ts-chopper 113 Napisano Decembar 2, 2012 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Kakve su ovo igracke pa neide to bas tako lako Pa ovo kontretno jesu igracke, ali im i ozbiljnih svari na ovom principu. Plasticne lopatice i onako tanke zice za napajanje govore o ozbiljnosti ovog elektromotora. ALi da postoje elektro turbine i da fino funkcionisu to stoji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boban(guga) 293 Napisano Decembar 2, 2012 Drug član, 1063 postova Lokacija: st banovci Motocikl: mz Prijavi odgovor kao problematičan Ma sve to stoji Ali sve to da radi na obicnim karburatorima to nece da moze ima da vrati gorivo iz lonceta na preliv za sve to treba anspric i da se strogo kontrolise ulazni pritisak da motor moze da proguta ono sto mu se servira a ne da se udavi A o rezonu netreba pricati jer bez njega nema dvotakta 50 % snage nestade u oblaku dima Tojota je svojevremeno eksperimentisala sa cetvorotaktom koji radi u dva takta sa dodatnim ispiranjem cilindara sa turbinom ali neznam nisam posle cuo da je takav projekat negde zaziveo Mozda nesto zazivi kod tebe ipak je ovo zemlja SRBIJA UZ TEBE SMO Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Decembar 3, 2012 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Ma sve to stoji Ali sve to da radi na obicnim karburatorima to nece da moze ima da vrati gorivo iz lonceta na preliv za sve to treba anspric i da se strogo kontrolise ulazni pritisak da motor moze da proguta ono sto mu se servira a ne da se udavi A o rezonu netreba pricati jer bez njega nema dvotakta 50 % snage nestade u oblaku dima Tojota je svojevremeno eksperimentisala sa cetvorotaktom koji radi u dva takta sa dodatnim ispiranjem cilindara sa turbinom ali neznam nisam posle cuo da je takav projekat negde zaziveo Mozda nesto zazivi kod tebe ipak je ovo zemlja SRBIJA UZ TEBE SMO Jos pre nekoliko strana ove teme sam govorio o mojoj ideji, ali ajde da ponovim. Obicna turbina (ne ova elektricna), se ugradjuje na sam usis cilindra, a na samoj turbini (izmedju filtera vazduha i usisa tubine) se ugradjuje karburator, tako da turbina ne gura vazduh u karb, vec vuce kroz njega. Naravno rezonatorski izduv ostaje, a turbina se pogoni gasovima koji se vode sa izlaza rezonatora (a ne izduvne grane). Pritisak svakako ne ide u 2-2,5 bara kao kod klasicnih turbaka, vec na nekih skromnih 0,6-0,8 sto ne bi trebalo preterano da opterecuje celo klipa. Ne pricam ovo napamet, niti izmisljam toplu vodu, ovo sve vec odavno postoji u mnogim knjigama vezanim za sus motore (ovih dana branim diplomski na slicnu temu, pa ne pricam nesto u prazno) Mogu da vas davim sa PV i TS dijagramima, koeficijentima toplotnih opterecenja, i tokovima radne materije... ali se trudim da objasnim moju ideju na sto jednostavniji nacin. Urkatko, turbina ili kompresor kod dvotaknog motora ima za cilj da smanji porvatak gorive smese natrag kroz prelivne kanale, u trenutku kada su otvoreni prelivni i izduvni kanal (detonacijskim talasom iz rezinatora), pored toga naravno omogucuju i vesi protok smese u karter u trenutku kada je otvoren usisni, odnosno u cilidar kada su otvoreni prelivni kanali. Pored turbine potrebno je obezbediti i njeno podmazivanje odnosno ugraditi i pumpu koja ce terati ulje kroz turbinu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boban(guga) 293 Napisano Decembar 3, 2012 Drug član, 1063 postova Lokacija: st banovci Motocikl: mz Prijavi odgovor kao problematičan To je druga prica a ne ove kineske igracke Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Decembar 24, 2012 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Malo sam ga usnimio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Decembar 27, 2012 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Jos jedna fotografija od pre par dana: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Decembar 27, 2012 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Zaboravih upload Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Januar 18, 2013 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, ja danas diplomirah.... konacno ce biti vise vremena za MZ. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Januar 18, 2013 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Čestitam ! :jee1: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.mitar 175 Napisano Januar 18, 2013 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Bor Motocikl: yamaha fz 750 genesis Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
B0JAN 57 Napisano Januar 18, 2013 Svrati ponekad, 293 postova Lokacija: Kusiljevo/Svilajnac Motocikl: Suzuki GS 500 E Prijavi odgovor kao problematičan svaka cast..i srecno sa MZ-om! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Januar 18, 2013 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Čestitam! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Januar 19, 2013 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Cestitke Chopper-u... Kako si stegao govornicu, bice od tebe politicar!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boban(guga) 293 Napisano Januar 19, 2013 Drug član, 1063 postova Lokacija: st banovci Motocikl: mz Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Januar 20, 2013 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Hvala drugovi.... hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Januar 29, 2013 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Konacno sam zavrsio sredjivanje svoje retro kacige tipa "atomski mrav" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Januar 30, 2013 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kataran 92 Napisano Januar 30, 2013 Zainteresovan, 819 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Atomski, cestitam na diplomi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DUKI 215 Napisano Januar 30, 2013 Drug član, 1404 postova Lokacija: Jagodina,Srbija Motocikl: Moto Guzzi Nuovo Falcone 500 Prijavi odgovor kao problematičan Super,imam i ja slicnu ali joj je unutrasnjost jadna,ne znam sta da radim.Moja je Ruska,ima na jednom mestu cena u rubljama Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Januar 30, 2013 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Atomski, cestitam na diplomi Hvala druze Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Januar 30, 2013 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Super,imam i ja slicnu ali joj je unutrasnjost jadna,ne znam sta da radim.Moja je Ruska,ima na jednom mestu cena u rubljama I ova je ruska, i ima cenu u rubljama (Sputnik, motoslem). Takodje je unutrasnjost (bar ono sto je od nje ostalo) bila u katastrofalno stanju (kao i spoljasnost). Ofarbao sam je, sredio unutrasnjost, sasio novu postavu i dodao malo sundjera, i kao finis sam dodao keder gumu po obodu. Sada je bas prijatna za nosenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DUKI 215 Napisano Januar 31, 2013 Drug član, 1404 postova Lokacija: Jagodina,Srbija Motocikl: Moto Guzzi Nuovo Falcone 500 Prijavi odgovor kao problematičan Izgleda da su iste,moram i ja moju da sredim,cime si farbao-tradicionalno valjkom ili... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Januar 31, 2013 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Pa naravno, valjkom. Nisam se bas previse trudio jer je imala prilicno duboke ogrebotine a mrzelo me da je gitujem, ali je koretkno ispala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Mart 10, 2013 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Malo smo danas sa curom, udahnuli zivot kakav nam je nedostajao prethodnih meseci: 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano April 24, 2013 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Ovog vikenda, bio malo do Aleksinca, ali sa polomljenim klipom. Naime, par poslednjih dana primetio sam ja da mi motor izgubio snagu i da mu se desi da ponekad presisa prilikom paljenja. Madjutim odem ja tako na moto zurku tamo ga upalim na gurku (posle toga sam stajao i palio je uz prve) i lepo se sa curom vratimo za Nis, motor je bez problema isao 101km/h. U nedelju smo ga vozili ceo dan i lepo je palio, ali uvece opet nece... <_< <_< tu se ja iznervirima i skinem cilindar.... kad ono ima sta i da vidim.... klip puko izmedju karika i otpalo parce. Posto nisam zeleo da kupujem nov klip sumnjivog kvaliteta, nadjem originalni trabantov(neuporedivo kvalitetniji u odlicnom stanju), ali na 1 specijalu(72,5). SUper! sutra ga lepo nosim na obradu do 72 (standard) i po njemu da mi razbuse cilindar. Ispod cilindra ide distancer od 2,5mm, a u klipnjaci ide caura iz skodine klipnjace, koja se perfektno uklapa (jer je trabantova bolcna znatno deblja nego mz-ova) Slede slike delova, pre obrade: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...