jedna je od najvećih svetinja srpskog naroda. Gradnja glavne manastirske crkve Sv. vaznesenja započeta je oko 1206. godine, a završena pre 1217.g., kada je njen ktitor dobio kraljevsku krunu iz Rima.

36715361.jpg

• I sam grad Kraljevo

http://www.youtube.com/watch?v=r-CdbRXoiuc

Naravno šetnja korzoom i gradskim kejom; upoznavanje duha grada i naroda kroz obilazak starih kafana i restorana. :aha:

• Podržavam 2

A evo predloga za momke i devojke koji ne voze standardnim asfaltnim putevima: ;)

Ceo taj kraj (Goc-Stolovi) je isprepletan i dobro izukrštan putevima šumskog gazdinstva. Dovoljno je reći da u najužem krugu od 20ak kilometara ima bar 100ak kilometara neasfaltiranog makadama, kaljuge (Goc - planina sa stotine izvora), livada i prašnjavih brzinaca. Okacicu par slika kolko da steknete utisak.

Ukoliko neko želi informaciju više - tu smo!

goc.jpg

DSC02726.jpg

DSC02730.jpg

DSC02334.jpg

jezero.jpg?t=1303852707

DSC02704.jpg

DSC02707.jpg

I naravno, da ne zaboravim: Ovde ste svi dobrodošli da skromnom ulaznicom pomognete obnovu grada Kraljeva od prošlogodišnjeg zemljotresa i da se naravno na prvom mestu odlično provedete sa domaćinima, a i gostima iz cele Srbije. Živeli! :zdravo:

• Podržavam 6

• Svrati ponekad, 313 postova

Ako ste već na Goču, bilo bi lepo da se spostite na drugu stranu prema reci Rasini i Mitrovom polju (prođu se Stanišinci). Dole imate par ribnjaka sa pastrmakama i restoranima uz njih, a i lepih pravaca za offovanje.

• Advanced DJ Member, 4305 postova
  • Motocikl: Šarulja queen RD04

Daki je vrlo ubedljiv bio.. :lol:

Krenuo bih u nedelju oko 9.. pola deset ..

Ima li interesenata? :moto3:

• Detoksifikovan, 214 postova
  • Motocikl: TDM 900 - 2002.

Daki je vrlo ubedljiv bio.. :lol:

Krenuo bih u nedelju oko 9.. pola deset ..

Ima li interesenata? :moto3:

Interesanata koliko hoces, samo dajder neki detalj...sta, kako, gde, ko, s kim, zasto, koliko....itd...treba vodja puta, da ne zalutamo tamo...

• Advanced DJ Member, 4305 postova
  • Motocikl: Šarulja queen RD04

Nista se ti ne sekiraj.. zalutati necemo.. imamo navigaciju..

ko sve i zasto.. to ti ne mogu reci jos..

A nadam se da ce nam Ugac biti vodic tamo? :stabre:

Ne planiram spavanje, ali... :moto3:

Ako pođete u nedelju nema ništa od vožnje po kraju. :nanana:

Tačnije, ako dođete u subotu idemo u obilazak okoline i upoznavanje kraja, a tu sam i da Vam pomognem da formirate kamp. Ali ako dođete u nedelju, teško da ću biti non stop gore i lako dostupan. Tačnije biću na potezu od grada ka Goču i kasnije na festivalu, ali treba sa društvom da se izorganizujem za boravak gore... :kotlic: Jbg, taj dan sam u obavezama.

Mislim, daleko od toga da se nećemo videti gore (nije to velika planina :)), ali ne bih smeo ništa da obećavam, sem eto, da Vam se nađem i da Vas iz Kraljeva otpratim ka Goču.

Evo i oficijalnog sajta festivala:

http://www.kingstown.rs/

Ja sam takodje gore u nedelju. Moze da se organizuje jedna kraca voznja i posle toga na festival do uvece.

Ako neko ima nameru da dodje u subotu, onda bi mogla da se organizuje i neka malo duza voznja.

• Svrati ponekad, 354 postova

Ja sam u subotu gore,al kao sto kaze ugac imam obaveza oko organizovanja kampa sa drustvom.Ako bude vremena ja sam osmislio jedan krugic.Ugac i Doktor znace o kojoj putu se radi.Da se sa Goca krene sumskim putem za Gokcanici(koji je stvarno dobar makadam)pa da se onda u istoimenom selu skrene i popne na Zeljin,pa odatle u Mitrovo polje i onda natrag na Goc ali sa banjske strane,Prolazi se porad jezera,koje je Ugac prikazao na slici i 15 min voznje od jezera dolazi se na opet na "kraljevacki"Goc.Isto to moze,ali da se ne penjemo na Zeljin,vec pravac ibarska i onda ka Josanickoj banji i opet Mitrovo polje.

Jediniveliki problem je kisa koju su najavili za vikend :( :( :(

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 354 postova

Cak sta vise,koje za neki mali off,posle jezera moze se spustiti niz dolinu"Sokolja" koja prolazi ispod ski staze i izlazi u selo Kamenica,a u kojoj se nalaze nekoliko lekovitih izvora.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja