Jump to content

Moto Zajednica

Kawasaki Z 400 J

Recommended Posts

• U prolazu, 23 postova
  • Motocikl: Kawasaki Z400J

Neznam jel se ovde prestavljaju motori u nasem vlasnistvu, al ipak da to uradim...

Naime rec je o kawasaki z 400 j 81 god., koji ima cilindre i glavu od z 550...Za ovaj motor sam dao tomos automatik koji je bio 89 god.Motor je na izgled za razliku od originala lepsi(bar meni).Pali bez problema, ali dimi.E sad sta moze biti problem neka mi neko kaze...Evo par slika i snimak palenja motora.Snimak je malo losiji, al mislim da se vidi kako dimi...

post-8172-0-30518700-1302205849_thumb.jpg

post-8172-0-15992900-1302205855_thumb.jpg

post-8172-0-45530700-1302205861_thumb.jpg

post-8172-0-16741200-1302205868_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2285 postova
  • Motocikl: Honda Sevenfifty

Lepa misnica za svoje godiste. A sto se tice problema pa sta moze da bude :neznam: Produvao :'(

Ili su gumice ili kao imas manje srece karike. Nemoj ovako jak gas da dajes na hladno (to jest ako je bio hladan kad si ga sad palio na snimku)

Ajd da sacekamo da se javi neko iskusniji

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

karike,vodjice ventila,gumice,,pre bi reko karike....

nego kad ga otvoris svasta nesto mozes unutra jos da nadjes neispravno...<_<

moras da ga otvoris u svakom slucaju,meni lici da samo na jednom nesto pusta/npr/ pukla karika itd..

• Zainteresovan, 620 postova
  • Motocikl: Honda ST 1100 Pan Europa

I moj je dimio tako pa sam promenio "samo" klipove sa karikama,klipnjace,ventile i gumice :'( :'( Daj Boze da je kod tebe nesto manje bolno :care: ali staro je to i ko zna ko je sve prckao i kakve delove stavljao

Gajic123,druze imao sam srecu da nabodem divljaka kome je pukla glava pa sam mu sve povadio i presadio u moj i ispalo je odlicno.Samo sam gumice kupio nove,Kawine su 4evra po komadu a after market su 2,5evra i nista im ne fali. :zdravo:

• Hronični Motociklopata, 7340 postova
  • Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder

najbezbolnije bi ti bilo da ga se otarasis, jer ako je u pitanju to sto kazu kolege gore, a verovatno jeste, bice to jako skupa operacija

• U prolazu, 23 postova

Neverujem da cu se resavati motora, tako reci jeftino sam ga dobio...Aspar hvala ti na informaciji.Ovih dana cu oprati rezervar i ocistiti karburatore pa da mogu probati kako ide.

Ako neko zna koliko kosta filter za ulje i gde ima da se kupi?Inace planiram da sipam ono ulje Optima long life, pa da vidim kako ced se ponasati...

• Drug član, 2285 postova
  • Motocikl: Honda Sevenfifty

Probaj Unuverzalni Modifikator ionako nemas sta da izgubis :neznam: Vodi se debata ovde na temu oko toga a posto ti je ionako vec pred smrt motor sto da ne. :Mina: Kad vec vidim da ces long life da sipas. Nemoj bas long life, uzmi Valvoline MAX LIFE za agregate preko 100 000km bar je kvalitetnije ulje ako nista drugo. Ja mislim da ga ima u METRO.

Evo teme pa sam prosudi :neznam:

http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/24077-univerzalni-modifikator/page__p__431164__hl__univerzalni+modifikator__fromsearch__1#entry431164

Imas jeftinijih varijanti modifikatora u skoro svakoj auto prodavnici,tipa300-400din,sto kazu"medovina".A imas i Viskolovo ulju 20-50 gusto bas,bas a oko 3oo i neki dinar pa probaj.Mada najjeftinije bi ti bilo da probas bar gumice da promenis,nema ih mnogo i nije neka investicija.

• Svrati ponekad, 378 postova

Sve su to igrarije koje ipak kostaju a nece se otarisiti problema. Posto si vec resio da zadrzis motor i imas volje da radis (sto pozdravljam), zasuci rukave pa polako. Ako nemas nesto iskustva, foto aparat u ruke i sve sto rais slikaj i pravi sebi bazu sa komentarima koji ce ti pomoci pri sklapanju. Kreni redom i moj ti je savet da kad vec vadis masinu da sve promenis, od semeringa i ostalih sitnica pa sve do lanca. Jer ako promenis samo karike a sve ostalo ostavis to po meni nije posao, jer ce uskoro ponovo iskociti neki problem i samo ce te nervirati. Oprosti se od sezone jer je to posao ako nemas kesha odmah da pljunes od par meseci sigurno. Svi ovde prisutni ce ti pruziti podrsku ko koliko moze i zna tako da samo napred.

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 837 postova
  • Motocikl: Trenutno bez :/

podrzavam sve sto je kanjo napisao i samo da dodam

ako imas i najmanju sumnju oko toga koliko ce motor biti u tvom vlasnistvu, prodaj ga odmah jer posle ce biti kasno... iz iskustva...

• U prolazu, 23 postova

Hvala na podrskama, ovaj motor nemislim prodavati, nego vec ako budem menjao motor, ovaj cu ostaviti za uspomenu i dugo secanje.

E sad posto sam svez u ovom svetu japanskih zverina, ako mi neko moze reci orijentaciono cene tih nekih delova koje ste rekli da zamenim i delova uopste sto bi mi bili potrebni, da znam koliko para da prikupim...Unapred hvala.

• Zainteresovan, 837 postova
  • Motocikl: Trenutno bez :/

da bi znao sta ti treba moras otvoriti masinu... onda telefon u ruke i pitas za cene delova i porucis kad skupis pare...

ovu sezonu zaboravi ako mislis da se kasnije vozis bez problema... uradi sve sto je potrebno odmah (tj koliko finansije dozvoljavaju), lakse ce biti...

• Zainteresovan, 952 postova

Imaš od kineza, engine 152fmi karike 52.4mm, kod tebe je 52mm pogledaj ako paše debljina a za tih 0.4 mm više treba da obrusiš krajeve za 1,2mm, i što reče bokilic ako je na jednom pukla karika a ostali nisu loši samo na njemu i promeni. Gumice ćeš već lakše naći, nema mnogo dimenzija.

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

Covek mi kaze da je stavio nove karike, mozda je nesto zeznuo pri montazi...

a od cega karike,da ih nije pravio ili prepravljao,,da nije slucajno obradjivao kanale na klipovima ako je nesto pravio,imaju ljudi obicaj svasta nesto da rade...

pitaj ga sta je tacno stavio od cega dali je oridjindji ili neka budzotina,ili je skinuo sa nekog takvog karike...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja