Jump to content

Moto Zajednica

Hitno! Trazimo prenociste za Japanca na potezu ns-su

Recommended Posts

• Drug član, 1414 postova

Covek je danas bio sa nama u Indjiji i odusevio sve prisutne. Sada nam treba prenociste za njega  u naredna dva dana na potezu izmedju Novog Sada i Subotice! Da ga iz Srbije ispratimo kako i dolikuje najvecem svetskom putniku. Cekamo ponude. Ajmo ljudi, budimo ljudi iako smo Srbi :D;)!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Călător motocicleta, 2361 postova
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

Posto sam se izdogovarao u vezi prenocista sa SCI-em, kasnije me nazvao Japanac i rekao da ipak nece doci posto ima problema sa biciklom pa da ce se snaci negde na neki drugi nacin. Zao mi je sto ga nisam upoznao.

Hvala ti kamikaza, ali moze mu pomoci samo onaj ko ima smestaj za njega severno od Novog Sada. Ajmo, ima li zivih u Srbobranu, Adi, Senti, Subotici. Ne mogu da verujem da nismo sposobni da organizujemo smestaj za jednog takvog svetskog putnika i pre svega, velikog coveka! Quazar, hvala na ponudi za prenociste, on nije mogao doci jer mi se javio iz NS tek u 19.30, a posto nema svetlosnu signalizaciju, uvek vozi danju i nije mogao da stigne do tebe na vreme. I pored toga on te nazvao da se zahvali (sto su ti Japaanci, treba malo da se ugledamo na njih, a imamo sta da naucimo, verujte mi). Neverovatno mi je da od desetak ljudi koje sam nazvao (nasao telefone na forumu), niko, ali bas niko, osim Quazara i Jozefa (Jozef, pozdrav i za tebe), nije mogao, ili nije hteo, da primi coveka na prenociste. Nesto cisto sumnjam (cast izuzecima) da su bas svi morali da otputuju bas taj dan, ili imali toliko posla i strasnih obaveza da ga ne prime ili nadju neki, bilo kakav smestaj. To je, verujte mi, vise pogodilo mene nego njega, jer covek ima svoje satorce i spavace pored puta kao i toliko puta do sada (6 godina je na putu). Kod mene je bio cetri dana, mogao je jos toliko samo da je hteo. To za mene nije mnogo, a za njega je sve, jer, on je, ne zaboravimo, na 15000 km od svoje kuce i on radi ono sto malo ko od nas sme i da zamisli, "he driving around world, people just BICIKL bez brzina :o. Jednog dana ce napisati knjigu o putovanju (svaki dan pise dnevnik, a ja bih voleo da mu Srbija bude u lepom secanju. Malo sam razocaran, jer sam smatrao da, ako vec ostavljamo brojeve telefona na forumu, to cinimo jer stvarno zelimo pomoci ljudima,a znate kako je premudri NJegos rekao:"u dobru je lako dobar biti, na muci se poznaju junaci". Izgleda da Srbija, nazalost, ima sve manje junaka, jer mnogi gledaju sebe, sebicni su i max gordi, egoisticni , a voze se sa nama samo da bi se nekome (ne znam kome) dokazali, a ljudskosti i covecnosti, na zalost, nigde. Jos jednom se izvinjavam ljudima koji su zaista imali neodloznih obaveza i bili spreceni da pomognu. PS: ima jos sansi da se povadimo, severno od Novog sada, javljajte se!!!

Ok, danas sam isao u Srbobran i nasao mu prenociste kod mojih prijatelja. Nadam se da ce se neko iz Subotice javiti da mu nadje prenociste za sutra!

• Drug član, 1187 postova
  • Motocikl: Yamaha FAZER 8 - Race Blue 2014

Meni je stvarno zao, ali takve stvari se ne rade u minut do 12. Ja sam isao za Indjiju da pomognem drugaru oko nekog posla. Sam zivim u stanu od 85 kvadrata i nije mi problem da ga primim kod mene u zgradu, ali opet ponavljam, to se ne radi u minut do 12. Ko god bi mi se najavio, ja bih ga vrlo rado ugostio, naravno, ako sam tu i ako nemam nekih obaveza. Nema potrebe da nikoga kritikujes, jednostavno ako je bio kod tebe 4 dana, onda si trebao blagovremeno  to i da najavis, a ne tako kako si ti to radio. Zoves i pitas jel moze sada sa dodje neko kod tebe. Imao si cetiri dana pa si se mogao organizovati.

• Svrati ponekad, 155 postova
  • Motocikl: BMW R 1200GS

Ne gubi nadu i poverenje u ljude i bajkere,bar ne jos...

Mada, stvarno mi je zao sto citam ovo.  :(

Sto jes jes...

• U prolazu, 11 postova
  • Motocikl: bez motora

Pa jeb.... kad krenuo na pogresnu stranu  :P

Da je krenuo u Shumadiju  naspavao bi se i najeo ko covek,pa bi u tom dnevniku svasta pisalo. Nas ima mnogo gostoljubivih i bar neko bi bio slobodan tih dana...

KAWA je u pravu jer ima onih koji imaju obaveze i nemogu sve da istumbaju da se organizuju u minut do 12. Ali ok sta je tu je, nadam se da je japanac OK...

Ok, covek mi se javio iz Segedina, sada vise nije pod mojom jurisdikcijom, ali sam mu nasao smestaj i u Segedinu i to u "minut do dvanaest", sto kaze kawa! Mozda se to ne radi to u "minut do dvanaest", ali hajde da malo razlozimo stvari.

-- covek je na putu oko sveta i on, a ne ja, odlucuje kad ce, gde ce i kako ce krenuti.

-- kao pravi domacin red je da ispratim njegove zelje, pa makar to bilo u minut do dvanaest, a ne da se sam namecem sa svojim zahtevima i svojstveno Srbima nametanju "najboljeg resenja ???

Ne znam sto se neki nalaze pogodjenim, rekao sam da se kritika ne odnosi na ljude koji su zaisa imali neodlozne poslove, a koliko neko ima kvadrata i zasto je bio sprecen mene zaista ne zanima, zanimalo me je samo prenociste. Ponavljam, u "minut do dvanaest" sam mu nasao smestaj u Srbobranu, pa u Subotici, pa u Segedinu preko mojih prijatelja! Cak sam isao u Srbobran da mu popravljam bajs, usput na FG imao pad, srecom bez preloma i tezih posledica, ali mi ni to nije zasmetalo da pomognem mom novom prijatelju. Ne zelim da neko ovo shvati kao samohvalu, to bih uvek ucinio, a pogotovu za coveka kakav je on. LJudi, sve je u dobroj volji, a mi izgleda imamo pomanjkanje iste. Znaci, covek je na 15000 km od svoje kuce, treba mu pomoc i za mene ne postoji nista, ali nista vaznije nego da mu na svaki nacin pomognem i koliko toliko olaksam misiju koju je zapoceo! Ko razume, shvatice :-\ :-X

• Podržavam 1

• Drug član, 1187 postova
  • Motocikl: Yamaha FAZER 8 - Race Blue 2014

Ok, covek mi se javio iz Segedina, sada vise nije pod mojom jurisdikcijom, ali sam mu nasao smestaj i u Segedinu i to u "minut do dvanaest", sto kaze kawa! Mozda se to ne radi to u "minut do dvanaest", ali hajde da malo razlozimo stvari.

-- covek je na putu oko sveta i on, a ne ja, odlucuje kad ce, gde ce i kako ce krenuti.

-- kao pravi domacin red je da ispratim njegove zelje, pa makar to bilo u minut do dvanaest, a ne da se sam namecem sa svojim zahtevima i svojstveno Srbima nametanju "najboljeg resenja ???

Ne znam sto se neki nalaze pogodjenim, rekao sam da se kritika ne odnosi na ljude koji su zaisa imali neodlozne poslove, a koliko neko ima kvadrata i zasto je bio sprecen mene zaista ne zanima, zanimalo me je samo prenociste. Ponavljam, u "minut do dvanaest" sam mu nasao smestaj u Srbobranu, pa u Subotici, pa u Segedinu preko mojih prijatelja! Cak sam isao u Srbobran da mu popravljam bajs, usput na FG imao pad, srecom bez preloma i tezih posledica, ali mi ni to nije zasmetalo da pomognem mom novom prijatelju. Ne zelim da neko ovo shvati kao samohvalu, to bih uvek ucinio, a pogotovu za coveka kakav je on. LJudi, sve je u dobroj volji, a mi izgleda imamo pomanjkanje iste. Znaci, covek je na 15000 km od svoje kuce, treba mu pomoc i za mene ne postoji nista, ali nista vaznije nego da mu na svaki nacin pomognem i koliko toliko olaksam misiju koju je zapoceo! Ko razume, shvatice :-\ :-X

Drago mi je da si nasao coveku smestaj i u minut do 12. Ali neko ne moze tako da pravi planove i tu ti nikom nemozes nista da zameris i da pises ovde bilo sta na tu temu. ja sam samo rekao da imam dosta prostora i da sam mogao da ga primim, ali sam imao drugih obaveza. Pa cak i da neko i nije hteo da ga primi, opet ti nemas prava nikom nista da zameris i da kritikujes. Jer ako neko nece, ne mora. Imao si 4 dana, pa si mogao da se organizujes. Mislim da je ova prica zavrsena. Japancima nek je sa srecom, zelimo im svi sretan put i to je to...

• Drug član, 1779 postova

Sci svaka cast.
  • Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja